• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ömür konuşmadan yaşanabilir mi?

Haketmişsinki kocan seni dövmüş, burdan bunu çıkarmak yanlış öncelikle..
Benim asıl amacım kaç kurtul adam değil sevmiyo boşan diyenlere karşılık, kendini de sorgulasın bunları göz önüne alarak konuşsun belki düzeltebilecekler.....
Daha 10 aylık evli, sabır ve tahammül kalmadı insanlarda hiç..
Bu arkadaşın boşanmaya niyeti yoktu, burdan yazılanlardan etkilenip boşandı diyelim
ee sonra?? sonra çok mu mutlu olacak acaba merak ediyorum..
umarım çocuğunuz erkek olmaz.

boşanmasa çok mu mutlu olacak?
her kavgada kocası her sesini yükselttiğinde alttan almak zorunda kalacak
bir tartışmada haklı bile olsa ya yine vurursa diye fikrini söylemekten vazgeçecek
kendisine kötü muamele yapan ailenin ayağına çay kahve götürecek. güya "barış" olacak
hamile kalacak, hamileyken tekrar tokat yese karnındaki çocukla kimsenin evine sığmayacak.
sürekli kendini kontrol altına almaya ve etrafını kollamaya çalışmaktan erken yaşta sinir stresten tansiyonu çıkacak.

gönül ister ki tekrarlanmasın, kocası hatasını anlasın mutlu olsunlar ama gelgelelim kocanın hatasını anladığı da yokmuş. hala kadına kötü davranıyormuş.
o el tekrar tekrar kalkacak.. kendini kandırmak olur aksini düşünmek.

canım malesef bu konuda düşünecek bir şey kalmadı sanırım.Dün akşam eşim yine şiddete meyillendi.Üzerime yürüdü bende cvp verdim cvp verince dahada sinirlenip ortalığı ayağa kaldırdı.Ama napabilirim öyle sözler duyuyorum ki gelde cvp verme gelde kendini savunma.Annemle konuştum az önce hemen gel dedi.Babamın şu an haberi yok ama duysa çok kötü şeyler olacağı kesin.Ama benimde dayanacak gücüm kalmadı.

Merak ettim seni gittin mi ailene,
umarım bir daha böyle sorunlarla karşılaşmazsın!
Bu evlilik çekirdek aileden çoktan çıkmış. Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
Her ne kadar öyle anlaşılmasamda gerçekten çok üzüldüm, hakkında hayırlısı olsun arkadaşım.
Benim söylediklerimin senin yaşadıklarınla alakası yok belki, demek istediğim şey erkekler malesefki sert tavırları kaldırmıyorlar, ne zamanki onlara sert davranarak saygı umduk işte o zaman duvara tosladık.. :50:

Evet arkadaşlar artık annemlerdeyim.Son olarak eşimle çok kötü kavga ettik.Hemde annesi ve babasının yanında.Onlarda biryandan üzerime geldiler.En sonunda dayanamadım ve birkaç parça giysimi alıp annemlere gitmek istediğimi söyledim.Eşim beni yolcu etti ve birkaç gün kal ben seni gelip alacağım dedi.Fakat ben boşanmak istediğimi artık katlanamadığımı dile getirdim.Eşimde senden asla boşanmam diyor.Fakat 2 gündür annemlerdeyim hiçbir şekildede beni aramadı.Madem istemiyorsun sende neden boşanmıycam diye diretiyor onu anlamadım.Evet annemlere gelmesini çok istiyorum ama yeniden barışmak için değil sadece ailemin ona haddini bildirmesi.Bu adamın ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim.

Merak ettim seni gittin mi ailene,
umarım bir daha böyle sorunlarla karşılaşmazsın!
Bu evlilik çekirdek aileden çoktan çıkmış. Allah yardımcın olsun

Evet arkadaşlar artık annemlerdeyim.Son olarak eşimle çok kötü kavga ettik.Hemde annesi ve babasının yanında.Onlarda biryandan üzerime geldiler.En sonunda dayanamadım ve birkaç parça giysimi alıp annemlere gitmek istediğimi söyledim.Eşim beni yolcu etti ve birkaç gün kal ben seni gelip alacağım dedi.Fakat ben boşanmak istediğimi artık katlanamadığımı dile getirdim.Eşimde senden asla boşanmam diyor.Fakat 2 gündür annemlerdeyim hiçbir şekildede beni aramadı.Madem istemiyorsun sende neden boşanmıycam diye diretiyor onu anlamadım.Evet annemlere gelmesini çok istiyorum ama yeniden barışmak için değil sadece ailemin ona haddini bildirmesi.Bu adamın ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim.

bu adami bosa...
bir halt olmaz bu heriften...
darp raporu alsaydin bari, mahkemede lazim olurdu...
lutfen seviyorum falan deme bosan bu adamdan kurtul...

Son düzenleme:

adamin yapmaya calistigi seyi ben sana soyleyeyim canim,
kendilerine ya kole ya da kum torbasi aramislar...
sonuc olarak ta bunlarin yerine seni kullanmayi secmisler...
ne olur barisma bu kendini bilmezle...
ailesi bile ustune saldiriyorken bir sey yapmiyorsa soylenecek tek bir soz yok esine...
sadece zaman kaybi...

Haketmişsinki kocan seni dövmüş, burdan bunu çıkarmak yanlış öncelikle..
Benim asıl amacım kaç kurtul adam değil sevmiyo boşan diyenlere karşılık, kendini de sorgulasın bunları göz önüne alarak konuşsun belki düzeltebilecekler.....
Daha 10 aylık evli, sabır ve tahammül kalmadı insanlarda hiç..
Bu arkadaşın boşanmaya niyeti yoktu, burdan yazılanlardan etkilenip boşandı diyelim
ee sonra?? sonra çok mu mutlu olacak acaba merak ediyorum..

dayak yiyerek hakaret isiterek yasamak mi yoksa ailenin evinde kafa agrisi olmadan yasamak mi?
siz ilk sikki oneriyorsaniz normal degilsiniz...

benim kaynim gelcek beni dovcek ustune ustuk bide esiim onlara hak veririmis gibi beni dovcek yada sebep ne olursa olsun basar giderim ailemin yanina oglumun burnunun ucunu bile gostermemm ne aski ya Allah askina boyle ask yerin dibine batsin!o kayinamada dunyayi dar ederim nasil olsa bir gun evlenecek ne yapar ne eder o kiz bulur durumu anlatirdim beni bile dovdu senimi dovmicek diye islerini bozardim .Allah sabir versin arkadasim insaalah Rabbbim hakkinda hayirlisini nasip eder uzulme her isde bir hayir vardir:71:

benim kaynim gelcek beni dovcek ustune ustuk bide esiim onlara hak veririmis gibi beni dovcek yada sebep ne olursa olsun basar giderim ailemin yanina oglumun burnunun ucunu bile gostermemm ne aski ya Allah askina boyle ask yerin dibine batsin!o kayinamada dunyayi dar ederim nasil olsa bir gun evlenecek ne yapar ne eder o kiz bulur durumu anlatirdim beni bile dovdu senimi dovmicek diye islerini bozardim .Allah sabir versin arkadasim insaalah Rabbbim hakkinda hayirlisini nasip eder uzulme her isde bir hayir vardir:71:

canim cocuk yok ortada...
insallah cocuk yapamadan da bu heriften kurtulur kizcagiz...

Herhaldeki aynı evin içinde iki yabancı olarak yaşanmaz bunu bende biliyorum iğrençtir. Bence ilk olarak eşinle aranı düzelt ondan sonra yani onu kendine çektitkten sular durulduktan sonrada bu konuyu sakince konuş. Kaç yıllık evlisiniz? Eğer 3 seneyi geçtiyse artık bir çocuk düşünmelisiniz Çünkü çocuk evin neşesidir ve çok derdini insana unutturur sizi birbirinize bağlar.
Bence tam tersine esinle arani duzeltmeden sakin cocuk dusunme. Cocuk olunca sorunlar bitmiyor. Etrafimizda cocugu evliligi kurtarma olarak gorupte fakat kurtaramamis cocuklu ayrilmis insanlarla dolu.

MERHABA
RABBİM hayırlısıyla yüzünü güldürür inşallah.
canım daha çok yen evlisin ve bunları yaşaman çok üzücü.eşini seviyor olman kaynına ve kaynanana katlanmak zorunda olduğun anlamına gelmiyor.anladığım kadarıyla eşin seni seviyor fakat ailesinin etkisinde fazlasıyla kalıyor ve bunu tepki olarak ortaya çıkartıyor....
boşanmak tabiki hiç birimizin isteyeceği bişey değil...ama seviyor olmakta bunlara katlanmana ne kadar değer???
bence düzeleceğine inanmadığın müddetçe asla geri adım atma.çünkü eşinin gerçekten iyi bir derse ihtiyacı var.ve lütfen bunların sana yeniden yapılmasına asla izin verme...ve bunun içinde senin kendine inanman ve ailenin desteği yeterli yani hiç biri sana çok uzak değil..hoşçakal

Yaşadıklarını ailene anlatmamak için direnmen bana, sanki ailenin duymasını istemediği bir şey yapmışsın gibi geldi. Kimse tek başına böyle bir şeyi kaldıramaz. Hele ki sen, ailenin arkanda olacağından eminsin. Bilmiyorum. Kendinden emin olsan, en azından annene ne bileyim kardeşine konuyu açarsın. "Aman ağızlarının tadı kaçmasın"lık bir durum değil. Senin evliliğin yıkılıyor, kaynın ve kayınvaliden eşinle bir olup sana zulmediyor.

Kendinden bu kadar eminsen de, eşini tam olarak tanıyamamışsın. Okuduğum kadarıyla boşanmandan başka bir çare gözükmüyor.

Son düzenleme:
Şimdi konuşsam birçok kişi kolaya kaçtığımı söyleyecek.
Ayrıl demek kolay diyecek.
Bir arkadaş söylemiş: Evet ayrılmak da kolay.
Siz hâlâ eşim benimle konuşmuyor diye üzülüyorsunuz.
Kendinizi değersiz görmeyin lütfen.
Onların isteklerini yerine getirip memnun etmeye progamlanmış bir bebek değil; İNSANSINIZ.
Kendinizi önemseyin, sizi hak etmeyen bu insanlarla bir dakika durmayın lütfen.
Şiddet uygulama hakkını kendinde gören kişi varlığınıza, duygularınıza, aşkınıza, sevginize,kurduğunuz yuvaya saygı göstermiyor demektir.
Saygının olmadığı yerde, sevgiyi barındırmazlar zaten.
Yani ki güzel arkadaşım, sadece senin sevgin yetmez bazı şeylere...

defalarca beğenmek geldi içimden....

ya valla konuşunca herkes insanın üzerine yükleniyor ama bi tanede bende var.kardeşim aynı durumda.seviyorum ama olmaz böyle de diyor.anlatamıyorum ki bu adam seni sevmiyor.hangi seven adam döver söver,anasının ağzına bakar.yahu çıldıracağım.zaten sorun da burdan kaynaklanıyor.bunları yaşayan insanlar sanıyor ki bu adam beni seviyodu şimdi nie böyle oldu?adam sevmedi hiç bi zman.olmadı öyle bişey.bindi bi alamete gitti kıyamete.olan bu yani.başkada bişe yok.seviyolar mış mış.böyle sevgi mi olur beee.

Yaşadıklarını ailene anlatmamak için direnmen bana, sanki ailenin duymasını istemediği bir şey yapmışsın gibi geldi. Kimse tek başına böyle bir şeyi kaldıramaz. Hele ki sen, ailenin arkanda olacağından eminsin. Bilmiyorum. Kendinden emin olsan, en azından annene ne bileyim kardeşine konuyu açarsın. "Aman ağızlarının tadı kaçmasın"lık bir durum değil. Senin evliliğin yıkılıyor, kaynın ve kayınvaliden eşinle bir olup sana zulmediyor.

Kendinden bu kadar eminsen de, eşini tam olarak tanıyamamışsın. Okuduğum kadarıyla boşanmandan başka bir çare gözükmüyor.

Ailemin duymasını istemediğim hiçbirşey yapmadım.Kendimi savunmak için çene çok yaptım susamam ya haklı olduğum konularda kim olursa olsun kendimi savunurum.Benim kaynanam öyle bir kaynanaki bana diyorki ben geleyim seninle boşanma davası açmaya.Beni oğlundan biran önce boşatmak için.En ufak olayda eşimle ben tartışırken ona noluyorsa kendini yerden yere atıp sinir krizi geçiriyor numarası yapıyor.Eşimde annesine dayanamıyorki anneci ya bana yükleniyor.Boşanma davası açıcam sana diyorum naparsan yap snden boşanmam diyor.Şuan annemlerdeyim.Bir bayan nolursa olsun ihanetin dışında ama dayağı haketmez.El kaldırmak acizliktir.

MERHABA
RABBİM hayırlısıyla yüzünü güldürür inşallah.
canım daha çok yen evlisin ve bunları yaşaman çok üzücü.eşini seviyor olman kaynına ve kaynanana katlanmak zorunda olduğun anlamına gelmiyor.anladığım kadarıyla eşin seni seviyor fakat ailesinin etkisinde fazlasıyla kalıyor ve bunu tepki olarak ortaya çıkartıyor....
boşanmak tabiki hiç birimizin isteyeceği bişey değil...ama seviyor olmakta bunlara katlanmana ne kadar değer???
bence düzeleceğine inanmadığın müddetçe asla geri adım atma.çünkü eşinin gerçekten iyi bir derse ihtiyacı var.ve lütfen bunların sana yeniden yapılmasına asla izin verme...ve bunun içinde senin kendine inanman ve ailenin desteği yeterli yani hiç biri sana çok uzak değil..hoşçakal

Umarım yüzüm güler artık.Annemlerdeyim şuan.Yaşadığım şeyler beni çok yıprattı.Eşim kaynım kaynanam hepsi beni çok yordular.Eşime açık açık boşanmak istediğimi söylüyorum çünkü yürümüyor ama boşanmamakta ısrarcı.Sanki bütün bu olayların sorumlusu benmişim gibi eşim birde bana tavırlı.Ne hakla kaynım bana şiddet uygular ne hakla.Ve de eşim nasıl bunu kabullenir.Beni evden gönderdiler ya şimdi benim evimde benim eşyalarımın üzerinde rahat rahat oturuyorlar.Ama bunun acısını özellikle şiddetin hesabını vericekler.

Back