• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ömür konuşmadan yaşanabilir mi?

Mantığım hayır diyor hatice.Devamı gelir diye düşünüyorum bu olayların.Ailemin yanına gittiğimde konuşacağım zaten fakat 5.5 aydır ailemin evine girmeyen adam şimdi beraber gidip beraber gelicez diyor başka zaman olsa git istediğin kadar kal derdi.

Zaten mantığımızla hareket edebilsek katlanır mıyız evet devamı geliyor ben ilkinde affettim ikincisi oldu ikinciyi affettim 3. oldu daha fazla bunu yaşayamam hem bu adam seni eve mi hapsetti ne demek gitmene izin vermiyor kızgınlığın geçti mi ona benim eşim de aynı davranacaktı bana vurduğu gece kendini bi odaya kapattı orda yattı ama ben ona öyle öfkeliydim ki orda öyle umursamaz hiçbişey olmamış gibi durmasına katlanamadım ertesi gün eve almadım onu ama sonra kızgınlık geçtikçe kendini sorguluyor insan acaba şöyle yapmasaydım böyle olmasaydı falan demeye başlıyor
canım sakın kendini suçlama %100 hatalı bile olmuş olsan sana vurduğu için o haksız buna hakkı yok biz değerliyiz onlar zavallı

Şimdi konuşsam birçok kişi kolaya kaçtığımı söyleyecek.
Ayrıl demek kolay diyecek.
Bir arkadaş söylemiş: Evet ayrılmak da kolay.
Siz hâlâ eşim benimle konuşmuyor diye üzülüyorsunuz.
Kendinizi değersiz görmeyin lütfen.
Onların isteklerini yerine getirip memnun etmeye progamlanmış bir bebek değil; İNSANSINIZ.
Kendinizi önemseyin, sizi hak etmeyen bu insanlarla bir dakika durmayın lütfen.
Şiddet uygulama hakkını kendinde gören kişi varlığınıza, duygularınıza, aşkınıza, sevginize,kurduğunuz yuvaya saygı göstermiyor demektir.
Saygının olmadığı yerde, sevgiyi barındırmazlar zaten.
Yani ki güzel arkadaşım, sadece senin sevgin yetmez bazı şeylere...

Son düzenleme:
"herkes istediği gibi yaşar" deyincede kızıyolar bana kk da ya
kader dediğin ölümde doğumda doğal afet gibi şeylerde var, insanın hayatına yön verme yetisi, hayatını planlama programlama yetisi hiç mi yok
ama bilmiyorum kadınlarımızın yaşadığı bazı şeylere kesinlikle kaderin cilvesi denemez
ne denir, umarım "düşlediğin" hayata kavuşursun!

Bu kadar zamanda bu kadar yıpranmış bir evliliğin devam etmesi seni daha zor durumlara sokabilir. Hakkında hayırlısı olsun...

tüm bu olanları ailene anlatmadıkç daha kötüsüyle karşılacağına eminim..onlarda bunu fırsat bilip seni sindiriyorlar işte..
zaman geçirmeden ailene anlat hemen..sonrası zaten ne olursa olur..

Canım ayrıl veya ayrılma diye bir şey demiyorum.
Ama şimdi eşini süründürmenin tam zamanı.
Evliliğinde hatta hayatında bir dönüm noktası.
Ya susarsın ve ömür boyu bu eziyeti çekersin
ya da resti çeker gidersin.
Eşinin de burnu iyice sürtülür.
Ayaklarına kapanıp yalvarana kadar geri dönme asla.
Şartlarını da bir bir sıralarsın.
Geri döndüğünde bir daha ne o kayınvalideyi evine sokarsın
ne de o kaynın olacak insan müsvettesini.
Ha bak çok küçük bir ihtimalle eşin boşanmayı kabul edebilir,
peşinden gelmez, sana yalvarmaz.
Öyle olursa da hayırlısı buymuş dersin.
Çünkü şimdi boyun eğersen hayatının sonuna kadar
kötü muamele görürsün.
Sen susarsan, eşinin seni ezdirmesini burnundan getirmezsen
bu böyle sürer gider.
Kaynından daha çok dayak yersin...
Bu durumda kibar olamadım kusura bakma.
Biraz da kaba, acımasız olmak gerek bir şeyleri göstermek için.
Bunun adı düpedüz kaynından dayak yemek...
Eşininkinden bahsedemedim bile...
Sessiz kalırsan düzelir diye umma...

Bu ne ya, kader deyip çekecekmiş öyle mi..
Bu şekilde konuşa konuşa sana kendine olan sevgini,saygını kaybettirecek ve ondan sonra senin için yapılacak bişey kalmayacak..
Sen "kader diye çekilecek" bir kadın mısın arkadaşım..
Döverek, söverek, ite kaka.. Bu mu kaderin?

Ben de sandım ki, kaynın seni dövünce eşin ortalığı yıkacak "benim karıma ne cüretle el kaldırılıyor" diye dünyayı kafasına geçirecek abisinin. Ama nerde.. Bir de o dövmüş seni..

Hala eşini sevdiğini söylüyorsan ne diyeyim.. Allah kurtarsın..

Yorum yapmıcam, yorum sizlerin!
Biyerde sevginin şiddete engel olmadığı konusunda yazı okumuştum, zira anneler çocuklarını döver ve çok ta severler diyordu..
Herkes şiddet uygulayabilir, olayı oraya getirmemek lazım.. Kadın diliyle saldırır erkek eliyle, fakat özellikle erkeklerde saldırıya saldırıyla karşılık vermek yaratılışının bir özelliğidir!!

şimdi kaynın seni dövmüş.. hadi diyelim ki adam psikopat.. üstüne eşinin seni dövmesi? bir insan o kadar da merhametsiz olamaz.. ilk aylarda iyi olabilecek kadar da olsa merhametli bir adammış.. bence dayağın altındaki sebep başkaydı.. açıklamak istemezsen, zorlayamaz kimse seni tabi..

arkadaşlar gerekli herşeyi söylemiş aslında ama... ne kadar şımartıyoruz şu erkekleri sevgi aşk masallarıyla kendimizi kandırıyor ve üç kuruşluk değeri olmayan zavallıları başımıza taç ediyoruz. yok oda beni seviyor filan kendimizi kandırmayalım lütfen.. ahh ahhh dünyada ne aşklar var aslında ne sevgiler ne çok değer verilesi insanlar var bi çıkabilsek şu dört duvar arasından dünyada ne güzellikler var.. değer mi yaa değer mii???

ha bu arada insan daima kendini haklı görmeye meyillidir. yaşananları sadece sizden dinliyoruz belki eşiniz sıkıştı kaldı evlilik çemberinde belki ona üzülmek gerek bilemeyiz????

TABBİİİ yinede dayak affedilemez!!!!!!!1

burası erkekler kulubüde benim mi haberim yok??? dayak yemişsin ama yuvanı yıkma? şimdi giyin süslen güzel yemekler yap? bunları kadınlar mı söylüyor?

gerçi konu sahibi çıkmış ama ben yazayım içimde kalıp dert olmasın..

bence konu sahibinin eşi uzaktayken, konu sahibi eşinin ve ailesinin kabullenemeyeceği birşey yaptı.. (can sıkıntısından farklı türde bir arkadaş edinmek gibi mesela) yani namus olayı olarak telakki edilebilecek cinsten.. aile öğrenince şiddet gösterdi.. akabinde eşine söyleyince de aynısı.. yoksa ilk 3 ay tüm kaprislerini çeken adam, biri birden tazmanya canavarına mı dönüştü ki abisinin dövdüğü kadını bir kat da o dövecek.. hiç anlamlı değil..

boşanmayalım da böyle çek demesi de intikam bir nevi.. yoksa boşanmak isteyen kaprisli bir kadını her erkek kapının önüne koyar.. hele de ailesi istemiyorsa.. çok çekemez kahrını..

ve son olarak, konu sahibi, bence eşin seni ailenin yanına götürdüğünde, ailene olayları anlatacak, seni orada bırakıp dönecek..

şimdi yorumlarım birilerine abartı gelebilir.. ama mantığım bu verilerle bana bunu sunuyor.. üzgünüm..

Son düzenleme:
Seninle aynı şeyleri yaşamış ve benimde eşim boşanmam dediği halde bi güzel boşamış biri olarak yazıyorum arkadaşım...En önemlisi seni oralarda sahipsiz bulmuşlar ve o yüzden böyle yapıyorlar:47:.Allah eşinede akıl fikir versin kardeşine sen kim oluyosunda eşime böyle davranıyorsun diyememiş..Yılanın başını küçükken ezeceksin güzelim.Yoksa sen eyvallah ettikçe yarın öbür gün seni kapının önüne koyarlar kocanda öylece bakar hiçbişi anlayamazsın...Birincisi bu yaşadıklarını ailene kesinlikle anlatacaksın...Üzülürler yıkılırlar falan filan hikaye...Sen mantar değilsin yerden çıkmadın.Sebeb her ne olursa olsun sana böyle kimse davranamaz..Ayrıca o an emniyete şikayet etsen haklısın ceza aldırırsın kaynına..Ben bunların hepsini sonradan öğrendim..Aynı evde 2 yabancı gibi yaşanmaz.Madem eşini seviyosun sende ama burnunu sürtmen lazım..Başka yere taşınmakta ısrarlı ol.Tekrar söylüyorum uyarıyorum seni asla eyvallah edipte içine atma.Ailen bilsin...Benim başımda bana sahip çıkacak baba da yoktu..Ama akrabalarım pişman etti hepsinii...:57:

yaşın genç galiba canım bu duruma nasıl sessiz kalabiliyorsun.nasıl hem eşin hem de kaynından dayağı kabul edebiliyorsun:26:
bir dakika durma o evde :50:boşanmasan bile dargın git eşinin burnunu sürt iyice pişman et öyle dön evine.bir daha da kaynınla muhatap olma:20:eğer eşin pişman olmazsada boşanmayı istese bile boşver hiç canını sıkma bu şekilde evlilik devam etmez zaten.eğer şimdi tepkini ortay koymazsan çok ezilirsin çok dayak yersin.yazık etme kendine:19:
sen kendine değer vermezsen sana kimse değer vermez unutma canım:31:

gerçi konu sahibi çıkmış ama ben yazayım içimde kalıp dert olmasın..

bence konu sahibinin eşi uzaktayken, konu sahibi eşinin ve ailesinin kabullenemeyeceği birşey yaptı.. (can sıkıntısından farklı türde bir arkadaş edinmek gibi mesela) yani namus olayı olarak telakki edilebilecek cinsten.. aile öğrenince şiddet gösterdi.. akabinde eşine söyleyince de aynısı.. yoksa ilk 3 ay tüm kaprislerini çeken adam, biri birden tazmanya canavarına mı dönüştü ki abisinin dövdüğü kadını bir kat da o dövecek.. hiç anlamlı değil..

boşanmayalım da böyle çek demesi de intikam bir nevi.. yoksa boşanmak isteyen kadını her erkek kapının önüne koyar.. hele de ailesi istemiyorsa.. çok çekemez kahrını..

ve son olarak, konu sahibi, bence eşin seni ailenin yanına götürdüğünde, ailene olayları anlatacak, seni orada bırakıp dönecek..

şimdi yorumlarım birilerine abartı gelebilir.. ama mantığım bu verilerle bana bunu sunuyor.. üzgünüm..

Öyle bi durum olsaydı şimdiye çoktan ailesinin yanına göndermişlerdi, sanmıyorum böyle bi durum olacağını

Öyle bi durum olsaydı şimdiye çoktan ailesinin yanına göndermişlerdi, sanmıyorum böyle bi durum olacağını

çok ağır birşey değildir.. yani aldatmak gibi değil.. ama küçük yerde uygunsuz olarak addedilecek cinsten bir davranış olabilir..

Back