• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ömür konuşmadan yaşanabilir mi?

Bu erkekleri evlilik okuluna yazdırmak lazım seninle evli olduğunu göre fedakar,sabırlı ,koruyucu,olgun olması gerek bu yazdıklarınızde bunların hiç biri yok sadece cinsellik için mi evleniyor bunlar anne anne olsa bu yeni evlilere karışmaz kaynın desem oda dert oğlunuz kıymetliydi ne diye kızın hayatını yakıyorsunuz?kızım işin iş bu tuaf aile ile karar senin bol sabır sana

Once soyle bir not yazmalisin : "senin hayatin ,ailenin laflariyla gelip bana el kaldirip ve sonrada omrumuz yettigi kadar konusmadan yasayacagiz diyebilecek kadar cirkin ve basit.Benim seninle ayni cati altinda yasayacak kadra degersiz bir omrum olmayacak.SANA TAVSIYEM ABINDE BU DAIREYE TASINSIN HATTA ANNENDE! UMARIM ICINIZDEKI CIRKINLIKLE OMRUNUZ YETTIGI KADAR BIRBIRINIZI YERSINIZ.SIZ BIRBIRINIZE DAHA IYI ESSINIZ." notunu birak sonrada cik git o evden,simdiden bunlari sana yasatan adamla bir hayat nasil gecer...evlilikte sevgiden onemlisi saygidir,sizde saygi kalmamis,hatta okuduklarimdan sonra anladigim senin kendinede saygin kalmamis...

Son düzenleme:
çirkinlik almış başını gitmiş..
ne söylenebilirki:97:
böyle bi hayat nasıl sürer benim aklım almaz şahsen...
bence ona ailesiyle mutluluklar dile ve arkana bakmadan uzaklaşş

Arkadaşlar ben daha 10 aylık evliyim.Büyük bir şehirden küçük bir kasabaya gelin geldim.Buda beni sıktı ve sinirimi yalnızlığımı eşime çok yansıttım.O beni hiç kırmadı hep anlayışlı oldu çok değer verdi bana.Hergün tartışıyorduk neredeyse.Bana hep sabırlı oldu.sarıldı öptü.Fakat son 3 aydır bana sabrının kalmadığını söyledi ve umursamaz davranıyor.Fakat alıştım ben buraya zamanla bunuda sorun etmedim.Ailesi bizden uzakta biraz fakat abisi üst katımda bekar.Ne oluyorsa bizim evde hemen annesine yetiştiriyor kaynım.Düşünün annemle konuşuyorum telefonda birşey duyuyorsa hemen eşime bildiriyor o derece yani.Kaynanam evi uzakta olmasına rağmen 15 günde bir bende ve her gelişinde 5-6 gün kalıyor.Herşeyede müdahale ediyor.Geçenlerde eşim iş için şehir dışına gitti kaynanam yanımda kaldı aslında ben yalnız kalıp kafa dinlemek istemiştim.Neyse sürekli laf sokmalar dğal olarak bende soğuk davranıyorum ona karşı kalkmış annenleri arıycam söylüycem seni diyor.Deli oldum ya.Tartıştık kaynım geldi şiddet uyguladı bana ağır kelimeler sarfetti ve evden kovdu sanki kendi evi.Eşimde şehir dışında tabi.Evi terketeyi düşündüm ama meydanı onlara bırakmak istemedim.Eşime söyledim.Geldi ertesi gün şehir dışından daha yoldayken aramışlar ne anlattılarsa birde o geldi şiddet uyguladı.Hiç yapmamıştı bana böyle bir şey ama yaptı ve benim dünyam karardı.Boşanmayı çok düşündüm ama yapamadım.Eşimi çok seviyorum ama çok kırıldım.Başkalarının dolduruşuna gelerek bana bunu yapmasını hala yediremiyorum kendime.Annesine bizden uzak durun bizi bize bırakın biraz dedim ama nerde.Hergün arıyor noldu diye sanane diyeceğim ama işte diyemiyorum.Eşimle aynı evde 2 yabancı gibiyiz şu an konuşmuyoruz bile.Bana konuşmuyunca daha iyiyiz dedi.Dün akşam tartıştık yine.Sanki boşanmak isteyen benmişim gibi sana bu mutluluğu yaşatmıycam diyor.Dedim sen istiyorsan git aç davayı ben asla boşanmam diyor.Nezamana kadar sürecek peki böyle dedim konuşmadan umursamadan diyorki ömrümün sonuna kadar zaten gitti ömrümüz kader der çekeriz.Böyle bişey olabilirmi ya.Bir ömür konuşmadan karı koca gibi yaşamadan olablirmi?Ne yapmak istiyor anlamadım.Napıcağımı şaşırdım arkadaşlar.

Merhaba cnm..Başta şunu söylemek istiyorum. Ben de senin gibi büyük şehirden küçük şehire gelin geldim.Bunu bilerek evlendim ve cnm sıkıldığı kendmi yalnız hissettiğim zamanda eşimin başını ağrıtmadım..Çok bunaltma bu konuda onu..

Ama kaynının kvalidene her şeyi yetiştirmesi hiç normal bi davranış değil..Erkek dediğin böyle olur mu ya!Hiç normal değil ..Eşinle paylaş bu konuyu.

Ve de kayın validenin seni annene şikayet ederim demesi bu nedir ya...İlla her dakika güleryüzmü göstermek lazım..Canını sıksınlar sonra güler yüz göstermeni istesinler..hemde şiddet gösteriyolar bu ne??Eşinle adam akıllı konuş bence..Alllah yardımcın olsun..

şimdi kaynın seni dövmüş.. hadi diyelim ki adam psikopat.. üstüne eşinin seni dövmesi? bir insan o kadar da merhametsiz olamaz.. ilk aylarda iyi olabilecek kadar da olsa merhametli bir adammış.. bence dayağın altındaki sebep başkaydı.. açıklamak istemezsen, zorlayamaz kimse seni tabi..

Canım anlattım ya kaynımın beni dövdüğü geceyi anlattım ona birde abisinden ve annesinden dinlemek istedi bende tamam fakat abin bu eve gelmesin fakat annende olayın içindeydi yüzleşmeye hazırım dedim.Abisi üst katımda annesiyle beraberdi eşim onları dinlemek için yukarı gitti hemde beni öperek falan yarım saat kadar durdu annesiyle aşağı indi yüzyüşe konuşalım dedim ya annesini almış gelmiş ama ne şekilde anlatıldı olay bilmiyorum annesi başladı demogoloji yapmaya ağlamaya yok sen bana mesafeli davranıyorsun yok bir daha evinize gelmem falan dedim soğuk davranmamın nedenini kendine bir sor istersen inanırmısın heryerde laf sokmasından bıktım.Herşeyime karışmasından bunaldım.Doğal olarak mesafeli duruyorum.Eşimde başladı bağırmaya çağırmaya bana bende cvp verince başladı şiddete annesinin yanında.Düşün beni öperek yukarı çıkıyor annesinin yanına aşağı iniyor dövüyor.

gerçi konu sahibi çıkmış ama ben yazayım içimde kalıp dert olmasın..

bence konu sahibinin eşi uzaktayken, konu sahibi eşinin ve ailesinin kabullenemeyeceği birşey yaptı.. (can sıkıntısından farklı türde bir arkadaş edinmek gibi mesela) yani namus olayı olarak telakki edilebilecek cinsten.. aile öğrenince şiddet gösterdi.. akabinde eşine söyleyince de aynısı.. yoksa ilk 3 ay tüm kaprislerini çeken adam, biri birden tazmanya canavarına mı dönüştü ki abisinin dövdüğü kadını bir kat da o dövecek.. hiç anlamlı değil..

boşanmayalım da böyle çek demesi de intikam bir nevi.. yoksa boşanmak isteyen kaprisli bir kadını her erkek kapının önüne koyar.. hele de ailesi istemiyorsa.. çok çekemez kahrını..

ve son olarak, konu sahibi, bence eşin seni ailenin yanına götürdüğünde, ailene olayları anlatacak, seni orada bırakıp dönecek..

şimdi yorumlarım birilerine abartı gelebilir.. ama mantığım bu verilerle bana bunu sunuyor.. üzgünüm..

Canım kimse namusunu çöpte bulmuş değildir.Ben çok severek evlendim.Allah eşimden başka bir yüzde göstermesin bana.Dayak olayının olabilmesi için illa namusuna lekemi getirmek lazım bence yanlış.Ne sevenler var ne kahırlar çekiyor.Alıngan biriyim diye boşasın beni öylemi.Ailemin yanında konuları açıp beni orda bırakma düşüncesine gelince haaa namusuna leke getirseydim okey diyecek birşey yok hiçbir erkek bunu kabullenmez ama bana namus konusunda çok güvenir ve bunu her fırsattada dile getirir.Bırakırsada kendi bilir.Yok alınganmışım yok kaprisliymişim diyede tutup beni baba evine bırakıyorsa yolu açık olsun diyecek bişey yok.

Canım kimse namusunu çöpte bulmuş değildir.Ben çok severek evlendim.Allah eşimden başka bir yüzde göstermesin bana.Dayak olayının olabilmesi için illa namusuna lekemi getirmek lazım bence yanlış.Ne sevenler var ne kahırlar çekiyor.Alıngan biriyim diye boşasın beni öylemi.Ailemin yanında konuları açıp beni orda bırakma düşüncesine gelince haaa namusuna leke getirseydim okey diyecek birşey yok hiçbir erkek bunu kabullenmez ama bana namus konusunda çok güvenir ve bunu her fırsattada dile getirir.Bırakırsada kendi bilir.Yok alınganmışım yok kaprisliymişim diyede tutup beni baba evine bırakıyorsa yolu açık olsun diyecek bişey yok.

sen neden suçlu gibi tavırlar sergiliyorsun canım? başlığın zaten bir garip sanki sen adamı dövmüşsün de özrünü kabul etmemiş gibi. şimdi de beni alınganım diye baba evine bırakacaksa bıraksın. ben şunu anladım ki şiddet kadında büyük özgüven sorununa yol açıyor.

karı koca arasıdaki Bütün kavgaları anlarım.. ama 3. şahıslar gelip sana elini kaldırmayı Bırak hakaret edeBiliyorsa eşin adam değil.. çok üzülürsün inan çooook... gençliğine güzelliğine yazık.. Bu adamdan sana koca olmaz..

Canım şu anda doğru olup olmadığını bile hiç bilmediğim bi olayın içinde hiç bilmediğim bi kimseyi savunuyo durumundayım ama ne olursa olsun özellikle bu konularda olayın içinde olmadan sanal da olsa bi kişi hakkında böyle düşünmeyi ben pek doğru bulmuyorum..

Teşekkür ederim canım inan asla namus meselesi yok ortada.Allah canımı alsın daha iyi.Benim gözüm hiçbirzaman eşimden başkasını görmedi artı çok severek evlendim.Kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına nasıl yaparım.

Teşekkür ederim canım inan asla namus meselesi yok ortada.Allah canımı alsın daha iyi.Benim gözüm hiçbirzaman eşimden başkasını görmedi artı çok severek evlendim.Kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına nasıl yaparım.

:71: Rica ederim canım.

İnşallah herşey gönlünce olur...

Anlattığına göre, konu sahibi k.validesine ters çıkışta bulunmuş. K.valide de "annene şikayet edicem seni" demiş. Tartışma buradan çıkınca, kaynının müdahalesi dövmek olmuş.

Ben böyle anladım. K.validenin eve sık gelmesi ve uzun kalmasından kaynaklanmış sanırım.

Aynen canım.Herşeye müdahale etmesinden bıktım usandım.En ufak bir şeyi bile deve yapıp ortalığı karıştırıyor.Eşim şehir dışındayken geldi yanıma kalmaya yalnız kalmayayım diye ama sürekli laf sokmalar doğal olarak bende mesafeli davranıyorum çünkü çok kırıyor beni.Neymiş efendim mesafeli duruyorum diye gecenin saat 11 anneni arıycam söylüycem diyor bende çıldırdım ya dedim herşeyi neden oraya söyleyip onlarıda üzüyorsun gecenin bu vaktıi aranırmı neyse kaynım sesimizi duymuş üst kattan geldi şiddeet işte olay bu .

bence annen ve baban oraya gelsin ve hesabını sorsun. bir daha olursa kızımızı alıp gideriz desinler. gözlerini korkutsunlar.. seni sahipsiz buldukça yaparlarda yaparlar..
arkanın olduğunu bilsinler.. bababn eşinle yalnız konuşsun, nasihat versin biraz. kızımızı sana emanet ettik böylemi yapacaktın vs.. sorsun hesabını kesinlikle..
o kaynınada sinir oldum. çıksın hayatınızdan ..
kendi başına onların eziyetini çekme bence.. sana sahip çıkanları görüp ayaklarını denk alsınlar.
Allah yardımcın olsun

Öncelikle ALLAH yardimcin olsun canim, yasadiklarin cok kotu olaylar malesef:(
Ne yapmaya calisiyorlar diye sormussun, bence cok acik ne yapmak istedikleri,
Seni sindirmeye calisiyorlar ve sanirim bunu basariyorlar (hala o evde kaldigini dusunursek tabi)
Esinin siddetini kabullenmeni bi nebze olsun anlayabilirim ama kayninin siddet uygulamasini nasil kabullendin anlamiyorum malesef:( Ben senin yerinde olsam o dakka gider polise sikayet ederdim kaynimi... Ne hakki var sana el kaldirmaya?? Cok sinirlendim walla.....
Kocana gelince ben bosan yada ailenin yanina git diyemem, buna hakkim yok..
Ama sunu dusun daha 10 aylik evliyken kardesiyle sana siddet uygulayan adam, ilerde sana ne yapar?? offf bunun dusuncesi bile korkunc canim:((
Ailene , en azindan annene olanlari anlat, senin sahipsiz oldugunu dusunmesinler..
Inan evlilikte ne kadar taviz verirsen ve ne kadar alttan alirsan o kadar eziliyorsun malesef:(
Allah yardimcin olsun..

Öncelikle ALLAH yardimcin olsun canim, yasadiklarin cok kotu olaylar malesef:(
Ne yapmaya calisiyorlar diye sormussun, bence cok acik ne yapmak istedikleri,
Seni sindirmeye calisiyorlar ve sanirim bunu basariyorlar (hala o evde kaldigini dusunursek tabi)
Esinin siddetini kabullenmeni bi nebze olsun anlayabilirim ama kayninin siddet uygulamasini nasil kabullendin anlamiyorum malesef:( Ben senin yerinde olsam o dakka gider polise sikayet ederdim kaynimi... Ne hakki var sana el kaldirmaya?? Cok sinirlendim walla.....
Kocana gelince ben bosan yada ailenin yanina git diyemem, buna hakkim yok..
Ama sunu dusun daha 10 aylik evliyken kardesiyle sana siddet uygulayan adam, ilerde sana ne yapar?? offf bunun dusuncesi bile korkunc canim:((
Ailene , en azindan annene olanlari anlat, senin sahipsiz oldugunu dusunmesinler..
Inan evlilikte ne kadar taviz verirsen ve ne kadar alttan alirsan o kadar eziliyorsun malesef:(
Allah yardimcin olsun..

Seçimden sonra ailemin yanına gidiceğim zaten kardeşim askerden izine geliyor çünkü 5.5 aydır ailemin evine girmeyen eşim seninle beraber geliceğim orda konuşalım diyor dedim askerden gelen bir kardeşim var olaylardan habersiz zehir etme çocuğa iznini o olmayınca evde konuşuruz ailenle diyor.Niyeti beni haksız çıkarmak biliyorum.Neymiş ailem evliliğimizin başlarında haftada bir arıyıp eşimin hatırını soruyorlarmışta şimdi neden soğuk davranıyorlarmış bunun nedenini anlamakmış.OLucakları biliyorum konuları saptırıp abartarak huyudur çünkü eşimin anlatıp beni haksız çıkarmak nolursa olsun kaynımın bana şiddeti affedilemez.Ki bunu ailemde asla kabul etmez.Niyeti beni orda haksız çıkarıp bırakıp gelmek belkide bilemiyorum.Bu düşüncemi ona söyledim aynen.Hayır konuşacağız beraber gidip beraber geleceğiz diyor.Niyetini çözebilmiş değilim.

çirkinlik almış başını gitmiş..
ne söylenebilirki:97:
böyle bi hayat nasıl sürer benim aklım almaz şahsen...
bence ona ailesiyle mutluluklar dile ve arkana bakmadan uzaklaşş

Ya birde ben haksızmışım gibi bana tavır takınması yokmu deli oluyorum ya.Şiddet asla affedilcek bişey değil.Aslında ben bu evde kalarak affetmiş sayılmam inanın.Birşeylerin zamanını bekliyorum.

Seçimden sonra ailemin yanına gidiceğim zaten kardeşim askerden izine geliyor çünkü 5.5 aydır ailemin evine girmeyen eşim seninle beraber geliceğim orda konuşalım diyor dedim askerden gelen bir kardeşim var olaylardan habersiz zehir etme çocuğa iznini o olmayınca evde konuşuruz ailenle diyor.Niyeti beni haksız çıkarmak biliyorum.Neymiş ailem evliliğimizin başlarında haftada bir arıyıp eşimin hatırını soruyorlarmışta şimdi neden soğuk davranıyorlarmış bunun nedenini anlamakmış.OLucakları biliyorum konuları saptırıp abartarak huyudur çünkü eşimin anlatıp beni haksız çıkarmak nolursa olsun kaynımın bana şiddeti affedilemez.Ki bunu ailemde asla kabul etmez.Niyeti beni orda haksız çıkarıp bırakıp gelmek belkide bilemiyorum.Bu düşüncemi ona söyledim aynen.Hayır konuşacağız beraber gidip beraber geleceğiz diyor.Niyetini çözebilmiş değilim.

Birak onun dedigi gibi olsun, zaten ailen kayninin siddetini duyunca ona gereken cevabi verir..
Sen yinede annene olani biteni anlat, gereken cevaplari simdiden hazirlasinlar, biraz kurnaz ol:34:
Aniden duyunca belki bisi diyemezler, sen simdiden onlari hazirla..
Gecen haftalarda bende esimin annesi yuzunden sorun yasadim, ortada bisi yokken kocam bana dusman oldu.. halbuki benim hic sucum yoktu, nedense anneleri tarafindan cok rahat dolduruluyorlar:(
Bi seferde karicim senden dinlemek istiyorum olayi demiyorlar..
3cu sahislarda olaya dahil olunca kavga daha cok buyuyor malesef..
Soylenecek bi soz yok ne yazik ki, boyle gelmis boyle gidiyor....

Ya birde ben haksızmışım gibi bana tavır takınması yokmu deli oluyorum ya.Şiddet asla affedilcek bişey değil.Aslında ben bu evde kalarak affetmiş sayılmam inanın.Birşeylerin zamanını bekliyorum.

bence canım sen ailenle otur konuş anlat bu yaptıklarını sen ne yapmış olabilirsinki kaynın gelip seni dövüyo eşin dövüyo :20: yani şiddetmi olması lasım bi şeyleri çözüme kavuşturmak için.. bence bi kız ailesi sonuna kadar kızının arksında olmalı eğer tam aksi olduğunda erkek eşinin tepesine biniyo hertürlü eziyeti yapıyo eşine nasıl olsa ailesi sahip çıkmıyo düşüncesiyle:20: tabiki aile herşeyi bilmek zorunda değil ama bazı şeylerde yutulmamalı diye düşünüyorum:82:

Son düzenleme:

bu evlilik.diyelimki sen haksızsın ne geçecek eline? yine aynı eve gidip oturduğunuzda nasıl bakacak senin yüzüne seni suçlu durumuna düşürünce?

canım konuş eşinle şu diyalog kuramama problemini halledin.ve eğer boşanmayı düşünmüyosan bu adamın sana şiddet uygulayabileceğini gördün ona göre davran o ortamı tekrar yaratmamaya çalış bir iki düşün bir konuş olgun taraf sen olmak zorundasın bu durumda

Birak onun dedigi gibi olsun, zaten ailen kayninin siddetini duyunca ona gereken cevabi verir..
Sen yinede annene olani biteni anlat, gereken cevaplari simdiden hazirlasinlar, biraz kurnaz ol:34:
Aniden duyunca belki bisi diyemezler, sen simdiden onlari hazirla..
Gecen haftalarda bende esimin annesi yuzunden sorun yasadim, ortada bisi yokken kocam bana dusman oldu.. halbuki benim hic sucum yoktu, nedense anneleri tarafindan cok rahat dolduruluyorlar:(
Bi seferde karicim senden dinlemek istiyorum olayi demiyorlar..
3cu sahislarda olaya dahil olunca kavga daha cok buyuyor malesef..
Soylenecek bi soz yok ne yazik ki, boyle gelmis boyle gidiyor....

Kaynanam ve bu kaynım olduğu sürece bu evlilik yürümez biliyorum.Karakteri sağlam olmalı bir erkeğin öyle dolduruşa gelerek eşine şiddet uygulamamalı.Amacı beni haksız çıkararak ailemin yanına bırakmaksada yolu açık olsun yalvaracak değilim.

bu evlilik.diyelimki sen haksızsın ne geçecek eline? yine aynı eve gidip oturduğunuzda nasıl bakacak senin yüzüne seni suçlu durumuna düşürünce?

canım konuş eşinle şu diyalog kuramama problemini halledin.ve eğer boşanmayı düşünmüyosan bu adamın sana şiddet uygulayabileceğini gördün ona göre davran o ortamı tekrar yaratmamaya çalış bir iki düşün bir konuş olgun taraf sen olmak zorundasın bu durumda

İnan çok yoruldum herşeyden ya.Kaynım ayrı dert kaynanam ayrı dert eşim bambaşka bir dert.1 kişiyle evlendiğimi düşünmüştüm ama yanılmışım ailesiyle evlenmişim ben.

Back