Bir kücük tüp bebek meselesi

8 bin falan cnm. Ama dedigim gbi para sorunumuz yok suan rahatca tup bebegi yaptirabiliyoruz.. esiminde bozuldugu konu babamin kredi cektirmemesi ,ben vericem deyip tup bebegi erteletmesi
Baban ayıp etmiş eşin haklı yani bozulmakta ama büyütmeyin :)
Sonuçta kp arkanda baksana .
Devlette mi 8 bin fiyatı ?

Rapor icin 1 asilama daha yaptirmamiz gerekiyormus ayrica da raporlu fiyati 4bin ozelden mesaj atabilitmisiniz nasil yaptirdiniz
Ben, hiç aşılama yaptırmadım. Benden istemediler. 6 yıllık evliyiz, 4 yıl klomenle falan tedavi gördüm. Hiçbir sebebi yok denildi ama olmadığı için, tüp bebeğe başvurduk. Bizden sigorta dökümü istediler ve hemen tedaviye başlandı. Hiç beklemedik.

Cnm benim tup bebek param zaten hazir.. sehir disinda yaptiracagim icin arti bir para bizi rahatlatir hani sikinti cekmeyiz diye dusundum. ZTen babama da baba soyledigin parayi degilde daha asagisini ver biz parayi hallettik dicektim oyle seyler soylediki bisey diyemedim. Birde diyorki ocakta ne olacagi belli olmaz bilemem veririm biseyler... sanki gitmisimde para istemisim gbi.
Haklısın canım bende sehır dısında yaptırdım inan yattığın yediğin attığın adım para malesef ki sehır dısı cok külfetli... Dusundugunden Bı kac bin lira fazla olmalı yanında

Tup bebek + masraflar ( sehir disinda yaptiracagim) = 8bin tl ye mal oluyor...

Iyi arastirdim muayeneye de gittim hersey iyi moralim disinda
Vallahi cok iyi fiyat. Ben tup bebegi 6500 TL ılac lar raporluydu sukur 1000 TL kalan embrıyoları dondurma işlemi 1000 TL
3000 tk de otel yemek benzin parası gitti. İşe baslamazsan ne kadar gittigi bilinmiyor allah bu yolda ugrasanlrun yardımcısı olsun

Canim rapor icin 1 asilama daha yaptirmam gerekiyor bulundugum sehirde sadece ozeller yapiyor fiyati 1 milyari buluyor. Zaten tup bebekte farkta 1 milyar. Yani raporlu 4 bin... raporsuz 5bin... o yuzden raporsuza karar verdik. Sizede hayirli olsun ozel olmassa sorununuz varmiydi bizimki sebepsiz deniliyot ama doktor esimden suphelendi sayi iyi evet ama kalite kotu ki dollenme olmuyor dedi
Tüp bebek olayıda ticarete döndü artık. Hastaneni, hekimini ve labaratuarını iyi araştır bu işte aslında en önemli şey labaratuvar. Tedaviye başlamadan önce takviyelere başlayabilirsin ben arı sütü ve quenzim q10 kullanmıştım. Toplanan 8 yumurtamın 8 i de döllenmişti. Bizdeki sorun benim çikolata kislerim ve onların sebep olduğu yapışıklıklar. İlki taze transfer kimyasal oldu 2. Si dondurulmuş oldu. Çok şükür 9 haftalık olduk. Aslında tüp bebek ilaçları pahalı. 2 bin civarıda ilaçlar tutuyor. O yüzden rapor işine yarayabilirdi. Bu süreçte kafan rahat olmalı babanada canını sıkma önünde heyecanlı bi süreç var ve ne kadar az kişi bilirse inan kafan o kadar rahat olur. İnsanlarımız çok meraklı her anı sorgularlar sonuç aldıktan sonra söylersin ben öyle yaptım. Hayırlı haberleriniz alırız inşallah.

Vallahi cok iyi fiyat. Ben tup bebegi 6500 TL ılac lar raporluydu sukur 1000 TL kalan embrıyoları dondurma işlemi 1000 TL
3000 tk de otel yemek benzin parası gitti. İşe baslamazsan ne kadar gittigi bilinmiyor allah bu yolda ugrasanlrun yardımcısı olsun
Ben 15 binde hesap yapmayı bırakmıştım :KK43: maalesef dedikleri gibi olmuyor için içine genetik testler rahim filimleri histeroskopilerde girebiliyor. Gerçi sonu hayırlı olsunda para bir şekilde yerine konulur

1 hafta sonra gidiyorum tedaviye baslicam bu saatten sonra kredi cekemem kaldi ki babam para vermesede ben tup bebek yaptirabiliyorm. Zaten babam para vermedi nasil tup bebek yaptiricam diye konu acmadim.

Sadece babamin tup bebekle ilgili dusunceleri yan cizmesi ve ne gerek var masrafa demesi zoruma gitti.

Vermesin bu benim icin problem degil kizim param yok veremem deseydi anlardim ama o kirmayi tercih etti.

sizi kırmak için yazmadım, ben de tüp bebek ile hamile kalabildim, sizi çok iyi anlıyorum
empati yaptım sadece, her ne kadar ailelerimiz olsa da yarın öbür gün bir laf söylenme ihtimali olur, hassas olursunuz, kalbiniz kırılır
dilerim en kısa zamanda sizin de tedaviniz hayırlı bir şekilde sonuçlanır

Ben 15 binde hesap yapmayı bırakmıştım :KK43: maalesef dedikleri gibi olmuyor için içine genetik testler rahim filimleri histeroskopilerde girebiliyor. Gerçi sonu hayırlı olsunda para bir şekilde yerine konulur
Kesinlikle oyle sonu hayırlı olsun yoksa butün hayallerin emeğin çöpe gidiyor sil bastan başlıyorsun allah'ım mahrum etmesin bizede hayırlı evlat versin inşallah

Ne demek :) tabi göz korkutmak gibi olmasın. Muhakkak daha uygun fiyatı olan yerler vardır. Ben daha önce pek çok tanıdığım memnun olduğu için, meşhur bir merkeze gidiyorum. Ama ucuz uygulamalar değil. Devlette çok daha uygun tabi ki, ama orda da bu kadar hızlı değil işlemler, ya da kriterleri var. Mesela devlet bana tüp bebek yapmıyor, şartlarına uymuyorum. Çokça sabır ve bolca para gerektiriyor bu süreç :)
Her anlamda Allah yardımcınız olsun, zor cidden.
Inşallah çabucak gelsin minikler:)

Rabbim her daim yanınızda yardımcınız olsun bana tedaviye başladığınız zaman özelden mesaj atın dua edeyim size olurmu? Bu dönemde herşeyden çok duaya ihtiyacı oluyor insanın
Ve benden size tavsiye ilk denemenizde tutmazsa sakın ümitsizliğekapılmayın sonuna kadar mücadele edin
En başta bana da kp acele ediyosunuz bekleyin vs dedi hep ama biz beklemedik iyiki de beklemedik çünki sorun büyükmüş içine girince anladık işin ciddiyetini yumurta sayım herşey çok iyi olduğu halde kalite kötü çıkıyodu ve tutunma olmuyordu bana birkaç doktor kıbrısa bile gitmemi söyledi uğraşma boşuna dedi başkasının yumurtasıyla dene
Kadınlık gururum yerlerdeydi eşim olsun çocuk olmak zorundamı dese de ben asla pes etmedim
Sanki suçu kendimde buluyordum kanser tedavisi gördüm ve bariz yumurtalarım etkilemişti
Hiç çocuk sahibi olamayacağımı düşünmeye başladım 5.denemeden sonra ama Rabbim 2 yumurta ile verdi yavrumu bana
İsteyen,bu yolda mücadele eden herkese versin kurban olduğum Rabbim her daim duacınızım

Iyi aksamlar kizlar 4 senelik evliyiz 4 senedir cocugumuz olmuyor gerekli tedavileri yaptirip tup bebege karar verdik.
Neyse kredi cekecektik. Karar verdikten sonra ailelerimizle konustuk benim babam kredi cekmeyin ben veririm size dedi. Oyle deyince esimin ailesiylede konustuk... iki ailede bize gerekli destegi saglayacaklarini soylediler.
Ocak ayinda yaptiracagimizi annemle , babama haberini yolladim ki kendini ayarlasin zorda kalmasin diye. Ayni sekilde kayinbabamada.. hersey guzel giderken parayi tamamlamis ocagi beklerken bgun babama sordum ne zaman vericeksin parayi diye bana ben o ay icin tamam demistim ocakta da biseyler ayarlayabilirsem ayarlarim.. hem niye tup bebek yapiyosunuz normal yolla deneyin zTen sorun yokmus ne masraf cikariyosunuz dedi şok oldum hic beklemiyordum ayni zamanda esimde babasiyla konustu kayinbabam size feda olsun ne zaman istiyosaniz vereyim demis...

Parasinda degilim vermesin ama esime karsi cok mahcup oldum cunku babanin verecegini sanmiyorum dedi bende hayir sacmalama tabiki de vericek babam o benim dedim. Şimdi ne yapacagim esime nasil soylerim hicbirsey soylemesemde ocagimi beklesem. En kotusu de babam bana bunu nasil yapar aklim almiyor..

Edit. Birikmis paramiz yetmedigi icin kredi cekicektik babam veririm deyince vazgectik kayinbabamdanda destek istedik... yani tedavi masraflarinin bir kismini sadece onlar vericeklerdi

Edit. Esim eve gelince babandaki parayla babamdaki parayi alip hesaba yatiralim kafamiz rahat olsun istedigimiz zaman baslayalim ddi. Bende canim babam dogal yolla olsun yasiniz kucuk daha dedi dedim...

Esimde pinkkk ben sana dedimmmm baban yzunden ertelemeyelim baban parayi ayarlayamaz bosuna ertelemis oluruz dedim needen beni dinlemiyorsun diye cikişti. Bende verecek cnm kim vermicek ddi flan dedim. Cok bozuldu istemiyorum ben ondan birsey belliydi boyle olacagi onun yuzunden 2 ay gec kaldik dedi. Bende adam kotu birsey demediki uzulmemizi istemiyor , tabiki de destek cikicak babam sozunun arkasinda durur , ayarlayabilirse bizden mi sakinacak parayi durumu olmassa o ayri ddm. Tamam pink istemiyoruz vazgectik deriz dedi.
Bende susstum tam tahmin ettigim gbi oldu..

Esim bana ertelemeyelim babani bosver biz kredi cekelim bak sonra elimizde patlicak dedi. Ben babam yapmaz oyle sey agzindan birkere cikar laf dedim. Israrla da soyledi bu ay yaptiralim 2 ay sonraya erteleme diye cok mahcup oldum. Yarin babamgile gidecez kesin babam bana soylediklerini esime de aynen soyler utanmasi yok onun kayinbaba ya esimde yazik ne derse tamam diyor. Of baba beni cok mahcup ettin yaa...! Keske hic konuyu acmasaydim sana..! Babaniza bile guvenmeyin diye boşa dememişler...

babanın haksız olduğunu biliyorsun ama eşine karşı korumuşsun yine de. haksızken haksızlığı kabul etmeyi bilmek lazım. biz nasıl kızıyırozu eşimiz aileci anneci babacı olduğunda. adam sizi yüzüstü bırakmş resmen dalga geçer gibi normal yolla deneyin demiş sen hala öyle demek istemedi diye koruyosun. haklısın ben seni dinlemeliydim de kapat konuyu..

Evet, tabi ki hakaret anlamında yazmamışsınız. Ama Eleştiriniz yersiz olmuş. bunlar hassas zamanlar. Konu sahibi, ailesinin üstüne yıkmamış, aile önce kredi çekmeyin, biz veririz demiş, sonra vermemiş. Gayet haklı kırılmakta ama anne baba elbette bir şekilde telafi edilecek bu durumda.

Evlendikten sonra hayatımızdan biz sorumluyuz demenizi de anlıyorum. Çünkü ben bunu yaşıyorum zaten. Eşimle birbirimize sımsıkı tutunup ikimiz olarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Ailem hiç destek olmayacağı için, açmıyorum bile mevzusunu. Ki açıkça istesem verirler, daha yeni kardeşime 800 binlik ev aldılar. Ama minnet ederler. 5-10 bin için ömür boyu minnet yükü çekerim.

O yüzden kendimiz bir yapıp bekliyoruz birikene kadar. Tekrar yapıyoruz. Ve benim zamanım sınırlı aslında. 5-10 sene bekleyemem.teşhisim Erken menapoz, 31 yaşındayım, her geçen zaman benim aleyhime. Belki 5 yıl sonra toplayacak yumurtam bile kalmayacak. O yüzden zamanı ve parayı iyi kullanmalıyım.

Şimdi bu durumda ailem bana destek olmalıydı. İşin gerçeği Budur. Olmadılar, hiç suçlamam ben, verin, ya da vermediniz demem ama içimde bir şeyler kopuyor mu, kopuyor işte.

Yine de konu sahibinin ailesi çok da kötü bir durumda değil. Pink butterfly, yerinizde olsam, eşime yansıtmam. Babam denkleştirememiş derim. Sonuçta iyi bir niyette bulunmuşlar başta ve manevi olarak destek olacaklardır. Yalnızca bir hesapsızlık yapmış babanız. Olabilir öyle hatalar. Bunu içinizde çok büyütmeyin. Siz biraz üzülüp unutacaksınız ama eşiniz ve ailesi unutmaz ve ummadığınız yerde önünüze çıkarırlar.
Allahım isteyen herkese versin , hepinize çok üzüldüm. Şu mübarek günde rabbim sesinizi , duanızı duysun inşallah

Cok tesekkur ederim allah nasip eder sizzede insallah. Sadce buraya yazdigim degil bircok laf etti ben sastim kaldim resmeb yaptirmayin beni de 2binden etmeyin dedi. Evet kimseden bisey istemez ve beklemez kendi cabamla da yapardim ama bazen imkanlar el vermiyor

daha önceki mesajda da belirtmiştim sizi en iyi ben ve benim gibi olan hastalar anlar bunlar zor yollar , başkaları aman tedavi gör ne olacak ne bekliyorsun halen diyenlere çok kolay geliyor ,2010 yılından bu yana herşeyi yaşadım her şeyi gördüm dökmediğim göz yaşı kalmadı.

Bütün bunlarda hep maddiyata dayanıyor bakmayın şimdi burada rahat yazdığıma eşimle her zaman aramız güllük güllüstanlık geçmedi çok yıprandık doktora görünüyorsun para ,tedavi sürecine geçiyorsun para, iğnelere başlıyorsun para, 2 güne bir yumurtalıkların durumu için kontrole gitmek için yollara düşüyorsun para, yumurta toplamı işlemi için hastaneye yatıyorsun dondurma işlemi için para, anlıcağın bu zorlukları kaseti nasıl başa sararsın hep öyle sararak tekrarladım. Rabbimin vermeye muradı var ise iki taşın arasından nasıl bitki çıkarıyor ise bize bir can nasip eder. Kulum boşuna uğraşma ne kadar tedavi görürsen gör senin nasibin kapalı diyor ise Rabbim yine hayırlısını nasip etsin. Kendimi böyle teselli ediyorum. Bu bir sınav ya sabır edeceğiz ne olursa olsun olumlu ve olumsuz bu sınava sabır gösterip sınavımızı geçeceğiz. Ya da Rabbim asi kullarından olmayı bizleri korusun.

Kimseden fayda yok en yakının ailen bile olsa bunu unutmayın. Yeri geliyor canım dediğin insanlar canınızı çıkartacak iş yapıyorlar size sizden başka dost yok, insanlar açık aramak dedikodu yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Tekrarlıyorum aile iç durumunuzu bilemem ama babanızın tavrını ve davranışını hiç tasvip etmiyorum.

ayrıca eşinize bol bol mesir macunu ve keçi boynuzu yedirin inanın faydasını görecektir. Ayrıca sigara alkolden uzak dursun kullanıyor ise bütün bunları illa çocuk için değil kendi sağlığın içinde uygulamalıdır. Mesir macunu ve keçi boynuzu bu kış gününde gribe iyi geliyor hemde öksürük olayını kesiyor. Sadece erkekde tüp bebek için değerini artırmıyor.

Ben eşime önceleri alır yedirmeye çalışırdım. Aman ne gerek var derdi. Bu ay yumurta toplamından önce almış eline kavanozu hergün abartısız düzenli sabah akşam mesir macunu ve keçiboynuzu yedi adam :),

Rabbim yardımıcınız olsun babanızla olan mevzunu kapatın boşverin gitsin. Babana biz hallettik diye söyleyin fırsat vermeyin . Kayınpederinizden de Allah razı olsun maşallah diyeyim. Gönlünüzü ferah tutun...Dua ile Allaha emanet olun

Hayirli olsun :) basta bizde kredi cekelim dedik. Birikmişe dokunmak istemedim hastalik var allah korusun yok ben size destek cikarim kredi cekmeyin cok odeme yaparsiniz gerek yok blmem kac ay bide faiz odiceksiniz dedi vazgecirdi yoksa simdiye kadar yaptirmistik biz.. birde bazi yorum yapanlar tup bebek parasini cok rahat buluyor olabilirler kendiniz yaptirin falan diye ama biz cok sukur iyi geciniyoruz.. ama kalkip 6 bin + masraflar tup bebek parasini cikarip koyamam.

Herkesin bütçesi kendine tabi.
Kimse senin maaşını evini nasıl geçindirdiğini bilemez.
Biz kredi çekmek istemedik.annem aradı kızım paran hazır hiç orasını düşünme dedi.kızımın sponsoru oldu :)
Biz 6 bin diye yola çıktık.ama ilaçlar dondurma parası derken 12 bin çıktı fiyat.
Kayınpederin destek çıkıyosa ondan alabilirsiniz.borçsa yine borcunuzu ona ödersiniz.
Sana tavsiyem aileler dışında kimse bilmesin.bu süreçte bide sorularla uğraşma.adetin ne zaman? Tuttumu tutmadımı sorularıyla kafan bulanmasın.

Evinin neşesi güzel yavruna kavuşursun inşaallah en yakın zamanda :)

Bence ne olursa olsun eşinin ağzına laf verme olduğu gibi anlatma yani, gerekirse kendin vazgeçmişsin gibi anlat başka bi açıklama bul bence canım sonrasında diline dolar burnundan getirir eşin
+1
Esin ilerde bunu sorun edebilir hamile kalirsin cocugun olur esin bunu yuzune vurur. Insallah tez zamanda bebegine kavusursun Pink_Butterfly92 Pink_Butterfly92

Eşiniz doğru söylüyor babanız verecek olsaydı şimdi verirdi oyalamazdı yani sonuçta siz tedaviye başlamak için Ocak ayında karar kılmadınız mı? ama babanız para vermiyor diye erteleyeceksiniz, üstelik babanız da doğal yolla olur deneyin demiş çok saçma. Baba denedik bunca zaman olmadı artık başlamamız lazım diyemediniz mi? evet sizi oyalayacak vermeyecek boşuna erteleyeceksiniz ve sonunda eşinize daha çok mahçup olacaksınız. Sizi üzmek istemese yardım ederdi etmeyecek belli bence üstünü kredi çekin.

Iyi aksamlar kizlar 4 senelik evliyiz 4 senedir cocugumuz olmuyor gerekli tedavileri yaptirip tup bebege karar verdik.
Neyse kredi cekecektik. Karar verdikten sonra ailelerimizle konustuk benim babam kredi cekmeyin ben veririm size dedi. Oyle deyince esimin ailesiylede konustuk... iki ailede bize gerekli destegi saglayacaklarini soylediler.
Ocak ayinda yaptiracagimizi annemle , babama haberini yolladim ki kendini ayarlasin zorda kalmasin diye. Ayni sekilde kayinbabamada.. hersey guzel giderken parayi tamamlamis ocagi beklerken bgun babama sordum ne zaman vericeksin parayi diye bana ben o ay icin tamam demistim ocakta da biseyler ayarlayabilirsem ayarlarim.. hem niye tup bebek yapiyosunuz normal yolla deneyin zTen sorun yokmus ne masraf cikariyosunuz dedi şok oldum hic beklemiyordum ayni zamanda esimde babasiyla konustu kayinbabam size feda olsun ne zaman istiyosaniz vereyim demis...

Parasinda degilim vermesin ama esime karsi cok mahcup oldum cunku babanin verecegini sanmiyorum dedi bende hayir sacmalama tabiki de vericek babam o benim dedim. Şimdi ne yapacagim esime nasil soylerim hicbirsey soylemesemde ocagimi beklesem. En kotusu de babam bana bunu nasil yapar aklim almiyor..

Edit. Birikmis paramiz yetmedigi icin kredi cekicektik babam veririm deyince vazgectik kayinbabamdanda destek istedik... yani tedavi masraflarinin bir kismini sadece onlar vericeklerdi

Edit. Esim eve gelince babandaki parayla babamdaki parayi alip hesaba yatiralim kafamiz rahat olsun istedigimiz zaman baslayalim ddi. Bende canim babam dogal yolla olsun yasiniz kucuk daha dedi dedim...

Esimde pinkkk ben sana dedimmmm baban yzunden ertelemeyelim baban parayi ayarlayamaz bosuna ertelemis oluruz dedim needen beni dinlemiyorsun diye cikişti. Bende verecek cnm kim vermicek ddi flan dedim. Cok bozuldu istemiyorum ben ondan birsey belliydi boyle olacagi onun yuzunden 2 ay gec kaldik dedi. Bende adam kotu birsey demediki uzulmemizi istemiyor , tabiki de destek cikicak babam sozunun arkasinda durur , ayarlayabilirse bizden mi sakinacak parayi durumu olmassa o ayri ddm. Tamam pink istemiyoruz vazgectik deriz dedi.
Bende susstum tam tahmin ettigim gbi oldu..

Esim bana ertelemeyelim babani bosver biz kredi cekelim bak sonra elimizde patlicak dedi. Ben babam yapmaz oyle sey agzindan birkere cikar laf dedim. Israrla da soyledi bu ay yaptiralim 2 ay sonraya erteleme diye cok mahcup oldum. Yarin babamgile gidecez kesin babam bana soylediklerini esime de aynen soyler utanmasi yok onun kayinbaba ya esimde yazik ne derse tamam diyor. Of baba beni cok mahcup ettin yaa...! Keske hic konuyu acmasaydim sana..! Babaniza bile guvenmeyin diye boşa dememişler...
Bence bosuna takiliyosun bak biz 8 sene calistk hem benim hem esimin ailesine destek olduk iki tarafinda maddi durumunu borclarini bitirdik cocuk olmadi bizim tup bebek icin yardim istedik iki taraft sirtini dondu bes kurus yardim etmedi esim kredi ustune kredi cekti sonuc girtlga kadar borc ekmegi zor aliyoruz emziriyorum ama gel gor ne bulursam onu yiyorum ama yavrum dunyalara deger ona harciyoruz o guldukce doyuyoruz o guldukce mutlu oluyoruz bosverin tedaviye baslayin kimseye minnet etmeyin derim

Baban ayıp etmiş eşin haklı yani bozulmakta ama büyütmeyin :)
Sonuçta kp arkanda baksana .
Devlette mi 8 bin fiyatı ?

Cnm devletin karsilamasi icin 1 asilama daha yaptirmam gerekiyor ama bir onemi yok raporlu olmamin cunku arada fark yok. Yazan olmuş 2 bucuk 3bine yaptirdim diye ama bana en yakin yer malesef fiyatlari o kadar dusuk degil

Ben, hiç aşılama yaptırmadım. Benden istemediler. 6 yıllık evliyiz, 4 yıl klomenle falan tedavi gördüm. Hiçbir sebebi yok denildi ama olmadığı için, tüp bebeğe başvurduk. Bizden sigorta dökümü istediler ve hemen tedaviye başlandı. Hiç beklemedik.

Bizdede sorun yok dediler ama yaptiracagmiz hastanede 2 asilama sarti var. Bahceci de 2.asilama sarti yokyu cok cazipti ama bana cok cok uzak

X