- 24 Ağustos 2016
- 3.683
- 6.172
-
- Konu Sahibi PinkMermaid
Ayyy bebeklik dönemleri o kadar hızlı geçiyor ki bazen kızıma bakıp bakıp bu çocuk daha dün doğmuştu ne ara bu kadar büyüdü diyorum..Aralardaki yorumlara baktım da sizin zaten ikinci bir bebek isteğiniz var.
E kardeş de istiyorsunuz.
İstediğiniz bir şeyden vazgeçmeyin.
Sizin yapasınız gelmiş deneyin bence
Emzirmeyi özlemeli falan şeyleri yazınca da insanın aklını bile çeleceksiniz neredeyse ama Allahtan eşim katiyen başka bebek istemiyor
Ben de galibaileride pişman olacağınızı düşünüyorum tek çocukta kalırsanız.
Belki de haklısınız, bilemiyorum...boyle konulari bu kadar irdelemeye gerek yok. elimizde degil cunku. rizki veren Allah ac kalmayacagina iyi bakacaginiza eminim. eviniz de varmis. hem istediniz diye olacak mi, hemen olacak mi, hayirli saglikli olacak mi, omru olacak mi.. bilebilecegin=miz konular degil. saliverin gitsin kaderde ne varsa onu yasayin. her konuyu boyle mantikla irdeleyerek yasamayi seciyorsaniz isiniz zor. bir de insan akilla mantikla hareket ettikce imtihan oluyor.
İlk halimden daha farklıyım, birçok yorum bazı konularda ne kadar yanlış düşündüğümü hissettirdi ama yine de acele karar vermek istemiyorum,zaten karar vereceksem de yazın hamile dolaşmak istemiyorum, nasip olursa da sonbaharda olsun...Evet eminim güzel bir duygudur.
Güzel dileğiniz için teşekkür ederim.
Neye karar verdiniz ?
ben de yaklask bir yildir gebe kalmaya calisiyorum kalamadim henuz.. oyle hesap kitap islerine gerek yok. akisina birakin hayat bu her sey insanlar icin. hastalik saglik varlik yokluk ne gunler bekliyor bizi Allah bilir..Belki de haklısınız, bilemiyorum...
Haklısınız....Herşeyin başı sağlık ve huzur aslında... Stres yaptıkca gebe kalmak zorlaşırmış, bunu çok duydum, söylemesi kolay ama çocuk için değil birbirinizi arzuladığınız için beraber olun eşinizle ve yumurtlama döneminizde özellikle..Ben evlendikten sonra 6 ay korundum ve çocuk düşündüğümüz 7.ay hamile kaldım, o konuda şanslıydım ki hashimoto hastasıyım,öncesinde tüm değerlerime baktırmıştım ama ,jinekolog muayenesi ,tiroid değerlerim vs( hepsi iyiydi ferritin değerim düşüktü bayağı ona üzülmüştüm ama umursamamıştım yine de )ben de yaklask bir yildir gebe kalmaya calisiyorum kalamadim henuz.. oyle hesap kitap islerine gerek yok. akisina birakin hayat bu her sey insanlar icin. hastalik saglik varlik yokluk ne gunler bekliyor bizi Allah bilir..
Çok teşekkür ederim çok sağolun umarım size de yolunuzda ışık tutabilmişimdirMe
Ne güzel , bilinçli ve planlı bir annesiniz bu belli...
onerileriniz benim icin cok degerli, iyi dilekleriniz icin de ayrica tesekkur ederim. Rabbim isteyen herkesle beraber bana da anne olmayi nasip etsin saglikla huzurla en basta.. sizin de saglik sorunlariniz varmis ilk bebek kolay oldugu icin kayginiz az olabilir. simdi belki hemen olmayacak. dilerim olur ama demek istedigim cok da dusunmeyin eminim annelik cocuk dunyanin en guzel seyidir. hemen baslayin calismalara.. hakli olarak en guzeli sunmak istiyorsunuz evlatlariniza ama en sansli cocuk cokca sevilerek anne babayla beraber buyumus cocuktur. gerisi hayat.. ayrica kardeslik de dunyanin en guzel duygusu. mahrum etmeyin yavrunuzu. gun gelir ben ozel okullarda okumaktansa kardes isterdim diyebilir yuzunuze.Haklısınız....Herşeyin başı sağlık ve huzur aslında... Stres yaptıkca gebe kalmak zorlaşırmış, bunu çok duydum, söylemesi kolay ama çocuk için değil birbirinizi arzuladığınız için beraber olun eşinizle ve yumurtlama döneminizde özellikle..Ben evlendikten sonra 6 ay korundum ve çocuk düşündüğümüz 7.ay hamile kaldım, o konuda şanslıydım ki hashimoto hastasıyım,öncesinde tüm değerlerime baktırmıştım ama ,jinekolog muayenesi ,tiroid değerlerim vs( hepsi iyiydi ferritin değerim düşüktü bayağı ona üzülmüştüm ama umursamamıştım yine de )
Herşeyin başı stres, kötü hastalıklar da stresten oluşuyor inanın,rahat olmaya çalışın...İnşallah en kısa zamanda gebe kalırsınız, sevgiler !
Hayırsız kardeşi olmayacağı ne malum bilmiyorum bu konularda ben de katıyım şu an hamileyim büyük konuşmak istemiyorum ama nedense 2.düşünmüyorum
Millet bana kardeşi olsun tek kalmasın vs diyor ama bana saçma geliyor ben 4 kardeşim ama keşke tek çocuk olsaydım diyorum misal..
Ikinci yi yapmayınca elalem sorup durur bide bu varZengin insanlar için mal varlığı çok olan kişiler mi diye bahsediyorsunuz hep ? Günlük konuşmada kullanırız zengin fakir kelimelerini , deyim bile var “ Zenginin malı züğürdün ( ki bu kelime daha kötü) çenesini yorarmış “. Fakir kelimesini kullanırken aşağılamak anlamında kullanmadım, bu açık diye düşünüyorum.
Benzer hem de çok benzer sorgulamalardan geçmişiz ve konunuzu inceleyince hatırladım ,okumuştum . Amannn ne kadar da sorgulamış yapsın bir tane daha nolcak demiştim okurken ama öyle olmuyormuş şu an aynı hislerden ve çelişkilerden geçiyorum, üstelik hamileliğim o kadar rahat geçti ki , sıfır sancıyla da çok rahat bir doğum yaptım(epidural sezeryan bazı sebepler yüzünden). Sizi en iyi ben anlarım şu an, beni de en iyi siz. Sonuç olarak siz ne karar verdiniz ?Ben de benzer sorgulardan geçtim-geçemedim;
İkinci çocuk? :/
Merhaba hanımlar, nasılsınız? İyisiniz umarım. Böylesine özel bir konuyu, net ortamında tanımadığım insanlara açmak-sormak, sanırım yapacağım son şeylerdendi ama çeşitli hikayeler, karar süreçleri, bakış ve fikirler dinlemek istiyorum. Konu uzun olacak, baştan söyleyeyim. Bir kısmınızın...www.kadinlarkulubu.com
Eşim tek çocuk ve ikinci bir çocuğumuz olması konusunda oldukça ısrarlı (Konumda ayrıntılı yazdım). Oğlumuzun bir kardeşi olmasını istiyor.
Biz ise iki kız kardeşiz ve aramızda 9 yaş fark var; yani 9 sene tek çocuktum. İnsanın bir kardeşinin olması dünyalara bedel, onsuz bir hayat düşünemiyorum. Bu yüzden benzer gel-gitleri yaşıyorum, oğlumun (3 yaş 3 aylık şu an) hem bir kardeşi olsun birbirlerine yoldaş olsunlar istiyorum nitekim halası, dayısı, amcası bile yok ve kardeşim de uzun bir süre daha evlilik-çocuk vb. düşünmüyor kariyerine odaklı halde (Kardeş gibi kuzen desek o da yok yani), hem bi daha üstesinden gelebilir miyim (manevi olarak bilhassa) diye de düşünüyorum. Çünkü oğlum kolikti. Dünya bebesine çocuğuna tövbe ettirdi sağ olsun. :) Bir daha aynı süreci yaşama düşüncesi, ister istemez ürkütüyor.
Hayırlısı olsun diyelim.
Aminnnn ! Evet ben burada böyle konuşuyorum ama hemen olmayadabilir hatta başka sağlık sorunları da çıkıp hiç olmayabilir,herşey kısmet...Hakkımızda hayırlısı olsun inşallahonerileriniz benim icin cok degerli, iyi dilekleriniz icin de ayrica tesekkur ederim. Rabbim isteyen herkesle beraber bana da anne olmayi nasip etsin saglikla huzurla en basta.. sizin de saglik sorunlariniz varmis ilk bebek kolay oldugu icin kayginiz az olabilir. simdi belki hemen olmayacak. dilerim olur ama demek istedigim cok da dusunmeyin eminim annelik cocuk dunyanin en guzel seyidir. hemen baslayin calismalara.. hakli olarak en guzeli sunmak istiyorsunuz evlatlariniza ama en sansli cocuk cokca sevilerek anne babayla beraber buyumus cocuktur. gerisi hayat.. ayrica kardeslik de dunyanin en guzel duygusu. mahrum etmeyin yavrunuzu. gun gelir ben ozel okullarda okumaktansa kardes isterdim diyebilir yuzunuze.
Benzer hem de çok benzer sorgulamalardan geçmişiz ve konunuzu inceleyince hatırladım ,okumuştum . Amannn ne kadar da sorgulamış yapsın bir tane daha nolcak demiştim okurken ama öyle olmuyormuş şu an aynı hislerden ve çelişkilerden geçiyorum, üstelik hamileliğim o kadar rahat geçti ki , sıfır sancıyla da çok rahat bir doğum yaptım(epidural sezeryan bazı sebepler yüzünden). Sizi en iyi ben anlarım şu an, beni de en iyi siz. Sonuç olarak siz ne karar verdiniz ?
Bir tek çocuklu anne yorumu da benden gelsin o zaman:))) Konunun maddi boyutunu yazmayacağım, kendinde o kudretli gören ya da çok çocuklu bir aile olmayı planlayan isteyen herkes ister 2 çocuk, ister 3-5 çocuk sahibi olur bu karara karışma gibi bir hakkım olamaz ama ben çocuklar arası manevi boyutunu dile getirmek istiyorum zira sıkça denk geliyorum, görüyor ve gözlemliyorum haliyle de bir anne olarak üzülüyorum.Galiba bu yorumu sadece tek çocuklar yapıyor
Ben de benzer şeyler yazdım da
Bu gelirle ikinci çocuk yapmayı gerçekten düşünüyor musunuz? Ben olsam birinciyi bile doğurmaya cesaret edemezdim. Umarım aileniz yardım ediyordur.Merhabalar , uzatmadan çok dert olmayan ama beni ve eşimi çok düşündüren bir konuyu size danışmak istiyorum .
Bir tane kızım var şu an , 3 yaşına girmesine az bir zaman kaldı ve eşimle kardeşi olması konusunda çok kararsızız. Dün gece kızım uyuduktan sonra bu konuyu derinlemesine konuştuk, eksi ve artılarıyla ama %50 evet %50 hayır durumundayız. Bu mor ayakkabı mı sarı olan mı gibi bir seçim olmadığı için farklı fikirler süzgecinde bir karar vermek istiyorum. Çünkü kardeşi olursa en fazla 4 yaş olsun istiyoruz arası. Olursa bir sene sonra olsun fikrindeyiz bu yüzden.Öncelikle maddi bakımdan eşim 8 bin tl ye yakın para kazanıyor, ben de üniversite mezunuyum ama kızımı kendim büyütmeyi seçtiğim için çalışmadım , ama sigortam yatıyor ve bir evim var , kirasını alıyorum , kendi evimizin kirasını ben karşılıyorum.Maddi olarak bu durumdayız. Maddi durumu yeterli olmayan insanlar çocuk konusunda hiç düşünmezler genelde bilirsiniz(geleceklerini düşünmeden çocuk yapanlar) 4-5-7 çocuk yaparlar çünkü zaten cahil ve bilinçsiz bazıları(korunma yöntemi ve zihniyet bakımından) ve çocuklarına gelecek sağlamak , iyi bir eğitim vermek anlamında çabalamadıkları için böyle kaygıları yoktur(bilinçli olanlar,kendini eğitip,geliştiren kesim hariç).Zengin insanlar da bakıcılarla büyüttükleri ve olanaklar bakımından bir endişeleri olmadığı için 3 de yaparlar 1 de keyiflerine göre ama bizim gibi orta gelirli aileler de ayağını yorganına göre uzatmak zorunda olduğu için çok ince düşünürler.
-Eğer kardeşi olursa kızımıza kötülük mü yapmış oluruz maddi olarak imkanları ikiye bölünecek ama zaten çok zengin değiliz kızımız Robert Koleji’ne gidemeyecek ama devlet okuluna da vermek istemiyoruz , malum şu anki eğitim sistemi ne halde.
- Eğer kardeşi olmazsa ve biz bu dünyadan göçtüğümüzde manevi bir destekci olmayacak , Türkiye’de özellikle bir kız çocuğunun , gerektiğinde kapıyı çarpıp çıkabildiği ve canı gibi bir varlık, kardeşi olmalı mı ?
- Tek çocuk olursa kardeş duygusunu tadamayacak , kardeşi olanlar ancak bu söylediğim şeyi anlayabilir.
- ileride kardeş yapmadığımız için pişman olur muyuz ve kızımız da bize sitemde bulunur mu , bir kardeşim olsaydı da varsın ... kolejine gitmeseydim gibi.
- kızım şu an bütün temel becerilerini yapabiliyor, tuvaletini , yemek yemeyi vs . Artık tam bir özgür birey. Herşeye sıfırdan başlamak biraz zor geliyor kardeşi olursa da ama bir bebek daha fikri heyecanlandırmıyor da değil, emzirmeyi bile özledim ( 1,5-2 sene emzirenler beni anlar )
- Kardeşi olursa ilgimiz de ikiye bölünecek , acaba bu tempoyu kaldırabilecek miyiz .
Tek çocuk olanlardan özellikle yorum bekliyorum, kardeşi olmalarını isterler miydi ? Yoksa eksikliğini hiç hissetmediler mi ?
2 çocuğu olup da yaş farkları 3-4 olanlardan da yorum bekliyorum özellikle, kıskançlık durumları oldu mu , bu yaş farkı iyi mi kötü mü ?
Son olarak eşimle aynı yaştayız , 32 yaşındayız.
Biraz uzun oldu, okuyanlara en içten teşekkürler.
Şaka mısınız ? O zaman benim durumun maddi olarak bu kadar vahimse , asgari ücretle geçinenler hiç yaşamasın bile...Bu gelirle ikinci çocuk yapmayı gerçekten düşünüyor musunuz? Ben olsam birinciyi bile doğurmaya cesaret edemezdim. Umarım aileniz yardım ediyordur.
sizin deyiminizle onlar zaten cahil, yaşasalar ne olcak?Şaka mısınız ? O zaman benim durumun maddi olarak bu kadar vahimse , asgari ücretle geçinenler hiç yaşamasın bile...
5-6 çocuk yapıp , buz gibi havada mendil sattıran anne babalar , gecenin 12 sinde sokakta dilendiren anne babalar sizin için kültürlü evet belli...cahilden kastettiğim bu tip insanlar...yazdıklarımı nerenizle okuduğunuz bellisizin deyiminizle onlar zaten cahil, yaşasalar ne olcak?
kafanızın içinde beyin yerine ne olduğu çok belli.5-6 çocuk yapıp , buz gibi havada mendil sattıran anne babalar , gecenin 12 sinde sokakta dilendiren anne babalar sizin için kültürlü evet belli...cahilden kastettiğim bu tip insanlar...yazdıklarımı nerenizle okuduğunuz belli