Bir küçük çocuk meselesi

Ayyy bebeklik dönemleri o kadar hızlı geçiyor ki bazen kızıma bakıp bakıp bu çocuk daha dün doğmuştu ne ara bu kadar büyüdü diyorum..

Tekrar bebeğim olsun çok istiyorum ama bu kararı sadece duygusal , romantik isteklerimi tatmin etmek için alamam,hele bir Başak burcu olarak derinlemesine ölçüp tartmalıyım, dünyaya bir can getirmek ciddiyet isteyen, büyük bir sorumluluk..

Belki de haklısınız, bilemiyorum...

Evet eminim güzel bir duygudur.
Güzel dileğiniz için teşekkür ederim.

Neye karar verdiniz ?
İlk halimden daha farklıyım, birçok yorum bazı konularda ne kadar yanlış düşündüğümü hissettirdi ama yine de acele karar vermek istemiyorum,zaten karar vereceksem de yazın hamile dolaşmak istemiyorum, nasip olursa da sonbaharda olsun...

Reactions: 000
Ben de benzer sorgulardan geçtim-geçemedim;

Eşim tek çocuk ve ikinci bir çocuğumuz olması konusunda oldukça ısrarlı (Konumda ayrıntılı yazdım). Oğlumuzun bir kardeşi olmasını istiyor.

Biz ise iki kız kardeşiz ve aramızda 9 yaş fark var; yani 9 sene tek çocuktum. İnsanın bir kardeşinin olması dünyalara bedel, onsuz bir hayat düşünemiyorum. Bu yüzden benzer gel-gitleri yaşıyorum, oğlumun (3 yaş 3 aylık şu an) hem bir kardeşi olsun birbirlerine yoldaş olsunlar istiyorum nitekim halası, dayısı, amcası bile yok ve kardeşim de uzun bir süre daha evlilik-çocuk vb. düşünmüyor kariyerine odaklı halde (Kardeş gibi kuzen desek o da yok yani), hem bi daha üstesinden gelebilir miyim (manevi olarak bilhassa) diye de düşünüyorum. Çünkü oğlum kolikti. Dünya bebesine çocuğuna tövbe ettirdi sağ olsun. :) Bir daha aynı süreci yaşama düşüncesi, ister istemez ürkütüyor.

Hayırlısı olsun diyelim.

ben de yaklask bir yildir gebe kalmaya calisiyorum kalamadim henuz.. oyle hesap kitap islerine gerek yok. akisina birakin hayat bu her sey insanlar icin. hastalik saglik varlik yokluk ne gunler bekliyor bizi Allah bilir..
Haklısınız....Herşeyin başı sağlık ve huzur aslında... Stres yaptıkca gebe kalmak zorlaşırmış, bunu çok duydum, söylemesi kolay ama çocuk için değil birbirinizi arzuladığınız için beraber olun eşinizle ve yumurtlama döneminizde özellikle..Ben evlendikten sonra 6 ay korundum ve çocuk düşündüğümüz 7.ay hamile kaldım, o konuda şanslıydım ki hashimoto hastasıyım,öncesinde tüm değerlerime baktırmıştım ama ,jinekolog muayenesi ,tiroid değerlerim vs( hepsi iyiydi ferritin değerim düşüktü bayağı ona üzülmüştüm ama umursamamıştım yine de )

Herşeyin başı stres, kötü hastalıklar da stresten oluşuyor inanın,rahat olmaya çalışın...İnşallah en kısa zamanda gebe kalırsınız, sevgiler !

onerileriniz benim icin cok degerli, iyi dilekleriniz icin de ayrica tesekkur ederim. Rabbim isteyen herkesle beraber bana da anne olmayi nasip etsin saglikla huzurla en basta.. sizin de saglik sorunlariniz varmis ilk bebek kolay oldugu icin kayginiz az olabilir. simdi belki hemen olmayacak. dilerim olur ama demek istedigim cok da dusunmeyin eminim annelik cocuk dunyanin en guzel seyidir. hemen baslayin calismalara.. hakli olarak en guzeli sunmak istiyorsunuz evlatlariniza ama en sansli cocuk cokca sevilerek anne babayla beraber buyumus cocuktur. gerisi hayat.. ayrica kardeslik de dunyanin en guzel duygusu. mahrum etmeyin yavrunuzu. gun gelir ben ozel okullarda okumaktansa kardes isterdim diyebilir yuzunuze.

Ikinci yi yapmayınca elalem sorup durur bide bu var

Benzer hem de çok benzer sorgulamalardan geçmişiz ve konunuzu inceleyince hatırladım ,okumuştum . Amannn ne kadar da sorgulamış yapsın bir tane daha nolcak demiştim okurken ama öyle olmuyormuş şu an aynı hislerden ve çelişkilerden geçiyorum, üstelik hamileliğim o kadar rahat geçti ki , sıfır sancıyla da çok rahat bir doğum yaptım(epidural sezeryan bazı sebepler yüzünden). Sizi en iyi ben anlarım şu an, beni de en iyi siz. Sonuç olarak siz ne karar verdiniz ?

Aminnnn ! Evet ben burada böyle konuşuyorum ama hemen olmayadabilir hatta başka sağlık sorunları da çıkıp hiç olmayabilir,herşey kısmet...Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Tamamen kestirip atmasam da, bir süre daha ikinci çocuğu yapmayacağım.
Çocuklar arasındaki yaş farkını önemsemiyorum; çünkü çevremde ve kendimizde gördüğüm örneklerin hepsi güzel.
(Kardeşimle aramda 9 yaş fark var, tek kavgamız ve kıskançlığımız olmadı, cidden tek bir kavga dahi yaşamadık şu yaşımıza kadar en iyi anlaştığım insandır)
(Kuzenimin abisi ile yaş farkı 10, ablası ile 13 civarı ve sevgi-saygı bağları çok kuvvetli)
(Küçük teyzemin iki oğlu arasındaki yaş farkı 2 ve birbirleriyle tatlı bir yarış halindeler, kız kardeşiyle abileri arasındaki yaş farkı 5 ve 7 sanırım ve onunla çok iyi anlaşırlar)

Benim çevremde gördüğüm örneklerden gözlemim, kardeşler arasındaki büyük yaş farklarının sorun olmadığı, aksine büyük kardeşin daha bir anne-baba şefkati gibi bir şefkatle küçük kardeşi sarabileceği, onu tolere edebileceği, küçüğün de abi-ablasının tecrübesini aralarındaki yaş farkına binaen yok saymadığı, anne/baba lafı kadar kolay kulak ardı etmediği yönünde.

Yani baya ileri bir tarihe, ucu açık diyelim.
Belki de değişir fikrim, bilmiyorum, şu an hazır hissetmiyorum.
Hayırlısı.

Sizin için de en iyisi olur umarım.
Bir kadının, manen, psikolojik olarak kendini hazır hissetmesi en önemlisi.
Ha bi de beni ikinci çocuk fikrine ısındırmaya çalışan, torun sevmelere doyamayan annemin lafını da yazayım, ikinci-üçüncü çocuğu olanlar yorumlasınlar:
"İkinci çocuk, ilki gibi zor ve bilinmez gelmez. Daha kolay olur, ilkinde acemi anneydin, şimdi her şey ezber gibi olacak, ilk çocuğun o yolu açarak gidiyor, tecrübeleniyorsun, ikinci aklındaki kadar zor olmayacak"

Son düzenleme:
Galiba bu yorumu sadece tek çocuklar yapıyor

Ben de benzer şeyler yazdım da
Bir tek çocuklu anne yorumu da benden gelsin o zaman:))) Konunun maddi boyutunu yazmayacağım, kendinde o kudretli gören ya da çok çocuklu bir aile olmayı planlayan isteyen herkes ister 2 çocuk, ister 3-5 çocuk sahibi olur bu karara karışma gibi bir hakkım olamaz ama ben çocuklar arası manevi boyutunu dile getirmek istiyorum zira sıkça denk geliyorum, görüyor ve gözlemliyorum haliyle de bir anne olarak üzülüyorum.

Çocuklarınızın arası kaç yaş olursa olsun ilk çocuğunuzunda bir çocuk olduğunu unutmayın, onlara erişkin muamelesi yapıp ağabey ablalık sorumluluğunu annelik babalık vasfına çevirmeyin, büyük çocuklar bu sorumluluğun altında eziliyor çünkü.

Sizlerle ve konuyla pek alakası yok ama şu haber çocukken anne olmak zorunda kalmış küçük bir kızın acı dolu feryadı, çocuklar çocuk kalmalı ve küçücük yaşta böyle acılar yaşamamalı, bu kız çocuğu hiç günahı yokken belki de yıllarca kardeşinin ölümünden kendini sorumlu tutacak.

Oysa çocuklar çocuk kalmalı.

Parayla satın alınamayacak tek şey kardeş,her zaman para kazanılır harcanır,her zaman istediği okullarda okur yeri gelir yüksek lisansını,doktorasını dünyaca ünlü okullarda yapar ama her zaman bir kardeşi olmaz.Kardeş gibisi yok

Bu gelirle ikinci çocuk yapmayı gerçekten düşünüyor musunuz? Ben olsam birinciyi bile doğurmaya cesaret edemezdim. Umarım aileniz yardım ediyordur.

Bu gelirle ikinci çocuk yapmayı gerçekten düşünüyor musunuz? Ben olsam birinciyi bile doğurmaya cesaret edemezdim. Umarım aileniz yardım ediyordur.
Şaka mısınız ? O zaman benim durumun maddi olarak bu kadar vahimse , asgari ücretle geçinenler hiç yaşamasın bile...

sizin deyiminizle onlar zaten cahil, yaşasalar ne olcak?
5-6 çocuk yapıp , buz gibi havada mendil sattıran anne babalar , gecenin 12 sinde sokakta dilendiren anne babalar sizin için kültürlü evet belli...cahilden kastettiğim bu tip insanlar...yazdıklarımı nerenizle okuduğunuz belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…