Bir küçük çocuk meselesi

Konumdan cımbızla cümle çekip konumu başka bir polemiğe çevirmenize izin vermeyeceğim, üzgünüm başka bir konuya gidin. Konumu okuyanlar neyi kastettiğimi çok iyi anladı :silah::KK59:
Anladığım şey iğrenç birşeydi umarım dediğiniz gibi onu kastetmemişsinizdir!

ben bir tek çocuk olarak söyleyim, şimdi bir tane bile kardeşimin olmasını o kadar isterdim ki, seni kendisi gibi anlayan biri olmasını, inanın ki en iyi okul yeri, her şeyin en iyisini alın büyüdüğü zaman bunlar onların aklına gelmez, çocuklar için para pul değil, sizin onlarla geçirdiğiniz vakit, onunla konuşmalar bunlar aklında kalacak olanlar. sadece eşi 2500-3000 tl ye çalışan ne mutlu 3-4 çocuklu aileler biliyorum, o yüzden paranın miktarı değil bereketi önemli bence.

Eve 10.000e yakın para giriyor. Evimiz kira değil. Ayrıca kirasını aldıgım bır evım daha var. 6aylık oldu oglum ve ıkızlere hamıleyım. Hemde double korunurken:işsiz:
Yani bazen geleceği varsa kımseye sormadan gelıyor bebek. Korunma falan da yalan oluyor. Bende oglumla kardesının arası en az ıkı yas olsun dıyordum. Hatta 2yasını bıtırınce korunmayı bıraksam ıste kardesı dogana kadar 3.5-4 yaş olur araları dıyordum. Sımdı 14ay falan olacak araları. Bu konulara kul kurar kader guler dıyorum.
Bakıcı adaylarını degerlendırdık mecburen. 1ay sonra ıse baslayacak. Oglum cok hareketlendı, ıkızler benı cok zorluyor bulantılarım had safada ogluma yetısemıyorum. Sızın sımdı bıle bebegınız olsa yıne rahatsınız. Sızı ıyı anlıyorum. Endısenız yersız degıl:sus:

Sizlerle ve konuyla pek alakası yok ama şu haber çocukken anne olmak zorunda kalmış küçük bir kızın acı dolu feryadı, çocuklar çocuk kalmalı ve küçücük yaşta böyle acılar yaşamamalı, bu kız çocuğu hiç günahı yokken belki de yıllarca kardeşinin ölümünden kendini sorumlu tutacak.
bu habere çok çok üzülmüştüm :KK42:

bu habere çok çok üzülmüştüm :KK42:
Maalesef bu yavrucak binlercesinden yalnızca biri, evet belki hayatın bize neler getirip neler götüreceğini bilemeyiz, hiçbir şeyin garantisi yok ama çocukları dünyaya getirirken defalarca düşünmeliyiz, analık babalık karnını doyurup giydirmekle bitmiyor çünkü, herşey maddiyatla da olmuyor, tamam çocuklarınıza maddi olarak yetebilmek de önemli, evladınızın ayağında yırtık ayakkabı üstünde eski bir mont görmek içinizi acıtır ama herşeyini alabilmek, her istediğini yapabilmek çocukların manevi açlığını doyurmuyor.

Sevgi ve şefkat, merhamet ve ilgi olmadan çocuklar sağlıklı büyüyemiyor, karnını doyurabilmek kadar önemlidir sevgiye doyurmak, o yüzden lütfen anne baba olmak isteyenler işin maddi boyutu kadar manevi boyutunu da düşünsün.

Zaman bulup yazamadiklarimi.siz yazmışsınız...madde madde hepppppsi de 2.çocuğu yapamamamda etken....özellikle annemiz babamiz bizi okuttu ki bi iş sahibi olalim diye e ben çalışmak için okuduysam ve çocuğuma iyi bir gelecek hayat için çalışmak zorunda isem hiç de çocuğuma bakmak için işi biraktim yok çocuğuma bakmayı tercih ettim (iş bulamadim demeyip) olayina giremedim..eşşek gibi çalıştım çalışacagiz işe giremedigimizde bunaloma girdik milyonlarca kiz okuyor mesleknsahibi olmak icin kimse de demiyor ki okuma kızım ilerde çocuğuna bakamazsin çalışıp napcan diyor mu demiyor...ben 7de evdeyim iyi kötü kızıma maksimum vakit ayırıyorum ama çalışmak da zorundayim calismazdam konu sahibinin bahsettiği gelirin yarısı girecek eve hadi çalışma! E ben simdi nasil 2.yapayim vakit ayıramayacağını bile bileeee hangi mantıkla? Evde bulunduğum saat belli ve bu emeklilige kadar değişmeyecek....Kizim okula başladığında anyayı konyayı gördüm gercekten bizim ulkemizde egitim kolay degil...oyle egitim sistemi gelişmiş memleketler gibi yolla çocuğu okula hersey orda hallolur olmuyo ister istemez bu dar zamaninda derslere okula seni de çekiyorlar 😔37yasindayim dogurup 45yasinda tekrar okul isleriyle egitim telaşıyla ugrasacak gücü bulamıyorum kendimde...o yaşta ALLAH kısmet ederse kızım büyümüş ben de iyi kötü o yaşa kadar telaştan pek yaşayamamış oldugim hayatimi yaşamak istiyorum ölümlü dunyada ALLAH izin verirse...kaldiramayacagimi düşünüyorum ruhen manen...Allah bitanesine saglik sihhat baht versin insallah...dogurup nasılsa cok iyi egitim aliyor nasilsa iş hazir zorlanmaz hayatini yoluna herrrhalukarda koyar diyebilecegim vir memlekette yaşamıyoruz...gercekleri görmek lazim
Eğitimle ilgili söylediklerinize katılıyorum.
Ver sayfalarca ödevi, aile uğraşsın.. Üstelik bence bu ödevler çocuğu okuldan soğutmaktan başka bir işe yaramıyor..
Sonra sınavlar silsilesinden geçip yine bir sonuç alamasınlar, işsiz kalsın çocuklar..
Şeytan diyor al çocukları Küba'ya iltica et.. Her şey devlet garantisinde..

Eve 10.000e yakın para giriyor. Evimiz kira değil. Ayrıca kirasını aldıgım bır evım daha var. 6aylık oldu oglum ve ıkızlere hamıleyım. Hemde double korunurken:işsiz:
Yani bazen geleceği varsa kımseye sormadan gelıyor bebek. Korunma falan da yalan oluyor. Bende oglumla kardesının arası en az ıkı yas olsun dıyordum. Hatta 2yasını bıtırınce korunmayı bıraksam ıste kardesı dogana kadar 3.5-4 yaş olur araları dıyordum. Sımdı 14ay falan olacak araları. Bu konulara kul kurar kader guler dıyorum.
Bakıcı adaylarını degerlendırdık mecburen. 1ay sonra ıse baslayacak. Oglum cok hareketlendı, ıkızler benı cok zorluyor bulantılarım had safada ogluma yetısemıyorum. Sızın sımdı bıle bebegınız olsa yıne rahatsınız. Sızı ıyı anlıyorum. Endısenız yersız degıl:sus:

Konuyu azıcık dağıtacağım ama biz de çift koruma uyguluyoruz beş yıldır evliyiz ödüm kopuyor ona rağmen yöntemlerimize de güveniyoruz ama çift korunma ile nasıl oldu ?:oops: Yanlış uygulama ya da sizin dikkatsizliğiniz mi acaba?

Kolaylıklar dilerim bu arada güle güle büyütün sağlıkla.

Konuyu azıcık dağıtacağım ama biz de çift koruma uyguluyoruz beş yıldır evliyiz ödüm kopuyor ona rağmen yöntemlerimize de güveniyoruz ama çift korunma ile nasıl oldu ?:oops: Yanlış uygulama ya da sizin dikkatsizliğiniz mi acaba?

Kolaylıklar dilerim bu arada güle güle büyütün sağlıkla.
Ben dogumdan sonra cerazette ye basladım. Emzırırkende kullanılabılıyor dıye. Ve cok korktugum ıcın extradan prezervatifte kullanıyorduk. Hapa hıc fire vermeden kullandım. Hatta saat kurmustum telefona caldıgı gıbı ıcıyordum. Adetımın 14.gününün aksamı tek bır ılıskı oldu ve prezervatıf hafıf yırtılmıs. Lanet olsun o durexin extra incesine:KK53: fakat hapıda kullanıyorum yanı.adet gunum gelıyor ama belırtı yok. Hep gogus agrım olurdu belım kasıklarım agrırdı yok. Icıme bı kurt dustu dr gıttık ve hamıleyım.nasıl oldu bende bılmıyorum. 5sene boyunca oglum dunyaya gelsın dıye yapmadıgımız sey kalmamıstı 5sene sonra zar zor olmustu. Sımdı hem emzırırken hemde double korunurken hamıle kalmak hatta ıkızlere hamıle kalmak hala sasırtıcı benım ıcın. Yanı kısaca süt falan korumuyor arkadas. :lülülü::KK66:

Merhabalar , uzatmadan çok dert olmayan ama beni ve eşimi çok düşündüren bir konuyu size danışmak istiyorum .

Bir tane kızım var şu an , 3 yaşına girmesine az bir zaman kaldı ve eşimle kardeşi olması konusunda çok kararsızız. Dün gece kızım uyuduktan sonra bu konuyu derinlemesine konuştuk, eksi ve artılarıyla ama %50 evet %50 hayır durumundayız. Bu mor ayakkabı mı sarı olan mı gibi bir seçim olmadığı için farklı fikirler süzgecinde bir karar vermek istiyorum. Çünkü kardeşi olursa en fazla 4 yaş olsun istiyoruz arası. Olursa bir sene sonra olsun fikrindeyiz bu yüzden.Öncelikle maddi bakımdan eşim 8 bin tl ye yakın para kazanıyor, ben de üniversite mezunuyum ama kızımı kendim büyütmeyi seçtiğim için çalışmadım , ama sigortam yatıyor ve bir evim var , kirasını alıyorum , kendi evimizin kirasını ben karşılıyorum.Maddi olarak bu durumdayız. Maddi durumu yeterli olmayan insanlar çocuk konusunda hiç düşünmezler genelde bilirsiniz(geleceklerini düşünmeden çocuk yapanlar) 4-5-7 çocuk yaparlar çünkü zaten cahil ve bilinçsiz bazıları(korunma yöntemi ve zihniyet bakımından) ve çocuklarına gelecek sağlamak , iyi bir eğitim vermek anlamında çabalamadıkları için böyle kaygıları yoktur(bilinçli olanlar,kendini eğitip,geliştiren kesim hariç).Zengin insanlar da bakıcılarla büyüttükleri ve olanaklar bakımından bir endişeleri olmadığı için 3 de yaparlar 1 de keyiflerine göre ama bizim gibi orta gelirli aileler de ayağını yorganına göre uzatmak zorunda olduğu için çok ince düşünürler.

-Eğer kardeşi olursa kızımıza kötülük mü yapmış oluruz maddi olarak imkanları ikiye bölünecek ama zaten çok zengin değiliz kızımız Robert Koleji’ne gidemeyecek ama devlet okuluna da vermek istemiyoruz , malum şu anki eğitim sistemi ne halde.
- Eğer kardeşi olmazsa ve biz bu dünyadan göçtüğümüzde manevi bir destekci olmayacak , Türkiye’de özellikle bir kız çocuğunun , gerektiğinde kapıyı çarpıp çıkabildiği ve canı gibi bir varlık, kardeşi olmalı mı ?
- Tek çocuk olursa kardeş duygusunu tadamayacak , kardeşi olanlar ancak bu söylediğim şeyi anlayabilir.
- ileride kardeş yapmadığımız için pişman olur muyuz ve kızımız da bize sitemde bulunur mu , bir kardeşim olsaydı da varsın ... kolejine gitmeseydim gibi.
- kızım şu an bütün temel becerilerini yapabiliyor, tuvaletini , yemek yemeyi vs . Artık tam bir özgür birey. Herşeye sıfırdan başlamak biraz zor geliyor kardeşi olursa da ama bir bebek daha fikri heyecanlandırmıyor da değil, emzirmeyi bile özledim ( 1,5-2 sene emzirenler beni anlar )
- Kardeşi olursa ilgimiz de ikiye bölünecek , acaba bu tempoyu kaldırabilecek miyiz .

Tek çocuk olanlardan özellikle yorum bekliyorum, kardeşi olmalarını isterler miydi ? Yoksa eksikliğini hiç hissetmediler mi ?

2 çocuğu olup da yaş farkları 3-4 olanlardan da yorum bekliyorum özellikle, kıskançlık durumları oldu mu , bu yaş farkı iyi mi kötü mü ?

Son olarak eşimle aynı yaştayız , 32 yaşındayız.

Biraz uzun oldu, okuyanlara en içten teşekkürler. :KK37:
Bence kardes yapmalısınız.Kardes dunyanın en muhtesem şeyı.

Eğitimle ilgili söylediklerinize katılıyorum.
Ver sayfalarca ödevi, aile uğraşsın.. Üstelik bence bu ödevler çocuğu okuldan soğutmaktan başka bir işe yaramıyor..
Sonra sınavlar silsilesinden geçip yine bir sonuç alamasınlar, işsiz kalsın çocuklar..
Şeytan diyor al çocukları Küba'ya iltica et.. Her şey devlet garantisinde..
Iste inanin oyle bir yerde yaşasam 3tane ben de isterdim😕

Araları 30 ar ay olan 3 çocuk annesiyim . Oğlum 9 yaşında kızım 6.5 ve küçügum 4 .
Kesinlikle kardeş olmalı. Bir çocuğa verilebilecek en güzel hediye bence kardeş.
Avrupada yaşıyoruz. Maddi ve manevi olarak rahatız.
Eşim çocuklar konusunda çok yardımcı.
Siz maddi yönünden ziyade manevi olarak yetebileceginizi düşünüyorsanız kesinlikle çocuğunuzun kardeş hakkını elinden almayın.
Ben hayatımı çocuklarımla birlikte komple değiştirdim ve bundan çok mutluyum .
Okuldan ziyade aktivite olarak
Oğlum haftada 2 gün tenise 2 gün havuza gidiyor.
Kızlarım havuza ve jimnastiğe gidiyor.
Sürekli bir koşturmaca içindeyim.
Derslerinden tutunda aktivitelerine kadar herseyleriyle birebir ilgileniyorum .
Yogurtlarindan reçellerine kadar herşeyi evde doğal yapmaya çalışıyorum.
Ayda 1 2 kez arkadaşlarımla ancak çıkıyorum
Hayatımin kalani esim ve cocuklarim.
Bu cocuk isi bir gönül işi.. yaparım demekle yapılmıyor
Çok büyük fedakarlık istiyor .
Birinci çocuk çok bir şey değiştirmiyor insanın hayatında ama iki ve üçle köklü bir değişim gerekiyor.

Araları 30 ar ay olan 3 çocuk annesiyim . Oğlum 9 yaşında kızım 6.5 ve küçügum 4 .
Kesinlikle kardeş olmalı. Bir çocuğa verilebilecek en güzel hediye bence kardeş.
Avrupada yaşıyoruz. Maddi ve manevi olarak rahatız.
Eşim çocuklar konusunda çok yardımcı.
Siz maddi yönünden ziyade manevi olarak yetebileceginizi düşünüyorsanız kesinlikle çocuğunuzun kardeş hakkını elinden almayın.
Ben hayatımı çocuklarımla birlikte komple değiştirdim ve bundan çok mutluyum .
Okuldan ziyade aktivite olarak
Oğlum haftada 2 gün tenise 2 gün havuza gidiyor.
Kızlarım havuza ve jimnastiğe gidiyor.
Sürekli bir koşturmaca içindeyim.
Derslerinden tutunda aktivitelerine kadar herseyleriyle birebir ilgileniyorum .
Yogurtlarindan reçellerine kadar herşeyi evde doğal yapmaya çalışıyorum.
Ayda 1 2 kez arkadaşlarımla ancak çıkıyorum
Hayatımin kalani esim ve cocuklarim.
Bu cocuk isi bir gönül işi.. yaparım demekle yapılmıyor
Çok büyük fedakarlık istiyor .
Birinci çocuk çok bir şey değiştirmiyor insanın hayatında ama iki ve üçle köklü bir değişim gerekiyor.
Avrupada yaşasam inanin 4tane yapardim☺☺

Eğer kardeş düşünülüyorsa çok ara vermeden düşünmek gerekli. 2 ablamla aramda 10 ve 11 yaş oldugu için kuşak farkı var annemden halliceler bir konuya bakış açımız herşey farklı dertlesmek için pek aramam mesela.Iki kardeşi kardeş gibi büyütmekte mesele. Eğer soğuk kavgacı büyürlerse siz öldükten sonrada birbirlerine faydaları olmayacaktır. Yaş aralığı yakın birbirinin en yakın dostu olan kardeşler de var. Bütün mesele ailede bitiyor.

Ablamın tek çocuğu var gayet memnun benim üç çocuğum var 9/7-1.5 yaşlarında ben de çok memnumum halimden ,tercih meselesi ama yeğenimin tek hayali hep bizde olmak çünkü tek çok sıkılıyor hep de sıkıldı ,ablam bu aralar hasta annem ve kardeşleri hep yanında yeğenimle biz ilgileniyoruz durum bu.

Yani kimisi çok çocuk sever kimisi tek ama lütfen çocukları tapılacak putlar haline getirmeyin ,hiç biri prens prenses değil, sıradan yolda yürürken kimsenin umrunda olmayan küçük insanlar o kadar,koleje ya da 466798 kursa gitmek zorunda değiller anne babanın görevi iyi insan vicdanlı insan yetiştirmektir abartmayalım lütfen ,koleje gönderemem diye çok istedikleri halde insanlar çocuk doğurmuyor ve bir ben gülüyorum herhalde buna ,yüz sene sonra kimse sizi de çocuğunuzu da hatırlamayacak bırakın koleji:) Allah herkese hayırlı evlat versin

Aslinda uzun uzu yazabilirim bu konuya. Ben de be zer bir ikilem içindeyim bir oğlum var ancak babamin ailesinden bahsesecegimonce . Babamlar 5 kardeş babaannemle dedem daha ölmeden miras kavgasına tutuştular . Şu anda gelinen nokta babam halamı dolandırmaya kalktığı icin halam babamı mahkemeye verdi. Diğer kardeşlerden de birbiriyle konuşmayanlar var. Rahmetliler bu umutlarla 5 çocuğu yapmamışlardır herhalde. onlar uçörnek belki ama birbirlerine hayat boyu yoldaş olamıyor her kardeş bunu unutmayın. Sadece siz bir daha anne baba olmak istiyorsanız yapin

İlk çocuğu düşünüp ikinciyi yapmayın yalnız kalmasın vs diye kardeşinde hayırlısı hayırsızı oluyor.bu devirde imkanlarım kısıtlanacak olsa kesinlikle tek çocuk olmayı tercih ederdim.yapmak istiyorsanız kendi istediğiniz için olsun yani illa kardeşi olsun diye düşünmeyin.Hiç yokluk çekmedim Allahta çektirmesin.kardeşimle aram çok iyi ama öyle çok sorun yaşadıkli ailecek onun yüzünden bazen tek olmayı istediğim anlar oldu.sorumsuz kardeş kardeşsizlikten daha zor bence.

Eğer kardeş düşünülüyorsa çok ara vermeden düşünmek gerekli. 2 ablamla aramda 10 ve 11 yaş oldugu için kuşak farkı var annemden halliceler bir konuya bakış açımız herşey farklı dertlesmek için pek aramam mesela.Iki kardeşi kardeş gibi büyütmekte mesele. Eğer soğuk kavgacı büyürlerse siz öldükten sonrada birbirlerine faydaları olmayacaktır. Yaş aralığı yakın birbirinin en yakın dostu olan kardeşler de var. Bütün mesele ailede bitiyor.
Yaş aralığı meselesinde size katılıyorum , bence en fazla 4 yaş olmalı, yaş farkı açıldıkça dediğiniz gibi ne oyun arkadaşı olabiliyor sonradan gelen ne de ilerde arkadaş gibi olabiliyor daha çok anne ya da baba’nın küçük figürü gibi oluyor.

Az önce tv’de bebek bez reklamı çıktı, bebeklere bakıp aaa gerçek bebek bana bunlardan al dedi, ben de nasıl alcam dedim, internetten sipariş vercekmişim :halay: ama senin çilekli sütünü içerse dedim , olsun beraber içeriz diyor , ya çok ağlarsa dedim, emzik veririm susar diyor , bizde laf çok yani:-)

İlk çocuğu düşünüp ikinciyi yapmayın yalnız kalmasın vs diye kardeşinde hayırlısı hayırsızı oluyor.bu devirde imkanlarım kısıtlanacak olsa kesinlikle tek çocuk olmayı tercih ederdim.yapmak istiyorsanız kendi istediğiniz için olsun yani illa kardeşi olsun diye düşünmeyin.Hiç yokluk çekmedim Allahta çektirmesin.kardeşimle aram çok iyi ama öyle çok sorun yaşadıkli ailecek onun yüzünden bazen tek olmayı istediğim anlar oldu.sorumsuz kardeş kardeşsizlikten daha zor bence.
Haklısın işin bu boyutu da var ama hangi çocuğun hayırlı hayırsız olacağını bence biraz aile belirliyor, sorumluluk verilmeyen ve çok şımartılan , her istediği olan çocuk hayırsız olabiliyor, biraz da vicdan yönünü geliştirmek önemli...açıkcası bir çocuğum daha olsun çok isterim ama maddi yönden bölüncek olmamız bir parça endişe yaratıyor. 2.çocuk yapma fikri cidden çok zormuş,bu kararı vermek , ne bileyim, hayatımda hiçbir kararımda bu kadar düşünmemiştim detaylı..

X