• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bir Kreş Mevzusu ve Montessorri

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
bence de montessori okulu açmak için sertifika filan gerekiyor mu acaba yoksa adına montessori diyince oluyor mu bilmek lazım.burası türkiye. heryerde bu okullardan. ama emin değilim burda çalışanların özellikle öğretmenlerin bu eğitimi almış olduklarından. bir de türk kültürü çok farklı.çocuk tuhaf hissedebiliyor. biz kurala uymayan çocuğumuzu hemen tolere ediyoruz ama orada öğretmek için daha katı davranılıyor bu da sizi üzebilir. çünkü o tarz okullarda amaç çocuğun tamamen kendi kendine yetebilmesi. işini kendi başına yapabilmesi. örneğin klasik bi türk ailesinde çocuğun 3.5 yaşında yemeğini annesinin yedirdiği çoktur ama okulda çocuğunuzun kendi kendine yemek yemesi için sizin kadar sevecen olmayacaklar yemesi gerektiğini söyleyecekler. vs vs.
Yemek,tuvalet konularını çok oldu biz çözeli,elinde kaşığı tutabilmeye başladığı andan itibaren kendi yedi kızım yemeğini,tuvalet alışkanlığını geçen yaz kazanmıştı zaten kendi yapabiliyor,kendi silip elini yıkayıp çıkiyor,bunlarda zorlanmaz ama yemek konusunda seçici biraz. Menülerine baktım,bizim en problemli öğünümüz kahvaltı (peynir sevmez)kahvaltıda zaten açık büfe ve paketli ürün kullaniyorlar,reçeldi baldı vs paketli,birde kahvaltının yaninda muhakkak bir tamamlayıcı var,simit,börek,poğaça vb.
Hergün muhakkak en az 1 süt ürünü veriyorlar buda artı benim için sever çünkü ayran,yoğurt,süt. Her yemekte salata,meyve tarzı bir yardımcı yemek var buda artıdır benim için.Zorlama konusunda tavrım netti zaten,okul yönetimi ile ilk konuştugum seydi,destekleyin ama zorlama olmasın,en katı kurallarımdandır,onlarda bizde kesinlikle olmaz dediler.

Şöyle okul sahibi yurtdışında eğitim görmüş hatta Milli Eğitim'ede destek veriyormus montessorri konusunda. Bizde öğretmen değişmez diyorlar,hepsi eğitim alıyormuş muhakak.

işte o eğitimler sertifikalı hatta yurt dışı bağıntılı ve gerçekse gözüne belgeleri de sokuyorlar genelde

bizimkilerin kardeş okulu var Almanya da her sene 3-4 kişi gidiyor eğitim vs alıyor

boy boy foto koyuyorlar

ama bizim müdürümüz hala da biz montesorri okuluyuz diyemem

bu konuda eğitim alan öğretmenlerim var özel sınıfım var sınıflarda montesorri materyallerim var ama bu sistemi tamamen uygulayamam diyor

tam uyguluyorum diyen de yalan söyler deyip ekliyor

Bahsettiğiniz kreşin adını özelden paylaşırsanız sevinirim
Yazdım
işte o eğitimler sertifikalı hatta yurt dışı bağıntılı ve gerçekse gözüne belgeleri de sokuyorlar genelde

bizimkilerin kardeş okulu var Almanya da her sene 3-4 kişi gidiyor eğitim vs alıyor

boy boy foto koyuyorlar

ama bizim müdürümüz hala da biz montesorri okuluyuz diyemem

bu konuda eğitim alan öğretmenlerim var özel sınıfım var sınıflarda montesorri materyallerim var ama bu sistemi tamamen uygulayamam diyor

tam uyguluyorum diyen de yalan söyler deyip ekliyor
Bizim okul sahibide yurtdışında eğitim almış,Milli eğitime montessorri konusunda rehberlik hizmeti veriyormuş. Milli eğitimde uygulamaya koyabilir okullarında tarzinda bir cümle kurdu hatta. Ama evet Meb'in programı ile yürütülüyor tamamen montessori diyemiyorlar ama programda montessorri saati diye belirtiliyor gün gün.
aynı değilmişşşşşşş

biz bursa dayız
Sağlık olsun.

montessorriden sıkılmaz bence. çünkü montessorri de çocuğu sesrbest bırakmak, zorlamaamk, hayal dünyasıyla birşeyler üretmesini beklemek gibi ilkeler var.
siz anlatınca, kreşe (kötü tecrübelerden dolayı) karşı olan ben bile vayy be dedim.
deneyin kesinlikle.

yalnız çocuğunuzla çok sıkı iletişim halinde olun. misal benim bulunduğum ilde en pahalı ve en kaliteli kreşte öğretmenler, burda yaşanan şeyler sır evde anlatılmaz diye saçmalıyorlarmış.
bazıları montessoriyle beraber masonik eğitim de veriyormuş. ben de duymuştum.

Bu okulların en büyük handikapı çocuk ilköğretime başladığı gb tamamen farklı bi ortama düşüp afallayacak ne yazık ki
Her anaokulunda bu şekilde olmazmı ki zaten. Bilemiyorum banada hiç anaokululuna gitmeden direkt ilkokula başlama fikri zor geliyor. Biraz düzen,ders saat kavramı öğreniyorlar en azından. Tabiki ortam bambaşka olacak,o konuda haklısınız
bazıları montessoriyle beraber masonik eğitim de veriyormuş. ben de duymuştum.
Umarım böyle bir durum yoktur.

Ben bir okul öncesi öğretmeni olarak şunu çok net söyleyebilirim ki özel kurumlar kreşler tam bir rezalet, leş yuvası. Bu gözler neler gördü :kahve: O yüzden en azından kötünün iyisini seçmek zorundasınız. Yani bir sınıfa üç beş tane montessori mobilyası/materyali koymakla kendini montessori okulu zanneden kurumlar var, ve bu kurumlardaki kendini "öğretmen" ilan eden şahıslar da genellikle lise mezunu hatta bazıları o kadar bile değil. Yani kurumun fiziki yapısından çok öğretmenlerin yeterliliklerine bakın derim ben. Hatta çekinmeyin diplomalarını görmek isteyin. Ayrıca montessori eğitimi verebilmek için o sınıfın öğretmeninin uygulayıcı sertifikasına sahip olması şart. Bunlara dikkat etmelisiniz.. Bence biraz daha araştırın, ödeyeceğiniz ücret zaten fazla olacak bari verdiğiniz paraya değsin o_O

Ben bir okul öncesi öğretmeni olarak şunu çok net söyleyebilirim ki özel kurumlar kreşler tam bir rezalet, leş yuvası. Bu gözler neler gördü :kahve: O yüzden en azından kötünün iyisini seçmek zorundasınız. Yani bir sınıfa üç beş tane montessori mobilyası/materyali koymakla kendini montessori okulu zanneden kurumlar var, ve bu kurumlardaki kendini "öğretmen" ilan eden şahıslar da genellikle lise mezunu hatta bazıları o kadar bile değil. Yani kurumun fiziki yapısından çok öğretmenlerin yeterliliklerine bakın derim ben. Hatta çekinmeyin diplomalarını görmek isteyin. Ayrıca montessori eğitimi verebilmek için o sınıfın öğretmeninin uygulayıcı sertifikasına sahip olması şart. Bunlara dikkat etmelisiniz.. Bence biraz daha araştırın, ödeyeceğiniz ücret zaten fazla olacak bari verdiğiniz paraya değsin o_O
Bunları duymak çok ürkütücü.
Gorduklerimde oldu.
Teşekkür ederim, görüşmeye gittiğimde sorgulayayım söylediklerinizi.

Mezun olduktan sonra atanamadım bari özelde çalışayım dedim.Adı bilinen meşhur pek çok anaokuluna başvurdum ve geri dönüş oldu.
Görüşmeye gittim her şey şahane lüks güzel bakımlı okullar tamam dedim birine içime sindi onlar da beni beğendi çalışmaya başladım.
5.gün arkama bakmadan kaçıyordum meslek lisesi mezunu öğretmenler çocukların yanında argo konuşmalar çocuğa zorla yemek yedirmeler tuvalette bağırmalar vs.
Ve bunu da öyle ustalıkla yapıyorlar ki ikiyüzlülüklerine inanamazsınız.
Sonra meşhur başka bi kreşe başladım orası daha sakindi ama geneli hep göz boyama hep bi ikiyüzlülük bi samimiyetsizlik hissettim.
Sonra kendime söz verdim bu meslekten nefret etmemek için kreşlerde çalışmayacağım.
Gider asgari ücretle mağazada çalışırım daha iyi.

Çocuğum yok ve olsa kesinlikle bağımsız devlet anaokuluna veya belediyenin kreşlerine verirdim.Çünkü para mevzusu ve ikiyüzlülük yok oralarda en aZından.
Bir de montessorriyi adam akıllı uygulayan bi okul görmedim henüz materyallari alıp koymuşlar sadece.

Kardeşimin arkadaşları kreşte staj yaptı çoğu da özelde idi. Aynen anlattığınız gibi baya kötü şeylere şahit olmuşlar kamerasız yere götürüp azarlayıp kulağını çeken hakaret eden bunları anlatma sakın sır diyen çok öğretmen-yardımcı varmış. Sırf bu nedenle nereye vermem gerektiğini bilmiyorum hala :(

Ondan bahsetmedim. Elbette hepsi için geçerli ama montessorride normal okullardan farklı olacak öğrenme şekilleri. İlkokula başlayınca hooop hadi meb ne diyosa onu yapalım olacak. Bu konuda zorlanma yaşaması kaçınılmaz
Her anaokulunda bu şekilde olmazmı ki zaten. Bilemiyorum banada hiç anaokululuna gitmeden direkt ilkokula başlama fikri zor geliyor. Biraz düzen,ders saat kavramı öğreniyorlar en azından. Tabiki ortam bambaşka olacak,o konuda haklısınız

Kardeşimin arkadaşları kreşte staj yaptı çoğu da özelde idi. Aynen anlattığınız gibi baya kötü şeylere şahit olmuşlar kamerasız yere götürüp azarlayıp kulağını çeken hakaret eden bunları anlatma sakın sır diyen çok öğretmen-yardımcı varmış. Sırf bu nedenle nereye vermem gerektiğini bilmiyorum hala :KK43:
Kötü düşünerek kötüyü çağırmamak istiyorum bu konuda. Rabbim evlatlarımızı iyilerle karşılaştırsın
Ondan bahsetmedim. Elbette hepsi için geçerli ama montessorride normal okullardan farklı olacak öğrenme şekilleri. İlkokula başlayınca hooop hadi meb ne diyosa onu yapalım olacak. Bu konuda zorlanma yaşaması kaçınılmaz
Sizde haklısınız. Ben memnun kalırsam hazırlık olarak seneye Kolej olan okullarına göndermeyi düşünüyorum bu anlamda biraz daha iyi olabilir düşüncesindeyim.

İnanın tam anlatmak istediğim bu aslında. Yapı itibariyle şüpheci bir insanım. Kafamda hep bu sorular dönüyor açıkçası.
Jimnastik saati var,bale vb dans yok ama beden eğitimi öğretmeni var onunla haftanın belli günlerinde jimnastik,dans yapacaklar beden eğitimi dersinde ama dediğim gibi bale vb bir branşı öğretmeye yönelik değil doğal olarak zira ciddi disiplin isteyor dansta branşlar. Burada gerçekçi yaklaştılar takdir ettim.
Birde ingilizceyi çok seviyor kızım,haftada 3 gün olması eminim hoşuna gidecek.
cnm jımnastık egıtımının bu yaslardakı cocuklar ıcın onemlı oldugunu duymustum
en ıyı spormus

inşallah ben sadece duydum. bilenlere sormak lazım.

Kiz kardesim sinif ogretmenligi uzerine okuyor. Bi cok okula gitti ama bi montesori okulu varki her geldiginde ' burdaki cocuklar buyumuste kuculmus, agzim acik kaldi" diye uzata uzata anlatiyor ben yter sus diyene kadar. Okul Sistemini goruncede saskinligini anlatiyor her seferinde. Bence montessori okullari cocuklari sikmak yerine disiplinli bi sekilde cocuklarin becerilerini one cikariyor fikrimce.
Ornegin kardesim "cocuklarin yasi 3, 4,5 ama sinifta cit yok, ben basla demeden onlar basliyor odevi yapmaya" diyor.
Keske yakinlarda montessori okulu olsada yigenimide( yeni ana okula basladi) oraya yollasak diyor.

Back