- 19 Kasım 2013
- 18.665
- 33.653
- 798
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
Yemek,tuvalet konularını çok oldu biz çözeli,elinde kaşığı tutabilmeye başladığı andan itibaren kendi yedi kızım yemeğini,tuvalet alışkanlığını geçen yaz kazanmıştı zaten kendi yapabiliyor,kendi silip elini yıkayıp çıkiyor,bunlarda zorlanmaz ama yemek konusunda seçici biraz. Menülerine baktım,bizim en problemli öğünümüz kahvaltı (peynir sevmez)kahvaltıda zaten açık büfe ve paketli ürün kullaniyorlar,reçeldi baldı vs paketli,birde kahvaltının yaninda muhakkak bir tamamlayıcı var,simit,börek,poğaça vb.bence de montessori okulu açmak için sertifika filan gerekiyor mu acaba yoksa adına montessori diyince oluyor mu bilmek lazım.burası türkiye. heryerde bu okullardan. ama emin değilim burda çalışanların özellikle öğretmenlerin bu eğitimi almış olduklarından. bir de türk kültürü çok farklı.çocuk tuhaf hissedebiliyor. biz kurala uymayan çocuğumuzu hemen tolere ediyoruz ama orada öğretmek için daha katı davranılıyor bu da sizi üzebilir. çünkü o tarz okullarda amaç çocuğun tamamen kendi kendine yetebilmesi. işini kendi başına yapabilmesi. örneğin klasik bi türk ailesinde çocuğun 3.5 yaşında yemeğini annesinin yedirdiği çoktur ama okulda çocuğunuzun kendi kendine yemek yemesi için sizin kadar sevecen olmayacaklar yemesi gerektiğini söyleyecekler. vs vs.
Hergün muhakkak en az 1 süt ürünü veriyorlar buda artı benim için sever çünkü ayran,yoğurt,süt. Her yemekte salata,meyve tarzı bir yardımcı yemek var buda artıdır benim için.Zorlama konusunda tavrım netti zaten,okul yönetimi ile ilk konuştugum seydi,destekleyin ama zorlama olmasın,en katı kurallarımdandır,onlarda bizde kesinlikle olmaz dediler.