Korkunç ya. Ne sanıyorlar bu insanlar kendilerini. Ben bu anlamda hiç sorun yaşamadım çok şükür. Çocuğum ne olsa anlatıyor,öğretmeni ondan önce anlatmis yada iletisim defterine yazmış oluyor
malesef ki ben artık çok korkuyorum kreşlerden.
benim böyle bir konum var hatta.
oğlum 20 aylık başladı kreşe. villa tipiydi herşey yepyeni. raflar falan hep çocuğun zihnini geliştirecek harika şeylerle doluydu. menüleri, dokümanları, ingilizce öğretmenleri, masal nineleri, bahçelerindeki oyuncakları, ekilip mahsul veren fideleri , oğlumu karşılamaları harikaydı. oğlum ordaki temizlik yapan ablaya bile koşa koşa gidiyordu. paşam diye karşılıyorlardı. çocuk sabah uyanmak istemediğinde kreşe gidicez deyince fırlıyordu.
sonra bahçede oynarken kaydıraktan düşmüş kolu kırılmıştı. hepsi ağladı öğretmenlerin müdüresi falan. dedik ki herkesin başına gelebilir. bizleykende olabilir. neyse dedik. 15 gün alçıda perişan olduk 2 yaşındaki çocukla.
sonra ara ara yüzünde dizinde morluklarla geldi. vurmadıklarına eminim. zira oğlum koşa koşa gidiyordu. ama yeterince dikkat edemiyorlardı. en osn akşam almaya giderken kolunu bir arkadaşı ısırdı hafif dediler. eve getirdim ki kopmuş kolu. resmen etini ısırmış çocuk. çocuğun annesi özür diliyor. ama çocuk 2 yaşında o da küçük ne denebilir ki?? suç onları gözetemeyen öğretmenlerinde. yavrum gitmek istemedi 3 gece uykuda sıçradı aldım bende.
2,5 yaşında konuşamıyordu. ve kreşten aldım eltime verdim. 1,5 ay oldu maşallah konuşmaya başladı.
son olarak akşam 17 den sonra öğretmenler gidiyor çocuklar azalıyor. hepsini bir odaya toplayıp nöbetçi öğretmen ailesi gelen çocukları veriyor. birgün biz geç kaldık. oğlanı almaya gittik. neyse yine odada çocuklar bekliyor. kalan öğretmenin oğluda orda. o da 2 yaşında. eline çikolata vermiş diğerleri de akşam vakti acıkmış gelip gidip soruyor o ne yiyor diye. kadında bişey yemiyor diyor. inanın vicdanımız yerle bir oldu. eşimle ağladık. o soran çocuğun annesi görse napardı kimbilir diye.
tabi kreş bizi defalarca aradı. müdüresi oğlun benim torunum gbi ben onu çok seviyorum . psikoloğumuzla aşarız bu sorunu. korkusunu yeneriz dedi. ama yok benim için kreş defteri kapandı . en azından oğlum 5 yaşına gelene kadar falan.
o yüzden hep diyorum aman dikkat edelim. evlatlarımız çok kıymetli hatta tek servetimiz.