bir kiracı konusu da benden olsun

Okudukça hayret ediyorum. Bu ayrımı gerçekten anlamıyor olamazsınız değil mi? Kiracı evinizi tutarken sizin kredi borcunuza denk bir kira ücreti teminatı vermiyor size. Emsal değere göre evinizi tutuyor, kanun kural neyse o oranda da artıracağım diyor. Sizin kişisel masraflarınız onun sorunu değil evet. Niye olsun ki? Ama onun mağduriyeti size sorun olarak döner çünkü anlaşma belli, kanunlar belli. Bilal’e anlatır gibi anlattım, umarım bu sefer işe yarar.

Ben kredim fazla kısmına yoğunlaşıp cevap yazmışım.Başka ödeme yapmak için seçeneği yok olarak algıladım o yüzden ev sahibinide zor durumda olarak gördüm. Bunu ev sahibini savunmak için yazmıyorum yanlış anlamayın.

Ne olursa olsun acımasızca zam yapmamalı veya evden çıkarmamalı Allah ıslah etsin öyle yapanları. Herşekilde kiracı en mağdur olan ve acımasız davranılan

Sürekli bir ev sahibi kiracı kavgası var maalesef. Bu konuda da birkaç mesajda gördüm, iyi niyetli olarak dava yoluna gitmesi önerilmiş kiracıların. Evet, mahkeme süreleri uzun ve bu kiracılar için avantaj. Ama bugünlerin yarınları da var. Yaşadığım ülkede eski ev sahibinden referans gelmeden yeni ev vermiyorlar. Türkiye’de de bunların başlayacağını düşünüyorum. İnsanlar mahkemeyle zaman kazanıyor ama ileri de ev tutmak istediklerinde zorlanacaklar. En iyisi uzlaşmak, ev sahibi de kiracı da orta yolu bulmalı.

Öfffff daha taşınalı bir sene olmamış,kolay mı sanıyorsunuz öyle ev bulup

Kanunlar belli evet ama adil değil...yüzde 25 artış oranı adil mi? Değil...yani kanun kiracıyı koruyor demek oluyor bu ev sahibini değil...kanun bunun karşılığında bana da tahliye taahhütnamesi hakkını vermiş...e o zaman ben de kendi magduriyetimi tahliye tahhütnamesi ile
gideririm...Ben düşükten verdim evi kiraya diye yazıyorum bana diyorlar ki e vermeseydin o kiracının sorunu değil...e o da tahliye taahhütnamesini imzalamasaymış o vakit...o da benim sorunum değil...yorumlar çok taraflı...

Kiracıyı ben oturacağım deyip çıkartabilirsiniz fakat bu sebeple çıkartıp kendiniz oturmayıp başkasına kiraya verirseniz ve tespit edilip şikayet edilirse kiracı tazminat davası açabiliyor ve %100 haklı sayılıyor doğal olarak. Bildiğim kadarı ile ceza ile 2 yıl evinizi kimseye kiraya veremiyorsunuz ve eski kiracının kirası ne kadar ise 1 yıllık ödemeniz talep edilebilir ve taşınan kiracının nakliye de dahil tüm masraflarınıı karşılamak zorunda kalabilirsiniz. Şuan ev sahibimizin bize yapmak istediği olay araştırmalarımız sonucu bu bilgileri edindik.

Sizin krediyi nasıl ödeyeceğiniz, kiracının maaşı, kira/maaş oranı vs bunlar tarafları ilgilendirmiyor. Kiracı da ev sahibi de diğerinin geçimini düşünmek zorunda değil. Bu bir ticaret, anlaşma, sözleşme neyse adı artık.
Ama siz her sene kiracı çıkararak kira yükseltemezsiniz. Haksızlık ve saçmalık olan burası. Tahliye taahhütnameleri nasıl işliyor bilmiyorum. Diyelim bu kiraciyi çıkardınız, 3 katına başkası girdi. E seneye onu da mı çıkaracaksınız? Onu diyoruz.
Kiraciniza 1 yıllığına kiraladığınızı belirtriniz mi? Yeni gelene belirtecek misiniz? İnsanlar düzen kuruyor yaşam kuruyor. Yaz boz tahtası gibi olmaz ki. O zaman başka şekilde değerlendirin evinizi. Kısa süreli kiralamalarda değerlendirin.

Yahu size kiracısı olan ev sahipleri de aynı yorumu yapıyor, taraf falan yok. Doğru olan neyse onu söylüyoruz. Ayrıca taahhütnameyle değil, ancak kiracının keyfinin kahyasıyla çıkarabilirsiniz onları evden. Türkiye’de bu işler böyle.

Kibirinizde boğulun kiracınıza muhtaç kalın. Hiç içten bunları dilememiştim “deprem sebebiyle arttı fiyatlar , ahahahah çıkarırım ahhahaa “ öyle dokundu ki. Kiracı değilim. Size merhamet diliyorum. Burası Türkiye. Bu kibirinizi hahahaha larınızı kiracıya yapın bakalım ana habere nasıl çıkıyorsunuz öyle birine denk gelirsiniz ki feleğiniz şaşar.

Yorum yapmayacaktım. Üstten üstten konuşmalar dalgaya almalar kiracıyı küçümsemeler sanki sadaka vermişte merhamet etmiş gibi davranmalar. Şu an içten diliyorum bunların aynısını sizin için. Pes ki pes.

Yaa yaa o yüzden eve yapıştı çıkmıyor...daha düşük kiradan aynı özellikte o muhitte bir ev bulabilse idi emin ol atlaya atlaya çıkardı...
Madem bu kadar biricik, tek, değerli, güzide evinizi 1 yıl önce neden emsallerinden az kiraya verdiniz? Boş tutsaydınız.

Valla Allah kiracının da ev sahibinin de iyisine denk getirsin. 9 senelik kiracım Göktürk’teki daireme 4.500 tl ödüyor. %25 veririm kanun böyle, daha fazlası için sıfırdan sözleşme yaparız diyor. Bir 10 yılı daha yiyecek aklınca. Şimdi mahkemelik olduk. Avukatımız 9 yıldır sözleşme tutarından az yaptığımız zamlar için hemen icra başlattı. Kira tespit diye açtık ama büyük ihtimal tahliye için tekrar bir dava açacağız. Allahım inşallah benim kiracıya sizin gibi bir ev sahibi verir

Çok ilginç ya altı üstü onu arkası bir ev hırsa bak.

En basiti soyle dusunun yurtdisinda yasiyorsunuz ve konuya cok da güzel hakimsiniz aslinda.
yurtdisinda ev sahibi, sirket olsun ozel sahis olsun, kiracilarina kolay kolay zam yapamaz ya da cik diyemez. Bir kac senede bir, % belirli miktari gecmeyecek sekilde kanunlarda belirtilen anca o kadar zam yapabiliyor metrekaresine gore. Siz bence biraz bu etraftaki kiralara bakarak aa tek akilli Ben miyim dusuncesine girmissiniz, bildiginiz direk evinizi yuksekten kiralamak istiyorsunuz. Benim hakka girmis olucak diyorsunuz,niye gisin bedava mi oturuyor adam evinizde??? COK SACMA GERCEKTEN. simdi bunu nasil soyleyebiliyorsunuz Kolaysa yurtdisinda üc katina zam yapin ve nasil yasayla ugrasiyorsunuz gorun ki cok da iyi hakimsiniz konuya.
Yani anlamiyorum yurtdisinda yasiyorsunuz orda kanunlar var uyuyorsunuz,uymak zorunda kaliyorsunuz Burda millete su kadar katina veririm diyorsunuz...
Ki yuzden yuz sizi haksiz bulmuyorum fakat ilk basta ona gore anlasma yapip her sene belirli miktarda Kira oranini arttirarak oturana durumu izah sunardiniz.. Benim anladigim kadari Ile siz kiranizin ucuza oldugunu dusunuyor ve bu yuzden kiraciyi cikarma pesindesiniz.Kolay gelsin

Yutdisinda bunu yapamadiklari icin burada ne var ne yoksa yapmaya calisiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…