Ben diyorum ki evet şu durumda kiracı mağdur görünüyor ama kendisi geçmişte mağdur etmekten çekinmemiş değil mi? Eski kirası 4500 eğer bu 5. Yılı olmasaydı ortayı bulmak niyeti yerini yasa neyse o 5500 yapar geçerim denilecek ardından da benim yaptığım yasal denilerek vicdanlar rahatlatilacaktı. Bu defa yasayı arkasına alamayınca mağdur olmuş kiracımız. Az öncede yazdığım gibi sadece kurt ve kuzu rolleri değiştirmiş. Hiç çekinmeden hak yiyenler şimdi mağdurum edebiyatı yapmamalı.
Bir de hizmete bakış açınızı değiştirin yoksa fırından aldığınız simit 10 yıl öncede aynıydı şimdi de değil mi?? Zamlar için fırıncıyı eleştirmek sığ bir düşünce olmaz mı? Ya da devlet bir kural getirse her fırın zorunlu simit satacak ama 1 liradan verecek denilse haksızlık olmaz mı? Yasa böyle diyor 10 lira vermemem hakkını yasaya sığınarak yiyeceğim demek ne derece etik? Sonra o fırıncı fırsatını bulunca , yasa da lehine değişiklik olunca hadi o zaman 15₺ sana dese haksız mı?
Yanlış kişileri suçlayıp yanlış kişilerin hakkına giriyoruz maalesef bir de bunu savunuyoruz.
Daha fazla tartışma olmaması için konuya artık yazmayacağım, cevap vermezsem kusura bakmayın yoksa ban yiyeceğiz gibi duruyor