bir kiracı konusu da benden olsun

Özelden yazarım burdan yazmak istemiyorum ...kendimle ilgili çok fazla bilgi vermek istemiyorum deşifre olmamak için...ayrıca sürekli yazamıyorum küçük çocuklarım var zamanım kısıtlı..cekincem falan yok yanii...

Allah o kiracıyı inşallah elinizden kurtarır,hayırlı bir ev nasip eder.Başka da denilecek bir şey yok.

Hayır kardeş olay şu benim kredim çok fazla...Kredim var diyorum buradaki insanlar senin kredin kiracının sorunu değil diyor.. e o zaman kiracının her hangi bir mağduriyeti de benim sorunum olmak zorunda değil...nasıl taraflı yorumlar yaaa...

Allah o kiracıyı inşallah elinizden kurtarır,hayırlı bir ev nasip eder.Başka da denilecek bir şey yok.
Yaa yaa o yüzden eve yapıştı çıkmıyor...daha düşük kiradan aynı özellikte o muhitte bir ev bulabilse idi emin ol atlaya atlaya çıkardı...

Ne diyim iki ucuda poklu deynek gibi bişe. Sizde mağdursunuz kiracıda

Avukat olarak size kanunları ben de hatırlatmak isterim. Sizin 2 ay önceden fesih hakkınız yok. Türk Borçlar Kanunu madde 347 ile o hak kiracıya tanınmış bir haktır. Hatta aynı maddede kiralayanın hakkı olmadığı açıkça yazar.
Kanunda istisnaen sayılan sebepler dışında (ihtiyaç, tadilat, tahliye taahhüdü vs) 10 yıldan önce ev sahibi tahliye talep edemez.

Ne yapsin konu sahibesi, 15.000lik eve 5.000 mi alsin ... bir noktada enayi yerine konulmak da adama koyar, yanlis anlamayin isteyen zirt pirt arayip kirayi artirsin demiyorum ama bence konu sahibesinin uzakta olmasindan faydalaniyor kiracilar.
konu sahibi evini 1 yıl önce kiraya vermiş. Geçen yıl da kiralar tavan yapmış ve kiracı ev sahibi birbirini yiyordu. O zaman düşükten vermeseydi evini kiraya. Yok düşükten vermediyse zaten sorun yok zammını enflasyona göre ister olay biter. Konu sahibi her yıl kiracı tahliye edip emsalden kiraya mı verecek? Kiracının suçu ne? Ha kiracı eski kiracı olur gerçekten emsalden çok düşük kalmıştır kira o zaman tabi ki elinden geleni yapsın haklarını kullansın ama konu öyle değil

Aldığı kira miktarından deşifre olmayı ilk defa duydum. Bunu bugün kaçıncıya yazıyorum neyse ablacım yatırımını ev alarak yapmışsın. Fon piyasasını bilir misin mesela? Aldığın günün değil t+x'te belirtilen x. günün fiyatından alım yapabilirsin. Bunun kuralı böyle. Nakit kadar likit bir varlık değildir.

Gayrimenkul yatırımının kuralını da kanunlarla devlet belirler. Riski azdır kazancı da azdır. Alacağın zam tüfeye bağlı olsaydı bu ay için %65ti. %50'yi kabul etmesen de muhtemelen kontratta yazan tüfe kadar yapsan birkaç aya %75 falan olur. Neyin derdindesin anlamadım senin kredini ödemek için millet %100 zam mı yapacak? Seneye başka krediye girersen ne olacak? Kiracı senin harcamalarını karşılamak zorunda mı? Kiraya verirken imzaladığın sözleşme hem seni hem kiracını bağlar orda da zam oranı yazar. "Emsal üç katı oldu". Yani? Bekleseydin o zaman evini kiraya vermeyip emsaller kaç yıldır artıyor nasıl olsa benimki de artar diye. Bu yıl verirdin x3'ten işte. Bir yıl boyunca almışsın kirayı şimdi de kanuni olanı yapıp geçeceksin gayet basit bir mantık. Yok ben kafama göre yatırımımdan gelecek parayı belirlemek istiyorum diyorsan da yüksek getiri ve risk potansiyelli yatırım çeşitleri de var onlardan birini deneyebilirsin. Ok? yazmama gerek yoktur inşallah.

Hadi canımm, nerdeymiş o kanun maddesi iki ay öncesine kadar feshedebilirmiş de miş miş de miş miş :)

Kanun bilmiyorsunuz....

..... ..... ..... ? (Böyle noktalar, soru işaretleri falan koyunca daha havalı oluyor galiba)

Ne diyim iki ucuda poklu deynek gibi bişe. Sizde mağdursunuz kiracıda
Konu sahibinin mağduriyeti tam olarak nerede başlıyor?
1 yıl bile olmamış evini kiraya vereli? Krediler 1 yıl öncede vardı demek. Fiyata tatmin olmuş ki vermiş. Krediler her sene artmıyor sabit kalıyor. Nerede tam olarak mağdur? Ponçik yorum yapayım derken sıvamayın lütfen

Vermeseydin o zaman ucuza ??

Devlet size %25 arttırma hakkı veriyorsa kurala neden uymuyorsunuz? Adı üstünde ev kirası yani bi maaş değil. Kredinizi bitirmeden taşınmayın o halde. Kiracılarda insan, onlarda ev geçindiriyor, biraz insaflı davranın bence. Adam zaten %50 arttırmaya ok demiş. Ev sahipleri ellerinden gelse iş yerlerinize benim ibanımı verin maaş direk bana yatsın diyecekler.

Ponçiklikle alakası yok. Konunun hepsini okumadım. İlk yorumumda yazdım zaten kiracıya yazık olduğunu. Türkiye’ye temelli döneceğini ve ödeyecek parası olmadığını anladım belkide yanlış anladım. Saldırmayın hemen!!! Ev sahibini savunduğum yok

Bak şuna

Hayır kardeş olay şu benim kredim çok fazla...Kredim var diyorum buradaki insanlar senin kredin kiracının sorunu değil diyor.. e o zaman kiracının her hangi bir mağduriyeti de benim sorunum olmak zorunda değil...nasıl taraflı yorumlar yaaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…