- 28 Ocak 2021
- 1.480
- 3.686
- 37
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
nasıl bir kiracı nefretiniz varmış ya sizin allah sizin gibilere düşürmesinİşte böyle yapana ev mev yok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
nasıl bir kiracı nefretiniz varmış ya sizin allah sizin gibilere düşürmesinİşte böyle yapana ev mev yok.
Yerinize başka birisi doldurursa ve siz de şikayetçi olursanız istenir zaten. Oraya delil tespiti istenirse yazmışım gördüğünüz üzere. Avukat değilim hakimim.
Bide yaş tespiti nedir ilk defa duydumTarihe itiraz etmek de çok basit. Direkt delil tespiti yapılır. Bu uyanıklar bi akıllı kendilerini sanıyorlar. Hiç yaş tespiti filan yok sanıyorlar. Hop hakimlik kaleminde el yazısı örneği alınır adli tıp gerisini halleder
Geçen yıl ev aldık ve sırf kiracının iki kızı var okul düzenleri vs bozulmasın diye evden çıkın demedik, çok uygun bir fiyattan devam ettirdik. Bu arada biz de başka bir yerde kiraya çıktık geniş bir ev.Ev sahibinin kendini ne sebeple koruyacağı malum, aç gözlülüğünden. Şimdi kira için 7 bine anlaştılar diyelim seneye 15 yapmak istedi hiç hakkı olmadan. Kiracı kabul etmezse evden atabiliyor mu yani? İnsan hakları hiçbir halt kalmadı ülkede. Bıktım bu aç gözlülükten, ekonominin içine edilmesinden. Hiçbir maaş iki katı artmıyor ama kiralar 2 kat 3 kat artıyor bol keseden. Çok yazık ülkenin geldiği hal.
Resmen fikir almak için konu açmışken bilmeyen ev sahiplerine de taahhütnamenin bilgisini vermiş oldum. Eve çöreklenmek isteyen kiracıları bilemem ama 6 binken yüzde yüz zam yapmıyorum diye evden çıkarılmayı kimse hak etmiyor.
Bu durumun suçlusu elbette ev sahipleri değil. Ama fırsatçı kiracılardan çok fırsatçı ev sahipleri de var.Bizim öyle işte, 2 1 evler 10 000 civari, 3 1 bizim daire 2000 civari. Ara zam da yapmadık .
Ne yapalim şimdi, ya orta yolu bulacak, ya mahkeme. Yapsam yapsam 6 yapicam zaten . O seneyenin zammı olacak. Baksan 3 katı zam. Ama 4 yıldır zaten uygun oturuyorsun, diyen yok.
Bir arkadaşın evine 40. 000 civari maaş giriyor, 3000 e oturuyor. Malesef bu da doğru değil, kendisine de söyledim. Makul olacak insanlar.
Bu durumun suçlusu ev sahipleri degil.
Ne nefreti sadece kendimi garantiye aliyirum kimse beni düşünmediği gibi bende düşünmek zorunda degilimnasıl bir kiracı nefretiniz varmış ya sizin allah sizin gibilere düşürmesin
:) Hakimlerde bir avukattir öyle bir kanun yok yerine başkası doldurursa el yazısı vs imzalmasi yeterli bunlari kullanmak zorunda kaldım karşı taraf herşeyi yaptı yani sadece tarihler onemli olanYerinize başka birisi doldurursa ve siz de şikayetçi olursanız istenir zaten. Oraya delil tespiti istenirse yazmışım gördüğünüz üzere. Avukat değilim hakimim.
Evet tarihsizTaahhütnameye tarih atmadanmi imzalatiyolar? Nasıl olması gerekiyor?
Biz iyi ev yada dükkan sahibi olduğumuz için hep böylelerine denk geldik malesef.Bu durumun suçlusu elbette ev sahipleri değil. Ama fırsatçı kiracılardan çok fırsatçı ev sahipleri de var.
%25 az kalıyor piyasa koşullarına göre kabul edelim evet, ama %100 üstünde zam da çok. Malum maaşlar %100 artmıyor
Bu sitede ilk defa hamişin doğru kullanıldığını görüyorum aksjsjsjev sahibi olup bunu bilmeyen yoktur merak etmeyin
zira çoğu şehirde imzalamadan zaten ev tutamazsınız
hatta direkt emlakçı odaları imzalatın bunu diyor çoğu yerde
varsa imzalatılmayan bir yerde oturan buyursun yazsın
hamiş: tabii ki evi emlakçı olmadan kendisi tanıdığa vs veren imzalatmıyor olabiir de ben öyle durumlardan bahsetmiyorum.
Ben de bir şey sorabilir miyimYanlış anladınız. Tahliye tarihinin ayın kaçı olduğu önemli değil. Tahliye taahhütnamesine imza atılan tarihle evin kiralandığı tarih aynı olursa geçersiz oluyor. Yani kira sözleşmesinin imzalandığı gün size tahliye taahhütnamesi imzalatamaz kimse.
5 yıl sonra açılabilir bahsettiğiniz dava. Emlak bilirkişisine sorulur rayiç bedel hesaplanırken. Dediğim gibi bulunduğunuz ilin iş yoğunluğuna bağlı biraz da. Dava açılacak ön inceleme duruşması yapılır sonra yeniden gün verilir deliller değerlendirilir sonra tekrar gün verilir bilirkişi emsal değer raporu sunar vs. Karara çıktıktan sonra istinaf edilir 1 yıl da öyle sürse benim tahminimce 2-3 yılı bulur. İstinaf aşamasında son bulur kira tespit davaları temyiz edilemez.Ben de bir şey sorabilir miyim
Benzer dairelerin kira bedeli 13 -15 000 civari olsa. Şimdiki kira 2000 civari. 4 yillik kiraci .Orta yolu bulamazsak, kiram çok düşük diye dava açılıyormuş. Bu dava ne kadar sürer tahmini ve dava masrafları kiracıya mi ait oluyor? Mantikli mi sizce.
Gerci mecbur gibiyiz ama sormak istedim.
Tabi eminim siz daha iyi bilirsiniz siz öyle diyorsanız öyledir.:) Hakimlerde bir avukattir öyle bir kanun yok yerine başkası doldurursa el yazısı vs imzalmasi yeterli bunlari kullanmak zorunda kaldım karşı taraf herşeyi yaptı yani sadece tarihler onemli olan
Teşekkür ederim en güzeli anlasmak5 yıl sonra açılabilir bahsettiğiniz dava. Emlak bilirkişisine sorulur rayiç bedel hesaplanırken. Dediğim gibi bulunduğunuz ilin iş yoğunluğuna bağlı biraz da. Dava açılacak ön inceleme duruşması yapılır sonra yeniden gün verilir deliller değerlendirilir sonra tekrar gün verilir bilirkişi emsal değer raporu sunar vs. Karara çıktıktan sonra istinaf edilir 1 yıl da öyle sürse benim tahminimce 2-3 yılı bulur. İstinaf aşamasında son bulur kira tespit davaları temyiz edilemez.
Belirlenen kira da yeni dönem için belirlenir yani bir sonraki kira döneminde mahkeme tarafından belirlenen kira bedeli ödenmeye başlanır. Bunun da istisnası var ama çok uzatmış olurum o zaman :) kısaca bu şekilde
Burası kk burada herkes herseyi bilir dünyadaki en iyi korunma yöntemleri buradaki kociskosu ile sorınu olanları hamile bırakır, annesini babasını arar gel beni al diye, herkes tıpcı avukattır. Mesala genital bölgeden ses gelmesi bütün doktorlar genislemeden oldugunu söyler ama burada doktorların yazısını tezini dahi paylassan zinhar kabul etmez , ve sistematik sekilde saldırırlar.. onlar doktordan daha doktor ,hukukcudan daha hukukcudur.. sizin hatta bilmediğiniz bisey biset varsa avukat olarak sorun buradaki ablalara onlar size tck anlatır ay kara mizah yapıyorum lütfen ciddiye almayın. Ama burası böyle bi yerYılların hukukçusuyum ben bile şu an geçerli olup olmadığını bilmiyorum siz bakar bakmaz nasıl anladınız birkaç cümleden ?
Burada bir sivri zeka şey diyordu. O evleri zamanında bedavaya almışlar, şimdi millete pahalıya kiralıyormuş kurnazlar. Günün fıkrası.Valla tüm yorumları okudum, iki tarafıda anlıyorum. Ama kiraya veren tarafından bakabileceğim; insanlar o evleri gelecekte rahat yaşayabilsinler diye yatırım amacı ile alıyorlar, yıllarca etlerinden dişlerinden vererek. Ülke bu halde ise ve her şeye %200 zam geliyorsa ev sahibi ne yapsın? İlerde başkasına hayrım dokunsun, piyasa ile karşılaştırdığında bedava fiyata kiraya verip iyilik abidesi olabileceğim evlere şimdiden yatırım yapayım diye düşünen var mıdır? Koç ailesi bile bunu düşünmez emin olun
Sizin masraflara %200 zam geliyorsa, ev sahibine de geliyor?
Babamın 2 evi var - ikiside aynı binada -, o bölgede evler aynı ayar 12-16k bandında gidiyor son aylarda, bizimkiler pandemiden bu yana 2.5k da kaldı. Eve sadece emekli maaşı ve bu iki 2.5+2.5k giriyor, ama efetüfe zammını kabul etmeyen sorun çıkaran, ve evdende çıkmayan çok değerli kiracılarımızın birinde BMW var, diğeride iki kişi birden çalışan çocuksuz genç bir çift - bu çift hiç ödemiyor hele, yıl sonu toplu öderiz öderiz diye geçiştiriyorlar?
Benim babamsa, 2009 model arabasını her ay bozulduğundan sanayiye verdiği paralardan, evi geçindirmeye çalışmaktan, vergilerini ödemeye çalışmaktan, günden güne yıpranıyor. Aslında 3 tane (birinde kendileri oturuyor) mülkü olan bir ailenin orta seviye - yada bir tık üstü bir yaşam tarzı olabilmeli, dimi? ama SIFIR evi olan, ve eşek gibi çalışan, aileme destek göndermek zorunda kalıyorum her ay - kendi yatırımlarım için biriktirebileceğim halde.
Kimse o evleri, babanızın hayrı olsun diye almadı emin olun, bu bir yatırım, hatta bu bir iş ortaklığı. Evet aniden bu enflasyon ve fiyatlar üzücü. Ama bi zahmet.... Ev sahipleri de kendi paraları ile rezil olmasın.
Velhasıl kelam keşke babamda başta böyle bir evrak olduğunu bileymişte, keşke bi çıkarma hakkı olaymış.