- 12 Temmuz 2022
- 22.192
- 82.786
-
- Konu Sahibi adventurerpassenger
Evet bir kiracı ve aynı durumu yaşayan biri olarak söylüyorum işin özü sistemsel bir hatanın olması. Yani ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya. Olan gene benim garip halkıma oluyor insanlar birbirini yiyorlar ve çok üzücü bir durumTahliye tahahutnamede tarih olmayacak o zaman çıkartırsiniz işinizi garantiye bağlamak istersen de ihbar çekersin. Ev fiyatları iyice arttı eski kiracı olanlar yüzde 25i kullanmak istiyor maalesef devlet bu işi bı türlü cozemedi
Burda fırsatçı ev sahiplerine verip veriştiriyorlar...Tamam bazı durumlarda haklılar da...Ama fırsatçı ev sahibinden daha çok bence fırsatçı kiracı var...Ben ve ailem yıllardır bunlara fazlasıyla denk geldik...Taraflı yorum yapmamak gerekir...Beni ve kiracımı kimse tanımıyor...şartları ve her türlü ayrıntıyı da buraya yazmak durumunda değilim...Tahliye tahahutnamede tarih olmayacak o zaman çıkartırsiniz işinizi garantiye bağlamak istersen de ihbar çekersin. Ev fiyatları iyice arttı eski kiracı olanlar yüzde 25i kullanmak istiyor maalesef devlet bu işi bı türlü cozemedi
Bu asrın yorumu olsun bencetürkiyedeki enflasyondan dolayı para 1 sene içinde %100 civarı eriyor
yani siz bu kiracıyı şimdi evden çıkarıp yeni birine atıyorum 20.000 tl kiraya verseniz
o 20.000 tl de 1 sene içinde eriyecek, emsallerden daha düşük kalacak
siz yine tatmin olmayacaksınız kira geliri ile
ne yapmayı düşünüyorsunuz her sene kiracılarınızı evinden düzeninden mi edeceksiniz ?
her yıl kiracı mı değiştireceksiniz ?
yani mesele kira miktarı da değil aslında paramızın 1 sene içinde ciddi değer kaybetmesi
aldığınız kira 50.000 tl de olsa 1 sene sonunda sizi tatmin etmeyecek
tahliye taahhütnemasi varsa evet çıkarabilirsiniz evden
eğer yoksa başka eviniz daha olduğu için ben oturucam gerekçesi ile çıkaramazsınız
kira meselesinden bu kadar memnuniyetsizseniz satın evi, parasını başka araçlara yatırın
insanları 1 sene dolunca para yüzünden çıkarmak hakkına girmek oluyor çünkü
ben olsam bu vebalin altında çok ezilirdim ...
allahtan eşiniz başkalarının halinden anlayan bi adammış
ayrıca verdiği kira emsallerin yarısı kadar demişsiniz
neden emsallerle bir tutuyorsunuz ?
1 senelik de olsa eski kiracı sayılıyor neden yeni kiralama gibi bi fiyat beklentisi içindesiniz ?
mantıklı bi tarafı var mı bunun mesela ?
Allah ım biri sonunda kiracının da fırsatçısı olduğunu fark etmiş çok şükür.Burda fırsatçı ev sahiplerine verip veriştiriyorlar...Tamam bazı durumlarda haklılar da...Ama fırsatçı ev sahibinden daha çok bence fırsatçı kiracı var...Ben ve ailem yıllardır bunlara fazlasıyla denk geldik...Taraflı yorum yapmamak gerekir...Beni ve kiracımı kimse tanımıyor...şartları ve her türlü ayrıntıyı da buraya yazmak durumunda değilim...
Böyle bir durum asla söz konusu olamaz . Ev yatırım aracı olarak seçiliyor ise hiç bir zaman ederi kadar getirisi olmaz . Yani bu sene kiracı çıktı verdi 10 bine seneye onun oldu 13-14 çevresi 20 olacak gene aşağıda kalacak. Yani evden yatırım yapıp kazanç sağlamak ise amacınız farklı yatırım araçlarını deneyiniz. Valla ben ev sahibi eski ev sahibi diyip fazlasını teklif ettim ama gözü o kadar aç ki doymadı kabul etmez ise %25 yapıp geçeceğim böylelerine bu şekilde müstahakBu asrın yorumu olsun benceev kadının evi ederini vermiyorsa tabi ki çıkarabilir. Madem oturmak istiyor ederi neyse onu verecek. Şu eski kiracı safsatasıda bitmedi gitti. Kimse ev sahibin eski ev sahibi biraz fazla vereyim demiyor ama.
O zaman parasını değerlendirmek isteyenlere siz yön verin, madem isteyen istediği gibi değerlendiremiyorBöyle bir durum asla söz konusu olamaz . Ev yatırım aracı olarak seçiliyor ise hiç bir zaman ederi kadar getirisi olmaz . Yani bu sene kiracı çıktı verdi 10 bine seneye onun oldu 13-14 çevresi 20 olacak gene aşağıda kalacak. Yani evden yatırım yapıp kazanç sağlamak ise amacınız farklı yatırım araçlarını deneyiniz. Valla ben ev sahibi eski ev sahibi diyip fazlasını teklif ettim ama gözü o kadar aç ki doymadı kabul etmez ise %25 yapıp geçeceğim böylelerine bu şekilde müstahak
Biz zaten %50 dende fazla teklif ediyoruz yani hakkaniyetli olmak gerek diye düşünüyorum. Ama bizim durum farklı sene dolmadan bu ay istedi %100 den 1-2 bin fazla istiyor ayrıca yani neden vereyim maaş zammı benim cebime girmemiş adam ona göz koymuşO zaman parasını değerlendirmek isteyenlere siz yön verin, madem isteyen istediği gibi değerlendiremiyorPeki ℅25 kalktığında ev sahibiniz ℅50 isterse ne yapmayı ıdüşünüyorsunuz?
Babanız kiraya vereceği kişilerle birebir görüşüyordur içine sinenlere kiraya veriyordur ama konu sahibinin böyle bir imkanı yok, evini istediği parayı verebilen herkes kiralayabilecek, at hırsızı da kiralayabilir organ mafyası da, ayrıca yeni düzenlemeler geliyor henüz yasalaşmadı ama yasa çıkarsa evini geçici kiralayanlardan komşu muvafakatı alması istenecek, komşulardan biri eve giren çıkan belli değil çoluk çocuk rahatsız oluyoruz diye yetkililere şikayet ederse evi ticari amaçla kiralıyorlar diye malik sahibi üzerine re’sen şirket bile açılabilir zira yıllık kiracı almak istemeyenler çoğaldığından millet kış ortasında evden çıkarıldığından geçici kiralamaları devlet ticari faaliyet sayıyor artık, belge alma şirket açma zorunluluğu getiriyor.Evet böyle kiracı da 6 ay sonra gideceğini biliyor kimse mağdur olmuyor.
Diğer türlü enflasyon arttıkça her yıl kiracı değiştirip insanları mağdur edemezsiniz.
Senesi dolmadan istemesi tabi ki doğru değil.Biz zaten %50 dende fazla teklif ediyoruz yani hakkaniyetli olmak gerek diye düşünüyorum. Ama bizim durum farklı sene dolmadan bu ay istedi %100 den 1-2 bin fazla istiyor ayrıca yani neden vereyim maaş zammı benim cebime girmemiş adam ona göz koymuş
bu işler öyle senin benim düşüncemizle şekillenen işler değilBu asrın yorumu olsun benceev kadının evi ederini vermiyorsa tabi ki çıkarabilir. Madem oturmak istiyor ederi neyse onu verecek. Şu eski kiracı safsatasıda bitmedi gitti. Kimse ev sahibin eski ev sahibi biraz fazla vereyim demiyor ama.
Ay canım ne kadar da bilgi dolusun, maşallah sana.bu işler öyle senin benim düşüncemizle şekillenen işler değil
yasal dayanakları neyse ona göre ilerler
madem oturmak istiyor ederi neyse onu verecek diye bi dünya yok
ne verilip ne verilemeyeceği yasal çerçevelerle çizilmiş durumda
safsata dediğin eski kiracı muhabbeti de yasalar tarafından belirlenmiş bir durum :)
sen konu sahibinin 2. üyeliğisin galiba, 2. üyelik açıp kendini savunmak yasak bu sitede .
ben bugüne kadar doğru düzgün ev sahiplerinin kiracılarıyla sorun yaşadığına şahit olmadım
anlaşılan kira miktarlarından yana şikayetleri de olmadı
çünkü insanlara nasıl yaklaşırsan öyle karşılık alırsın
konu sahibi ve senin kullandığın üslup , bakış açısı , yasal bilgi eksikliği , aynı paragözlük vs bunların bugüne kadar hiçbir kiracısıyla mutlu olabildiğine şahit olmadım ben
Senesi dolsada %100 den fazlasini istemesi gene doğru değil. Ama katılıyorum bazı fırsatçı kiracilarda var halen 1000 TL varan var bu ilde şaşırıyorum yani dediğim gibi iki tarafında hakkaniyetli olması şartSenesi dolmadan istemesi tabi ki doğru değil.
Tabi ki her iki tarafın da hakkaniyetli olması gerekir, eğer amaç üzüm yemekse.Senesi dolsada %100 den fazlasini istemesi gene doğru değil. Ama katılıyorum bazı fırsatçı kiracilarda var halen 1000 TL varan var bu ilde şaşırıyorum yani dediğim gibi iki tarafında hakkaniyetli olması şart
Babanız kiraya vereceği kişilerle birebir görüşüyordur içine sinenlere kiraya veriyordur ama konu sahibinin böyle bir imkanı yok, evini istediği parayı verebilen herkes kiralayabilecek, at hırsızı da kiralayabilir organ mafyası da, ayrıca yeni düzenlemeler geliyor henüz yasalaşmadı ama yasa çıkarsa evini geçici kiralayanlardan komşu muvafakatı alması istenecek, komşulardan biri eve giren çıkan belli değil çoluk çocuk rahatsız oluyoruz diye yetkililere şikayet ederse evi ticari amaçla kiralıyorlar diye malik sahibi üzerine re’sen şirket bile açılabilir zira yıllık kiracı almak istemeyenler çoğaldığından millet kış ortasında evden çıkarıldığından geçici kiralamaları devlet ticari faaliyet sayıyor artık, belge alma şirket açma zorunluluğu getiriyor.
Özelden yazıcam size...Diğer sorunuza bakınca, yaşadığım yere de felaket göç alınca anladım Ankara'daymış eviniz galiba. Geçen seneyle bu sene arasında aşırı yükselmedi kiralar, bizim semtte geçen sene 17-18 bandında olan evler bu sene 20-21 civarına çıktı. Ederinden çok mu düşük verdiniz ki kirayı söylemeseniz de merak ettim. 10 bin bile vermiyor demişsiniz evin çevresinde kaç kiralar?
Bu soruma da size ne demeyin. Merak ettim :)
Kesinlikle...kiracı fırsatçı olunca bu sefer ev sahipleri mağdur oluyor...taahhütnamede tarih yok...Tahliye tahahutnamede tarih olmayacak o zaman çıkartırsiniz işinizi garantiye bağlamak istersen de ihbar çekersin. Ev fiyatları iyice arttı eski kiracı olanlar yüzde 25i kullanmak istiyor maalesef devlet bu işi bı türlü cozemedi
Bilgi verdiğiniz icin sagolun..Hayır görüşmüyor. Emlakçıya veriyor. Emlakçı yapıyor sözleşmeyi. 6 aydan bir gün bile fazla kalınmasına izin vermiyor. Yabancıya vermiyor. Kurumsal şirkette veya devlette çalışan referans istiyor. Şimdiye kadar komşularla sorun yaşanmadı. Genelde çalışan iş için kısa süreli büyük şehirde bulunan insanlar tuttu. Bir kere şirket kiraladı. Bu tarz kitleye hitap etmek için de evin düzgün semtte site içinde ve eşyalarının modern olması gerekiyor.
Ayrıca ev berbat oluyor. referanslı çalışan kişiler bile tutsa Kimin girip çıktığı belli değil. her seferinde eşyalar değişiyor. Koltuk yüzlerinde sigara söndürülmüş oluyor. Yerden kurumuş balgam bile temizlendiğini şahit olduk.
Dediğiniz gibi ticari amaçlı kullanım/günlük kiralamalar/daha kötüsü fuhuşa açık hale de gelebilir ev ve konu sahibinin başı belaya girebilir.
Bu yöntem kulağına hoş geldi ama astarı yüzünden pahalıya gelebilir kendisine. Depremden göç alan bölgede üçün beşin hesabını yapan insana da gelmez.
Yılda bir kiracı değiştirecekse bence kartlarını açık oynayıp bunlara katlanmalı.
Yoksa bu yaptığı insanların hayalleriyle oynamak oluyor.
Taşınmayı kolay bir şey zannediyor sanırım.