bir kiracı konusu da benden olsun

bu işler öyle senin benim düşüncemizle şekillenen işler değil
yasal dayanakları neyse ona göre ilerler
madem oturmak istiyor ederi neyse onu verecek diye bi dünya yok
ne verilip ne verilemeyeceği yasal çerçevelerle çizilmiş durumda
safsata dediğin eski kiracı muhabbeti de yasalar tarafından belirlenmiş bir durum :)
sen konu sahibinin 2. üyeliğisin galiba, 2. üyelik açıp kendini savunmak yasak bu sitede .
ben bugüne kadar doğru düzgün ev sahiplerinin kiracılarıyla sorun yaşadığına şahit olmadım
anlaşılan kira miktarlarından yana şikayetleri de olmadı
çünkü insanlara nasıl yaklaşırsan öyle karşılık alırsın
konu sahibi ve senin kullandığın üslup , bakış açısı , yasal bilgi eksikliği , aynı paragözlük vs bunların bugüne kadar hiçbir kiracısıyla mutlu olabildiğine şahit olmadım ben
Üslubum gayet normal...üslubumu bozmuş olduğum yorumlardaki alıntıladıgım üyelerin yorumlarına bir göz atın isterseniz...kim nasıl üslup sergiliyorsa ona göre cevap veriyorum...herkes hak ettiği cevabı alıyor...

Üslubum gayet normal...üslubumu bozmuş olduğum yorumlardaki alıntıladıgım üyelerin yorumlarına bir göz atın isterseniz...kim nasıl üslup sergiliyorsa ona göre cevap veriyorum...herkes hak ettiği cevabı alıyor...
siz haksız olduğunuz halde kendini haklı gören biri olduğunuz için
bozuk üslubunuzun normal olduğunu sanmanız şaşırtmadı :KK70:

%25 sınırlamasina artık ihtiyaç duyulmayacağından temmuz 2024 itibari ile uygulamanın sona ereceğini okudum dün.
Bu doğru ise dananın kuyruğu asıl o zaman kopacak.
Kirada olan herkese ve insaf etmeye çalışan her ev sahibine kolaylıklar diliyorum.
Yazık bu insanlara. Herkes birbirine düşüyor.
O zaman parasını değerlendirmek isteyenlere siz yön verin, madem isteyen istediği gibi değerlendiremiyor 😂Peki ℅25 kalktığında ev sahibiniz ℅50 isterse ne yapmayı ıdüşünüyorsunuz?

Bir şeyin yasal olması onu etik, ahlakî veya başka bir ifade ile helal yapmaz.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Fırsatçı olmayan bir kiracıyı ele alacak olursak, evin sahibi olma hasebi ile %50 zam sizce doğru mu?
Maaşlara bir senede %50 zam yapılmıyor. Bunun ortası ne olmalı?

%25 sınırlamasina artık ihtiyaç duyulmayacağından temmuz 2024 itibari ile uygulamanın sona ereceğini okudum dün.
Bu doğru ise dananın kuyruğu asıl o zaman kopacak.
Kirada olan herkese ve insaf etmeye çalışan her ev sahibine kolaylıklar diliyorum.
Yazık bu insanlara. Herkes birbirine düşüyor.

Bir şeyin yasal olması onu etik, ahlakî veya başka bir ifade ile helal yapmaz.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Fırsatçı olmayan bir kiracıyı ele alacak olursak, evin sahibi olma hasebi ile %50 zam sizce doğru mu?
Maaşlara bir senede %50 zam yapılmıyor. Bunun ortası ne olmalı?
Askeri ücrete %49 zam neden geldi. %25 zam az.

Benim sivri zekalı eşim 2+1 evi 6 ay önce 2bin tlye kiraya verdi. Ev o zaman ortaklıydı. Geri kalanı üzerimize aldık. Herneyse kiracı kombiyi bozsa bir yıllık kira ile kombi alamıyoruz 🥴... 6 ay sonra Yüzde 25 zam yapsa evin geliri gideri karşılamıyor.

kendi oturduğumuz ev 2.500 den 8500e çıktı martta 12,olacak
Kayınpederin kiracısı Eylül 2024’ e kadar ve haâlâ 2500 tl ye oturuyor bu fırsatçılık ahlaksızlık değil de ne?
Oğlum girecek diye size veremez mi evi en azından kira da ödeseniz aile olduğu için size de makul olurdu

Kayınpederin kiracısı Eylül 2024’ e kadar ve haâlâ 2500 tl ye oturuyor bu fırsatçılık ahlaksızlık değil de ne?
İşte bundan bahsediyorum ben...fırsatçılıgın daniskası bu...ve çoğu böyle..arayıp da zam istemesen öylece otururlar senelerce demezler ki pazar parası kadar kira ödüyorum, adil mi değil mi diye...bahane de birşeylerin yasal olması...bence de önemli olan yasal olması değil adil ve etik olmasıdır...

Canımm sen bari burada ahkam kesme,senden daha şeysi mi var açtığın konu ortada unutmadık. Keyfi olarak kayınpederinin kiracısını evden atıp kendin geçmek istememiş miydin. Kayınpederinin kiracısı senin evinin kirasını karşılamak zorunda değil hadi yallah

Oğlum girecek diye size veremez mi evi en azından kira da ödeseniz aile olduğu için size de makul olurdu
Bizim amacımız sizi çıkarmak değil hakkaniyetli olun az daha yükseltin bakın bizde kiradayız çok zam yaptı ev sahibimiz dedik beni ilgilendirmez siz de benim gibi kavga edip vermeseydiniz diyor :KK43: çıkmayacakmış gidin uğraşın dedi
Avukatla görüştük tahliye davası çok sürer 1,5 yıl falan genellikle kiracıdan yana mahkemeler dendi
Ve yasal oranda artış yaptığı için hatalıda görülmüyor

Askeri ücrete %49 zam neden geldi. %25 zam az.

Benim sivri zekalı eşim 2+1 evi 6 ay önce 2bin tlye kiraya verdi. Ev o zaman ortaklıydı. Geri kalanı üzerimize aldık. Herneyse kiracı kombiyi bozsa bir yıllık kira ile kombi alamıyoruz 🥴... 6 ay sonra Yüzde 25 zam yapsa evin geliri gideri karşılamıyor.

Özellikle fırsatçı olmayan kiracı diye belirtmemin sebebi bu. İnsaf iki taraflı olmalı kesinlikle.

Örneğin ben ilk senemi doldurdum ve iki ay önce %85'e yakın bir zam yaptım kiraya.
İlk sene ev sahibimiz ile makul bir fiyatta anlaştığımızdan eşimle %100'ü de değerlendirdik. Sonuçta eski kiracı olsakta piyasa uçtu bir yandan. Kimsenin hakkına girmekte istemem. Benim için hakkaniyet yasal miktardan daha önemli.

Mesela ailem ev fiyatlarının 15-18 bandında seyrettiği bir muhitte 3500 lira gibi mütevazi bir kira alıyorlar. Kiracımız ihtiyaçli ve geçtiğimiz temmuz ayı %25 zamdan fazlasını talep etmediler.

Bu işler kesinlikle karşılıklı olmalı tek taraflı olduğunu düşünmüyorum.

Canımm sen bari burada ahkam kesme,senden daha şeysi mi var açtığın konu ortada unutmadık. Keyfi olarak kayınpederinin kiracısını evden atıp kendin geçmek istememiş miydin. Kayınpederinin kiracısı senin evinin kirasını karşılamak zorunda değil hadi yallah
2500’e oturuyor şuan eylüle kadar da oturacak biz 8500 kira verirken ve martta 12 olacakken
Nasıl keyfiyet bu? Kendimiz de kiradayız?
Şaka mısınız siz?
Ayrıca bu ne biçim üslup yallah falan?
Siz kimsiniz?
Kimse milletin evine çökemez kayınpeder çok zorlukla almış o evi
kendi evin varsa sen oturtursun 2500 e hattta bedavaya 😃

Lütfen cevap da yazma bana bu üslupla bye!

Kayınpederinin kiracısını da yorum sahibinin kira ücreti ilgilendirmez
Kimin kime yorum yapacağına sen mi karar veriyorsun ruh hastası seni...konu benim sana ne oluyor...kim bilir hangi fırsatçı kiracısın, kimbilir hangi gariban ev sahibini yiyorsun yıllardır...bu konuya bu kadar tebelleş olduğuna göre...

Son düzenleme:
2500’e oturuyor şuan eylüle kadar da oturacak biz 8500 kira verirken ve martta 12 olacakken
Nasıl keyfiyet bu? Kendimiz de kiradayız?
Şaka mısınız siz?
Ayrıca bu ne biçim üslup yallah falan?
Siz kimsiniz?
Kimse milletin evine çökemez kayınpeder çok zorlukla almış o evi
kendi evin varsa sen oturtursun 2500 e hattta bedavaya 😃

Lütfen cevap da yazma bana bu üslupla bye!
Çok güldüm biliyor musun.3 tane farklı kiracısıyla bal kaymak geçinen ev sahibiyim. Senin gibi vicdansız olmadığım için mutluyum dualarını alıyorum.

Ayranı yok içmeye akıl veriyo bir de. Canımın içi ev senin değil kayınpederinin bu 1
İki -kimse Sultanbeyli’de oturup senin etilerdeki evinin kirasına denk ücret ödemek zorunda değil.
Üç-konu kayınpederinin kiracısının kira ücreti değil,konu senin utanmadan senin olmayan evin kiracısının senin standardını karşılaması beklentisine girip buna inanıp hayal kurman.
Konunu dün gibi hatırladığım için bilmeyenler için cok mağdur edebiyatı yapabilirsin alkış alırsın kalp alırsın ama herkesten değil

X