bir kiracı konusu da benden olsun

Babam için bir ev kiralamıştım, 1000 tl idi 2021 de
2022de 1300 normal bir artıştı kendi istedi öyle yaptık, 2023te önce 2000, bi kaç ay sonra ara zam istedi 3000 ödemeye başladım

şubatta 4500 yapalım temmuzda ara zam ile 5000 yapalım diyordum ki ev sahibi 6500 diye tutturdu

Evin halini örnek olarak koyduğum iki fotodan anlayabilirsiniz. Hala diyor siz çıksanız 8 binden veririm. İnsan gibi anlaşmaya gelmiyorlar, he verirsin bu evi 8000 e. (İstanbul falan değil burası)
Şimdi sinirlendiğim için 3 binden 4 bine çıkarıcam sadece %33 zam alıp bi kenarda ağlayabilir.

Eklentiler

• IMG_3561.jpeg
    IMG_3561.jpeg
    103,5 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_3572.jpeg
    IMG_3572.jpeg
    172,7 KB · Görüntüleme: 89
Ne yapsin konu sahibesi, 15.000lik eve 5.000 mi alsin ... bir noktada enayi yerine konulmak da adama koyar, yanlis anlamayin isteyen zirt pirt arayip kirayi artirsin demiyorum ama bence konu sahibesinin uzakta olmasindan faydalaniyor kiracilar.
Konu sahibinin uzakta olmasından değil, deprem bölgesi herşey ateş pahası buralarda ve bilmediğimiz çok şey başına gelmiş olabilir. Belki işyeri yıkılmıştır, işten çıkarılma olmuştur, ev yıkılmasa dahi herşey kırıldığı için maddi hasar çoktur veya başka ev bulmakta zorlanacağı için çıkmak istemiyorlardır.

Konu sahibinin bahsettiği emsaller buradaki deprem bölgesinde evi olan vicdansız ev sahipleri. Eski bir ev düşünün manzarasız ,sobalı o eve 13-15 bin kira fiyatı veriyorlar. Vermeyenide evden çıkarıyorlar ki zaten ev yok ne yapsın bu kiracılar. Konu sahibesi bu deprem bölgesinde olduğunu heralde çekindiği için tek mesajında belirtmiş

Yani sanirim 13 sayfa boyunca kimse farketmedi ya da ben yanlis yorumladim. Konu sahibinin evi depremle goc alan bolgedeymis ve kiracisinin 1 yili henuz dolmamis, depremzede mi bu kiraci?
Kesin depremzede çünkü biraz uyguna verdim demişti güya sonra da değil dedi linc yediği için.
Depremzedeye de kendi değil eşi vermiştir adam daha merhametli

Yurtdışından Türkiye’de betona yatırım yapıp emekliliğinizi garanti altına mı almaya çalıştınız?
Ev kira getirisiyle geçinebileceğiniz bir yatırım aracı değildir.
Kiracı girdiğinde çok geçerli bir sebebiniz yoksa çıkaramazsınız. Kirayı devletin belirlediği tutardan daha fazla artıramazsınız. Evinizi kiraya verirken bunları hesap etmeniz gerekiyordu.
Yurtdışında yaşarken tl değer kaybederken aldığınız kiranın her ay azaldığını daha iyi farkediyorsunuzdur tabi. Bizim maaşlarımız da her ay azalıyor bilmem farkında mısınız?

Kaldı ki deprem bölgesinden göç alan bir bölgeymiş. Bu sebeple kiralarda bir yükseliş varmış dolayısıyla deprem olmasa zaten bu aldığınız rakam normal olacaktı öyle anlıyorum. E deprem olmamış gibi farzedin? Neden siz de fırsatçılık yapıyorsunuz?

Babam kirada oturuyor ve kiracıları var. Hiçbirine şu an %25ten fazlasını yapmıyor. Zamanı gelince 5 yıl dolunca avukatı aracılığıyla işlemleri başlatıyor. Kira yükselişi çok olacak hareketli bir muhitse evini eşyalı verip max 6 aylık sözleşme yapıyor. Size de tavsiye ederim arz talep artıyorsa 6 aydan fazla kiracı tutmayın ama bu süreçte de saçma sapan insanların evinizin bi tarafına s.çmasını da göze alıyorsunuz.

Babam için bir ev kiralamıştım, 1000 tl idi 2021 de
2022de 1300 normal bir artıştı kendi istedi öyle yaptık, 2023te önce 2000, bi kaç ay sonra ara zam istedi 3000 ödemeye başladım

şubatta 4500 yapalım temmuzda ara zam ile 5000 yapalım diyordum ki ev sahibi 6500 diye tutturdu

Evin halini örnek olarak koyduğum iki fotodan anlayabilirsiniz. Hala diyor siz çıksanız 8 binden veririm. İnsan gibi anlaşmaya gelmiyorlar, he verirsin bu evi 8000 e. (İstanbul falan değil burası)
Şimdi sinirlendiğim için 3 binden 4 bine çıkarıcam sadece %33 zam alıp bi kenarda ağlayabilir.
Kardeş beni evim büyük şehirde ve bu ev gibi köhne değil..bina eski olsa da evim çok bakımlı...10 bile vermek istemiyor kiracı...ev merkezi..ve 150 metre kare..

Yurtdışından Türkiye’de betona yatırım yapıp emekliliğinizi garanti altına mı almaya çalıştınız?
Ev kira getirisiyle geçinebileceğiniz bir yatırım aracı değildir.
Kiracı girdiğinde çok geçerli bir sebebiniz yoksa çıkaramazsınız. Kirayı devletin belirlediği tutardan daha fazla artıramazsınız. Evinizi kiraya verirken bunları hesap etmeniz gerekiyordu.
Yurtdışında yaşarken tl değer kaybederken aldığınız kiranın her ay azaldığını daha iyi farkediyorsunuzdur tabi. Bizim maaşlarımız da her ay azalıyor bilmem farkında mısınız?

Kaldı ki deprem bölgesinden göç alan bir bölgeymiş. Bu sebeple kiralarda bir yükseliş varmış dolayısıyla deprem olmasa zaten bu aldığınız rakam normal olacaktı öyle anlıyorum. E deprem olmamış gibi farzedin? Neden siz de fırsatçılık yapıyorsunuz?

Babam kirada oturuyor ve kiracıları var. Hiçbirine şu an %25ten fazlasını yapmıyor. Zamanı gelince 5 yıl dolunca avukatı aracılığıyla işlemleri başlatıyor. Kira yükselişi çok olacak hareketli bir muhitse evini eşyalı verip max 6 aylık sözleşme yapıyor. Size de tavsiye ederim arz talep artıyorsa 6 aydan fazla kiracı tutmayın ama bu süreçte de saçma sapan insanların evinizin bi tarafına s.çmasını da göze alıyorsunuz.
Çok mantıklı ...Bundan sonra ben de böyle yapıcam...Biz genciz çok tecrübeli değiliz acelemiz de vardı zaman kısıtlıydı..düşünemedik biseyleri....

Kesin depremzede çünkü biraz uyguna verdim demişti güya sonra da değil dedi linc yediği için.
Depremzedeye de kendi değil eşi vermiştir adam daha merhametli
Kiracım depremzede değil...depremden dolayı kiralar 3 katına çıktı dedim..kiracım depremzede demedim...söylemediğim şeyleri üzerime bırakıp beni linç ettirip ego tatmini mı yasayacaksın klavye başında...pess...

Konu sahibinin uzakta olmasından değil, deprem bölgesi herşey ateş pahası buralarda ve bilmediğimiz çok şey başına gelmiş olabilir. Belki işyeri yıkılmıştır, işten çıkarılma olmuştur, ev yıkılmasa dahi herşey kırıldığı için maddi hasar çoktur veya başka ev bulmakta zorlanacağı için çıkmak istemiyorlardır.

Konu sahibinin bahsettiği emsaller buradaki deprem bölgesinde evi olan vicdansız ev sahipleri. Eski bir ev düşünün manzarasız ,sobalı o eve 13-15 bin kira fiyatı veriyorlar. Vermeyenide evden çıkarıyorlar ki zaten ev yok ne yapsın bu kiracılar. Konu sahibesi bu deprem bölgesinde olduğunu heralde çekindiği için tek mesajında belirtmiş
Arkadaşım evim deprem bölgesinde değil.. depremden sonra çok göç alan büyük bi şehirde...kiracım depremzede değil ayrıca..evim çok merkezi...bakımlı..150 metre kare bi ev...10 bin vermek istemedi bana kiracı...10bin bile alamıyorum yani...

Benim bulundugum bolge ,rusya ukrayna savasi van depremi ve yeni depremde en cok goc alan bolgelerden biri oldu.Bende ev sahibi olarak soyleyeyim kiracimiz cikiyordu sirf depremzede diye 500 tl ye kiraya verdik esyali bir sekilde o da normalde almazdik da karsi tarafi uzmemek adina alindi.normalde bulundugum sehirde en begenilmeyen semtlerde normal kiralar giris kat 10.000 tl oldu ki kapanin elinde kaliyor.Sen kiracilar soyleyince haksiz olmuyomussun yaaa al bende sana ev sahibi olarak yaziyorum suan.yaptigimi yap demiyorum ama azicik insafli ol diyorum sende farkindasin bu ülkede yasamak icin hergun savas verdigimizi ki buraya dondugunde krediyi odeyememekten korkuyosun.Zaten ulkemizin suanki halinde gurbette oylarini kullanip ekönömi cohh iyi gurbet koti koti diyenlerin parmagi var.Madem korkuyosun odeyememekten kal 2-3 sene daha gurbette al eurolarini ode kredini pasalar gibi kimseyide kendi korktugun hayata surukleme
Bilmeden yazıyorsunuz..Kendimle ilgili deşifre olmamak için vermek istemediğim bilgiler mevcut...yurtdisi dönüşü bana bağlı değil...kiracım zaten depremzede bile değil...sadece depremden sonra kiraları uçtuğu bi büyük şehirde evim..

Çok mantıklı ...Bundan sonra ben de böyle yapıcam...Biz genciz çok tecrübeli değiliz acelemiz de vardı zaman kısıtlıydı..düşünemedik biseyleri....

Evet böyle kiracı da 6 ay sonra gideceğini biliyor kimse mağdur olmuyor.
Diğer türlü enflasyon arttıkça her yıl kiracı değiştirip insanları mağdur edemezsiniz.

Arkadaşım evim deprem bölgesinde değil.. depremden sonra çok göç alan büyük bi şehirde...kiracım depremzede değil ayrıca..evim çok merkezi...bakımlı..150 metre kare bi ev...10 bin vermek istemedi bana kiracı...10bin bile alamıyorum yani...
Sizin 10 bin bile bahsettiğiniz rakamla insanlar Türkiye'de fatura ödemeye çalışıyor çocuk okutmaya çalışıyor ve aynı zamanda insanı ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor bilmem farkındamısınız ? Yani insanları küçümseme hakkını nereden buluyorsunuz pes

Sizin 10 bin bile bahsettiğiniz rakamla insanlar Türkiye'de fatura ödemeye çalışıyor çocuk okutmaya çalışıyor ve aynı zamanda insanı ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor bilmem farkındamısınız ? Yani insanları küçümseme hakkını nereden buluyorsunuz pes
Kiracımın ekonomik durumunu siz benden daha iyi bilemezsiniz...Ok?Veremeyecek bi durumu yok...Eskik bilgilerle ortalığı karıştırmaya çalışmayın...

Kiracımın ekonomik durumunu siz benden daha iyi bilemezsiniz...Ok?Veremeyecek bi durumu yok...Eskik bilgilerle ortalığı karıştırmaya çalışmayın...
Eksik bilgiler ile amacım ortalığı karıştırmak kesinlikle değil. İster durumu olsun ister olmasın yazma tarzınıza sinir oldum 10 bin bile alamıyorum derken bende size gerçekliği söylemek istedim sizin küçümseyerek baktığınız rakamla çoğu aile bu şekilde geçim savaşı veriyor. Ayrıca konuyu okudum %50 zam yapılmış kiracı devletin verdiği oranın 2 katını vermiş istese vermezdi. Kendiniz gelip oturacaksanız onunda bir yolu yordamı var önceden bildirmeniz bir ihtar göndermeniz gerek ben geldim diyip hemen boşaltmasını bekleyemezsiniz en az 6 diye biliyorum.

Eksik bilgiler ile amacım ortalığı karıştırmak kesinlikle değil. İster durumu olsun ister olmasın yazma tarzınıza sinir oldum 10 bin bile alamıyorum derken bende size gerçekliği söylemek istedim sizin küçümseyerek baktığınız rakamla çoğu aile bu şekilde geçim savaşı veriyor. Ayrıca konuyu okudum %50 zam yapılmış kiracı devletin verdiği oranın 2 katını vermiş istese vermezdi. Kendiniz gelip oturacaksanız onunda bir yolu yordamı var önceden bildirmeniz bir ihtar göndermeniz gerek ben geldim diyip hemen boşaltmasını bekleyemezsiniz en az 6 diye biliyorum.
Türkiyedeki durumu ben biliyorum arkadaşım ama konum kiracım ile alakalı Türkiyenin geri kalanı ile alakalı değil...Yazma tarzım bana yapılan hakaretlere göre hafif bile kalır...Yazdığım iğneleyici yorumlarda lütfen alıntıladıgım yorumlara bakın......insanlar buraya stres atmak, insanları kışkırtmak, hakaret etmek, dalga geçip linçlemek için giriyor sanki...

Ev deprem bölgesine yakınsa Konya'da veya Kayseri'de herhalde. Abimler ev almayı düşündü babam kiracılı ev almayı geçtim gidip bakmayın bile insanları huzursuz etmeyin zaten kiracılar diken üstünde yaşıyor dedi. Siz bir yıldır kiracı-ev sahibi ilişkiniz olan insan için atarım tutarım taahhütnamem var çıkarırım diyorsunuz. Tahliye taahhütnamesi de sihirli bir değnek değil bu arada itiraz edilebilen bir şey.

Düzgün üslupla yazınca da kimse kimseyi linçlemiyor. Kiracınız kötü olsa size hak verilirdi. %50 zam yaptı diye kötü bir insana dönüşmüyor ne kadar aksini düşünseniz de. Yatırımın mantığını anlayamadığınız için her istediğinizi haklı görüyorsunuz ama işler hiçbir ülkede öyle yürümüyor.

Türkiyedeki durumu ben biliyorum arkadaşım ama konum kiracım ile alakalı Türkiyenin geri kalanı ile alakalı değil...Yazma tarzım bana yapılan hakaretlere göre hafif bile kalır...Yazdığım iğneleyici yorumlarda lütfen alıntıladıgım yorumlara bakın......insanlar buraya stres atmak, insanları kışkırtmak, hakaret etmek, dalga geçip linçlemek için giriyor sanki...
Aynı tarz konu bende açtım ve bende aynı şeye magruz kaldım. O konuda anlıyorum sizi. Ama konunun özüne gelirsek zaten kiracı zammını yapmış yani şuan gelmiyorsunuzda derdiniz ney onu anlamadım . Ev sahibi olarak sizlerinde hakları var evet ama karşı tarafa bunu dile getirip huzur bozmanız anlamına gelmez. Şahsen bir ev sahibiyle mahkemelik olacağız gibi duruyor. %25 az dedik tamam civarda eş değer evler 8-9 arası bizden 8 bin istedi halbuki daha senemiz bile dolmadı. 1 sene olacak ben kimsenin keyfine göre her sene ev degistirememki 6 dedik kabul etmedi. Arabulucuya gittik %25 yapın geçin dedi biz gene insan gibi 6 bin teklif edeceğiz baktık inatlasiyor %25 yapıp geçeceğiz çünkü böyle insanlar bunu hakediyor. 8 binken çevre 6 bin eski kiracıya makul olduğunu düşünüyoruz avukata kalsa o bile çok 😁 yani insanları kudurtmayin derim

arkadaslar ben ev sahibiyim...bir evim kirada diger evimde de esyalarım var ve hala kredısı bitmedi..ben de yurt dısındayım...kiracı gecen sene yerlestı bi senesi dolucak yakında...neyse verdigi kira emsallerının yarısı kadar...aradık konustuk yuzde 25 az oluyor artıralım dıye ...yuzde 50 den fazla veremem deyınce esım de kabul etti merhametınden..ama kiranın anlastıgımız yeni hali de dusuk kalıyor yıne....neyse ben dıger eve de bayagı bı kredı oduyorum..yurtdısında ıken bı sekılde oduyorum bu kredıyı fakat bu sene sonunda turkıyeye donus yapıcaz ve ben sımdıden kredıyı orada ıken nasıl odeyecegız dıye dusunmeye baslamıs vazıyetteyım...kiracı ile tahliye taahhutnamem var...turkıyeye donme asamasında kiracımı ben oturacagım diyerekten cıkarma hakkım var mı...bilenler varsa yardımcı olabilir mi...

.not: bilgisayardan yazıyorum..klavye sıkıntılı arkadaslar o yuzden noktalama ısaretlerıne dıkkat etmeden yazdım...kusura bakmayın...
Tahliye tahahutnamede tarih olmayacak o zaman çıkartırsiniz işinizi garantiye bağlamak istersen de ihbar çekersin. Ev fiyatları iyice arttı eski kiracı olanlar yüzde 25i kullanmak istiyor maalesef devlet bu işi bı türlü cozemedi

X