• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kiracı konusu benden gelsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz karı koca bu pasiflikle daha çok beklersiniz. Arkadaşlar ne güzel öneriler vermişler hepsine bi bahane.
Vallah ben pasif degilim eşimin izin vermedi bana evet guzel örnekler verdiler esimle konustum bu sabah adama gidip konuşacak ya güzellikle yada artik avukatla halledecek dedi

Evi alan adam ya evden çıkacaksınız yada hem kirami hemde taşınma paramı hemde 16 bin kömür parayi vereceksiniz esimde kabul etmeyenin hemen çıkın ben taşınacak 8 saat içinde taşındık biz

Yahu çok ilginçsiniz e satmasaydiniz niye sattınız baştan netleştirip yazıya dokseydiniz bunun suçlusu kiracı değil ki

Eşim aradı onu kirayı konuşmak için açmayın esim hesabını ona atti bu hesaba yatır dedi
İyi de kardeşim siz bu insanları çıkartıp kendiniz oturmak istemiyor musunuz ,ne diye kirayı yatır diye iban atıyorsunuz.
Bu ne demek biliyor musunuz- biz bu evi yatırımlık aldık siz oturmaya devam edin,sadece el değişti,bundan sonra ev sahibiniz benim,yeni sözleşmeyi de başlatıyorum para da aldım.

Kanun gereğince yeni mülk sahibi, eğer kira kontratına istinaden tapuda şerh yoksa, tapu devri yapıldıktan sonra bir ay içinde kiracıya ihtarname göndermelidir. İhtarname gönderildikten sonra eğer kira sözleşmesinin bitimi 6 aydan uzun süreli ise kiracı 6 ay içinde evi boşaltmalıdır.
Bu süreci hiç takip etmemişsiniz. Etmediğiniz için de avukatla ilerlemeniz gerekecek kiracının sözleşmesi var mı?

Kanun gereğince yeni mülk sahibi, eğer kira kontratına istinaden tapuda şerh yoksa, tapu devri yapıldıktan sonra bir ay içinde kiracıya ihtarname göndermelidir. İhtarname gönderildikten sonra eğer kira sözleşmesinin bitimi 6 aydan uzun süreli ise kiracı 6 ay içinde evi boşaltmalıdır.
Bu süreci hiç takip etmemişsiniz. Etmediğiniz için de avukatla ilerlemeniz gerekecek kiracının sözleşmesi var mı?
Yok ne bizle nede sattığı adamla

İyi de kardeşim siz bu insanları çıkartıp kendiniz oturmak istemiyor musunuz ,ne diye kirayı yatır diye iban atıyorsunuz.
Bu ne demek biliyor musunuz- biz bu evi yatırımlık aldık siz oturmaya devam edin,sadece el değişti,bundan sonra ev sahibiniz benim,yeni sözleşmeyi de başlatıyorum para da aldım.
Demekki bazen insan bazı konularda cahil kaliyormuş😞esim kimseye danışmazdı bildiğini okur sonra pişman olur

Demekki bazen insan bazı konularda cahil kaliyormuş😞esim kimseye danışmazdı bildiğini okur sonra pişman olur
Size 6 sayfadır ne yapmanız gerektiği söylenmiş,siz hala eşim öyle yapmadı böyle yapmadı.yapmadığı için bu durumdasınız .bunu 10 sayfa daha yazmanız bir işinize yaramayacak,harekete geçmezseniz 5 yıl daha oturmaya devam eder kiracı.
siz de orada burada yaşarsınız .
çıkın forumdan telefonu çantanıza atın bir avukatın yolunu tutun.madem eşiniz cahil siz de olmayın

Yok ne bizle nede sattığı adamla
Size ilk sayfada da yazdım kira sözleşmesi sozlude olur ki size kirayı yatirdigi için artık siz ev sahibi konumundasiniz yeni sözleşme başlamış oldu elektrik vs gidip üstünüze alamazsınız buda suç.

Şimdi yapacağınız avukata giderek ihtar çektirmek ama ev satın alınması ile değil o süre kaçmış x şehirde ilçede başka eviniz olmadığı için barınma ihtiyacı doğduğu için evden çıkmasını talep etmek ve 6 ay sure verilir yine çıkmazsa o zaman tahliye davası açarsınız.

Bunları yapmazsanız sözleşme her yıl otomatikmen yeniler 5 değil 10 yıl bile oturur kiracı 5.yildan sonra kira tespit davası emsal değerlere göre kira yukseltilir.

Bize hic bir şekilde ne zaman kira odasını veya ne zaman zam yaptığını ne ev sahibi nede kiracı söylemedi inam suan eşyalarım üç dört yerde 😞
Söylemek istediğinizi anlayamadım açıkcası. Kira odası ne demek, zam döneminin tahliye talebinizle ile ilgisi nedir.
Eşyalarınız vs siz mağdur olmuşsunuz zaten bunun aksini kimse söylemiyor.
Satın aldıktan sonra 1 aylık süre geçtiği için yeterince hak kaybı yaşamışsınız, artık daha fazla hak kaybı yaşamadan bir avukatla görüşün diyoruz.

Ben de bir şey sorabilir miyim size? Siz anlıyorsunuz bu işlerden sanırım.Bizim tek evimiz var memlekette kirada ,biz de başka şehirde kiradayiz.Kiracimiz bunu en baştan beri biliyor ve 5 sene olacak gireli.Biz kendi memleketimize dönsek ,kiracıya noterden protesto çekilmesi gerek ve 6 ay izin diye biliyorum çıkması için.Peki 6 ay sonra da çıkmazsa ne gibi yasal yaptırım hakkımız var ? Yani 6 ay geçip de halen oturuyorsa tahliye vs mi oluyor zorla? Bu konularda bilginiz var mı?
Kiracınızı kira sözleşmesinin sonunda çıkarabilirsiniz, ben oturacağım, burada başka evim yok diye. Kira sözleişmesi ne zaman bitiyorsa, 3 ay önceden ihtar çekin, sözleşme bitiminde çıkması için.

Bu kadar dert edecek ne var anlamadım, ihtar çekin 6 ay sonra çıkar. Ben şunu anlamadım siz bu evi görmeden mi aldınız?

Bu kadar dert edecek ne var anlamadım, ihtar çekin 6 ay sonra çıkar. Ben şunu anlamadım siz bu evi görmeden mi aldınız?
Öyle kolay değil, süreler var. Evi satın aldıktan sonra en fazla 1 ay içinde o ihtarı çekmesi gerekiyormuş, o süreyi kaçırmılşar zaten, 23 aralıkta tapuyu almıişlar. Şmdi kira sözleşmesinin bitiminde çıkarabilirler ancak, ne zaman bitiyorsa onu da biliyorlar mı bilmiyorum.

Öyle kolay değil, süreler var. Evi satın aldıktan sonra en fazla 1 ay içinde o ihtarı çekmesi gerekiyormuş, o süreyi kaçırmılşar zaten, 23 aralıkta tapuyu almıişlar. Şmdi kira sözleşmesinin bitiminde çıkarabilirler ancak, ne zaman bitiyorsa onu da biliyorlar mı bilmiyorum.
Ben 1 ay geçmemiştir diye düşünmüştüm. Eee bu evi görmeden mi aldı bunlar ? Kiracı olduğunu nasıl bilmezler

Ben 1 ay geçmemiştir diye düşünmüştüm. Eee bu evi görmeden mi aldı bunlar ? Kiracı olduğunu nasıl bilmezler
Evi gördük kiracıya konustuk evi satan adam bize bize hiç bir şekilde kitapçıdan bahsetmedi bizde sandık ki kiracı hemen çıkar hemen derken 1 ay veya ev bulana kadar çıkar meğer evi satan kiracıya söylememiş evi satacağı ben başta kiracıyı suçlamadım suçun en büyüğü evi satanın en 2 ay once ona demesi lazimdi evi satacam diye sonra kırağıca bizle inatlasmaya basladi

Evi gördük kiracıya konustuk evi satan adam bize bize hiç bir şekilde kitapçıdan bahsetmedi bizde sandık ki kiracı hemen çıkar hemen derken 1 ay veya ev bulana kadar çıkar meğer evi satan kiracıya söylememiş evi satacağı ben başta kiracıyı suçlamadım suçun en büyüğü evi satanın en 2 ay once ona demesi lazimdi evi satacam diye sonra kırağıca bizle inatlasmaya basladi
Siz neden anlamıyorsunuz hanımefendi.
Satılık ev buldunuz . Bakmaya gittiniz. İçinde kiracı var. Kardeşim biz bu evi almaya niyetimiz var siz de kiracdaymışsınız aldığımız takdirde ne kadar sürede çakabilirsiniz ? Bizim de başka evimiz yok burayı oturmak için alacağız. Biz sizi de zora sokmadan size süre verelim 1-2 ay neyse mağdur etmeyiz ama yarın öbür gün bir birimizi kırmamak adına size ne kadar süre lazım verelim . Ama bu arada ne olur ne olmaz diye yasal haklarımızı kullanarak her şeyi resmiyete dökmek için evi alır almaz ihtarname çekeceğiz haberiniz olsun . Taşınırsanız bir hükmü yok taşınmazsanız kendimizi garantiye almış oluruz.diye konuştunuz mu??? kiracı rengini belli ederdi . Aslaaa taşınmam derdi sözleşmemin bitmesine 11 ay var veya tabiki gönül rahatlığıyla evi alabilirsiniz kiraya verirseniz biz oturmaya devam ederiz sizinle sözleşme yaparız ama kendiniz oturacaksanız biz çıkarız bize zaman verin derdi.
sizin anlattıklarınız akıl alır gibi değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back