• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kiracı konusu benden gelsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayırlı kandiller belki yeri burasi degil ama.Yeni üye oldum.Size sorayım dedim arkadaşlar biz evimizi sattık yeni ev aldık aldığımız evin sahibi bize hiç kiracıdan bahsetmedi sadece dediki parayi getirin evi alın parayi verdik ama adam yan çizdi yok kiracıyı çıkaramazsınız diye laflar konuşmaya basladi ama eve de taşınamadık kiracı çıkmıyor çıkmayı bırakın bizle muhattap olmuyor kiracıya hep güzellikle gittik anlamadı acaba hukuki anlamda haklarımız nedir karşı tarafla sözleşmesinde yok uzun olmuş kusura ba
Aldıktan sonra 1 ay içinde noterden evi aldığınızı bildirin.Tapunuzu ekleyin.Sonra ne zaman ihtar çekilir çıkması için onu avukata soracaksınız.Tarafların arasındaki kontrat önemli.Süre yönünden.Ancak bu süreleri kaçırmadan ihtarname çekmeniz gerekli.
Oturanlarla siz zaten muhatap olmayın yasal yoldan yürüyün.Kiracıda haklı kolay değil ev bulup çıkmak.Onun gözü ile de bakın

Süreyi kaçırmışsınız. Arkadaşlar yazmış 1 ay içinde ihtar çekseydiniz haklıydınız.

Ama hala haklı olabilirsiniz. Bundan başka eviniz yoksa o ilçede yine ihtar çekebilirsiniz biz oturacağız diye. Ama bunları hep avukatla yapın. 6 aya süresi var kişi kendisi ya da alt ve üst nesli oturacaksa. 6 aya çıkmazsa tahliye davası açacaksınız. Şehirinizin durumuna göre (mahkeme yoğunluğu) yaklaşık 1 yıla çıkar mecbur. Eşyalarıyla sokağa atılır sonunda

Aldıktan sonra 1 ay içinde noterden evi aldığınızı bildirin.Tapunuzu ekleyin.Sonra ne zaman ihtar çekilir çıkması için onu avukata soracaksınız.Tarafların arasındaki kontrat önemli.Süre yönünden.Ancak bu süreleri kaçırmadan ihtarname çekmeniz gerekli.
Oturanlarla siz zaten muhatap olmayın yasal yoldan yürüyün.Kiracıda haklı kolay değil ev bulup çıkmak.Onun gözü ile de bakın
Bir avukatla görüşecek artik ben evi görmeye gidip evden çıktıktan sonra eşime dedimki kendimden daha cok kiracıyı düşünüyorum nasil ve nerden ev bulacak diye bem onlara üzülmüşken bu durumu yasadim

Süreyi kaçırmışsınız. Arkadaşlar yazmış 1 ay içinde ihtar çekseydiniz haklıydınız.

Ama hala haklı olabilirsiniz. Bundan başka eviniz yoksa o ilçede yine ihtar çekebilirsiniz biz oturacağız diye. Ama bunları hep avukatla yapın. 6 aya süresi var kişi kendisi ya da alt ve üst nesli oturacaksa. 6 aya çıkmazsa tahliye davası açacaksınız. Şehirinizin durumuna göre (mahkeme yoğunluğu) yaklaşık 1 yıla çıkar mecbur. Eşyalarıyla sokağa atılır sonunda
Başka evimiz yok sattığımız ev sobaliydi kaloferliye geçelim dedik oda olmadi

30 gün sonunda sözleşmeyi kabul etmiş sayiliyorsunuz abonelik kapatmak ikametgahlari orada ise sizi suçlu duruma sokar dikkatli olun bu saatten sonra yapacağınız iş avukat ile ilerlemek olsun. 30 gün içinde ihtar 6 ay süre var ztn 1 ay içinde çıkması mucize olurdu sonrada mahkeme yolu açılıyor en kötü ihtimalle yeni sözleşme götürün 1 yıllık 9. Ay ihtar çekin yenilemeyeceginizi belirtin
Bu konuda uzman olmayan avukat ile ilerlemenin süreniz dolmadiysa hemen gidip yarın ihtar cekin
Ben de bir şey sorabilir miyim size? Siz anlıyorsunuz bu işlerden sanırım.Bizim tek evimiz var memlekette kirada ,biz de başka şehirde kiradayiz.Kiracimiz bunu en baştan beri biliyor ve 5 sene olacak gireli.Biz kendi memleketimize dönsek ,kiracıya noterden protesto çekilmesi gerek ve 6 ay izin diye biliyorum çıkması için.Peki 6 ay sonra da çıkmazsa ne gibi yasal yaptırım hakkımız var ? Yani 6 ay geçip de halen oturuyorsa tahliye vs mi oluyor zorla? Bu konularda bilginiz var mı?

Başka evimiz yok sattığımız ev sobaliydi kaloferliye geçelim dedik oda olmadi

Hayır yorumlarınızı okudum da , hayret ettim size. Evi almadan netten arastirsaydiniz kiracıli daire satın alirken nasil yol izleyebiliriz şeklinde. Bazen burada açılan konulara bakıyordum da ben mi çok guvensizim insanlara karşı diyorum.

Oturdugum daireyi satın almadan önce baska dairede kiraciydim. Ev bakıyoruz eşimle satin almak için. Eşim dedi ki kiracili olan bir yer bakalım da biz de oturdugumuz evden çıkmayalım. Asla ben kiracili ev satin almam dedim. Siz nasıl güveniyorsunuz başka insanların sözüne hem de böyle büyük bir olay için.

Evi gormeden mi satin aldınız? Kiraciyla nasıl hiç konusmadiniz o kısmı anlamadim.yasal haklariniz var elbette. Bir an önce ihtar çekin. Er ya da geç cikacak, biraz ugrastirir sadece

Hayır yorumlarınızı okudum da , hayret ettim size. Evi almadan netten arastirsaydiniz kiracıli daire satın alirken nasil yol izleyebiliriz şeklinde. Bazen burada açılan konulara bakıyordum da ben mi çok guvensizim insanlara karşı diyorum.

Oturdugum daireyi satın almadan önce baska dairede kiraciydim. Ev bakıyoruz eşimle satin almak için. Eşim dedi ki kiracili olan bir yer bakalım da biz de oturdugumuz evden çıkmayalım. Asla ben kiracili ev satin almam dedim. Siz nasıl güveniyorsunuz başka insanların sözüne hem de böyle büyük bir olay için.
Evi satan öyle yabancı değildi eşimin tanıdığı birisiydi yoksa esimde asla güvenipte okadar parayi vermezdi ne geliyorsa insanın başına tanıdıklarını yüzünden geliyor zaten

Noter huzurunda aldınız değil mi evi böyle bir değişik söylem olmuş da ihtarınızı çekin sonuçta oturmak için aldınız evi

Hayırlı kandiller belki yeri burasi degil ama.Yeni üye oldum.Size sorayım dedim arkadaşlar biz evimizi sattık yeni ev aldık aldığımız evin sahibi bize hiç kiracıdan bahsetmedi sadece dediki parayi getirin evi alın parayi verdik ama adam yan çizdi yok kiracıyı çıkaramazsınız diye laflar konuşmaya basladi ama eve de taşınamadık kiracı çıkmıyor çıkmayı bırakın bizle muhattap olmuyor kiracıya hep güzellikle gittik anlamadı acaba hukuki anlamda haklarımız nedir karşı tarafla sözleşmesinde yok uzun olmuş kusura bakmayın
Merhaba evi satın aldığınız tarihten itibaren 1 ay içinde noterden ihtar çekmeniz gerekiyor. Kiracıya verilen süre 6 ay bu süre zarfında evden çıkması gerekiyor.

Arkadaşlar mesajlarımız için tsk gerçekten ben bu durumu yaşamasaydım biri anlatsaydı sizin gibi derdim bir avukatla görüş diye iki gün içinde evi topla ev bul bulduğumuz ev sobalı dır hem çevre baskısı hem ev bulamama hemde eşyaları başka yerlere taşı com kötü bir durumdu o an avukatla görüşmek aklımıza gelmedi ben ne kadar eşime diren dedikce direnemedi cunku bulunduğumuz yerde herkes kiracıyı tuttular

Hayırlı kandiller belki yeri burasi degil ama.Yeni üye oldum.Size sorayım dedim arkadaşlar biz evimizi sattık yeni ev aldık aldığımız evin sahibi bize hiç kiracıdan bahsetmedi sadece dediki parayi getirin evi alın parayi verdik ama adam yan çizdi yok kiracıyı çıkaramazsınız diye laflar konuşmaya basladi ama eve de taşınamadık kiracı çıkmıyor çıkmayı bırakın bizle muhattap olmuyor kiracıya hep güzellikle gittik anlamadı acaba hukuki anlamda haklarımız nedir karşı tarafla sözleşmesinde yok uzun olmuş kusura bakmayın
Avukat arkadaşlar vardır burada ama benim bildiğim kadarıyla evi aldıktan sonra bir ay içinde ihtar çekmeniz gerekiyor. Sonrasında 6 ay içinde çıkmasi lazım. 6 ay sonunda çıkmazsa dava açıyorsunuz. Dava sonucu ne olur bilmiyorum

Merhaba evi satın aldığınız tarihten itibaren 1 ay içinde noterden ihtar çekmeniz gerekiyor. Kiracıya verilen süre 6 ay bu süre zarfında evden çıkması gerekiyor.
Biz evi aldildigizda daha tapuyu almamıştık kiracıyı esim aradı dediki bak evi aldık sana 1 ay musade taşın dedi 1 ay sonda cikmadi bizde bir aydır kiradayız tahminimce o haziranı bekliyor

Yeni malik evi satın aldıktan sonra bir ay içinde ihtarname gönderebilir. 6 ay sonra da tahliye davası açabilir.
Sizin evi iktisap tarihiniz 23 aralık ise 1 aylık süre geçmiş. Yasal olarak mevcut kira sözleşmesinin tarafı haline gelmişsiniz artık.
Şu aşamada kira dönemi sonunda ihtiyaç nedeniyle tahliye için gerekli prosedürler yapılabilir bence. Ancak size net ve doğru bir bilgi verilebilmesi için mevcut kira sözleşmesini tarihleri vs incelemek gerekir.
Şahsi görüşüm avukat bir meslektaştan danışmanlık alıp en doğru yolu çizmek. Buradan gelen genel bilgilerle yol almanız sağlıklı olmaz ve mağduriyet yaşama ihtimaliniz yüksek..
Umarım gönlünüze göre olur.

Ben de bir şey sorabilir miyim size? Siz anlıyorsunuz bu işlerden sanırım.Bizim tek evimiz var memlekette kirada ,biz de başka şehirde kiradayiz.Kiracimiz bunu en baştan beri biliyor ve 5 sene olacak gireli.Biz kendi memleketimize dönsek ,kiracıya noterden protesto çekilmesi gerek ve 6 ay izin diye biliyorum çıkması için.Peki 6 ay sonra da çıkmazsa ne gibi yasal yaptırım hakkımız var ? Yani 6 ay geçip de halen oturuyorsa tahliye vs mi oluyor zorla? Bu konularda bilginiz var mı?

Mahkeme hakkınız doğuyor ama çokta bilgim yok illa oraya dönunce mi yoksa gitmeden çekmeniz oluyor mu yada direk tahliye davası açılır mi? Birde arabulucu konusu vardı, belki onunla çözülür.

Arkadaşımın ev sahibi kirayı istediği fahiş fiyata çıkaramadığı için oğluna satış gösterdi. Altı ay içinde çıkmak zorunda olduklarına dair de ihtar çekti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back