• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kiracı konusu benden gelsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet kiracidan haberimiz vardi ama evi satan adam bize hic bahsetmedi onlardan eger deseydi kiracıya dokunmayacaksınız biz saten çıkın lafını etmezdik bize sadece parayi getirin evi alın dedi
iki kere ne zaman oldu diye sordum cevap vermediniz devlet sırrı mı? öncelikle biliyorsanız almayacaktınız. almışsınız google araması bile yapmamışsınız. bir sonraki sözleşme ne zaman kaç yıllık kiracı biliyor musunuz. Tam bir ay olmuşsa yapacak bir şey yok. Ya elektriği kapatın ya sözleşme zamanını bekleyin ya da evi satın

Hayırlı kandiller belki yeri burasi degil ama.Yeni üye oldum.Size sorayım dedim arkadaşlar biz evimizi sattık yeni ev aldık aldığımız evin sahibi bize hiç kiracıdan bahsetmedi sadece dediki parayi getirin evi alın parayi verdik ama adam yan çizdi yok kiracıyı çıkaramazsınız diye laflar konuşmaya basladi ama eve de taşınamadık kiracı çıkmıyor çıkmayı bırakın bizle muhattap olmuyor kiracıya hep güzellikle gittik anlamadı acaba hukuki anlamda haklarımız nedir karşı tarafla sözleşmesinde yok uzun olmuş kusura bakmayın
İlk 30 günde ihtar çekmeniz gerekli. 6 ay süre veriliyor karşı tarafa. Kendi oturacağınızı da kanıtladığınız sürece tek evinizse süreç hızlanır

Hayatımda bundan daha garip bir avukata gitmeme sebebi duymadım. İsterseniz köyde yaşayın hiç mi çıkmıyorsunuz bulunduğunuz yerden? Tapuya giderken çıktınız değil mi mesela? Avukata gitmek mi uzak geliyor? Hadi diyelim öyle online danışmanlık diye bir sistem var, neticede internet çağındayız. Googlea yazdım satın alınan evden kiracı nasıl çıkarılır diye ilk öğrendiğim bilgi tapu devrinden sonra bir ay içinde ihtarname çekmeniz gerektiği oldu mesela. Yaptınız mı bunu?
Ya ben eşime dedim avukata gidelim esim bu konularda biraz pasiftir beni hic dinlemedi ama şimdide pişman oldu gitmedigine

iki kere ne zaman oldu diye sordum cevap vermediniz devlet sırrı mı? öncelikle biliyorsanız almayacaktınız. almışsınız google araması bile yapmamışsınız. bir sonraki sözleşme ne zaman kaç yıllık kiracı biliyor musunuz. Tam bir ay olmuşsa yapacak bir şey yok. Ya elektriği kapatın ya sözleşme zamanını bekleyin ya da evi satın
Yok yeni olduğumdan kusura bakmayın 1 ay oldu alalı

Bize hep dediler kiracı haklı yok onu evden çıkartamazsınız hukiki hakkınız yok dediler bende buraya sorayim dedim
Hayır,ihtar çekmeniz gerekiyor.İhtarname eline ulaştıktan itibaren 6 ay içinde evi boşaltması gerekiyor.Bu ev işleri çığırından çıkmaya başladı artık,bu konudan mağdur olan çok insan var.

Ya ben eşime dedim avukata gidelim esim bu konularda biraz pasiftir beni hic dinlemedi ama şimdide pişman oldu gitmedigine

Siz de hiç araştırmamışsınız ki. E şimdi gidin bari yeterince geç kalmışsınız zaten. Eşinizin gelmesine gerek yok tek başınıza da gidebilirsiniz. Forum sitesinde tanımadığınız insanlardan ziyade avukattan bilgi almanız daha doğru olur.

Peki evi gezerken hiç sormadınız mi kiracıya biz taşınicaz alırsak,siz ne zaman çıkabilirsiniz diye? Aslında kiracıli ev almak büyük risk.Ben olsam evi beğendikten sonraki ilk lafım, kiraci ne zaman çıkar? olurdu.Noterden protesto çekiliyor diye biliyorum bu gibi durumlarda .İnşallah anlayışla cikar kiracıniz.

Hayatımda bundan daha garip bir avukata gitmeme sebebi duymadım. İsterseniz köyde yaşayın hiç mi çıkmıyorsunuz bulunduğunuz yerden? Tapuya giderken çıktınız değil mi mesela? Avukata gitmek mi uzak geliyor? Hadi diyelim öyle online danışmanlık diye bir sistem var, neticede internet çağındayız. Googlea yazdım satın alınan evden kiracı nasıl çıkarılır diye ilk öğrendiğim bilgi tapu devrinden sonra bir ay içinde ihtarname çekmeniz gerektiği oldu mesela. Yaptınız mı bunu?
Bir başkası yaşasaydı bende aynı böyle yazardım inanın bi görseydiniz eşimi o kadar sindirdilerki hic hakkin yok diye çıkartamazsınız onu hukiki yola baş vurmadı adam sandiki gerçekten hakkımız yok diye

Yok yeni olduğumdan kusura bakmayın 1 ay oldu alalı
Öncelikle elektrik su gibi şeyleri gidip direkt kapatamazsiniz boyle yaparsanız siz de suçlu olursunuz,bazen sözleşmeler yazılı değil de sözlü de yapılır.

Evi aldığınızda 1 ay için de ihtarname çekmeniz gerek karşı tarafa da 6 aylık süre veriliyor bu durumda evi boşaltması için .

Siz evi alalı 1 ay olmuş süreniz dolmuş olabilir belki de doldu o yüzden avukat ile ilerlemeniz sizin yararınıza olacaktır.

Bir başkası yaşasaydı bende aynı böyle yazardım inanın bi görseydiniz eşimi o kadar sindirdilerki hic hakkin yok diye çıkartamazsınız onu hukiki yola baş vurmadı adam sandiki gerçekten hakkımız yok diye
eşinizin telefonu yok mu googlea yazsa çıkıyor zaten.

Öncelikle elektrik su gibi şeyleri gidip direkt kapatamazsiniz boyle yaparsanız siz de suçlu olursunuz,bazen sözleşmeler yazılı değil de sözlü de yapılır.

Evi aldığınızda 1 ay için de ihtarname çekmeniz gerek karşı tarafa da 6 aylık süre veriliyor bu durumda evi boşaltması için .

Siz evi alalı 1 ay olmuş süreniz dolmuş olabilir belki de doldu o yüzden avukat ile ilerlemeniz sizin yararınıza olacaktır.
hiçbir şey olmuyor açıkçası kimse hakkını aramıyor bu konularda. malesef bu şekilde çok fazla kiracı çıkarmak zorunda kaldık daha yeni arkadaşım evleneceği halde kiracısı asla çıkmayınca gitti doğalgazı ve elektriği kapattı. ev bulamıyoruz diyenler buldu ve gitti

Peki evi gezerken hiç sormadınız mi kiracıya biz taşınicaz alırsak,siz ne zaman çıkabilirsiniz diye? Aslında kiracıli ev almak büyük risk.Ben olsam evi beğendikten sonraki ilk lafım, kiraci ne zaman çıkar? olurdu.Noterden protesto çekiliyor diye biliyorum bu gibi durumlarda .İnşallah anlayışla cikar kiracıniz.
Dedim bak benim evim cok guzel ama sağlıktan ötürü soba yakamıyorum satıp kaloriferli evi alıyorum en geç bir ayda taşınmanız lazim dedim bisey demediler

Eşinizin okuma,yazması yok mu?
On dakika araştıramadı mı konuyu?
Nete yazsa bulurdu.
Parayı getirin,evi alın demişler film repliği gibi
Siz de yapmışsınız çok değişik

30 gün sonunda sözleşmeyi kabul etmiş sayiliyorsunuz abonelik kapatmak ikametgahlari orada ise sizi suçlu duruma sokar dikkatli olun bu saatten sonra yapacağınız iş avukat ile ilerlemek olsun. 30 gün içinde ihtar 6 ay süre var ztn 1 ay içinde çıkması mucize olurdu sonrada mahkeme yolu açılıyor en kötü ihtimalle yeni sözleşme götürün 1 yıllık 9. Ay ihtar çekin yenilemeyeceginizi belirtin
Bu konuda uzman olmayan avukat ile ilerlemenin süreniz dolmadiysa hemen gidip yarın ihtar cekin

Varda aklı kesmedi inanın o an bu şeyler insanın aklına gelmiyor suan yeni yeni kendimize geldik daha doğrusu ben geldim haklarımı aramaya koyulacam
valla gelmesi lazım ev almak kolay bir şey değil ben emlakçılık yaparken müşteri benden fay hattı haritasına kadar istiyordu 🤣 malesef suç sizde. 1 ay geçmişse artık hak talep edemezsiniz tapuyu alma tarihine bakın. zaten ej az 6 ay beklemek zorundasınız

Eşinizin okuma,yazması yok mu?
On dakika araştıramadı mı konuyu?
Nete yazsa bulurdu.
Parayı getirin,evi alın demişler film repliği gibi
Siz de yapmışsınız çok değişik
Bir ay musade ettik cikmadi o dönem evimiz alanda bizi hemen evden çıkartmak istedi o an ne yapacağımızı anlamadık bu yaşadıklarım iki gün içinde oldu hemen evi boşaltmak lazımdı bazen insan aptallasiyor bide çevrede böyle baskı olunca insan ne yapacağını şaşırıyor bide eşim öyle hakkini arıyan birisi degil

valla gelmesi lazım ev almak kolay bir şey değil ben emlakçılık yaparken müşteri benden fay hattı haritasına kadar istiyordu 🤣 malesef suç sizde. 1 ay geçmişse artık hak talep edemezsiniz tapuyu alma tarihine bakın. zaten ej az 6 ay beklemek zorundasınız
Tapuyu aldık zaten aralık 23 de aldık tapuyu

Bir ay musade ettik cikmadi o dönem evimiz alanda bizi hemen evden çıkartmak istedi o an ne yapacağımızı anlamadık bu yaşadıklarım iki gün içinde oldu hemen evi boşaltmak lazımdı bazen insan aptallasiyor bide çevrede böyle baskı olunca insan ne yapacağını şaşırıyor bide eşim öyle hakkini arıyan birisi degil
1 ay içinde hiç kimse evden çıkamaz ha deyince ev bulunmaz bulunmuyor benim olduğum semtte kiralık ev yok şuan diyebilirim.

1 ay içinde ihtar çekilmesi gerek yukarıda yazdığım gibi onda da 6 ay sure verilir.

Tapu tarihine bakın hemen yoksa süreyi kacirirsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back