Açıkçası düşüncelerinize katılmıyorum. Ortada çok büyük bir anlayışsızlık var. Bu nasıl bir adamdır nasıl bir annedir ki böyle bir şeye cesaret ediyor? Yorumların tamamını okuduysanız eğer, daha önce yaşanan sorunlarda var ama kayınvalidenin yarattığı sorunlara zaten anlayış göstermiş herkes. Elbette adet öyledir diye gitmemesi doğru değil ama bazı aileler bu konuda çok hassas oluyorlar.
Ayrıca kayınvalidesi bütün konularda adetler konusunda hassas davranıp her şeyi usulüne göre yapıyorsa, bu konuda da adetlere uyulmalıydı.
Hem ne diyor arkadaşımız, eğer nişanlım bana tamam deyip sonrada annesi doldurunca beni azarlamasaydı bende aileme diretir giderdim diyor. Ayrıca ortada yalan var. Elimi öpmedi düğünde diyor kayınvalide, halbuki nişanlısı dahil herkes görmüş yanına gittiğini elini öpmeye çalıştığını.
Nişanlısı biliyor annesinin huyunu. Annem yarım saatte yuva yıkar diyende nişanlısı.Ayrıca kayınvalide oğlum evlenirse bana kimse bakmaz derdindeymiş okumuşsunuzdur eminim.
Annesinin huyunu bu kadar iyi bilen adam(!) bayılma yalanının da farkındadır. Herkesin içinde annesi elimi öpmedi deyince ama anne sende abartma kız geldi elini öpmeye diyebilmeliydi. Ama arkadaşımız neden beni korumadın deyince ya ben elini öpmeye gittiğini gördüm ama herkesin içinde nasıl söyleyebilirim diye cevaplamış, çok büyük karaktersizlik örneği.
Ayrıca kaçalım gidelim demesi falanda nasıl bir karakteri var gösteriyor.
Aslında mesele o kadar çabuk tatlıya bağlanırdı ki. Annesi sitem mi etti yoksa oğlunu azarladı mı bilemem ama nişanlısı arayacak annem güceniyor babanlarla konuşayım abin getirsin seni hayatım yaşlı kadın idare edelim diyecekti ve eminim kimse itiraz etmezdi de.
Ama nişanlısı utanmadan abisinin yanında üzerine yürüyor, o benim annemi saymadı istediğimi yaparım diyebiliyor.
Eğer evlilik olsaydı, bu evlilikten hayır gelmezdi. En doğru kararı vermiş ve ayrılmış helal olsun!
.
Katılmayabilirsiniz elbetteki, kimsenin görüşlerime katılmasını bekleyerek de yazmadım.. Saygı duyuyorum...
Ailelerin hassas olduğunu anlayabiliyorum, sadece her iki tarafta bu kadar çok burnunun dikine gitmemeliydi. Ben bunu yazmak istedim..
Kayınvalidenin akıl sağlığı yerinde değilse eğer neden söyledikleri bu kadar önemsendi bunu anlayamadım. Evet ortada haklısınız bir yalan var, konu sahibi elini öptüm kına da diyor ama kayın valide yok öpmedi diyor.. Burda yalan olduğunu görüyorum ama kadının akıl sağlığı bozuksa ve bu herkes tarafından biliniyorsa neden bu kadar taktılar buna, konu büyüdü?
Ve haklısınız nişanlısı daha sağlam bir karakterde olup iki tarafı da dengede tutabilirdi ama o an onunda durumunu anlamak gerekmez miydi?
Sadece belki adamında o an yaşadığı bir sersemlik varmış diye düşündüm.
5 yıllık gibi bir geçmiş var. Konu sahibi arkadaşımız bu kadar zaman zarfında tanımıştır elbette ki nişanlısının nasıl bir insan olduğunu...
"Nisanlimda kardesiyle disari cikmis yanima geldi sinirli sinirli, abimin yaninda üstüme tüstüme dogru yürüdü (5yildir taniyorum hic siddetli biri degildir kendisi)"
Bakın böyle bir şey yazmış arkadaşımız, dolayısıyla 5 yıldır hiç bir şekilde böyle davranışları olmayan adam ne oldu da birden böyle olmaya başladı. Bunu biraz düşünmek anlamaya çalışmak gerekmez miydi? Hemen anasını gördü, değişti demek yerine.... 5 yıldır ilk defa mı gördü annesini ??
Eski nişanlı tutup annem yuva yıkar diye de demiş, yani kimsenin annenin mantıklı olduğunu söylediği yok ki. Neden hala annenin davranışlarına kızılıyor? Kadın işte akıl sağlığını yitirmiş... Ötesi yok...
Ben ayrılarak yanlış yaptınız demedim, erkek tarafını savunmadım. İki tarafta da hata olduğunu düşündüm. Herkes zaten yeterince konu sahibi arkadaşımızı haklı bulduğunu, ve haklı olduğu yerleri yazmış. Ben kendimce bir de bu açıdan baktım. Tamamen suçu konu sahibine yüklemedim yani...
Güçlü bir kadınmış ki restini kolayca çekip gitmiş, helal olsun bunu da rahatlıkla diyebiliyorum.. Umarım da çok mutlu olur...