• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kaynana maduru daha

Açıkçası düşüncelerinize katılmıyorum. Ortada çok büyük bir anlayışsızlık var. Bu nasıl bir adamdır nasıl bir annedir ki böyle bir şeye cesaret ediyor? Yorumların tamamını okuduysanız eğer, daha önce yaşanan sorunlarda var ama kayınvalidenin yarattığı sorunlara zaten anlayış göstermiş herkes. Elbette adet öyledir diye gitmemesi doğru değil ama bazı aileler bu konuda çok hassas oluyorlar.

Ayrıca kayınvalidesi bütün konularda adetler konusunda hassas davranıp her şeyi usulüne göre yapıyorsa, bu konuda da adetlere uyulmalıydı.

Hem ne diyor arkadaşımız, eğer nişanlım bana tamam deyip sonrada annesi doldurunca beni azarlamasaydı bende aileme diretir giderdim diyor. Ayrıca ortada yalan var. Elimi öpmedi düğünde diyor kayınvalide, halbuki nişanlısı dahil herkes görmüş yanına gittiğini elini öpmeye çalıştığını.

Nişanlısı biliyor annesinin huyunu. Annem yarım saatte yuva yıkar diyende nişanlısı.Ayrıca kayınvalide oğlum evlenirse bana kimse bakmaz derdindeymiş okumuşsunuzdur eminim.

Annesinin huyunu bu kadar iyi bilen adam(!) bayılma yalanının da farkındadır. Herkesin içinde annesi elimi öpmedi deyince ama anne sende abartma kız geldi elini öpmeye diyebilmeliydi. Ama arkadaşımız neden beni korumadın deyince ya ben elini öpmeye gittiğini gördüm ama herkesin içinde nasıl söyleyebilirim diye cevaplamış, çok büyük karaktersizlik örneği.

Ayrıca kaçalım gidelim demesi falanda nasıl bir karakteri var gösteriyor.

Aslında mesele o kadar çabuk tatlıya bağlanırdı ki. Annesi sitem mi etti yoksa oğlunu azarladı mı bilemem ama nişanlısı arayacak annem güceniyor babanlarla konuşayım abin getirsin seni hayatım yaşlı kadın idare edelim diyecekti ve eminim kimse itiraz etmezdi de.

Ama nişanlısı utanmadan abisinin yanında üzerine yürüyor, o benim annemi saymadı istediğimi yaparım diyebiliyor.

Eğer evlilik olsaydı, bu evlilikten hayır gelmezdi. En doğru kararı vermiş ve ayrılmış helal olsun!

.

Katılmayabilirsiniz elbetteki, kimsenin görüşlerime katılmasını bekleyerek de yazmadım.. Saygı duyuyorum...

Ailelerin hassas olduğunu anlayabiliyorum, sadece her iki tarafta bu kadar çok burnunun dikine gitmemeliydi. Ben bunu yazmak istedim..

Kayınvalidenin akıl sağlığı yerinde değilse eğer neden söyledikleri bu kadar önemsendi bunu anlayamadım. Evet ortada haklısınız bir yalan var, konu sahibi elini öptüm kına da diyor ama kayın valide yok öpmedi diyor.. Burda yalan olduğunu görüyorum ama kadının akıl sağlığı bozuksa ve bu herkes tarafından biliniyorsa neden bu kadar taktılar buna, konu büyüdü?

Ve haklısınız nişanlısı daha sağlam bir karakterde olup iki tarafı da dengede tutabilirdi ama o an onunda durumunu anlamak gerekmez miydi?

Sadece belki adamında o an yaşadığı bir sersemlik varmış diye düşündüm.
5 yıllık gibi bir geçmiş var. Konu sahibi arkadaşımız bu kadar zaman zarfında tanımıştır elbette ki nişanlısının nasıl bir insan olduğunu...

"Nisanlimda kardesiyle disari cikmis yanima geldi sinirli sinirli, abimin yaninda üstüme tüstüme dogru yürüdü (5yildir taniyorum hic siddetli biri degildir kendisi)"

Bakın böyle bir şey yazmış arkadaşımız, dolayısıyla 5 yıldır hiç bir şekilde böyle davranışları olmayan adam ne oldu da birden böyle olmaya başladı. Bunu biraz düşünmek anlamaya çalışmak gerekmez miydi? Hemen anasını gördü, değişti demek yerine.... 5 yıldır ilk defa mı gördü annesini ??

Eski nişanlı tutup annem yuva yıkar diye de demiş, yani kimsenin annenin mantıklı olduğunu söylediği yok ki. Neden hala annenin davranışlarına kızılıyor? Kadın işte akıl sağlığını yitirmiş... Ötesi yok...

Ben ayrılarak yanlış yaptınız demedim, erkek tarafını savunmadım. İki tarafta da hata olduğunu düşündüm. Herkes zaten yeterince konu sahibi arkadaşımızı haklı bulduğunu, ve haklı olduğu yerleri yazmış. Ben kendimce bir de bu açıdan baktım. Tamamen suçu konu sahibine yüklemedim yani...

Güçlü bir kadınmış ki restini kolayca çekip gitmiş, helal olsun bunu da rahatlıkla diyebiliyorum.. Umarım da çok mutlu olur...

off vallahi okurken bile içim şişti birde bunları yaşamak nasıl bir sabırdır sendeki canım yaaa...sen hiç üzülme ağlama yanma yakılma..bence yat kalk rabbine son ana kadar bile olsa sabrettirdiği ve sonunda seni onlardan kurtardığı için şükürler et....uzun süreli bi ilişkin olmuş kolay değil bi anda silip atmak, ama inan bu kadınla ömür geçmezdi...vallahi geçmezdi...inan ben yaşamışım gibi hissettim bi an o kadına içimden etmediğim beddua kalmadı...yinede senin sabrına hayran kaldım canım...allah kurtarmış seni...şükret canım şükret....allah öyle bi kısmet verir ki sana bak gör, kalbinin temizliği sabrın ve anlayışın sayesinde çok güzel bir kısmetin çıkar inşallah sana...ozaman bu yaşadıklarını sana unutturacak o kişi.... bekle canım...şükürle bekle...hiç üzülme...hakkında hayırlısı olsun....

Amaaaan kurtulmuşsun sen sevin canımyaa. Tabi ağır bir travma yaşadım ama geçecek elbet. O kadın sizin evliliğinizi ergeç yıkardı zaten . Allahım karşına hayırlısını çıkarsın inşallah.

Selam arkadaşlar.Ben de konuyu açan arkadaş gibi bir sıkıntı içerisindeydim.Kınamız 10 temmuzda düğünümüz 14 temmuzda olacaktı.9 temmuzda ayrıldık.Bizim 3 yıllık bir birlikteliğimiz vardı ve 5 aydır nişanlıydık.Ben evliliğe karşı hep mesafeli bir insandım annem ve babam ayrı olduğu için.Çok iyi seçim yapmalıyım diyordum hep.Ondan önce hiçbir erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünmedim.İlk kez birini bu kadar sevdim ve bence sevildim de.O aleviydi annem karşı çıktı başta evlenirsen bu evin kapısından içeri sokmam dedi ben yine de ayrılmadım.Ömür boyu evlenmem gerekirse yine de ayrılmam ondan dedim.Neyse sonunda annem razı oldu.Bu sene Kurban Bayramı'nda ben onun ailesiyle tanıştım.Yaklaşımları gayet iyiydi.Şubatta nişan vardı o zamana kadar ailesini görmedim farklı yerlerde olduğumuz için.Nişanda kaynanam fotoğraf çektirirken bana birkaç kez ayakkabılarını çıkar uzun görünüyorsun dedi(ki ayakkabıyı alırken nişanlımı geçmeyecek bir topuk olmasına dikkat etmiştik nişanlımla)Neyse ben çıkarmayınca oturduğu yerden eteğimi çekti ayakkabını çıkar diye.Ben çıkarmadım tabi çünkü nişanlımı boy olarak geçmediğimi biliyordum.Neyse nişanın sağ salim atlattık.Bohçaları açtık koydukları kıyafetlerin üzerinde etiketleri var hep.Yok 75 TL pantalon,yok 50 TL kazak,...Neyse ben bunu da başka yöne yormak istemedim nişanlıma bahsetmedim bundan.
Düğün hazırlıkları başladı yavaş yavaş.Nişanlıma ben ilişkinin başlarında annemin maddi durumunu anlatmıştım.Aileler karışmasın seninki yapmadı olur sonra dedim.O da yok bizde aile yapar düğünü.Ben yaparsam annemlerin suratına tükürürler dedi.Ben de tamam o zaman ama benimki karışamayacak benim biriktirdiğim paraları kullanacağız dedim.O da tamam dedi.Neyse baştan bunu konuşmamıza rağmen aile hazırlıklara gelince geri plana çekildi.kaynanam oğluma ev alacam,oğluma şunu yapacam deyip durdu ama gelinliği bile nişanlım aldı.Nişanlımın da epey borcu vardı.Yani gelinliği evlenince ben ödeyecektim doğal olarak.Ben herşeyi peşin aldım.Pahalı bir gelinlik alındı(2200 TL)laf olmasın diye gittim 1500 TL'lik damatlık aldım.Neyse alışveriş akşamı biz onlarda kaldık.Annemle bana 2 çekyat açtılar.Ben nişanlımla konuşurken dışarıda,çarşafları sermişler.Annem soldaki çekyata geçince kaynanam gelinin buraya yatacağını bilseydim yeni çarşaf getirirdim demiş.Yani annem bana hazırlanan yere geçmiş bana kalan yerdeki çarşaf ortasında 3 tane kocaman delik olan bir çarşaftı ki ekonomik durumları da kötü değil.Zaten benim zoruma giden delik olması değil anneme söylediği laftı.Neyse sabah alışverişe gidecez tekrar hazırlanmalarını bekliyoruz.3 yıldır yapmadığım birşeyi yapıp sevgilimin cüzdanını açtım içinde eski vesikalık fotoğrafları vardı anneme onları gösterdim.2.bir fotoğraf kabı vardı.Onun içinde de kankası vardı.Arkasındaki fotoğrafı bir çektim benden önceki 8 yıl çıktığı sevgilisinin resmi.Tabi kıyamet koptu.Kavga gürültü.Yine de sırf sevgimden affettim onu.O gün alışverişi bitirip görev yerime döndük annemle.Çoğu şeyi alamamıştık.Düğüne 25 gün vardı davetiye bile seçilmemişti.İlgilenmediler pek gittim davetiyeleri bastırdım.Ücretini verdim.Onların davetiyelerini kargoyla yolladım.Yani onların yapması gerekenleri ben yaptım.Kuruyemişleri yaptırdım gelin ayakkabımı kına ayakkabımı hepsini aldım.Onların alması gerekenleri alıp yaptığım masraf 1000 TL.Kaynanam arayıp davetiyeler çok güzelmiş dedi ama ücretini yollayayım bile demedi.Derdim para değil.Ben zaten o parayı evimiz için harcayacaktım.Ama atıp tutuyor birşey yapmıyordu kaynanam sinir oluyordum.Yaptığı tek masraf akrabalarına verecekleri içkili yemeğin malzemeleriydi.Ben sadece biraz masraf yapsınlar istedim.Tayin işinden dolayı eşyaları düğün sonrası alacaktık.Kaynanamı arayıp sordum nelere karışacak nelere karışmayacaksınız diye çünkü beğendiğim mobilyada 30 hazirana kadar indirim vardı.Başladı tabi bizim paramız sizin paranız.Ben ödeyecem siz beğenin.Ama hepsi lafta.Neyse ayrıldığımz gün nişanlım rüyasında ailesi yüzünden kavga edip ayrıldığımızı görmüş.Bizimkiler çatkapı gelir yazlık yerdeyiz diye denize gelirler 1-2 ay ne yaparsın dedi.Ben de telefon yok mu 1 gün önce arayamazlar mı dedim.2 ay ne kendi annemi ne senin anneni isterim dedim.Tabi ki gelecekler ama ben öğretmenim zaten tatilim 2 ay bütün tatilimi misafir ağırlayarak mı geçireyim yani?Bu konuşma sırasında ben çarşaf muhabbetini anlattım.Annenlere söyleme sadece bil ben de haklı olabilirim bazı konularda dedim.Bu da gitmiş ailesine hesap sormuş(dediğine göre)Ailesi de saçma sapan bir açıklama yapmış.Üstüne de bize nişanda baklavanın kenarını koydular demiş.Ben de bunu duyunca çıldırdım tabi.Baklava meselesi doğru mu bilmiyorum ama doğruysa da baklavayı annem ya da ben koymadık ama çarşafı seren senin annendi dedim.Sen ailemle geçinemeyeceksin anladım falan dedi.Ağlaya ağlaya ayrıldık.Benim son sözüm hoşçakal onunsa seni seviyorum oldu.Bence annesi ayrılacaksın dedi o yüzden ayrıldı benden.Onu gerçekten çok sevdim ben hala da seviyorum.ama geri dönüşü yok biliyorum.Ailesinin sözüyle beni terketmesini hazmedemiyorum.Bir de ailesi üniversiteyi başka şehirde okudu diye para yollamamış hem çalışıp hem okumuş.Mezuniyetine,askerdeki ve polis okulundaki yemin törenlerine hiç gelmemişler.Ona sahip çıkmadıkları halde(biliyorum anne baba atılmaz ne olursa olsun)onları tercih etmesini kabullenemiyorum.

üzüldüm senın de dugunune az zaman kala dugununun ıptal olmasına..üzülmemek lazım herhalde baksana bakan zaten kımseyı atamayı dusunmuyor su sıralar ..komık mı ..benımkının de aılesı hıc ama hıc bır seye karısmadı . herseyı bız yaptık.cogunu da ben yaptım. o yenı atandıgı ıcın .ınsan o yapılan masraflara degıl de harcadıgı zamana acıyor sanırım en cok .. benım de 3,5 yıl surdu.. cok guzel zamanlarımız da oldu . acıkcası aynı guzellıgı bır daha bulablır mıyım hıc bılmıyorum. ama aıleler gercekten herseyı cok cırkınlestırıyor. ısın garıp tarafı benımkı tek oglandı. anne baba olarak gorevlerını yapmadılar hıc. bır gelınlıgımı aldılar . o da laf oldu. neymıs 4000 lıraya gelınlık almıslar..bılıyorum kkı 1500 tlye aldılar..daha neler neler..ama yıne de nısanlınla kalan sen degıl onlar oluyor..bu nasıl bır hayat anlamadım gıttı...

üzüldüm senın de dugunune az zaman kala dugununun ıptal olmasına..üzülmemek lazım herhalde baksana bakan zaten kımseyı atamayı dusunmuyor su sıralar ..komık mı ..benımkının de aılesı hıc ama hıc bır seye karısmadı . herseyı bız yaptık.cogunu da ben yaptım. o yenı atandıgı ıcın .ınsan o yapılan masraflara degıl de harcadıgı zamana acıyor sanırım en cok .. benım de 3,5 yıl surdu.. cok guzel zamanlarımız da oldu . acıkcası aynı guzellıgı bır daha bulablır mıyım hıc bılmıyorum. ama aıleler gercekten herseyı cok cırkınlestırıyor. ısın garıp tarafı benımkı tek oglandı. anne baba olarak gorevlerını yapmadılar hıc. bır gelınlıgımı aldılar . o da laf oldu. neymıs 4000 lıraya gelınlık almıslar..bılıyorum kkı 1500 tlye aldılar..daha neler neler..ama yıne de nısanlınla kalan sen degıl onlar oluyor..bu nasıl bır hayat anlamadım gıttı...

Canım benimki de tek oğlandı.Ama daha önce dediğim gibi herşey sadece dillerindeydi.Para gerçekten mühim değil umursamamazlık benim canımı sıkan.Davetiye bastırmak benim görevim miydi yani?Biz de uzak yerlerde olmamıza rağmen her fırsatta görüşmeye çalıştık.Elimizden geldiğince beraber bolca vakit geçirdik.Çalıştığım yer küçük bir yer öğretmen arkadaşlar hep tanıyordu artık onu.Yıllardır damat gözüyle bakıyorlardı ona.Aramızda gerçekten hiçbir sorun yoktu.Bütün sorunlar aile yüzünden başladı.Son zamanlar inanılmaz alıngan olmaya başlamıştı.Her dediğimden başka bir anlam çıkarıyordu.Bence ailesinin karışmaması ve kendisinin de borçları nedeniyle birşey yapamaması onu sıkmaya başlamıştı.Ben onu borcuyla harcıyla herşeyiyle kabul etmiştim.Keşke o da beni bu şekilde bırakmasaydı.

Katılmayabilirsiniz elbetteki, kimsenin görüşlerime katılmasını bekleyerek de yazmadım.. Saygı duyuyorum...

Ailelerin hassas olduğunu anlayabiliyorum, sadece her iki tarafta bu kadar çok burnunun dikine gitmemeliydi. Ben bunu yazmak istedim..

Kayınvalidenin akıl sağlığı yerinde değilse eğer neden söyledikleri bu kadar önemsendi bunu anlayamadım. Evet ortada haklısınız bir yalan var, konu sahibi elini öptüm kına da diyor ama kayın valide yok öpmedi diyor.. Burda yalan olduğunu görüyorum ama kadının akıl sağlığı bozuksa ve bu herkes tarafından biliniyorsa neden bu kadar taktılar buna, konu büyüdü?

Ve haklısınız nişanlısı daha sağlam bir karakterde olup iki tarafı da dengede tutabilirdi ama o an onunda durumunu anlamak gerekmez miydi?

5 yıllık gibi bir geçmiş var. Konu sahibi arkadaşımız bu kadar zaman zarfında tanımıştır elbette ki nişanlısının nasıl bir insan olduğunu...

"Nisanlimda kardesiyle disari cikmis yanima geldi sinirli sinirli, abimin yaninda üstüme tüstüme dogru yürüdü (5yildir taniyorum hic siddetli biri degildir kendisi)"

Bakın böyle bir şey yazmış arkadaşımız, dolayısıyla 5 yıldır hiç bir şekilde böyle davranışları olmayan adam ne oldu da birden böyle olmaya başladı. Bunu biraz düşünmek anlamaya çalışmak gerekmez miydi? Hemen anasını gördü, değişti demek yerine.... 5 yıldır ilk defa mı gördü annesini ??

Eski nişanlı tutup annem yuva yıkar diye de demiş, yani kimsenin annenin mantıklı olduğunu söylediği yok ki. Neden hala annenin davranışlarına kızılıyor? Kadın işte akıl sağlığını yitirmiş... Ötesi yok...

Ben ayrılarak yanlış yaptınız demedim, erkek tarafını savunmadım. İki tarafta da hata olduğunu düşündüm. Herkes zaten yeterince konu sahibi arkadaşımızı haklı bulduğunu, ve haklı olduğu yerleri yazmış. Ben kendimce bir de bu açıdan baktım. Tamamen suçu konu sahibine yüklemedim yani...

Güçlü bir kadınmış ki restini kolayca çekip gitmiş, helal olsun bunu da rahatlıkla diyebiliyorum.. Umarım da çok mutlu olur...

Aslında erkeklerin karakteri evlilik öncesi belli oluyor. Eminim şimdiye kadar şiddet uygulamasına neden olacak bir durum yaşanmamıştır. Büyük bir kavga, tartışma olmamıştır. Ne zaman evlenmeye karar verilir, aileler işin içine girer , damat adayı karakterini ortaya koyar...

Ve işine gelmeyen ilk durumda ya tokat atar, ya da üzerine yürür, iter veya küfreder. İlişki sürecinde erkeklerde kaybetme korkusu daha fazla. Ama eminim düğüne 1 hafta kala konu sahibinin kendisini terkedeceğini düşünmemiştir ve bu nedenle gerçek karakterini ortaya koymuş işte..

Ben sizi anlıyorum, düşüncelerinize de saygı duyuyorum. Elbette kız tarafının da hataları var. Ama böyle durumlarda kimseyi yüzde yüz memnun etmek mümkün değil. Hoşgörülü olmak, anlayışlı olmak gerekiyor. Ama sadece gelinin hoşgörü göstermesi, kayınvalidenin sürekli sorun çıkarması ne yazık ki işleri bu raddeye getiriyor.

Canım benimki de tek oğlandı.Ama daha önce dediğim gibi herşey sadece dillerindeydi.Para gerçekten mühim değil umursamamazlık benim canımı sıkan.Davetiye bastırmak benim görevim miydi yani?Biz de uzak yerlerde olmamıza rağmen her fırsatta görüşmeye çalıştık.Elimizden geldiğince beraber bolca vakit geçirdik.Çalıştığım yer küçük bir yer öğretmen arkadaşlar hep tanıyordu artık onu.Yıllardır damat gözüyle bakıyorlardı ona.Aramızda gerçekten hiçbir sorun yoktu.Bütün sorunlar aile yüzünden başladı.Son zamanlar inanılmaz alıngan olmaya başlamıştı.Her dediğimden başka bir anlam çıkarıyordu.Bence ailesinin karışmaması ve kendisinin de borçları nedeniyle birşey yapamaması onu sıkmaya başlamıştı.Ben onu borcuyla harcıyla herşeyiyle kabul etmiştim.Keşke o da beni bu şekilde bırakmasaydı.

aynen aynennn...küçük bir yerde calısmam..herkesın onunla evlenecegımı ılk geldıgım gunden berı bılmesı..zar zor bır araya gelıp gorusmeler..aıleler araya gırene kadar herseyın mukemmel olması..hepsı aynı.. yalnız benımkının annesı en basından berı benı ıstemıyordu ..bunu agzından kacırdı bırgun benımkı..daha boyle taş bebek gıbı bırını ıstıyormus..sonra sonra ıkna etmıs benımkı gelıp benı ıstemısler. ama ıste basından berı benı ıstemedıgı ıcın her konuda sorun cıkardılar... kız ısteme olayından sonra bır daha bızımkılerın evıne gelmemek ıcın elınden gelenı yaptı kadın mesela.. dısarda kafede bulusalım dıye teklıf ettıler kac kez.. kendı evlerıne cagırmadılar..bır tek damatlık alınacagı zaman geldıler evımıze ..ben de o zaman yıne senın gıbı bastırdıgım davetıyelerı verdım ellerıne..bır tesekkur bıle etmedıler.kadın damatlık baktıgımız gun boyunca mımar kemalettın e gıdelım dıye tutturdu (ızmırde bır yer ) ...damat ıstemıyordu oysa kı ..ve bızım damatlık ıcın gezdıgımız yerler sarar vs.ydı ve sarardan aldık damatlıgı...kadın kendı dedıgı yerden olsun dıye demedıgını bırakmadı o gun........nısanda kadının kız kardesının kuaforune gıtmıstık benım sacım basım ıcın...yanaklarıma allık surmuslerdı..ben de o gun hastaydım sık sık ateslenıyordum..normalde de yanaklarım kızarır hemen zaten..o gun ıyıce kıpkırmızı olmustum...gelınlık bakarken kadına dedım kı bakın dugunde boyle allık surmeyelım .zaten yanaklarm kırmızıdır benım..o nısanda koylu kızlar gıbı al al olmustu yanaklarım dedım.....bunu dedım dıye sonradan gıtsın gelın kendı kuaforunu bulsun dedı . ustelık benım annemın ve kız kardesımın sac masraflarını damat odeyecekmıs.....bırıncı dereceden yakını kuafor var...ona hıc masraf olmayacak ...sırf ben allık dedım dıye bana bunu yaptı...ben de artık yeter dedım (daha once yaptıgı pıslıkler de vardı) o ıstıyor dıye kına gecesı yapacaktım...yapmıyorum o zaman dedım...ben onu yapmıyorum dıye kudurdu..anneme telefon acıp abuk sabuk konustu..bagırdı..annem benım mulayım ınsandır dayanamamıs benımle bu sekılde konusamazsınız deyıp yuzune kapatmıs telefonu ...butun gun de hastalanıp yatmıs... annem bunu yaptı dıye de dugune son ıkı gun kala ogrendım kı gelın almaya gelmeyecekmıs kadın...olabılır mı boyle bırsey ya ! nısanlım bana telefon actı gelmıyor annem ,bılmıyor musun manyak benım annem dedı..ıkna edemıyoruz dedı..annemı nasıl ayagınıza cagırırsınız dedı..bıze boyle baskı yapamazsınız dedı...o dakıka bıtırdım ..ama cok acı cektım.. 20 gundur gece uyuyamıyorum..bak saat 15 oldu daha yenı kalktım ben..daha kahvaltımı yapmadım bılgısayar basına gectım..sureklı aklıma gelıyor olanlar...dayanamıyorum...sınırımden çatlıyorum..uzuntumden ölüyorum..nolcak boyle ?

Son düzenleme:
merak ettim , gerçekten iyileşiyor mu icindeki acı? Ben 26 hazirandan beri her gün ağlıyorum. (hatırlatma:28 haziranda düğünümüz olacaktı. Ama ailesinin nişandan itibaren yaptıklarına artık dayanamayıp son iki gün kala düğünü iptal ettim. annesi gelin almaya gelmeyecek diye) bu arada ailesi biz kaçarak evlenmeyelim diye bana ve aileme pis pis mesajlar attılar. artık nişanlım diyemediğim kişi ise sensiz yaşayamam dedi herşeye rağmen evlenelim dedi. ben de her şeyi göze aldım . tamam dedim . geldi yaşadığım yere. evlenmeyi düşündüğümüz gün "yok biz bu şekilde mutlu olamayız,beni suçlama." dedi ve ağlaya ağlaya gitti. yıkılıp yıkılıp duruyorum en az bir aydır.artık mutlu olacağımı da düşünemiyorum. annesi ve babası olacak o şeytanlar bütün hayallerimi yıktı. şimdi mutlular mı diye düşünmeden edemiyorum. o orda birlikte yaşayacağımız evin içinde birlikte aldığımız eşyalarla , ben burda tek başıma.. ailemin yanında duramadım . (ayrı şehirlerde yaşıyorum hepsınden) evime döndüm. evden çıkmıyorum . zaten yasadıgım yer kucuk bır yer yapacak bırsey de yok . bütün gün online oyun oynuyorum . beynimi susturmaya çalısıyorum . ama bilgisayarı kapattıgım an tekrar dusunmeye baslıyorum. gecelerı uyuyamıyorum. içim nefretle dolu. hayal kırıklıklarıyla dolu. nasıl gececek bu ? gercı aynı seylerı yasamadık ama...

Canim iyilesiyormu...bilmiyorum...cok zor bunu biliyorum...bundan zoru yokmus...dügünden 1-2 ay önce bari olsaydi...gelinligimin provasini yapmamis olsaydim...evim hazir olmasaydi...daha rahat olurdu diyorum...ama olmadi iste 4 gün önce bitti...ama eve tikanma sakin dahada zor oluyor...ailenin yaninda kalsaydin keske...degisiklik oluyor...arkadaslarimla bulusma istegim yok ama ailemi görüyorum...daha öncede yazdim ehliyet kursuna yazildim bu hafta basladi onunla felan zaman geciriyorum...boya yapmaya basladim...hobbi bulmalisin bence canim yoksa cok aciyor hep hatirliyorsun...bazen bunalima girip maillerini okuyorum...cünki ondan kalan bi tek bilgisayardaki resimler ve mailler...geri kalan hersey atildi veya iade edildi...aldigi oyuncak ayicik bile geri verildi...buda önemli..en yakin zamanda bilgisayar olayindanda kurtulmak istiyorum silmek istiyorum herseyi ama bakalim daha pek hazir degilim...bide sunu düsünüyorum...o suan annesiyle denize gitti tatil yapiyor 2 haftadir...o bunu yapabiliyorsa ben bin katini yaparim diye hirs edip sinir bazi duygularimi yok ediyor...sahip cikamadi bize...sahip ciksaydi suan 1 aylik evli olucaktik...ama olmadi hayirli degilmiski allah beni korudu diyorum...sende kendine dikkat etmelisin...hobi bulmalisin kendine yoksa hayatini kaartirsin :(

kusura bakmazsanız ben tek şuçu karşı tarafa yükleyemiyorum. Sonuçta sizi de tanımıyorum,karşınızdakileri de...
Eski kayınvalideniz (ki o zamanlar sizin için çok önemli bir insan olması gerekiyor) kalkmış Türkiye den gelmiş.. Ne kadar adetlere göre ilk olarak gelin görmeye gidilse de, kadın kalkıp taa nerelerden geliyor. Nişanlınızın o zaman dediği gibi hakikaten 5 dakika uğrayamadınız mı? Aileniz neden buna bu kadar tepki gösterdi?
((((Adetler böyledir demek çok da bana mantıklı gelmiyor, bazı adetler şartlara göre gerçekleşmeyebiliyor.. Farklı şehirler olunca bile insanlar adetlerden tolerans gösterebiliyor, sizin ki farklı ülke yani.. ne olurdu bir adeti de usulünden farklı yapsaydınız?)))

5 yıl süren sevgililik dönemi, üstüne 1,5 yıl süren nişanlılık ... Nedir hala kız tek başına erkeğin evine gitmez mantığı..? Akşam oturmasına siz gitmeliydiniz demiyorum bakın, alt tarafı annecim hoşgeldiniz diyerek 5-10 dakikalık bir uğrama gerçekleşebilirdi.. Yaşlı bir kadının (ki bu kadın o sıralar sizin anneniz) gönlünü yapmış olabilirdiniz...

Yaşayan, görmüş geçirmiş insanlar hep nişanlılık döneminin stresinden bahseder, erkek arkadaşınızın gergin olabileceğini neden hiç hesaba katmadınız?
Annesinin psikolojik sorunları olduğunu söylüyorsunuz, ee bunu bile bile neden kadına bu kadar takıldınız? Kuzeninizin düğününde olanlara bakın, kayın valide fenalaşıyor, yalın ayak başı kabak tabirle ortalıkta... Sonra gelip nişanlınızın nasıl her şey normal gibi ortalıkta olmasını beklediniz? Haliyle oğlan dağılmış, kravat mı kalır, sizle ilgilenmeye hali mi?

Herkesin annesi kendine kıymetlidir. Kayın valide fenalaşmış eve bırakılmış, isterse eski nişanlınız annesinin yanında bile kalabilirdi. Çok da doğru bir durum olurdu. Sizin tabirinizle kadın deli (!) mazallah, ne olacağı belli mi olur? Ama kalmamış, geri salona dönmüş..Sizin için aslında bir şey yapmış.... Bırakın da yaka paça biraz dağınık olsun. Adam da neye uğradığını şaşırmış belli ki...

Ve zaman İlerledikçe iki tarafta birbirine sinir olmuş.. Kayın validenizin cidden sorunları varsa, aileniz orta yol bulmalıydı. Her söylediklerine alınmamalıydı. Çünkü ortada sağlık sorunu var.. Karşı taraf psikolojik rahatsız.. Çeyiz dediğiniz elbette önemlidir. Kızın evinden davulla neşeyle şen şakrak çıkmalıdır haklısınız ama karşı taraf problemli işte.. Hemen büyütmek yerine bir yol arasaydınız ?

Erkek arkadaşınızı yıllardır tanıyor biliyorsunuz sonuçta, onunda yaşadığı sıkıntılar olduğunu anlamalıydınız bence.. Onun içinde kolay değildir ki, sonuçta ne olursa olsun annesi.. Oğlum ne olurdu gelinim 5 dakika gelip elimi öpseydi, ben gelmişim nerelerden ne olurdu kına da biraz daha çok benimle ilgilenseydi dediğinde bir erkek için yaşanan utancı düşünün.. Annesidir ya hu nasıl der ki off anne diye.... Mecbur haklısın anne demiştir... İllaha bu sizi ezdirdiği anlamına gelmez ki. Erkek mantığıyla bakınca da çok da haklı bulmuştur zaten.. Benim annem kalksın gelsin, sevdiğim kadında bir elini öpmeye kalkıp gelmesin...

Her neyse Eski nişanlınızın hiç hatası yok demiyorum ama sadece kabahatin onda olduğunu da düşünmedim...

İnsan için gurur çok önemlidir, haklısınız ama sizde fazla gurur yapmışsınız hasta bir kadına karşı... Siz gerektiği kadar eski nişanlınızın yanında olmamışsınız ki o sizin yanınızda dursun...

Çok yazdım artık son vereyim en iyisi....
Olanlar olmuş, kurulmadan bir yuva yıkılmış...Umarım yeni hayatınızda çok ama çok mutlu olur, daha sağlam ilişkiler yaşarsınız..

(Yazdıklarım sizi incittiyse özür dilerim, sadece biraz daha farklı düşündüm... )

Estagfurullah ne kusuru...sevinirim yazmaniza cünki yorum almak icin yazdim...dün gece okudum mesajinizi ama düsünmeden yazmak istemedim...

Bu kayinvalideye gitme olayini bizde cok konustuk aile icinde...ancak söyle bi durum var...ben geldigi gün nisanlimla konustum...(kendisi adetleri pek bilmez sordu nasildir diye) bende anlattim ilk önce siz gelirsiniz sonra biz geliriz diye...tamam dedi hatta cumartesi geliriz dedi...ama ertesi gün nolduysa sen nezaman geliceksin dedi...bende anlasmistikya ilk önce siz sonra biz gelcez diye dedim...oda ailenden bahsetmiyorum senden bahsediyorum dedi...bende keske dün deseydin ailemden gizli gelemem dedim deseydin yanima birini alir gelirdim dedim...ee ozaman simdi gel dedi...bende gelmem cünki kuafördeyim ve 1-2 saat sonra kuzenimin dügünü var biliyorsun nasil geleyim burayi birakip dedim...yok laf dinlemedi...

Yani benim en cok kizdigim...belliki benle konustuktan sonra annesiyle konusmus ve dönmüs kararindan neden bana bunu usulunce anlatmak yerine bukadar üstüme geliyor...benim yapamiyacgim seylerin oldugunu biliyor...ha bide su var...5 yil boyunca bu kiz ne sevgililik döneminde ne nisanlilik döneminde senin evine girip cikmamis yalniz basina...neden o gün bekliyorsun? Yani bunu anlayamiyorum hala...

Birde su varki konuyu actigim mesajda belirmedigim...kadin hasta...cidden hasta...allah yardimcisi olsun...cok sey yasatti bana ama ben hastaligina verdim...misal bilezik getirdi 6-7 tane dügünden önceki türkiye ziyaretimde...dediki bunu bi denesene olucakmi koluna dügünde rezil olmayalim dedi...bende tamam annecim dedim ve 1 tanesini alip denedim oldu anne tesekkür ederim dedim. Sonra set almis ona bozuldugumu hic belli etmedim yine tesekkür edip elini öptüm. Bende diyebilirdim keske benim begendigimi alsaydin diye ama önem vermedim. Bilmiyorum burda hata yaptiysam söyleyin ama kadin sunu basima kalkti 2 ay boyunca. Ben altini begenmemisim...begenseymisim burmalarin hepsini koluma takarmisim tek 1 tanesini degil...yani anlayamiyorum hepsi ayni sekil burma...hepsi ayni boyutta denemek icin neden hepsini takayim...ama bunu basima kalkti yani...

Demek istedigim su ki...kadin bazen cok acayip seyler cikarabiliyor...simdi onlarin evine gitseydim yalniz basima buseferde baska bisi cikarirdi ve ailemi utandirirdim...cünki olayin namusa kadar gidecegini az cok tahmin edebiliyordum...belki elinde degil kadinin ama benimde ona göre dikkatli olmam lazim bekar bi kizim sonucta...annemin hep dedigi laftir: gelin ata binmis ya nasib demis...

Nisanlin kuzenimin dügününe dönmeseydi anlamazdim biliyormusunuz? Nedenide su: Kendisi bana yalandan hastaliklarini anlatti annesinin...ve bununda öyle birsey oldugunu biliyordu...ve buna göre adim atmasaydi kizardim...ki yalniz degildi kaynanam evde, oglu ve kocasi vardi yaninda.

Ben nisanlimla bu dügün gününden sonra cok konustum cok acikladim böyle olur söyle olur olan bize olur dedim...ama 4 gün boyunca bana papagan gibi "sen annemin elini öpmeye gelmedin" dedi ve benim icin artik dayanilmaz bi noktaya gelmisti...

Tekrar tesekkürler yorumunuz icin...

Selam arkadaşlar.Ben de konuyu açan arkadaş gibi bir sıkıntı içerisindeydim.Kınamız 10 temmuzda düğünümüz 14 temmuzda olacaktı.9 temmuzda ayrıldık.Bizim 3 yıllık bir birlikteliğimiz vardı ve 5 aydır nişanlıydık.Ben evliliğe karşı hep mesafeli bir insandım annem ve babam ayrı olduğu için.Çok iyi seçim yapmalıyım diyordum hep.Ondan önce hiçbir erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünmedim.İlk kez birini bu kadar sevdim ve bence sevildim de.O aleviydi annem karşı çıktı başta evlenirsen bu evin kapısından içeri sokmam dedi ben yine de ayrılmadım.Ömür boyu evlenmem gerekirse yine de ayrılmam ondan dedim.Neyse sonunda annem razı oldu.Bu sene Kurban Bayramı'nda ben onun ailesiyle tanıştım.Yaklaşımları gayet iyiydi.Şubatta nişan vardı o zamana kadar ailesini görmedim farklı yerlerde olduğumuz için.Nişanda kaynanam fotoğraf çektirirken bana birkaç kez ayakkabılarını çıkar uzun görünüyorsun dedi(ki ayakkabıyı alırken nişanlımı geçmeyecek bir topuk olmasına dikkat etmiştik nişanlımla)Neyse ben çıkarmayınca oturduğu yerden eteğimi çekti ayakkabını çıkar diye.Ben çıkarmadım tabi çünkü nişanlımı boy olarak geçmediğimi biliyordum.Neyse nişanın sağ salim atlattık.Bohçaları açtık koydukları kıyafetlerin üzerinde etiketleri var hep.Yok 75 TL pantalon,yok 50 TL kazak,...Neyse ben bunu da başka yöne yormak istemedim nişanlıma bahsetmedim bundan.
Düğün hazırlıkları başladı yavaş yavaş.Nişanlıma ben ilişkinin başlarında annemin maddi durumunu anlatmıştım.Aileler karışmasın seninki yapmadı olur sonra dedim.O da yok bizde aile yapar düğünü.Ben yaparsam annemlerin suratına tükürürler dedi.Ben de tamam o zaman ama benimki karışamayacak benim biriktirdiğim paraları kullanacağız dedim.O da tamam dedi.Neyse baştan bunu konuşmamıza rağmen aile hazırlıklara gelince geri plana çekildi.kaynanam oğluma ev alacam,oğluma şunu yapacam deyip durdu ama gelinliği bile nişanlım aldı.Nişanlımın da epey borcu vardı.Yani gelinliği evlenince ben ödeyecektim doğal olarak.Ben herşeyi peşin aldım.Pahalı bir gelinlik alındı(2200 TL)laf olmasın diye gittim 1500 TL'lik damatlık aldım.Neyse alışveriş akşamı biz onlarda kaldık.Annemle bana 2 çekyat açtılar.Ben nişanlımla konuşurken dışarıda,çarşafları sermişler.Annem soldaki çekyata geçince kaynanam gelinin buraya yatacağını bilseydim yeni çarşaf getirirdim demiş.Yani annem bana hazırlanan yere geçmiş bana kalan yerdeki çarşaf ortasında 3 tane kocaman delik olan bir çarşaftı ki ekonomik durumları da kötü değil.Zaten benim zoruma giden delik olması değil anneme söylediği laftı.Neyse sabah alışverişe gidecez tekrar hazırlanmalarını bekliyoruz.3 yıldır yapmadığım birşeyi yapıp sevgilimin cüzdanını açtım içinde eski vesikalık fotoğrafları vardı anneme onları gösterdim.2.bir fotoğraf kabı vardı.Onun içinde de kankası vardı.Arkasındaki fotoğrafı bir çektim benden önceki 8 yıl çıktığı sevgilisinin resmi.Tabi kıyamet koptu.Kavga gürültü.Yine de sırf sevgimden affettim onu.O gün alışverişi bitirip görev yerime döndük annemle.Çoğu şeyi alamamıştık.Düğüne 25 gün vardı davetiye bile seçilmemişti.İlgilenmediler pek gittim davetiyeleri bastırdım.Ücretini verdim.Onların davetiyelerini kargoyla yolladım.Yani onların yapması gerekenleri ben yaptım.Kuruyemişleri yaptırdım gelin ayakkabımı kına ayakkabımı hepsini aldım.Onların alması gerekenleri alıp yaptığım masraf 1000 TL.Kaynanam arayıp davetiyeler çok güzelmiş dedi ama ücretini yollayayım bile demedi.Derdim para değil.Ben zaten o parayı evimiz için harcayacaktım.Ama atıp tutuyor birşey yapmıyordu kaynanam sinir oluyordum.Yaptığı tek masraf akrabalarına verecekleri içkili yemeğin malzemeleriydi.Ben sadece biraz masraf yapsınlar istedim.Tayin işinden dolayı eşyaları düğün sonrası alacaktık.Kaynanamı arayıp sordum nelere karışacak nelere karışmayacaksınız diye çünkü beğendiğim mobilyada 30 hazirana kadar indirim vardı.Başladı tabi bizim paramız sizin paranız.Ben ödeyecem siz beğenin.Ama hepsi lafta.Neyse ayrıldığımz gün nişanlım rüyasında ailesi yüzünden kavga edip ayrıldığımızı görmüş.Bizimkiler çatkapı gelir yazlık yerdeyiz diye denize gelirler 1-2 ay ne yaparsın dedi.Ben de telefon yok mu 1 gün önce arayamazlar mı dedim.2 ay ne kendi annemi ne senin anneni isterim dedim.Tabi ki gelecekler ama ben öğretmenim zaten tatilim 2 ay bütün tatilimi misafir ağırlayarak mı geçireyim yani?Bu konuşma sırasında ben çarşaf muhabbetini anlattım.Annenlere söyleme sadece bil ben de haklı olabilirim bazı konularda dedim.Bu da gitmiş ailesine hesap sormuş(dediğine göre)Ailesi de saçma sapan bir açıklama yapmış.Üstüne de bize nişanda baklavanın kenarını koydular demiş.Ben de bunu duyunca çıldırdım tabi.Baklava meselesi doğru mu bilmiyorum ama doğruysa da baklavayı annem ya da ben koymadık ama çarşafı seren senin annendi dedim.Sen ailemle geçinemeyeceksin anladım falan dedi.Ağlaya ağlaya ayrıldık.Benim son sözüm hoşçakal onunsa seni seviyorum oldu.Bence annesi ayrılacaksın dedi o yüzden ayrıldı benden.Onu gerçekten çok sevdim ben hala da seviyorum.ama geri dönüşü yok biliyorum.Ailesinin sözüyle beni terketmesini hazmedemiyorum.Bir de ailesi üniversiteyi başka şehirde okudu diye para yollamamış hem çalışıp hem okumuş.Mezuniyetine,askerdeki ve polis okulundaki yemin törenlerine hiç gelmemişler.Ona sahip çıkmadıkları halde(biliyorum anne baba atılmaz ne olursa olsun)onları tercih etmesini kabullenemiyorum.

gecmis olsun canim :( Ayni durum cidden üzüldüm...
ama kendime dedigimi sanada diyorum...ailesinin sucu degil nisanlin sahip cikmamis sana...ailesi bahane kendi adam olaydida sahip cikaydi...
yazik olmus :(((

Açıkçası düşüncelerinize katılmıyorum. Ortada çok büyük bir anlayışsızlık var. Bu nasıl bir adamdır nasıl bir annedir ki böyle bir şeye cesaret ediyor? Yorumların tamamını okuduysanız eğer, daha önce yaşanan sorunlarda var ama kayınvalidenin yarattığı sorunlara zaten anlayış göstermiş herkes. Elbette adet öyledir diye gitmemesi doğru değil ama bazı aileler bu konuda çok hassas oluyorlar.

Ayrıca kayınvalidesi bütün konularda adetler konusunda hassas davranıp her şeyi usulüne göre yapıyorsa, bu konuda da adetlere uyulmalıydı.

Hem ne diyor arkadaşımız, eğer nişanlım bana tamam deyip sonrada annesi doldurunca beni azarlamasaydı bende aileme diretir giderdim diyor. Ayrıca ortada yalan var. Elimi öpmedi düğünde diyor kayınvalide, halbuki nişanlısı dahil herkes görmüş yanına gittiğini elini öpmeye çalıştığını.

Nişanlısı biliyor annesinin huyunu. Annem yarım saatte yuva yıkar diyende nişanlısı.Ayrıca kayınvalide oğlum evlenirse bana kimse bakmaz derdindeymiş okumuşsunuzdur eminim.

Annesinin huyunu bu kadar iyi bilen adam(!) bayılma yalanının da farkındadır. Herkesin içinde annesi elimi öpmedi deyince ama anne sende abartma kız geldi elini öpmeye diyebilmeliydi. Ama arkadaşımız neden beni korumadın deyince ya ben elini öpmeye gittiğini gördüm ama herkesin içinde nasıl söyleyebilirim diye cevaplamış, çok büyük karaktersizlik örneği.

Ayrıca kaçalım gidelim demesi falanda nasıl bir karakteri var gösteriyor.

Aslında mesele o kadar çabuk tatlıya bağlanırdı ki. Annesi sitem mi etti yoksa oğlunu azarladı mı bilemem ama nişanlısı arayacak annem güceniyor babanlarla konuşayım abin getirsin seni hayatım yaşlı kadın idare edelim diyecekti ve eminim kimse itiraz etmezdi de.

Ama nişanlısı utanmadan abisinin yanında üzerine yürüyor, o benim annemi saymadı istediğimi yaparım diyebiliyor.

Eğer evlilik olsaydı, bu evlilikten hayır gelmezdi. En doğru kararı vermiş ve ayrılmış helal olsun!

Benim ailem bu tip bir kaynana yüzünden ayrılıyorlar. 22 yıllık evlilikleri bitti. Her sorunda bu örneği veriyorum ama hayatın içinden işte, duyun görün ibret alın. Konu sahibi arkadaşta evlenir, ya kucağında çocuk eve döner ya da senelerce kahır çekerdi. Allah'ın sevgili kuluymuş ki kurtulmuş.

Sen hayatına bak arkadaşım. Gençsin, güzelsin, eğitimli ve aklı başında bir genç kızsın. Hayatını kur, mesleğini eline al ve ayakları yere sağlam basan biri ol. Nişanı attın diye kimse küçük göremez seni.

Sen şimdi etrafındaki erkeklerin farkında değilsindir ama eminim defalarca beğenen, tanışmak isteyen olmuştur. Adam gibi arkanda duracak, elinden tutacak bir eşin olur umarım. Sakın fikrinizi değiştirmeyin. Kesinlikle affetmeyin. Tabi bu benim düşüncem..

Hepimiz iyi niyetliyiz, herkese saygı duyuyorum ama ne yazık ki bu olaylar insanların gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor. Çok uzun yazdım bende ama dayanamadım. Umarım çok mutlu olursun arkadaşım. Cesaretin için tebrikler..

Cooooook tesekkür ederim...cidden agladim bu yazdikalrini okurken ama güzel bi aglamaydi...canim yanmadi...

kirmizi isaretledigim cümle herseyi acikliyor...ki ben bunu hep söyledim ona bu olaydan sonra yapma etme dedim...ama yok inatla devam etti...

Allaha büyük konusmak istemiyorum ama birlesmeyi hic düsünmüyorum...ailem aci cektigimi görünce baris istersen kizim diyor...ama yok benim güvenim yerlerde suan...aradigi zaman felan sanki yalandan ariyormus gibi geliyor...

Tesekkür cok tesekkür ederim bu güzel yorumun icin...cok iyi geldi :9::38:

NE GÜZEL DEDIN ÖYLE "nisanlin sahip cikmamis sana...ailesi bahane kendi adam olaydida sahip cikaydi..."

Yanlis anlamanizi istemiyorum, tekrar tesekkürler farkli acilari görmekte cok hos. Bende bircok sey düsündüm hakli cikarmaya calistim...hakli cikarmaya calistigim icinde son güne kadar ugrastim...anlatmaya calistim...alttan almay calistim...hata yaptiysamda affett bozmyalim yuvamizi diye bildim ama o hic adim atmadi...inadim inat devam etti bende buna dayanamadim...yapamazdim yani...annesinin akli yok ama bunu kabul etmiyor nisanlim...asla toz kondurmuyor hala ona soruyor ediyor...herseyde annesini ileri sürüyor...

bir örnek daha...ailem damatlarina dediki: tamam herseyi birakalim bu konu böyle oldugu gibi kapansin yarin gelin kizin ceyizini götürün evinize mutlu mutlu dizin dediler, ve söyledikleri tek mutlu olun yarin dedin bunu unutun dedi...nisanlimin cevabi ise: anneme bi sorayim oda isterse dedi. ben yine tamam eyvallah elbet sorcak dedim sustum...ertesi gün kadin ariyor siz kendiniz getirin diyor...böyle birsey olurmu...dulmuyum acizmiyim...bir gün evvel söylendi hersey ertesi gün böyle bisi...hadi yine kaynanada suc yok diyelim cünki nisanlima dedik...onun yaninda ariyor ve oda onayliyor...böyle birsey olabilir mi? Bilmiyorum belkide ben abartiyorum...hic görmedigim ve yasamadigim icin böyle birsey belkide ben abartiyorum...

off vallahi okurken bile içim şişti birde bunları yaşamak nasıl bir sabırdır sendeki canım yaaa...sen hiç üzülme ağlama yanma yakılma..bence yat kalk rabbine son ana kadar bile olsa sabrettirdiği ve sonunda seni onlardan kurtardığı için şükürler et....uzun süreli bi ilişkin olmuş kolay değil bi anda silip atmak, ama inan bu kadınla ömür geçmezdi...vallahi geçmezdi...inan ben yaşamışım gibi hissettim bi an o kadına içimden etmediğim beddua kalmadı...yinede senin sabrına hayran kaldım canım...allah kurtarmış seni...şükret canım şükret....allah öyle bi kısmet verir ki sana bak gör, kalbinin temizliği sabrın ve anlayışın sayesinde çok güzel bir kısmetin çıkar inşallah sana...ozaman bu yaşadıklarını sana unutturacak o kişi.... bekle canım...şükürle bekle...hiç üzülme...hakkında hayırlısı olsun....

amin canim cok tesekkür ederim yorumun icin :38:
insallah hepimizin icin hayirlisini nasip eder rabbim...

Aslında erkeklerin karakteri evlilik öncesi belli oluyor. Eminim şimdiye kadar şiddet uygulamasına neden olacak bir durum yaşanmamıştır. Büyük bir kavga, tartışma olmamıştır. Ne zaman evlenmeye karar verilir, aileler işin içine girer , damat adayı karakterini ortaya koyar...

Ve işine gelmeyen ilk durumda ya tokat atar, ya da üzerine yürür, iter veya küfreder. İlişki sürecinde erkeklerde kaybetme korkusu daha fazla. Ama eminim düğüne 1 hafta kala konu sahibinin kendisini terkedeceğini düşünmemiştir ve bu nedenle gerçek karakterini ortaya koymuş işte..

Ben sizi anlıyorum, düşüncelerinize de saygı duyuyorum. Elbette kız tarafının da hataları var. Ama böyle durumlarda kimseyi yüzde yüz memnun etmek mümkün değil. Hoşgörülü olmak, anlayışlı olmak gerekiyor. Ama sadece gelinin hoşgörü göstermesi, kayınvalidenin sürekli sorun çıkarması ne yazık ki işleri bu raddeye getiriyor.

buna cevap vermek istedim: bohcalari gönderdikten sonra nisanlimin ailesi ailemi arayip baristiralim dedi...ailemde olmaz felan dedi kiz istemiyor dedi...ailesi demiski ama bunlari nikahli kagit üzerinde ve imam nikahlarida var olurmu öyle sey nasil cesaret demis...

sanirim herseye evet diyip onlara yalvarmamizi kapilarinda yatmamizi istiyorlardi...nikah var nasilsa bu kiz sana mecbur diye düsündüler sanirim...

amin canim cok tesekkür ederim yorumun icin :38:
insallah hepimizin icin hayirlisini nasip eder rabbim...

cnm 9 senelik evli bir bayan olarak sana şu kadarını söylüyorum Allahın sevgili kuluymuşsun ki erkenden ne oldukları ortaya çıkmış ve en doğru kararı vererek kestirip atmışsın.çünkü daha evlenmeden sana bunları yaşatan insanlar evlendikten sonra ne yapardı düşünemiyorum.Evlilik çok kolay değil cnm karşılıklı hoşgörü gerekiyor sadece sevgi yetmiyor.tek taraflı hiçbirşey olmaz.senin nişanlında böyle bir vasıf olmadığına göre hiiiç üzülme.önünde yaşayacağın temiz sayfalara bak cnm geçmişi resetle:))

Verilmiş sadakanız varmış..

Şimdi değilse bile zamanla geçer , üzülmeyin..

Düğün yakınmış.. O yüzden nikahlar kıyılmıştır muhtemelen diye düşündüğümden soruyorum resmen ve dinen boşandınız değil mi ?

Verilmiş sadakanız varmış..

Şimdi değilse bile zamanla geçer , üzülmeyin..

Düğün yakınmış.. O yüzden nikahlar kıyılmıştır muhtemelen diye düşündüğümden soruyorum resmen ve dinen boşandınız değil mi ?

Dinen bosandik...ama resmen daha bosanamadik...anlasmali bosanma yasadigim ülkenin kanununa göre 6 aydan önce olmuyor...eylülde 6 ay olucak insallah ve ozaman bosanacagiz diye umuyorum...suan anlasmali bosanmaya karsi cikmiyor insallah ozamanda cikmaz.

Back