• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kaynana maduru daha

Ya anlayamıyorum nasıl ve neden kayınvalideler bu kadar insafsız olabiliyor. Aslında bakarsan ortada zerre kadar geçerli sebep yok ama işte nişanlın seni korumamış. Ya kayınavlideler şunu anlamıyor anlamak istemiyorlar....... ANNE alır oğlunu bağrına basar, sever, oğlum der hatta isterse gelininide bağrına basar. ama GELİN alır oğlunu yatağa sokar..... Aradaki farkı anlayabilse kaynanalar, oğullarını ellerinden almak istemediklerimizi anlasalar,onlarla rekabet etmediğimizi.... Ahhh ahh çok geçmiş olsun, hakkında hayırlısı buymuş....

Dinen bosandik...ama resmen daha bosanamadik...anlasmali bosanma yasadigim ülkenin kanununa göre 6 aydan önce olmuyor...eylülde 6 ay olucak insallah ve ozaman bosanacagiz diye umuyorum...suan anlasmali bosanmaya karsi cikmiyor insallah ozamanda cikmaz.

Sizi ağlatmak istemezdim, inanın ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Eğer ayrılmasaydınız başınıza neler geleceğini, neler çekeceğinizi çok iyi biliyorum. O yüzden bence müsterih olun. Kararınız çok doğru. İnşallah en kısa sürede boşanırsınız ve çok mutlu olursunuz.

Estagfurullah ne kusuru...sevinirim yazmaniza cünki yorum almak icin yazdim...dün gece okudum mesajinizi ama düsünmeden yazmak istemedim...

Bu kayinvalideye gitme olayini bizde cok konustuk aile icinde...ancak söyle bi durum var...ben geldigi gün nisanlimla konustum...(kendisi adetleri pek bilmez sordu nasildir diye) bende anlattim ilk önce siz gelirsiniz sonra biz geliriz diye...tamam dedi hatta cumartesi geliriz dedi...ama ertesi gün nolduysa sen nezaman geliceksin dedi...bende anlasmistikya ilk önce siz sonra biz gelcez diye dedim...oda ailenden bahsetmiyorum senden bahsediyorum dedi...bende keske dün deseydin ailemden gizli gelemem dedim deseydin yanima birini alir gelirdim dedim...ee ozaman simdi gel dedi...bende gelmem cünki kuafördeyim ve 1-2 saat sonra kuzenimin dügünü var biliyorsun nasil geleyim burayi birakip dedim...yok laf dinlemedi...

Yani benim en cok kizdigim...belliki benle konustuktan sonra annesiyle konusmus ve dönmüs kararindan neden bana bunu usulunce anlatmak yerine bukadar üstüme geliyor...benim yapamiyacgim seylerin oldugunu biliyor...ha bide su var...5 yil boyunca bu kiz ne sevgililik döneminde ne nisanlilik döneminde senin evine girip cikmamis yalniz basina...neden o gün bekliyorsun? Yani bunu anlayamiyorum hala...

Birde su varki konuyu actigim mesajda belirmedigim...kadin hasta...cidden hasta...allah yardimcisi olsun...cok sey yasatti bana ama ben hastaligina verdim...misal bilezik getirdi 6-7 tane dügünden önceki türkiye ziyaretimde...dediki bunu bi denesene olucakmi koluna dügünde rezil olmayalim dedi...bende tamam annecim dedim ve 1 tanesini alip denedim oldu anne tesekkür ederim dedim. Sonra set almis ona bozuldugumu hic belli etmedim yine tesekkür edip elini öptüm. Bende diyebilirdim keske benim begendigimi alsaydin diye ama önem vermedim. Bilmiyorum burda hata yaptiysam söyleyin ama kadin sunu basima kalkti 2 ay boyunca. Ben altini begenmemisim...begenseymisim burmalarin hepsini koluma takarmisim tek 1 tanesini degil...yani anlayamiyorum hepsi ayni sekil burma...hepsi ayni boyutta denemek icin neden hepsini takayim...ama bunu basima kalkti yani...

Demek istedigim su ki...kadin bazen cok acayip seyler cikarabiliyor...simdi onlarin evine gitseydim yalniz basima buseferde baska bisi cikarirdi ve ailemi utandirirdim...cünki olayin namusa kadar gidecegini az cok tahmin edebiliyordum...belki elinde degil kadinin ama benimde ona göre dikkatli olmam lazim bekar bi kizim sonucta...annemin hep dedigi laftir: gelin ata binmis ya nasib demis...

Nisanlin kuzenimin dügününe dönmeseydi anlamazdim biliyormusunuz? Nedenide su: Kendisi bana yalandan hastaliklarini anlatti annesinin...ve bununda öyle birsey oldugunu biliyordu...ve buna göre adim atmasaydi kizardim...ki yalniz degildi kaynanam evde, oglu ve kocasi vardi yaninda.

Ben nisanlimla bu dügün gününden sonra cok konustum cok acikladim böyle olur söyle olur olan bize olur dedim...ama 4 gün boyunca bana papagan gibi "sen annemin elini öpmeye gelmedin" dedi ve benim icin artik dayanilmaz bi noktaya gelmisti...

Tekrar tesekkürler yorumunuz icin...

belirttiğim gibi kimseyi tanımadığım için ve sizi haklı bulan çok sayıda insan olduğu için acaba bir de şöyle bir durum mu var ki diyerek yazdım.. Yaşadıklarınızı tabi ki siz daha iyi bilirsiniz, biz ne dersek diyelim olayın içinde olan, o sıralar bunalan sizdiniz... Kolay olmamıştır sizin için de bitti kararını vermek buna eminim.. Her şeyden önce kadınlar hassas yaratılmışız.. Kolay olmuyor bizler için bitti demek. Ben sizi herkes gibi gerçekten takdir ettim çok büyük bir olgunluk göstermişsiniz...

Sanırım üzüldüğüm için orta bir yol olsaydı keşke niyetinde yazdım, bilmiyorum benim çok zoruma gitti açıkçası gelinliğinizi bohça yapıp göndermeniz... Bir el olarak bu bana nasıl dokunduysa eminim siz daha çok zorlanmışsınızdır. Ne emeklerle kurulan ev, kim bilir ne kadar gezilip seçilen gelinlik...

Gerçekten duruma çok üzüldüm, ve ne biliyim düğün öncesi hep bir gerginlik yaşanır ya.. Gerçi ben daha bekarım başımdan bir evlilik geçmedi bilemem ama hep duymuşumdur o zamanların stresini.. O açıdan bakınca olaya, son bir hafta kala olacak şey değil gibi geliyor. Şaka gibi geliyor.. Bana ne belki ama inanın çok şaşırdım. Hadi canım biter mi daha neler diye yazdım.

Belki ben biraz daha cahil kafayla düşündüm, sabretmeniz taraftarı oldum. Bilmiyorum.... Sizi rencide etmek niyetiyle de yazmadım yazılarımı inanın, bir yuvanın kurulmadan bozulması ortada gelinliğiyle bekleyen bir kızın olması... Üzücü gerçekten üzücü...

Dediğim gibi sanırım ben biraz daha geri kafalı düşündüm. Bir hafta kala bozulur mu canım, belli ki gerginlik stres işte sus sabret dedim kendi kendime...

Ne desem bir şeyi değiştirmez.. Olayı yaşayan bilebilir ancak.. Tahammül sınırları aşıldı mı insanın gözü bir şey görmüyor, bunu çok iyi bilen biriyim.. O yüzden anlıyorum tahammülünüz kalmamış.. Yol yakınken de ayrılığı seçerek en iyisini yapmışsınız...

Umarım çok mutlu olursunuz, biran önce hayatınızdan geçmişe dair tüm izler silinir ve yeni çok daha sağlıklı bir hayata başlarsınız..

belirttiğim gibi kimseyi tanımadığım için ve sizi haklı bulan çok sayıda insan olduğu için acaba bir de şöyle bir durum mu var ki diyerek yazdım.. Yaşadıklarınızı tabi ki siz daha iyi bilirsiniz, biz ne dersek diyelim olayın içinde olan, o sıralar bunalan sizdiniz... Kolay olmamıştır sizin için de bitti kararını vermek buna eminim.. Her şeyden önce kadınlar hassas yaratılmışız.. Kolay olmuyor bizler için bitti demek. Ben sizi herkes gibi gerçekten takdir ettim çok büyük bir olgunluk göstermişsiniz...

Sanırım üzüldüğüm için orta bir yol olsaydı keşke niyetinde yazdım, bilmiyorum benim çok zoruma gitti açıkçası gelinliğinizi bohça yapıp göndermeniz... Bir el olarak bu bana nasıl dokunduysa eminim siz daha çok zorlanmışsınızdır. Ne emeklerle kurulan ev, kim bilir ne kadar gezilip seçilen gelinlik...

Gerçekten duruma çok üzüldüm, ve ne biliyim düğün öncesi hep bir gerginlik yaşanır ya.. Gerçi ben daha bekarım başımdan bir evlilik geçmedi bilemem ama hep duymuşumdur o zamanların stresini.. O açıdan bakınca olaya, son bir hafta kala olacak şey değil gibi geliyor. Şaka gibi geliyor.. Bana ne belki ama inanın çok şaşırdım. Hadi canım biter mi daha neler diye yazdım.

Belki ben biraz daha cahil kafayla düşündüm, sabretmeniz taraftarı oldum. Bilmiyorum.... Sizi rencide etmek niyetiyle de yazmadım yazılarımı inanın, bir yuvanın kurulmadan bozulması ortada gelinliğiyle bekleyen bir kızın olması... Üzücü gerçekten üzücü

Dediğim gibi sanırım ben biraz daha geri kafalı düşündüm. Bir hafta kala bozulur mu canım, belli ki gerginlik stres işte sus sabret dedim kendi kendime...

Ne desem bir şeyi değiştirmez.. Olayı yaşayan bilebilir ancak.. Tahammül sınırları aşıldı mı insanın gözü bir şey görmüyor, bunu çok iyi bilen biriyim.. O yüzden anlıyorum tahammülünüz kalmamış.. Yol yakınken de ayrılığı seçerek en iyisini yapmışsınız...

Umarım çok mutlu olursunuz, biran önce hayatınızdan geçmişe dair tüm izler silinir ve yeni çok daha sağlıklı bir hayata başlarsınız..

belkide hakkinda hayirlisi buydu kara peri.. ben yukardaki cümleye inanmadigim icin kopyaladim..dügün öncesi hicbir gerginlik yasamadim kaynanamlar tarafindan..sagolsun annemden daha yakin bana ve esime herzaman tembih eder kizimi üzme diye..
yani sana ne oldugunu belli etmisler davranislariyla..
gercekten üzüldüm ama her musibette bizim bilemedigimiz hayirlar vardir..
maalesef benim kiz kardesimde senin nisanlin gibi biriyle evlendi..
daha 21 yasinda 3 yil olacak evleneli..
gecen izine gittiler türkiyeye ve kardesim hergün gizli gizli mesaj yazdi bende burada kahroldum..
kaynana oglunu dolduruyo ogluda kardesimi eziyo..ne geciyo ellerine cehalet iste..ayrilip ailemide utandirmak istemiyomus..
Umarim hakkinda daima hayirlisi olur, böyle insanlarla karsilastirmasin seni bidaha rabbim..
üzüleceksin ama gececek en kisa zamanda insaAllah..sevgiler

belkide hakkinda hayirlisi buydu kara peri.. ben yukardaki cümleye inanmadigim icin kopyaladim..dügün öncesi hicbir gerginlik yasamadim kaynanamlar tarafindan..sagolsun annemden daha yakin bana ve esime herzaman tembih eder kizimi üzme diye..
gecen izine gittiler türkiyeye ve kardesim hergün gizli gizli mesaj yazdi bende burada kahroldum..
kaynana oglunu dolduruyo ogluda kardesimi eziyo..ne geciyo ellerine cehalet iste..ayrilip ailemide utandirmak istemiyomus..
Umarim hakkinda daima hayirlisi olur, böyle insanlarla karsilastirmasin seni bidaha rabbim..

sanırım düğün öncesi yaşanan gerginlik kısmına inanamadınız... Ben öyle duydum hanımefendi, bende yaşamadım evli falan değilim.. Genelde insanlar nişanlılık dönemlerinde stresli olduğunu belirtirler.. Siz istisna olabilirsiniz ya da bilmiyorum benim duyduklarım istisnadır her ne ise... Saygılar...

şer görünende hayır vardır diye bir söz var ya cidden sizin durumunuza cuk diye oturdu yani..

unutmak zor cok zor dile kolay yıllarını vermişssin.. evlilik arifesinden dönmüşsün.. unutmak icin cok zamana ihtiyacın olacak.. profesyonel destek al istersen..

kayınvalide adayın zaten sorunlu bir kişilikmiş ama bu durumumda en suçlu kişi nişanlın olacak bireyde...

yolun başında kurtulmuşşun..verilmiş sadakan varmış.. Allahın sevgili kuluymuşsun.

off offfff canım yaaa okurken içim sıkıldı walla..
nasıl bir kaynana o yaa. Allah ona öyle bir cadı gelin versin ki anlasın suçunu.
asıl olay nişanlında ama. annesi yerine haklı tarafı savunsa hiç ayrılmazdınız.

hakkında hayırlısı canım..

Belki ben biraz daha cahil kafayla düşündüm, sabretmeniz taraftarı oldum. Bilmiyorum.... Sizi rencide etmek niyetiyle de yazmadım yazılarımı inanın, bir yuvanın kurulmadan bozulması ortada gelinliğiyle bekleyen bir kızın olması... Üzücü gerçekten üzücü...

bazen bende inanamiyorum...herkez nelerde mücadele ediyor...dügün öncesi cok gerginlik cikiyor ve hal ediliyor bunu cevremden görüyorum...ama biz bi el öpme muhabbetiyle bile bas edemedik...cok acayip...

Tahammül siniri...ne güzel söyledin...herseye katlandim...herseye...dügünleri sevmedigi icin herseyi onunda eglenecegi gibi organize ettim...süprizler hazirladim ona dügünde yapacagim...ama hepsi bosa gitti...biz daha el öpme sinavini atlatamadik ki....

insallah izler silinir suan cok umudum olmasada silincek elbet diye düsünüyorum...

allah kizkardesine sabir versin...nekadar zor ben bilirim :( cok üzüldüm cidden :(
Insallah allah yakinda kizkardesinin kocasinada kaynanasinada dogrulari gösterir...
Kaynanalarin ellerine ne geciyor anlamiyorum...bizimde gelinimiz var...neden bizim annelerimiz yapmiyor...cevremde yapan yengelerim var hic anlamiyorum neden böyle bi sekilde bozmaya calisiyorlar...

:43::43::43::43::43::43::43:

evet bazen bende anlayamiyorum...inanamiyorum...

anlamakta inanmakta zor bu yaşananlara canım. sadece el öpmemekten ayrılınıryorsa gerçekten yazık olmuş size. ama daha öncesinden birşeyler yaşlanmışsa iki taraftada doluluk varsa bu son olay son damla olmuştur. senin eski nişanlın bir el için ayrılmayı göze almış. nasıl sevmişte üğün arefesinde bunu yapıyor allah kimseye böyle acı tecribeler yaşatmasın ve sizede yaşananaları unutup yeniden umut dolu mutlu günler görmeyi nasip etsin.

canim gecmis olsun..Ama böyle bi olayda bu tepkiyi veren adamin ipiyle kuyuya inilmezdi..biliyorum insan sevdigine hic yakistirmiyor hep baskalarini suclamak istiyor, ki öyle de yani asil suclu annesi. Kendi rahati icin evladinin yuvasina kastediyor. Psikopat..Bunun gibi kadinlar yüzünden her sene kac evlilik bitiyor. Ama sen yine erken görmüssün. Yani evlenip senelerce mucadele verip sonra cocuklu bi kadin oalrak bosanmak da var..Ayrica sana bisey diyim, evlilik oncesi böyle yapan kadin sana evlenince kan kustururdu, nisanlin da seyrederdi..Ben hic görmedim evlenmeden önce böyle olup da evlenince düzelen kaynana,es ama tersini cok gördüm duydum yasadim.. Benim kaynanam evlenmeden once cok iyiydi, evlenmeden bi hafta önce sinyalini verdi, sonrasinda da aktive oldu icindeki ultra kaynana..Ben esimi cok sevdigim halde ve esim genellikle bana karsi anlayisli ve merhametli oldugu halde, annesinin hatasini olay aninda kabul edemediginde (sonradan itiraf etse de) cekip gidesim geliyor..Daha yeni yeni asmaya basladik, ki bu seninki gelin saplantili anadolu kadinindan öte bisey. hasta resmen. kötü kalpli.

Zor olsa da elbet gececek, sabret, baska insanlar da var dünya da,bi gun bi bakmissin yeni biri girmis hayatina :)

Allah yardimcin olsun...

allah sabır versin cnm bence verilmiş sadakan varmış en azından kaynananın yüzünü evlenmeden görmüşssün ya birde evlendikten sonra tırnaklarını çıkarsaydı daha kötüydü hemde kusura bakma ama nişanlında tam ana kuzusumuş senin kafanı yerlerdi kurtulmuşsun. umarım daha iyi kısmetlerin çıkar mutlu olursun.

belli ki oğlu annesine baya düşkünmüş,ara yolu bulabilirdi bence,evlenseydin yuvan pek sağlıklı olmazdı gibime geliyor herşeyde var demekki bir hayır,bu kadar sudan bir sebepten nişan bozulmazdı ama olmuş artık yapacak bişey yok,benim başımada benzeri bi olay geldi kına gecemde salonda en ücar köşeye geçen kayınvalidemi görmeden masaya oturdum diye kıyamet koptu neyseki halam uyardı git kaynananın elini öp çok pis bakıyor diye,sonra kalktım gittim öptüm bana on karış suratla ancamı aklına geldi gelin hanım dedii,döver gibi,7 sene oldu evleneli hala unutmadım o akşamki tavırlarını hepsinin yüzünden düşen bin parçaydı..şuanda bana sorarsan hala içimde sevgileri yok..olmayada niyeti yok bu saatten sonra..:19:

ahh ahh siz ne diyorsunuz, ben en cok onu sculuyorum ama kalbim...seviyor iste...unutamiyor. Son konusmamizda dedim, annen rahatsiz diye yapabiliyor bunlari ama sana noluyor senin mantigin sevgin nerde diyorum hala el öpmeye gelmedin dedi iste orda bitirdim :((( herkez ayrildigin iyi oldu bu böyle cekilmezdi diyor...ama iste bu sevgi nasil unutulcak? bana hergün mail atiyor cok pismanim diye ama güvenemiyorum artik hadi yine yari yolda birakirsa beni :(

pişman olmayı öğrenmiş ama dürüst olmayı öğrenememiş ,bu adamdan koca falan olmazmış zaten...bence sevin derim kurtulduğuna..

Canım nasılsın, daha iyisindir umarım.

Anca görüyorummm :( pardon
tesekkür ederim canim iyim...iyilesiyorum en azindan...son gelismelerde ailesi devreye girdi özürler felan dilendi tekrar...ailem yine bana birakti karari ama benim icin bitti artik...eski nisanlima güvenim kalmadi...güvensiz bi iliskide düsünemiyorum...

Back