kusura bakmazsanız ben tek şuçu karşı tarafa yükleyemiyorum. Sonuçta sizi de tanımıyorum,karşınızdakileri de...
Eski kayınvalideniz (ki o zamanlar sizin için çok önemli bir insan olması gerekiyor) kalkmış Türkiye den gelmiş.. Ne kadar adetlere göre ilk olarak gelin görmeye gidilse de, kadın kalkıp taa nerelerden geliyor. Nişanlınızın o zaman dediği gibi hakikaten 5 dakika uğrayamadınız mı? Aileniz neden buna bu kadar tepki gösterdi?
((((Adetler böyledir demek çok da bana mantıklı gelmiyor, bazı adetler şartlara göre gerçekleşmeyebiliyor.. Farklı şehirler olunca bile insanlar adetlerden tolerans gösterebiliyor, sizin ki farklı ülke yani.. ne olurdu bir adeti de usulünden farklı yapsaydınız?)))
5 yıl süren sevgililik dönemi, üstüne 1,5 yıl süren nişanlılık ... Nedir hala kız tek başına erkeğin evine gitmez mantığı..? Akşam oturmasına siz gitmeliydiniz demiyorum bakın, alt tarafı annecim hoşgeldiniz diyerek 5-10 dakikalık bir uğrama gerçekleşebilirdi.. Yaşlı bir kadının (ki bu kadın o sıralar sizin anneniz) gönlünü yapmış olabilirdiniz...
Yaşayan, görmüş geçirmiş insanlar hep nişanlılık döneminin stresinden bahseder, erkek arkadaşınızın gergin olabileceğini neden hiç hesaba katmadınız?
Annesinin psikolojik sorunları olduğunu söylüyorsunuz, ee bunu bile bile neden kadına bu kadar takıldınız? Kuzeninizin düğününde olanlara bakın, kayın valide fenalaşıyor, yalın ayak başı kabak tabirle ortalıkta... Sonra gelip nişanlınızın nasıl her şey normal gibi ortalıkta olmasını beklediniz? Haliyle oğlan dağılmış, kravat mı kalır, sizle ilgilenmeye hali mi?
Herkesin annesi kendine kıymetlidir. Kayın valide fenalaşmış eve bırakılmış, isterse eski nişanlınız annesinin yanında bile kalabilirdi. Çok da doğru bir durum olurdu. Sizin tabirinizle kadın deli (!) mazallah, ne olacağı belli mi olur? Ama kalmamış, geri salona dönmüş..Sizin için aslında bir şey yapmış.... Bırakın da yaka paça biraz dağınık olsun. Adam da neye uğradığını şaşırmış belli ki...
Ve zaman İlerledikçe iki tarafta birbirine sinir olmuş.. Kayın validenizin cidden sorunları varsa, aileniz orta yol bulmalıydı. Her söylediklerine alınmamalıydı. Çünkü ortada sağlık sorunu var.. Karşı taraf psikolojik rahatsız.. Çeyiz dediğiniz elbette önemlidir. Kızın evinden davulla neşeyle şen şakrak çıkmalıdır haklısınız ama karşı taraf problemli işte.. Hemen büyütmek yerine bir yol arasaydınız ?
Erkek arkadaşınızı yıllardır tanıyor biliyorsunuz sonuçta, onunda yaşadığı sıkıntılar olduğunu anlamalıydınız bence.. Onun içinde kolay değildir ki, sonuçta ne olursa olsun annesi.. Oğlum ne olurdu gelinim 5 dakika gelip elimi öpseydi, ben gelmişim nerelerden ne olurdu kına da biraz daha çok benimle ilgilenseydi dediğinde bir erkek için yaşanan utancı düşünün.. Annesidir ya hu nasıl der ki off anne diye.... Mecbur haklısın anne demiştir... İllaha bu sizi ezdirdiği anlamına gelmez ki. Erkek mantığıyla bakınca da çok da haklı bulmuştur zaten.. Benim annem kalksın gelsin, sevdiğim kadında bir elini öpmeye kalkıp gelmesin...
Her neyse Eski nişanlınızın hiç hatası yok demiyorum ama sadece kabahatin onda olduğunu da düşünmedim...
İnsan için gurur çok önemlidir, haklısınız ama sizde fazla gurur yapmışsınız hasta bir kadına karşı... Siz gerektiği kadar eski nişanlınızın yanında olmamışsınız ki o sizin yanınızda dursun...
Çok yazdım artık son vereyim en iyisi....
Olanlar olmuş, kurulmadan bir yuva yıkılmış...Umarım yeni hayatınızda çok ama çok mutlu olur, daha sağlam ilişkiler yaşarsınız..
(Yazdıklarım sizi incittiyse özür dilerim, sadece biraz daha farklı düşündüm... )
Açıkçası düşüncelerinize katılmıyorum. Ortada çok büyük bir anlayışsızlık var. Bu nasıl bir adamdır nasıl bir annedir ki böyle bir şeye cesaret ediyor? Yorumların tamamını okuduysanız eğer, daha önce yaşanan sorunlarda var ama kayınvalidenin yarattığı sorunlara zaten anlayış göstermiş herkes. Elbette adet öyledir diye gitmemesi doğru değil ama bazı aileler bu konuda çok hassas oluyorlar.
Ayrıca kayınvalidesi bütün konularda adetler konusunda hassas davranıp her şeyi usulüne göre yapıyorsa, bu konuda da adetlere uyulmalıydı.
Hem ne diyor arkadaşımız, eğer nişanlım bana tamam deyip sonrada annesi doldurunca beni azarlamasaydı bende aileme diretir giderdim diyor. Ayrıca ortada yalan var. Elimi öpmedi düğünde diyor kayınvalide, halbuki nişanlısı dahil herkes görmüş yanına gittiğini elini öpmeye çalıştığını.
Nişanlısı biliyor annesinin huyunu. Annem yarım saatte yuva yıkar diyende nişanlısı.Ayrıca kayınvalide oğlum evlenirse bana kimse bakmaz derdindeymiş okumuşsunuzdur eminim.
Annesinin huyunu bu kadar iyi bilen adam(!) bayılma yalanının da farkındadır. Herkesin içinde annesi elimi öpmedi deyince ama anne sende abartma kız geldi elini öpmeye diyebilmeliydi. Ama arkadaşımız neden beni korumadın deyince ya ben elini öpmeye gittiğini gördüm ama herkesin içinde nasıl söyleyebilirim diye cevaplamış, çok büyük karaktersizlik örneği.
Ayrıca kaçalım gidelim demesi falanda nasıl bir karakteri var gösteriyor.
Aslında mesele o kadar çabuk tatlıya bağlanırdı ki. Annesi sitem mi etti yoksa oğlunu azarladı mı bilemem ama nişanlısı arayacak annem güceniyor babanlarla konuşayım abin getirsin seni hayatım yaşlı kadın idare edelim diyecekti ve eminim kimse itiraz etmezdi de.
Ama nişanlısı utanmadan abisinin yanında üzerine yürüyor, o benim annemi saymadı istediğimi yaparım diyebiliyor.
Eğer evlilik olsaydı, bu evlilikten hayır gelmezdi. En doğru kararı vermiş ve ayrılmış helal olsun!
Benim ailem bu tip bir kaynana yüzünden ayrılıyorlar. 22 yıllık evlilikleri bitti. Her sorunda bu örneği veriyorum ama hayatın içinden işte, duyun görün ibret alın. Konu sahibi arkadaşta evlenir, ya kucağında çocuk eve döner ya da senelerce kahır çekerdi. Allah'ın sevgili kuluymuş ki kurtulmuş.
Sen hayatına bak arkadaşım. Gençsin, güzelsin, eğitimli ve aklı başında bir genç kızsın. Hayatını kur, mesleğini eline al ve ayakları yere sağlam basan biri ol. Nişanı attın diye kimse küçük göremez seni.
Sen şimdi etrafındaki erkeklerin farkında değilsindir ama eminim defalarca beğenen, tanışmak isteyen olmuştur. Adam gibi arkanda duracak, elinden tutacak bir eşin olur umarım. Sakın fikrinizi değiştirmeyin. Kesinlikle affetmeyin. Tabi bu benim düşüncem..
Hepimiz iyi niyetliyiz, herkese saygı duyuyorum ama ne yazık ki bu olaylar insanların gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor. Çok uzun yazdım bende ama dayanamadım. Umarım çok mutlu olursun arkadaşım. Cesaretin için tebrikler..