Ne abartması canım bana öyle yapıcak telefonlarına bile çıkmak istemezdim herhalde.İyi dayanıyosunuz eşinin annesını uyarmaması da ilginç.Laf söylesen kesin çıngar çıkartır kaynanan öyle bir tip belli ama sende çok sakinsinMerhaba arkadaslar, kk uzun zamandir takio ediyorum ve derdimi paylasmak icin bende yeni üye oldum.. Konum biraz uzun olabilir anlasilmayan yerler olursa lutfen kusura bakmayin, dusuncelerinize ihtiyacim var..
2 yillik bir evliligim ve 4 aylik bir bebegim var. Esimle severek evlendik ikimizde iş gereği ailelerimizden uzaktayiz. Esimle evlenmeden once yaklasik 3 yil arkadaslik donemimiz oldu eşimin ailesiyleevlenme surecinde tanistim. Kv haricinde hepsini o kadar seviyorum ki hic bi problemimiz yok. Konuya girecek olursam kv evlendigimden beri surekli beni kiracak cumleler kiriyor, hep takilmamaya çalıştım ama artik dayanamiyorum ve dogumdan sonra bu durum psikolojimi etkiledi.. Ornegin, mutfakta kendisine yardim etmeye calistigimda surekli o oyle yapilmaz bu boyle yapilmaz elimden aliyor. Baska kizlari surrkli bana overek anlatiyor, bir defasinda tum aile birlikte kahvalti yaparken herkesin icinde bana "ben baskalarini cok istedim (esim icin) ama olmadi" gibi bi cumle kurdu gorumcem ve kp susturmaya calisti ama devam etti oldu bitti artik napalim filan dedi. Uzakta yasadigimiz icin problem etmemeye basladim taki doguma kadar. Dogum olmadan ben bakcam ben gelirim demeye basladi. Dogumdan bi hafta once geldi ve o bi haftada esim calistigi icin yanliz kaldil ve herseyde bi laf soktu ben cok strese girdim, normal dogum baslamayinca bebegim buyuk oldugu icin dr sezeryanakarar verdi. Kv herkesi arayip doguramadi bu sezeryan olcak diye haber verdi. Hastanede sutum gelmesine ragmen herkestwn2dolu dolu geliyo sutun yok diye surekli moralimi bozdu. Ilk hafta annem ve ablam yanimda kaldi. Hergun arayip bebekle ilgili bakmamizla ilgili moral bozucu seyler soyledi. Annem o sirada hastalandi ve donmek zorunda kaldi bebege bulasmasin diye bu arada annem calisiyor o yuzden bi hafta izni vardi. Annem donunce annen kacti gitti diye laf etti. Neyse lohusalikta 40 gun boyunca yanimda kaldi. Esim ise gidince butun gun oturdu yemek yap ne yicez dedi, bebegim hic uyumadi gecelrri bende uyumadim haliyle ve bebek gece agladiiginda niye agliyo diye geldi surekli yatakodamiza girdi bu cocuk cok huysuz soyle boyle dedi. Doktor gittigimizde "bunun sutu aci galiba olcermisiniz" diye doktora sordu ben sok oldum.. Esimle konustugumda onla konusunca esime agladi. Esimde benim abarttigimi soyluyor takilma diyor ama artik o kadar yoruldum ki. Simdide hergun goruntulu arayip bebegimi gormek icin surekli konusmada sunu yap bunu yap.. Bebekten2 hep fazlasini bekliyor niye donmuyo niye konusmuyo gibi.. Yani o kadar cok sey varki yaptigi bunlar bi kismi. Artik onlarin yanina memlekete gitmek istemiyorum strese girop hastalaniyorum o kadar yoruldum kikendimi telkin etmeye calisiyorum sonucta hayatimizda surekli olucak birisi ama yaptiklarini da sindiremiyorum.. Ne yapmaliyom nasil davranmaliyim artik ben cozum bulamiyorum cunku uzak duruyorm anlamiyor bazen netten uzerine alinmasi gerekn yazilar paylasiyorum begeni atiyor uzerine alinmiyor. Birde surekli benim oglum benim bebegim diyor beni hep dislayip sadece oglunun cocugu gibi konusuyor.
Gercekten ben mi abartiyorum arkadaslar ne yapmam lazim
Aslında biz ilmi siyaset yapamıyoruz. Söyle olabilirdi. Tabiki gelirim siz bana doktor bulun falan deseydin, hiç tartışmaya girmeseydin. Doğum zamanı gelince de " doktor yolculuk yapmamı yasakladı vah vah tüh tüh kusura bakmayın ." Deseydin hem beynin hem kulakların rahat ederdi.Bu erkekler ne körler ya bu kadar olmaz valla . Bizde görev nedeni ile ailelerden başka şehirdeyiz ( allahım bin şükür çok mutluyum bu yüzden) daha geçen kasımda kvler bize geldiler bana diyor ki doğuma memlekete gelirsin bende kalırsın ben sana bakarım . Bende dedim ki ben sana gelemem sana gelsem annem gelemez olmaz öyle şey dedim. Bana zorluyor gelir diye gelemez ya nasıl gelsin dedim . Şimdi hamile kaldım geçen ay 1 geceliğine memlekete gittik . Hemen buraya gelirsin Doğuma dedi görümce ile ikisi . Bende hayır ben orada doktorumu buldum evimde olacağım diyorum 800 km uzaktalar zaten ya ben ne zaman gideyim Doğum için . Ben gelmeyeceğim diyince mosmor oldu bebeğin kimliğinden güneydoğuda bu il mi yazacakmış öyle diyor bana . Doğuma inşallah annem gelecek yanına Buda gelir aynı seninki gibi delirtecek beni . Kendi kızının doğumunda 2 gün kaldı yanında sadece kız lohusalık depresyonu geçirdi annesi gitti diye kendi ağızları ile söylüyorlar bunu da . Erkekler anlamıyorlar abartıldığını düşünüyorlar . 2 gün evvel görümcem aradı yine memlekette Doğum şarkısı söylüyor bana bende gelmeyeceğim dedim . Şimdi Haziran’da tatil dönüşü yine uğrayacağız o zaman yine aynı konular açılacak net sert konuşacağım bu konuyu kesip atacağım . Sende cevap ver susma
Yapim ve meslegim geregi sakinim. Ve muhtemelenn sakinligimi nezaketimi aptallik saniyor :/ yorumlarda arkadaslar belirtmis saka yapma bana de diye soyledim bende saka oldugunu anlamiyorum komik degil cunku diye ondada sen anlamiyorsun alingansin diye sucladi :) tartismayi sevmuyorum cevap verdikce o da konusmanin dozunu artirarak uzatiyor.Ne abartması canım bana öyle yapıcak telefonlarına bile çıkmak istemezdim herhalde.İyi dayanıyosunuz eşinin annesını uyarmaması da ilginç.Laf söylesen kesin çıngar çıkartır kaynanan öyle bir tip belli ama sende çok sakinsin
Senin su yasadigini ve belki de daha fazlasini gelinlerin %99u yasiyor, emin ol. O yuzden hic kafana takma. O buna devam edecek, sen duymayacaksin, umursamayacaksin, o da kuduracakMerhaba arkadaslar, kk uzun zamandir takio ediyorum ve derdimi paylasmak icin bende yeni üye oldum.. Konum biraz uzun olabilir anlasilmayan yerler olursa lutfen kusura bakmayin, dusuncelerinize ihtiyacim var..
2 yillik bir evliligim ve 4 aylik bir bebegim var. Esimle severek evlendik ikimizde iş gereği ailelerimizden uzaktayiz. Esimle evlenmeden once yaklasik 3 yil arkadaslik donemimiz oldu eşimin ailesiyleevlenme surecinde tanistim. Kv haricinde hepsini o kadar seviyorum ki hic bi problemimiz yok. Konuya girecek olursam kv evlendigimden beri surekli beni kiracak cumleler kiriyor, hep takilmamaya çalıştım ama artik dayanamiyorum ve dogumdan sonra bu durum psikolojimi etkiledi.. Ornegin, mutfakta kendisine yardim etmeye calistigimda surekli o oyle yapilmaz bu boyle yapilmaz elimden aliyor. Baska kizlari surrkli bana overek anlatiyor, bir defasinda tum aile birlikte kahvalti yaparken herkesin icinde bana "ben baskalarini cok istedim (esim icin) ama olmadi" gibi bi cumle kurdu gorumcem ve kp susturmaya calisti ama devam etti oldu bitti artik napalim filan dedi. Uzakta yasadigimiz icin problem etmemeye basladim taki doguma kadar. Dogum olmadan ben bakcam ben gelirim demeye basladi. Dogumdan bi hafta once geldi ve o bi haftada esim calistigi icin yanliz kaldil ve herseyde bi laf soktu ben cok strese girdim, normal dogum baslamayinca bebegim buyuk oldugu icin dr sezeryanakarar verdi. Kv herkesi arayip doguramadi bu sezeryan olcak diye haber verdi. Hastanede sutum gelmesine ragmen herkestwn2dolu dolu geliyo sutun yok diye surekli moralimi bozdu. Ilk hafta annem ve ablam yanimda kaldi. Hergun arayip bebekle ilgili bakmamizla ilgili moral bozucu seyler soyledi. Annem o sirada hastalandi ve donmek zorunda kaldi bebege bulasmasin diye bu arada annem calisiyor o yuzden bi hafta izni vardi. Annem donunce annen kacti gitti diye laf etti. Neyse lohusalikta 40 gun boyunca yanimda kaldi. Esim ise gidince butun gun oturdu yemek yap ne yicez dedi, bebegim hic uyumadi gecelrri bende uyumadim haliyle ve bebek gece agladiiginda niye agliyo diye geldi surekli yatakodamiza girdi bu cocuk cok huysuz soyle boyle dedi. Doktor gittigimizde "bunun sutu aci galiba olcermisiniz" diye doktora sordu ben sok oldum.. Esimle konustugumda onla konusunca esime agladi. Esimde benim abarttigimi soyluyor takilma diyor ama artik o kadar yoruldum ki. Simdide hergun goruntulu arayip bebegimi gormek icin surekli konusmada sunu yap bunu yap.. Bebekten2 hep fazlasini bekliyor niye donmuyo niye konusmuyo gibi.. Yani o kadar cok sey varki yaptigi bunlar bi kismi. Artik onlarin yanina memlekete gitmek istemiyorum strese girop hastalaniyorum o kadar yoruldum kikendimi telkin etmeye calisiyorum sonucta hayatimizda surekli olucak birisi ama yaptiklarini da sindiremiyorum.. Ne yapmaliyom nasil davranmaliyim artik ben cozum bulamiyorum cunku uzak duruyorm anlamiyor bazen netten uzerine alinmasi gerekn yazilar paylasiyorum begeni atiyor uzerine alinmiyor. Birde surekli benim oglum benim bebegim diyor beni hep dislayip sadece oglunun cocugu gibi konusuyor.
Keske o an aklima gelseydiCnm valla doğum sonrası stresli oluyor insan hiç çekemezdim ben ki benim kendi annem -sütüm gelmiyor diye- beni çok stres etmişti. ‘Anne sen git’ dedim, bana iyi gelmiyorsun. Yani süreç zaten zor. Ararsa açmayın telefonu, bahane çok: Sesini kısıyorum, tuvaletteydim, bebeğim uyudu, ben uyudum ya da daha gerçekçi olun; anne sizinle konuşunca geriliyorum, sütüm azalıyor, eleştiri ve beklentilerinizin sonu yok, oğlunuzla konuşun ona anlatın o bana söylemeyecek öyle tembihledim kocamı diyin bi sakinlesin yerinde. Ama şunu da unutmayın ileride işinize yarayabilir kvniz. Onlara gittikçe çocuğa baktırın kocanızla çıkın gezin çok durmayın. Bu sayede çocuk pışpışlamaktan size laf sokmaya sıra gelmez. Bir de dikkatimi çekti. Fazla yumuşaksınız. Lafınızı esirgemeyin yoksa bir ömür ezilirsiniz. Ben bana başka kız alacaktım oğluma dese kvme ‘ Anne hala geç değil,bana da iyilik etmiş olursunuz derdim. Ama tabi herkes sizin gibi denizanası parpon kaynana sevmez sanmıyorum çok dobrasınız nede olsa oğlunuzu alınca sizi de alacaklar. Kim ölüm tehlikesi barındıran bu ev sınırlarına girmek ister bilemiyorum. der ve eklerdim ay şaka yaptım gelin kv toprağına çekermiş
Bende biliyor musun yapamıyorum ya çok çabalıyorum annem yapıyor mesela öğrendi . Görümceye diyorum ki ne zaman geleyim bi söyle diyorum Doğumdan 1 hafta önce filan diyor . Olacak iş mi normal Doğum olacak olsa nereden bileyim ne zaman olacağını . Ocak’tan doğacak bu çocuk inşallah 800 km gideceğiz eşim beni bırakacak 800 km geri dönecek . Sonra beni almaya 800 gelecek sonra geri dönecek 1600 tl öyle harcanacak yolda . Buradaki hastahanenin tsk ile anlaşması var 600 tl normal Doğum olacak doktor girecek . Memlekette öyle birşey yok arkadaşım 2500 tl ye doğum yaptı 2000 tl de öyle fark edecek . Ben kucağımda bebekle o kadar yolu geri döneceğim 12 saat sürüyor yol . Annem Kv evine gelemeyecek rahatça ben annemin evinde olamayacağım delireceğim valla bak . Anlatıyorum kafaları basmıyorAslında biz ilmi siyaset yapamıyoruz. Söyle olabilirdi. Tabiki gelirim siz bana doktor bulun falan deseydin, hiç tartışmaya girmeseydin. Doğum zamanı gelince de " doktor yolculuk yapmamı yasakladı vah vah tüh tüh kusura bakmayın ." Deseydin hem beynin hem kulakların rahat ederdi.
Yapabilir miydim? Tabi ki hayır. Ilmi siyaset yapanlara öyle imreniyorum ki.......
Valla canım ben Senin bebek olmamış versiyonunum.Sadece aramızdaki fark benim kv kimsenin olmadığı yerde laf sokuyor uyanık.Kimseyi inandiramiyordum söylediklerine.Sonra bende Kimsenin olmadığı yerde laf sokuyordum böyle böyle kavga ettik aylardır konuşmayız.Ama işte bu da bir çözüm değil.Ben istiyorum ki gelin kv gezip tozalim günlere gidelim ama olmadı işte.Susmak da çözüm değil ben bir türlü ortasını bulamadım.Bizim orda bi laf var adını deliye g*tünü çalıya koyuyor diye.Çok fena k.validen tabi benimki de.Allah yar ve yardımcımz olsun.Merhaba arkadaslar, kk uzun zamandir takio ediyorum ve derdimi paylasmak icin bende yeni üye oldum.. Konum biraz uzun olabilir anlasilmayan yerler olursa lutfen kusura bakmayin, dusuncelerinize ihtiyacim var..
Amacim kv ile kavga edip cevap vererek sorunu cozmek degil basta da belirttim bu kadini degistirecek degilim.. Burdan beklentim sorunun cozulmesi yada bosver takma laflari degil. Ben olayin icinde oldugum icin objektif davranamiyorum farkli bi bakis acisi belki beni rahatlatir cozumu bulabilirim diye yazdim. Ailemin beni yetistirme sekli saflik sakinlikten ote, kendimizi savunurken kirmamamk incitmemek, saygili olmak biz boyle gorduk.Parmaklarınız var burda konu açmisiniz tık tık yazmışsınız
Ağzınızın olduğunuda düşünüyorum, çatır çatır cevap versenize hem kv gerekirsede eşe
Burdaki insanlar ne yapabilir
Size verecekli akıl, boşver, mesafeli olur, kendini ezdirme, kafana takma....
Amaç bunları duymaksa ok
Amaç kv ile sorunları çözmekse iş sizde bittiyor
Aslında size kızmadımda sizi böyle pasif yetiştiren aileniz suçlu
Tesekkur ederim, aynen oyle bende inandiramadim. Allah sizede kolaylik versin :)Valla canım ben Senin bebek olmamış versiyonunum.Sadece aramızdaki fark benim kv kimsenin olmadığı yerde laf sokuyor uyanık.Kimseyi inandiramiyordum söylediklerine.Sonra bende Kimsenin olmadığı yerde laf sokuyordum böyle böyle kavga ettik aylardır konuşmayız.Ama işte bu da bir çözüm değil.Ben istiyorum ki gelin kv gezip tozalim günlere gidelim ama olmadı işte.Susmak da çözüm değil ben bir türlü ortasını bulamadım.Bizim orda bi laf var adını deliye g*tünü çalıya koyuyor diye.Çok fena k.validen tabi benimki de.Allah yar ve yardımcımz olsun.
4 aylık bebe amuda da kalksın mı?Hey Allahm ne kafalar var.eşim işteyken yada tam yanımızdan ayrıldığında bunlar oluyor.. eşimin yanında bı defa kaçırdı yıne ağzından bişeyler eşim cevap verdi ama yine dinlemedi :) bazen kp de laf ediyor onu da dinlemiyor. bebeğim allaha şükür sağlıklı iyi bi bebek ama sırf benim kötü olduğumu belirtmek için bi adım fazlasını bekliyor, çocuk dönmeye başladı şimdide neden emeklemiyor ters yatır şöyle yap böyle yap. sanki ben bişeyleri yapmıyorum gibi davranıyor. Ailemin yanındada patavatsızlık yaptığı oldu, annem domint bi kadındır cevap biraz sert verir bu seferde aileler kötü olcak diye üzüldüm. susmamın sebebi benim babam vefat etti onun babasını kendi babam gibi seviyorum görümcemi kız kardeşim gibi eşimi de seviyorum. ailede tek kv böyle ve ben diğerlerinin hatrına kötü olmayayım diyorum bayramda gitmek hiç istemiyorum ama ilkk torun ve kp cok düşünceli sırf o üzülmesin diye gidip geliyrum
O sizin dedikleriniz böyle bi kv ile kavgaszız çözülmez. Bir cinnet işi çözer ve uzun bir süre rahat edersiniz. Denemenizi tavsiye ederim.Amacim kv ile kavga edip cevap vererek sorunu cozmek degil basta da belirttim bu kadini degistirecek degilim.. Burdan beklentim sorunun cozulmesi yada bosver takma laflari degil. Ben olayin icinde oldugum icin objektif davranamiyorum farkli bi bakis acisi belki beni rahatlatir cozumu bulabilirim diye yazdim. Ailemin beni yetistirme sekli saflik sakinlikten ote, kendimizi savunurken kirmamamk incitmemek, saygili olmak biz boyle gorduk.
Ya yemek yapmak ne kadar zor olabilir ki. Yağ soğan salça üçlüsüne ne koysan yemek oluyor zaten. Keşke siz yapsaymışsınız ayıp ya bide ramazan daBencede görümcem kv ile aynı apartmanda oturuyordu . Kv de dünürü sevmiyor baktı ki olmuyor kızı bırakmış evine dönmüş . Görümcem bunu bana anlatmıştı dedi ki kendimi balkondan aşağı atsam ne olur diye düşündüm dedi. Aynı olayı dünürün ağzından dinledim annesi duramadı kaçtı dedi . Kv temizlik yapmaz 15 gün ev süpürmüyor mesela birde genç 66 doğumlu. Yemek pişirmez geçen sene ramazanda onun yanında kalmak zorunda kaldım 1 tencere sulu köfteyi tam 3 gün iftarda sahurda şeklinde yanına birşey yaptırmadan yedirdi . Böyle olunca ben evimde ister miyim gelip bana baksın diye istemiyorum tabi.
Dedim ki anne bugün iftara ne yemek yapayım ses yok bir kere daha aynı soruyu sordum yine ses yok dünkini mi yiyelim dedim evet dedi olay bittiYa yemek yapmak ne kadar zor olabilir ki. Yağ soğan salça üçlüsüne ne koysan yemek oluyor zaten. Keşke siz yapsaymışsınız ayıp ya bide ramazan da
Bence görümce tekrar birşey derse ona lohusalık döneminde anlattıklarını hatırlatın.
Bi anıları depreşsin de sizi rahat bıraksın
Çok dağıttık konu sahibi kusura bakma ☺
İşine geleni nasıl da duymuşDedim ki anne bugün iftara ne yemek yapayım ses yok bir kere daha aynı soruyu sordum yine ses yok dünkini mi yiyelim dedim evet dedi olay bittikonu sahibinin kv de yemek yapmıyormuş çok üzüldüm ya kv şimdi evinde de yapmıyor zaten
o zaman yüzyüze geldiğinizde o konuşurken, kulaklığı takıyorsun müziği açıyorsun, sen de şarkıya eşlik ediyorsun. 'muhattap olmuyorum seni takmıyorum' mesajı ver.Yapim ve meslegim geregi sakinim. Ve muhtemelenn sakinligimi nezaketimi aptallik saniyor :/ yorumlarda arkadaslar belirtmis saka yapma bana de diye soyledim bende saka oldugunu anlamiyorum komik degil cunku diye ondada sen anlamiyorsun alingansin diye sucladi :) tartismayi sevmuyorum cevap verdikce o da konusmanin dozunu artirarak uzatiyor.
Eşiniz gerçekten annesinde hata olmadığını mı savunuyor, yoksa annem de böyle değişmiyor idare et mi diyor?Amacim kv ile kavga edip cevap vererek sorunu cozmek degil basta da belirttim bu kadini degistirecek degilim.. Burdan beklentim sorunun cozulmesi yada bosver takma laflari degil. Ben olayin icinde oldugum icin objektif davranamiyorum farkli bi bakis acisi belki beni rahatlatir cozumu bulabilirim diye yazdim. Ailemin beni yetistirme sekli saflik sakinlikten ote, kendimizi savunurken kirmamamk incitmemek, saygili olmak biz boyle gorduk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?