Bir kayinvalide derdi de benden 😞

Parmaklarınız var burda konu açmisiniz tık tık yazmışsınız
Ağzınızın olduğunuda düşünüyorum, çatır çatır cevap versenize hem kv gerekirsede eşe
Burdaki insanlar ne yapabilir
Size verecekli akıl, boşver, mesafeli olur, kendini ezdirme, kafana takma....
Amaç bunları duymaksa ok
Amaç kv ile sorunları çözmekse iş sizde bittiyor
Aslında size kızmadımda sizi böyle pasif yetiştiren aileniz suçlu

Bir tane de bende var. Her şeyi eleştirir. Ama iyiliğim (!) için. Başta ben de çok takıyordum ama şimdi cevabını veriyorum. Normalde ikili tartışma diyaloglarını hiç sevmem hemen uzaklaşırım. Biz de bir tabir var " lal söyletir" derler. engelli arkadaşlarımı tenzih ederim. Bu bir deyim. Yani o kadar çok konuşur ki karşıdaki lal olsa konuşmaya başlar manasında. Sizin de yapacağınız şey eşinizin görmesini sağlamak ve altta kalmayıp çok da saygısızca olmayan cevaplar vermeniz.

Ne abartması canım bana öyle yapıcak telefonlarına bile çıkmak istemezdim herhalde.İyi dayanıyosunuz eşinin annesını uyarmaması da ilginç.Laf söylesen kesin çıngar çıkartır kaynanan öyle bir tip belli ama sende çok sakinsin

Aslında biz ilmi siyaset yapamıyoruz. Söyle olabilirdi. Tabiki gelirim siz bana doktor bulun falan deseydin, hiç tartışmaya girmeseydin. Doğum zamanı gelince de " doktor yolculuk yapmamı yasakladı vah vah tüh tüh kusura bakmayın ." Deseydin hem beynin hem kulakların rahat ederdi.
Yapabilir miydim? Tabi ki hayır. Ilmi siyaset yapanlara öyle imreniyorum ki.......

Yapim ve meslegim geregi sakinim. Ve muhtemelenn sakinligimi nezaketimi aptallik saniyor :/ yorumlarda arkadaslar belirtmis saka yapma bana de diye soyledim bende saka oldugunu anlamiyorum komik degil cunku diye ondada sen anlamiyorsun alingansin diye sucladi :) tartismayi sevmuyorum cevap verdikce o da konusmanin dozunu artirarak uzatiyor.

Cnm valla doğum sonrası stresli oluyor insan hiç çekemezdim ben ki benim kendi annem -sütüm gelmiyor diye- beni çok stres etmişti. ‘Anne sen git’ dedim, bana iyi gelmiyorsun. Yani süreç zaten zor. Ararsa açmayın telefonu, bahane çok: Sesini kısıyorum, tuvaletteydim, bebeğim uyudu, ben uyudum ya da daha gerçekçi olun; anne sizinle konuşunca geriliyorum, sütüm azalıyor, eleştiri ve beklentilerinizin sonu yok, oğlunuzla konuşun ona anlatın o bana söylemeyecek öyle tembihledim kocamı diyin bi sakinlesin yerinde. Ama şunu da unutmayın ileride işinize yarayabilir kvniz. Onlara gittikçe çocuğa baktırın kocanızla çıkın gezin çok durmayın. Bu sayede çocuk pışpışlamaktan size laf sokmaya sıra gelmez. Bir de dikkatimi çekti. Fazla yumuşaksınız. Lafınızı esirgemeyin yoksa bir ömür ezilirsiniz. Ben bana başka kız alacaktım oğluma dese kvme ‘ Anne hala geç değil,bana da iyilik etmiş olursunuz derdim. Ama tabi herkes sizin gibi denizanası parpon kaynana sevmez sanmıyorum çok dobrasınız nede olsa oğlunuzu alınca sizi de alacaklar. Kim ölüm tehlikesi barındıran bu ev sınırlarına girmek ister bilemiyorum. der ve eklerdim ay şaka yaptım gelin kv toprağına çekermiş

Senin su yasadigini ve belki de daha fazlasini gelinlerin %99u yasiyor, emin ol. O yuzden hic kafana takma. O buna devam edecek, sen duymayacaksin, umursamayacaksin, o da kuduracak

Keske o an aklima gelseydi bende boyle biseyi nasil soyler sokuyla hivbosey diyemedim

Bende biliyor musun yapamıyorum ya çok çabalıyorum annem yapıyor mesela öğrendi . Görümceye diyorum ki ne zaman geleyim bi söyle diyorum Doğumdan 1 hafta önce filan diyor . Olacak iş mi normal Doğum olacak olsa nereden bileyim ne zaman olacağını . Ocak’tan doğacak bu çocuk inşallah 800 km gideceğiz eşim beni bırakacak 800 km geri dönecek . Sonra beni almaya 800 gelecek sonra geri dönecek 1600 tl öyle harcanacak yolda . Buradaki hastahanenin tsk ile anlaşması var 600 tl normal Doğum olacak doktor girecek . Memlekette öyle birşey yok arkadaşım 2500 tl ye doğum yaptı 2000 tl de öyle fark edecek . Ben kucağımda bebekle o kadar yolu geri döneceğim 12 saat sürüyor yol . Annem Kv evine gelemeyecek rahatça ben annemin evinde olamayacağım delireceğim valla bak . Anlatıyorum kafaları basmıyor

Valla canım ben Senin bebek olmamış versiyonunum.Sadece aramızdaki fark benim kv kimsenin olmadığı yerde laf sokuyor uyanık.Kimseyi inandiramiyordum söylediklerine.Sonra bende Kimsenin olmadığı yerde laf sokuyordum böyle böyle kavga ettik aylardır konuşmayız.Ama işte bu da bir çözüm değil.Ben istiyorum ki gelin kv gezip tozalim günlere gidelim ama olmadı işte.Susmak da çözüm değil ben bir türlü ortasını bulamadım.Bizim orda bi laf var adını deliye g*tünü çalıya koyuyor diye.Çok fena k.validen tabi benimki de.Allah yar ve yardımcımz olsun.

Amacim kv ile kavga edip cevap vererek sorunu cozmek degil basta da belirttim bu kadini degistirecek degilim.. Burdan beklentim sorunun cozulmesi yada bosver takma laflari degil. Ben olayin icinde oldugum icin objektif davranamiyorum farkli bi bakis acisi belki beni rahatlatir cozumu bulabilirim diye yazdim. Ailemin beni yetistirme sekli saflik sakinlikten ote, kendimizi savunurken kirmamamk incitmemek, saygili olmak biz boyle gorduk.

Tesekkur ederim, aynen oyle bende inandiramadim. Allah sizede kolaylik versin :)

4 aylık bebe amuda da kalksın mı?Hey Allahm ne kafalar var.
Ailede diğerleri iyimis,sen ozaman kvdeye dersini verr.
Sen de yalnızken söyle lafını,kayıt ederm vlaa yaptklarını gizliden gerekirse:)

O sizin dedikleriniz böyle bi kv ile kavgaszız çözülmez. Bir cinnet işi çözer ve uzun bir süre rahat edersiniz. Denemenizi tavsiye ederim.
Kırmamak, incitmemek saygılı olmak evet, ama hakkedene. Böylesine değil.
Siz böyle yaptıkça eşinizin gözündede değeriniz kalmıcak. Çünkü sürekli kendini ezdireni sevmez erkekler. Ezmek için zemin hazırlarsınız

Ya yemek yapmak ne kadar zor olabilir ki. Yağ soğan salça üçlüsüne ne koysan yemek oluyor zaten. Keşke siz yapsaymışsınız ayıp ya bide ramazan da
Bence görümce tekrar birşey derse ona lohusalık döneminde anlattıklarını hatırlatın.
Bi anıları depreşsin de sizi rahat bıraksın
Çok dağıttık konu sahibi kusura bakma

Dedim ki anne bugün iftara ne yemek yapayım ses yok bir kere daha aynı soruyu sordum yine ses yok dünkini mi yiyelim dedim evet dedi olay bitti konu sahibinin kv de yemek yapmıyormuş çok üzüldüm ya kv şimdi evinde de yapmıyor zaten

İşine geleni nasıl da duymuş
Zaten siz yapacakmışsınız daha derdin ne be kadın
Çok merak ettim evde ne yiyiyorlar? Kp mi yapıyor?

o zaman yüzyüze geldiğinizde o konuşurken, kulaklığı takıyorsun müziği açıyorsun, sen de şarkıya eşlik ediyorsun. 'muhattap olmuyorum seni takmıyorum' mesajı ver.
belki bundan anlar.

Eşiniz gerçekten annesinde hata olmadığını mı savunuyor, yoksa annem de böyle değişmiyor idare et mi diyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…