Bir kayinvalide derdi de benden 😞

ya ne saçma sapan bir kadın bu böyle? evime almam ben böylesini o kocana da kayınvalidene de iki çift laf etsene ya ben sinirlendim burda yeminle. bir cinnet herşeyi çözer aslında atma içinden ne geliyorsa herkese söyle. böyle böyle sindirir seni ileride daha kötü olursun.
 

Eşiniz yokken öyle konuşuyorsa, sizde esiniz yokken saygılı bir şekilde ağzının payını verin. Biz herhangi sokaktan gecen birine böyle bize konusmaya izin verirmiyiz vermeyiz. Aynısı aile için de geçerli olmali. Esinize aglasa "abartiyorsun. Beni bilmiyormusun" diye gecin.Ben mesela çocuk bakım konusunda ilk başlarda elestirildigimde "Herkes kendi çocuğunu yetistirdi ve yetistirsin o yeter. Akıl almak istediğim bir konu olsa sorarim" diye.Allahtan uzak sehirdesiniz. Ha öyle zırt pırt telefonda görüşmek zorundada değilsiniz. Saçma konuşmalara devam ettigi sürece minimuma indirin. Torunu görmek istiyorsa esinizde gösterebilir. Siz fazla muhattap olmayin.
Ve bunu eklemek isterim: büyüklerimize saygımız sonsuz, ama onlar büyüklüklerini bildiği sürece. Yok bilmiyorlarsa bizimde psikolojimizi korumamiz lazim. Artik sizinde çocuğunuz var. Bütün enerjiniz onla lazim.
 
Senin annen eşine bu kadar laf soksa eşin susar mıydı tabiki susmazdı
O zaman sen de susmayacaksın, bırak ne olacaksa olsun böyle hayat geçmez.
Eşine "böyle üzülüyorum ama demesin" demeyeceksin gayet kendinden emin sinirli ve kararlı "Annene söyle bir daha benimle öyle konuşmasın, yoksa ben de onun dilinden konuşurum yeter ben sustukça saf sandınız beni, ben senin annenin laflarını aşağılamalarını çekmek için evlenmedim seninle, yeter bir daha düzgün konuşsun" deyin.

Yaşadıklarını tahmin edebiliyorum
Ben de çocuk doğunca kayınvalidenin saçma hareketlerine dayanamadım ipi kopardım, ne olacaksa olsun dedim.
Ama cidden sen diş göstermeyince herkes tepene binmeye yer arıyor
Kadınlar aman evliliğim bozulmasın susayım içime atayım diyor da böyle ömür geçmez sonu gelmez , eğer sen haklı olduğun konuda sesini çıkardın diye evliliğin bozulacaksa varsın bozulsun zaten evlilik olmuyor o.
 
bence o anda tepkini koyacaksın. içine atmayacaksın yutmayacaksın.
kahvaltıda başkalarını istedim ama olmadı dediği anda çatalı bıçağı şak diye masaya atacak, ühühüü diye masadan kalkıp diğer odaya geçeceksin veya doğrudan kendini tuvalete kilitleyeceksin. bırakacaksın onlar yalvarsın çık kızım ordan diye. çıkınca da benim burda yediğim 2 lokma zehir oldu, istemiyorum artık gelmem diyeceksin.
bebek niye dönmüyor niye konuşmuyor derse eee babası da böyleymiş, sen söylemiştin, babasına çekmiş işte diyeceksin. ben 8 aylıkken yürümeye, 10 aylıken konuşmaya başlamışım diyeceksin.
memlekete gidince de penses olacaksın, alacaksın çocuğunu kucağına geçeceksin bir köşeye.
sen alttan aldıkça seninki tepene çıkmış. imayla vs olmaz, eşinin gözünde de sen dırdırcı ve memnuniyetsiz olursun.
 
Koca kişisi nerde bu arada?
Ben kötü kvde yok,ezik koca var diyorm böyle durumlarda.
Anasını susturcak,bukadar basit.
4 aylık bebe sarkı mı söylesin_?
Nasıl konuşmuyor diyomus ya?
eşim işteyken yada tam yanımızdan ayrıldığında bunlar oluyor.. eşimin yanında bı defa kaçırdı yıne ağzından bişeyler eşim cevap verdi ama yine dinlemedi :) bazen kp de laf ediyor onu da dinlemiyor. bebeğim allaha şükür sağlıklı iyi bi bebek ama sırf benim kötü olduğumu belirtmek için bi adım fazlasını bekliyor, çocuk dönmeye başladı şimdide neden emeklemiyor ters yatır şöyle yap böyle yap. sanki ben bişeyleri yapmıyorum gibi davranıyor. Ailemin yanındada patavatsızlık yaptığı oldu, annem domint bi kadındır cevap biraz sert verir bu seferde aileler kötü olcak diye üzüldüm. susmamın sebebi benim babam vefat etti onun babasını kendi babam gibi seviyorum görümcemi kız kardeşim gibi eşimi de seviyorum. ailede tek kv böyle ve ben diğerlerinin hatrına kötü olmayayım diyorum bayramda gitmek hiç istemiyorum ama ilkk torun ve kp cok düşünceli sırf o üzülmesin diye gidip geliyrum
 
zaten o muhabbette masa buz kesti bende masayı toplamaya kalktm içeri gittim sonra geldi özür diledi ama olan oldu bi kere 1 yıl oluyor bu olay olalı bende o gün bugundur hiç aramıyorum... bu arada ben cevap vermezken arada yapıyordu ben cevap vermeye başlayınca daha cok yapmaya başladı
 
Sen de onu eleştir "Ay anne sen ne kadar karşılaştırmayı seviyorsun sürekli eleştiriyorsun ama bu yaptığın günah Allahın gönlüne güç gider de,doktor bebeğime çok sağlıklı diyor değerleri çok iyiymiş bence şükretmen lazım" vs. vs. gibi gözünü korkut.Böyle her lafını susup dinlemişsin kadını tepene çıkarmışsın bence.Arada tırnaklarını göster.
 
Görümceniz ben çektim yengem de çeksin diyor galiba.
 
Canım sen sustukca bu devam edecek anlaşılan. Tavrını koy artik böyle giderse gorusme. Telefonlarını açma. Bırak oğlunu arasin. Oh valla hem moralimi bozacak hem de her gün arayacak. Yok ya. Lütfen biraz ses çıkartın siz de insansınız. İnanın ben de buna yakın bir şey yaşadım yeni doğum yaptığımda daha 1 haftalikti bebeğim baktım kv canımı sıkıyor hadi sen kalk git ben kendi duzenimi kurayım istemiyorum kimsenin yardımını dedim. Usulüne göre gönderdim. Ve sezeryanli halimle 1 haftalık bebegimle tek kaldım. Evet zor oldu olmasına ama bana bir daha hiç bir şey diyemedi. Artık 10 kere düşünüyor benimle konuşurken. Bu arada birkaç kez benim eşim için de yok şu kızı istemiştim de falan dedi herkesin içinde ben de ay beni de şu çok istemişti ama olmayınca olmuyor kader iste deyip bozdum. Lütfen ezdirme kendini.
 
Görümceniz ben çektim yengem de çeksin diyor galiba.
Bencede görümcem kv ile aynı apartmanda oturuyordu . Kv de dünürü sevmiyor baktı ki olmuyor kızı bırakmış evine dönmüş . Görümcem bunu bana anlatmıştı dedi ki kendimi balkondan aşağı atsam ne olur diye düşündüm dedi. Aynı olayı dünürün ağzından dinledim annesi duramadı kaçtı dedi . Kv temizlik yapmaz 15 gün ev süpürmüyor mesela birde genç 66 doğumlu. Yemek pişirmez geçen sene ramazanda onun yanında kalmak zorunda kaldım 1 tencere sulu köfteyi tam 3 gün iftarda sahurda şeklinde yanına birşey yaptırmadan yedirdi . Böyle olunca ben evimde ister miyim gelip bana baksın diye istemiyorum tabi.
 
Ya bırak aileler mi kötü oluyor eşin mi kötü oluyor o mu kötü oluyor bu mu kötü oluyor? Peki ya sen nasılsın sen? Sen bir annesin.Sana muhtaç bir bebek var.Ruh ve beden yönünden sağlıklı olmalısın ki bebeğine de tam bir bakım sağla.Senin ruhunu sıkıp psikolojini bozan her şey bebeğini de etkiliyor.Kendin için değilse de bebeğin için kendini ezdirme.Kocana şikayet etme zaten umursamayıp abartıyosun diyormuş.Kendi işini kendin gör.İnsanoğlu zayıf gördüğünü ezer kayınvalide iş arkadaşı hatta eş bile.Güçlü ve dişli ol.Yaşın da az değilmiş.Ben seni 22 23 sanmıştım.
 
yarısıda okumayı bıraktım peygamber sabrı vermiş sana allah. lohusa halimle ben onu evden kovar bide cinnet geçirir evde sağlam eşya bırakmazdımmmmm.
 
Hergün size laf sokan kayınvalidenizle görüntülü yada normal konuşmak zorunda değilsiniz. Gündüz açmayın, akşam esiniz gelince arasın görüntülü oğluyla ne konuşuyorsa konuşsun.

Eşiniz birşey derse de benim psikolojimden kıymetli değil senin annen dersiniz.

Laflarina da kırılmasın diye sessiz kalmayın. Olan size olur.
 
Verin cevabını.
Açmak istemediğinizde de açmayın telefonu.
Eşinize söylerse de bebek uyumadı,huysuzdu telefonla ugrasacak,bakacak vaktim olmadı deyip geçin.
Kendinizi boşa üzüyorsunuz, siz kendi içgüdülerinize güvenin,boşverin konuşsun dursun.
 
Cevap verdigimde de aman saka yapiyorum cok alingansin sen deyip tartisiyor. Sonra hicbisi yokmus gibi tekrar devam ediyor. Hicbiseyi uzerine alinmiyor.
kolayı var iyi öyleyse bende şaka yapıyorum sende alınganlık etme diyin eşinizin olmadığı yerde ağzınıza geleni sayın eşinize yok öyle bir şey şakalaşıyorduk nasıl öyle algılamış allahallah deyin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…