- 3 Mayıs 2015
- 457
- 218
- 38
-
- Konu Sahibi Gulbahcesii96
Eğer sadece bu fikirle polis olmak istiyorsanız insallah olamazsiniz.
Ben yazdıklarınızı az bile buldum.Daha yazılabilecek söylenebilecek çok şey var.O çok denilen maaşla oradan oraya atanıp hiç bilmediğiniz şehirlerde sil baştan hayat kurmak hiç kolay olmuyor maalesef.Zorluklarının yanında işini gönülden yapan onlarca insanda var elbet bu zorluğuna karşılık yaşanacak gurur dolu anları...Fakat ne gururu nede sorunları parası hesap edilerek yapılacak iş değil.Rabbim hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin.Eşim polis, şu an doğu görevindeyiz. Karşı komşumuzda hem kendisi hem eşi polis. Nerdeyse tüm çevrem polis şu an.
Valla kusura bakmayın, yanlış düşünüyorsunuz önce bunu söyleyeyim. Polislik parası için yerleşmesi kolay olduğu için zordan kaçmak için yapılacak bir iş değil.
Bunun doğu görevi var nöbeti var operasyonu var, kısaca var Allah var.
Eşim bazen dış göreve gidiyor, 3 gün diye gidiyorlar 10 gün yok, bazen daha uzun.
Kadınsın diye sana hafif görevler falanda vermiyorlar.
En az günde 12 saat çelik yelek koca silah palaska bilmem ne çoğu adamın bile isyan edip taşıyamadığı şeyleri hergün giyicekmisin?
Şu an çevremde bir sürü öğretmen,mühendislik mezunu var atanamamış parası tatlı gelmiş girmiş polis okuluna, şu an hepsi isyan halinde. Hepsi küfrederek işe gidip geliyorlar.
Düzenli aile hayatı yok, akşam yemeğinde sofradan kaldırıp göreve çağırıcaklar bazen, izin günleri sıkıntı, çat diye izinleri bi kapatıyorlar tüm planlar çöp olur gider.
Meslek hayatındaki sıkıntıları daha aklıma gelmeyen çok şey var.
Yani öyle aman atanmak zor aman parası güzel diye yapılacak iş değil kusura bakma, bu ülkeninde böyle kolaya kaçıp başka şey olması zor dur ben gidip polis olayım diye düşünen polise askere hiç ihtiyacı yok zaten.
Bazı meslekler vardır gönül vermeden,çok sevmeden,işine bağlanmadan asla yapamazsın. Polislik,askerlik,öğretmenlik vs gibi..
Düşünceniz bu ise asla girmeyin, ki zaten belirtmişsiniz düşünceniz bu şekilde. Olmaz, bulaşmayın.
halledersiniz endiselenmeyinNe guzel ya benim kuzeniniz sansliymiscalisiltiranim yok amaa bende kurslara para kaptirmak istemiyorum belediyenin parklarinda calisicam da Ankara'da yasiyorum hava cok soguk isinsin biraz baslicam insallah calismaya
Ben yazdıklarınızı az bile buldum.Daha yazılabilecek söylenebilecek çok şey var.O çok denilen maaşla oradan oraya atanıp hiç bilmediğiniz şehirlerde sil baştan hayat kurmak hiç kolay olmuyor maalesef.Zorluklarının yanında işini gönülden yapan onlarca insanda var elbet bu zorluğuna karşılık yaşanacak gurur dolu anları...Fakat ne gururu nede sorunları parası hesap edilerek yapılacak iş değil.Rabbim hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin.
Polis memuruyum. Bazı yorumları gerçekten hayretle okudum. Hani şu misal dışı seni yakar içi beni. Ben bayanım bana ağır görev vermezler operasyona gitmem gece nöbete gitmem diyen hiç gelip hayal kırıklığı yaşamasın. Dış görevden geldim. Tam tamına 500 km yol gittim ve geri geldim. 24 saat görev yaptım. Ve kadın olmanın zorluğu alternatifiniz yok. Çünkü zaten personel yokluğunda sayımız o kadar az ki. Erkek personeli idare edecek olan arkadaşı var ama kadının yok.
Burada kimse polislik askerlik zor demedi. Her mesleğin zorluğu var işini severek yapman lazım dedi. Allah aşkına ne diyosunuz. Askerler kelle koltukta geziyo tabiri caizse. Kim para için ölüme gider. Şehit olmayı göze alarak gidiyo hepsi. Karılarını çocuklarını arkalarında bırakıp.devlet dicekki polisin askerin maaşı asgari ücret o zaman görücem sizin gibi bizim mesleğimiz kutsal diyenleri ne oluyor o kutsala babam asker emeklisi bu arada her meslek para için yapılır vatanımı çok seviyorum polis olıyım asker olıyım geçin bunları maaşlar asgari ücgari ücret olsun bakalım kaç kişi kalıyor o bizim mesleğimiz çekilmez diyen çok zor herkes yapamaz diyen insanları zorsa gitsinler vasıfsız işçi olsunlar
Bakın İslam öncesine, Osmanlı tarihine o zamanlar da maaş vardı d'mi?(!)Kusura bakmayın ama kpss ile ömrümü çürütmek istemiyorum kısa yoldan para kazanayım diyorsunuz. O zaman niye üniversite okudunuz? Okudugunuz bölümü secerken iş imkanlarına bakmadınız mı?
Sinirleniyorum böyle okuyacagi üniversiteyi, yapacağı işi araştırmadan boşvermislikle biseyler okuyup sonra "ay kpss aman issizlik of ben ne yapıcam" diyenlere. 20li yaşlarda insanız, boşbeleş kararlar alıp kendini gelistirme sonra da baska çıkış yolları ara. Sadece size özel degil, ülkede genel bi lakaytsızlık var bu konuda. Adam bölüm seçiyor ama sectigi Bölümün iş imkanı ne diye dogru düzgün araştırmıyo bile. Internette 1-2 siteye bakıyo tamam.
Siz böyle kpssye çalışmaya üşeniyorsunuz daha, polislik size göre değil bence.
Desem ki vatan millet sakarya diye polisliğe tutkuyla bağlısınız, o da değil. Sizin icin dogru bir tercih olmadığı aşikar
Bu soyledikleriniz o kadar dogru ki her meslegin kendine gore zorlugu varBen kilom boy ve yüzümdeki dikiş izi yüzünden olamadım. Şuanda alsalar koşarım polisliğe. Madencilik çok mu kolay. 20 saat ameliyata giren doktor çok mu kolay. Esnaflık çok mu kolay. Asgari ücretle çalışan marketlerdekiler çok mu kolay. Vatanım için askerlik polislik çok istiyorum ama pöh olmak en büyük hayalim ama yüzümdeki ve vücudumdaki iz yüzünden olamıyorum. Hemşirelik çok mu kolay. Ben alsalar şimdi Doğu da asker bile olurum. Vatanım vatanım vatanım. Hayata bir kere geliyoruz. Vatanım için yaşamak şehit olmak istiyorum İnşaAllah. Polislerimize askerlerimize selam olsun. Emin olun içinizde istek varsa kolay zor demeyin. Tezgahtarlık yapanlar var oturmaları yasak. 15 saat boş dükkanda bile oturamıyor. Hemşireler nöbette 48 saat uyuyamayan var. Haftada 3 gün eve gidenler var. Bayan askerlerimiz var. Vatan aşkı başkadır kolay zor olmuyor. Ben olamıyorumAblam mimar sabah 7 akşam 6 şantiye de erkeklerin yanında inşaatta. Emin olun çok zor. Annem öğretmen babam doktor. Herkes öğretmenlik kolay diyor kaç kere öğrencilerin ergenliği ile mücadele etmekten onların saygısızlığına sabrederken uyuyamadı. Hayatta kolay birşey yok. Dayımlar esnaf. Elemanları bayanlar 15 saat dükkanda çalışıyor. Ben çok kötü oluyorum onları görünce
Bu soyledikleriniz o kadar dogru ki her meslegin kendine gore zorlugu var
Her yazdığınızı hak vererek okudum.. Ama sizde bana hak verin lütfen çevremde ögretmen arkadaslarim var kpss'ye girdi puanını aldı ama hala atanamadı 1 senedir bekliyor. İnsanların psikolojisi bozuluyor artık o kadar okuyoruz ki benim bölümüm 5 yıllık 5 yıldır okuyorum ama okulu bitirince ne olucam? Atama mı var diye dusunuyorum boyle dusununce kafayi yicek gibi oluyorum.. O yüzden kendime cıkış yolu ariyorum. Zaten polis olmayı tabii ki sadece maaşı için istemiyorum ben vatanımı milletimi seven biriyim her Türk genci gibi.. Benim bu başlığü acarken ki amacim sadece kadınlar operasyonlara katiliyorlar mi? Bunu ogrenmekti ben birine silah cekip vuramam.. Gercekten bu durumda kalsam asla bi insani vuramam yoksa 24 saat hic uykusuz da calisirim.Her mesleğin zorluğu var fakat işini severek yaptığın zaman zorluğunu en az şekilde hissediyorsun. Misal veriyorum öğretmenlik, ben öğretmenim. Lise zamanlarımdan beri istedim ve bu yola çıktım, yani zorluklarınıda seviyorum,birilerine bir faydam olması birilerinin benden aldığı bilgi ile hayatına yön vermesi büyük gurur.
Fakat ben bunu sevmeseydim,maaşı iyi diye yapsaydım yapamazdım, bunun arızalı velisi var, arızalı öğrencisi var, yazılı okuması var, günümüz ergen gençleri ile uğraşmak herkesin harcı değil mesela, o zaman bana çok zor gelirdi nefret etmeye kadar giderdi iş, sabah 6'da küfrederek kalkardım akşam ağlayarak gelirdim heralde.
Mesela doktorluk, maaşı çok iyi, düşünebiliyormusun sadece parası için doktor olan birini ? Karşısındaki hastaya saygısız, ilaçları yazıp yazıp gönderen, soru soramadığın, başından savan bir doktor.
Sevilmeden yapılabilecek bir meslek belki vardır belki yoktur bilemem, her işin elbet zorluğu var, ama sevmeden maaşı için kolaylık için yapılan meslek eziyettir insana.
Polislik,askerlikte bu mesleklerin en önde gelenlerinden.
Mesela şu an meslek sahibi olamayan maaşını iyi bulan gençler askere gidip askerde kalmak istiyorlar, yarın öbürgün operasyon olduğu zaman parası için asker olan adam atar mı kendini en öne sence? Sen bu adama güvenip can emanet edermisin? Ben edemem açıkcası.
Polislikte aynı şekilde, benim gözümde hepsi birer kahraman, hepsinden kastım aşkla tutkuyla vatanına bağlı olan ve işinide aynı tutkuyla yapanlar. Saygım,sevgim sonsuz.
Ama aynı saygıyı para için polislik yapan bir insana karşı gösteremem, karşınızdaki kişi size kpss ile atanmak zordu bende yerleşmesi kolay diye polis oldum dese nasıl bir tepkiniz nasıl bir surat ifadeniz olur, ben açık söyleyeyim şöyle bi suratımı buruştururum. Kadın ya da erkek için geçerli bu söylediklerimin hepsi, kadınlarda polislik yapabilir alasını yapar hemde, öyle kadınlar var ki çevremde benim diyen erkeğe taş çıkartır cesaretiyle gücüyle mesleğine olan aşkıyla. Kimse sana sen kadınsın bacım geç kenarda otur dinlen uzat şöyle ayağını demeyecek bunu hayal ediyorsan yanılıyorsun.
Ama bunların hiç biri 4.500 tl maaş için burda sürünmüyorlar.
Maaşı size çok geliyor ama, eşim polis, bakın net maaşı 5 bin tl üzeri şu an, doğu görevindeyiz, 1 buçuk yıl daha burdayız ve 2 kişi geçinemiyoruz. Gittiğin her yerde sil baştan ev kuruyorsun, sürekli orda burdasın, yediğin yemek içtiğin su herşey senin cebinden. Bulunduğumuz şehrin eziyeti zaten cabası, ben 5 bin tl için asla gelmem bu şehre ve asla bu işi yapmam mesela, ama bu mesleğe aşk duyuyorsam bin lira için bile gelir paşalar gibi yaparım görevimi layığı ile.
Siz önce şuna bir cevap verin.
Asgari ücret ya da örnek veriyorum 2.300 tl maaşı var.
Polis olmak istermisiniz?
Kadınlar tabiki operasyonlara katılıyorlarHer yazdığınızı hak vererek okudum.. Ama sizde bana hak verin lütfen çevremde ögretmen arkadaslarim var kpss'ye girdi puanını aldı ama hala atanamadı 1 senedir bekliyor. İnsanların psikolojisi bozuluyor artık o kadar okuyoruz ki benim bölümüm 5 yıllık 5 yıldır okuyorum ama okulu bitirince ne olucam? Atama mı var diye dusunuyorum boyle dusununce kafayi yicek gibi oluyorum.. O yüzden kendime cıkış yolu ariyorum. Zaten polis olmayı tabii ki sadece maaşı için istemiyorum ben vatanımı milletimi seven biriyim her Türk genci gibi.. Benim bu başlığü acarken ki amacim sadece kadınlar operasyonlara katiliyorlar mi? Bunu ogrenmekti ben birine silah cekip vuramam.. Gercekten bu durumda kalsam asla bi insani vuramam yoksa 24 saat hic uykusuz da calisirim.
Bakalim zaten her isteyen polis olamiyor bunun mulakatları var eger olmazsa hayirlisi der baska islere bakarim sinavlara calisirim tekrar herkes icin hayirlisi olsun insallah 5 yil okuduktan sonra bir baltaya sap olurum ayrica diploma notum da iyidir okulda derslerime calisirim oyle bastan savma bir universite hayati gecirmedim..
Her yazdığınızı hak vererek okudum.. Ama sizde bana hak verin lütfen çevremde ögretmen arkadaslarim var kpss'ye girdi puanını aldı ama hala atanamadı 1 senedir bekliyor. İnsanların psikolojisi bozuluyor artık o kadar okuyoruz ki benim bölümüm 5 yıllık 5 yıldır okuyorum ama okulu bitirince ne olucam? Atama mı var diye dusunuyorum boyle dusununce kafayi yicek gibi oluyorum.. O yüzden kendime cıkış yolu ariyorum. Zaten polis olmayı tabii ki sadece maaşı için istemiyorum ben vatanımı milletimi seven biriyim her Türk genci gibi.. Benim bu başlığü acarken ki amacim sadece kadınlar operasyonlara katiliyorlar mi? Bunu ogrenmekti ben birine silah cekip vuramam.. Gercekten bu durumda kalsam asla bi insani vuramam yoksa 24 saat hic uykusuz da calisirim.
Bakalim zaten her isteyen polis olamiyor bunun mulakatları var eger olmazsa hayirlisi der baska islere bakarim sinavlara calisirim tekrar herkes icin hayirlisi olsun insallah 5 yil okuduktan sonra bir baltaya sap olurum ayrica diploma notum da iyidir okulda derslerime calisirim oyle bastan savma bir universite hayati gecirmedim..
Başlığı görünce bir kadın uğruna neler yapılmıyor ki polislikte nedir diye düşündüm bir an.
Aynen daha 30 umdayim dökülüyorumBenim icin de masa başı duz memurluk ideal. Eve is getirmek yok, kalabalik gurultulu sınıflarda bas agrisi cekmek yok, tum gun ayakta ders anlatmaktan varis problemleriyle ugrasmak yok, yuksek sesle konuşmaktan farenjit olmak yok...komsunun tavugu komsuya kaz gorunur misali...
Yazdıklarınızda cok haklisiniz herkesin hakkinda hayirlisi olsunBakın bende vatanımı çok seviyorum, elime türlü türlü imkanlar verseler yine gitmem yine gitmem burdan. Taşından toprağına kadar.
Ama polis olabilirmiyim, hayır olamam. Çünkü içimde böyle bir aşk yok malesef.
Ben hak veriyorum elbet, malesef şu an en iyi üniversitelerden mezun olan insanlar bile işsiz kalabiliyor, bir öğretmen kasiyerlik yapmak durumunda kalabiliyor, bir mühendis satış temsilcisi olmak durumunda kalabiliyor.
Ama sadece kpss-atama vs dertleri yüzünden polis olunmaz çünkü polislik böyle birşey değil malesef.
Sorunuzun cevabı ise, evet kadınlarda operasyonlara katılıyor, özel harekat gibi dağ bayır gezmiyor olabilirsiniz ama katılıyorsunuz, pomemden mezun olup anında buyur bu masa senin diye masabaşı iş vermiyorlar.
Kaldı ki birini vurmak zorunda kalabilirsiniz, gözünüz kara olmak zorunda bu konuda. Yani belki ütopik bir örnek ama ülkemizde bunlarda yaşanıyor mesela, bir kez olduysa bir daha neden olmasın.
Fethi Sekin trafik polisiydi, emniyet içerisinde belki birçok kişi için en rahat birimlerden biridir, sonuçta trafik polisi hırsız kovalamaz, cinayetle ilgilenmez,terör vs uğraşmıyor. Ama o gün görevini yaptığı yerde birilerine ateş ederek durdurmak zorundaydı, çünkü ordaki tek yetkili kişi kendisiydi.
Neden sizin başınıza gelmesin ?
Asayişte olduğunuzu varsayalım, gece devriyesine çıktınız mesai arkadaşınızla, o esnada bir olaya şahit oldunuz müdahale edecek olan kişi sizsiniz, karşınızdaki kişi direndi ve onu durdurmak için mesela bacağından vurmak zorundasınız, bunu nasıl yapacaksınız? Bu sık sık rastlanılan bir durum sonuçta.
Evde küçücük bebeğiniz olacak, belki o gün ateşi var belki huzursuz, sizi arayıp çağıracaklar? Bunlar çok sık olan şeyler..