Bir kadın için Polis olmak..

Bence bir kadın için en uygun meslek öğretmenlik ki ben 8 buçuk 5 buçuk çalışan memurum ben bile bazen isyandayım
Benim icin de masa başı duz memurluk ideal. Eve is getirmek yok, kalabalik gurultulu sınıflarda bas agrisi cekmek yok, tum gun ayakta ders anlatmaktan varis problemleriyle ugrasmak yok, yuksek sesle konuşmaktan farenjit olmak yok...komsunun tavugu komsuya kaz gorunur misali...

Sizin eşiniz pöh olabilir mi acaba ben pomem den bahsediyorum pomem okuduktan sonra trafik polisi oluyosun ya da subede oluyosun o tarz seyler normal polislerin celik yelek giydigini hic gormedim

Ben polis ailesi çocuğuyum. Haliyle sayisiz tanidigim kadin polis var.
Polislik tabii ki zor meslek ama bence kadinlara degil. Zaten operasyon moperasyon, teror eylemlerinde ya da diger tehlikeli islerde kadinlara gorev yazilmiyor. Eger personel acigi var da yazilmasi gerekiyorsa subeye yaziliyor. Sokaklara inmezsiniz yani. Hele bir de cocugunuz olursa size kimse dokunmaz. Gece vardiyasina bile girmezsiniz. Bu acidan polislik meslegi cok iyi, bunlar tabii resmi haklar degil ama kendi iclerinde meslek dayanismlari cok yuksek oldugu icin, diger mesleklerde olan hamile ya da cocugu olan kadina mobbing yapılmaz. Ha kotu bir amire denk gelirsiniz o da her seye gorev yazabilir. Ama ben doguda ve batida hicbir yerde gormedim.
Turkiyede her meslek zor zaten. Seçilebilir.

Hayır özel harekatcı değil :)
Yanlışınız var pomem bittikten sonra ben şu birimde çalışıcam diyerek çalışılmıyor, düzen böyle değil keşke olsa. Hadi diyelim şanslı çıktınız, her türlü bunun nöbetleri 24 saat çalışmaları uzun görevleri şark görevi vs var. Yerleşik hayat malesef pek mümkün değil. Yani böyle kurulu bir düzen olmuyor, sabah 8 akşam 5 değil, mesela mesainiz 5 te bitiyor diyelim uzayabilir bu her zaman gittikten sonra geri çağrılabilirsiniz vs vs bir sürü şey.. Yani şöyle ki maaşı iyi mi evet şu an Türkiye ortalamasına göre iyi, ama gerçekten tutkuyla bağlı olmadan çekilecek bir iş değil bana göre.

Bir de benim babam tescilciydi, hep masa basi calisti. 20 sene. Siirtte de boyleydi, Ankara merkezde de. Boyle secenekleri de guzel. Maasi da cok iyi bence. Bu devirde kac meslek atanir atanmaz 4binden fazla aliyor.
Merhaba canim o bayanin yazdiklarindan sonra icime su serptin gercekten. Evet suan ki polis maaslari 4.500den basliyor cok cok iyi bir rakam bence bir kadin icin.. simdi mezun olunca issiz gezmekten de cok korkuyorum cevremde o kadar cok kisi var ki yilladir kpss ye calisip atanamayan ben de o yuzden sansimi pomem de denemek istiyorum. Ben zaten her zorlukta yilan kacan biri degilimdir, güçlü bir yapım var. Boyumda 1.70 kilom 58 insallah olabilirim gercekten cok istiyorum.

Benim evlenecegim kisi muhendis o da devlette calisiyor bu durumda es durumuyla onun yanina gitmez miyim

Erkek olsaydiniz asla onermezdim, gercekten erkekler icin cok zor bir meslek. Ama kadinlar icin boyle degil. Dedigim gibi tehlikeli gorevlere yazilmiyorlar zaten.
Es durumu icin de siz mutlaka dogu görevi yapacaksınız, o yuzden hep esinizin oldugu yerde olamazsiniz, onunla beraber dogudaki bir ile atanirsiniz, goreviniz bitince de donersiniz.

Şark görevi zorunlu mu yani bende eş durumuyla eşimin olduğu yere giderim siye düsünüyordum. Peki esim Batı da bir yerde olursa o nasıl oluyor ve şark görevi kaç yıl

Şark görevi zorunlu mu yani bende eş durumuyla eşimin olduğu yere giderim siye düsünüyordum. Peki esim Batı da bir yerde olursa o nasıl oluyor ve şark görevi kaç yıl

Evet zorunlu. O da kamu personeli olursa o da sizinle beraber doguya gelir. Siz hep batıda kalmazsiniz yani. Kamu personeli olmazsa zaten es durumu olmaz.
Doğu gorevi iline gore degisiyor. 5 senelik olan sehir de var 2 senelik olan da. Tehlikesine gore.

Ben meslegi yuksek olanin yanjna gidiliyor diye biliyordum o sekilde olmuyor mu ornegin o muhendis bende polis oldum diyelim onun oldugu yere gitmez miyim

Ben meslegi yuksek olanin yanjna gidiliyor diye biliyordum o sekilde olmuyor mu ornegin o muhendis bende polis oldum diyelim onun oldugu yere gitmez miyim

Devlet hizmet yükümlülüğü diye bir sey var. Buna tabii olan her memur yapmak zorunda. Yani dogu gorevi. Esiniz eğitim almadigi surece, siz dogu gorevini yapmak zorundasiniz. Sonra ona tabii olabiliyorsunuz. Bu her meslekte boyle. Doktorlukta da ogretmenlikte de.

Genellikle buro işlerine veriliyor kadın polisler. Operasyonda en önde koşan kadın polisler genelde bizim dizilerde oluyor :)

Yaparim zaten gorevimse peki kac yil oluyor sark gorevi

Asayistekiler super oluyor. Operasyona katilanlar kiliktan kiliga giriyorlar ya bayiliyorum :))

Merhaba yazdiklariniza hakvererek okudum fakat soyle soyleyeyim maalesef ki issizligin verdigi maddi ve manevi zirluklarda anlattiginiz kadar zor yada bircok meslek ayni sekilde zorluklar iceriyor

Ogretmen hemsire doktor muhwndis bir cok meslek grubundan arkadaslarim var ama ne yazik ki meslegini severek yapan 10 da 1 yoktur cogu aglayarak mealegini yapiyor istifa etmeyi dusunenlede karsilastip okuyup baska bi is yapicam diyenide mecburum parasi icin calisicam diyenide

Kacimiz sevdogimiz isi severek yapiyoruz birde bu acidan dusunun

Yillarca emek verdikten sonra anne baba eline bakmak kendini yük olarak hissetmek yada aileden devamli sitemli sözler duymakta sizin anlattiklariniz kadar zor seyler nerden mi biliyorum issizligi bende cektim hatta ailem taradindan egitimime hic katki saglanmamasina ragmen birde yuk gibi hissedilmenin verdigi psikolojiyi yasadim

Sizce baska bir alternatifiniz yoksa ne yapilabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…