Her mesleğin zorluğu var fakat işini severek yaptığın zaman zorluğunu en az şekilde hissediyorsun. Misal veriyorum öğretmenlik, ben öğretmenim. Lise zamanlarımdan beri istedim ve bu yola çıktım, yani zorluklarınıda seviyorum,birilerine bir faydam olması birilerinin benden aldığı bilgi ile hayatına yön vermesi büyük gurur.
Fakat ben bunu sevmeseydim,maaşı iyi diye yapsaydım yapamazdım, bunun arızalı velisi var, arızalı öğrencisi var, yazılı okuması var, günümüz ergen gençleri ile uğraşmak herkesin harcı değil mesela, o zaman bana çok zor gelirdi nefret etmeye kadar giderdi iş, sabah 6'da küfrederek kalkardım akşam ağlayarak gelirdim heralde.
Mesela doktorluk, maaşı çok iyi, düşünebiliyormusun sadece parası için doktor olan birini ? Karşısındaki hastaya saygısız, ilaçları yazıp yazıp gönderen, soru soramadığın, başından savan bir doktor.
Sevilmeden yapılabilecek bir meslek belki vardır belki yoktur bilemem, her işin elbet zorluğu var, ama sevmeden maaşı için kolaylık için yapılan meslek eziyettir insana.
Polislik,askerlikte bu mesleklerin en önde gelenlerinden.
Mesela şu an meslek sahibi olamayan maaşını iyi bulan gençler askere gidip askerde kalmak istiyorlar, yarın öbürgün operasyon olduğu zaman parası için asker olan adam atar mı kendini en öne sence? Sen bu adama güvenip can emanet edermisin? Ben edemem açıkcası.
Polislikte aynı şekilde, benim gözümde hepsi birer kahraman, hepsinden kastım aşkla tutkuyla vatanına bağlı olan ve işinide aynı tutkuyla yapanlar. Saygım,sevgim sonsuz.
Ama aynı saygıyı para için polislik yapan bir insana karşı gösteremem, karşınızdaki kişi size kpss ile atanmak zordu bende yerleşmesi kolay diye polis oldum dese nasıl bir tepkiniz nasıl bir surat ifadeniz olur, ben açık söyleyeyim şöyle bi suratımı buruştururum. Kadın ya da erkek için geçerli bu söylediklerimin hepsi, kadınlarda polislik yapabilir alasını yapar hemde, öyle kadınlar var ki çevremde benim diyen erkeğe taş çıkartır cesaretiyle gücüyle mesleğine olan aşkıyla. Kimse sana sen kadınsın bacım geç kenarda otur dinlen uzat şöyle ayağını demeyecek bunu hayal ediyorsan yanılıyorsun.
Ama bunların hiç biri 4.500 tl maaş için burda sürünmüyorlar.
Maaşı size çok geliyor ama, eşim polis, bakın net maaşı 5 bin tl üzeri şu an, doğu görevindeyiz, 1 buçuk yıl daha burdayız ve 2 kişi geçinemiyoruz. Gittiğin her yerde sil baştan ev kuruyorsun, sürekli orda burdasın, yediğin yemek içtiğin su herşey senin cebinden. Bulunduğumuz şehrin eziyeti zaten cabası, ben 5 bin tl için asla gelmem bu şehre ve asla bu işi yapmam mesela, ama bu mesleğe aşk duyuyorsam bin lira için bile gelir paşalar gibi yaparım görevimi layığı ile.
Siz önce şuna bir cevap verin.
Asgari ücret ya da örnek veriyorum 2.300 tl maaşı var.
Polis olmak istermisiniz?