Bir kadın için Polis olmak..

En yakın arkadaşım polis.
2 yaşında bebeğini bırakıp 4 gün 1000 km lik dış göreve gidiyor. Bu iş hiç kolay değil. Dışardan öyle görünebilir ama çok zor bence. Arkadaşım 30 yaşında hala batıya gelmedi. Yıllardır Doğu da.
Her yerin bi mecburi hizmet süresi vardır, arkadaşınız doğudan gelmek istemiyordur yoksa kimse onu yıllardır mecbur tutmaz, ayrıca maaş yüksek olunca doğudan kimse gelmek istemiyor.

Bu iş para işi değil bu Iş gönül işi , nöbetini parasını onunu bununu düşünecekseniz hiç denemeyin bile, önce vatan sevgisi ağır basmalı bu uğurda insanlar ölümğ göze alıyor kaldı ki siz nöbeti sorun ediyorsunuz, ayrıca kadın erkek cinsiyet ayrımı yoktur vatan sevgisi hepimizi için geçerli zorluklarda hepimiz için geçerli.

devlet dicekki polisin askerin maaşı asgari ücret o zaman görücem sizin gibi bizim mesleğimiz kutsal diyenleri ne oluyor o kutsala babam asker emeklisi bu arada her meslek para için yapılır vatanımı çok seviyorum polis olıyım asker olıyım geçin bunları maaşlar asgari ücgari ücret olsun bakalım kaç kişi kalıyor o bizim mesleğimiz çekilmez diyen çok zor herkes yapamaz diyen insanları zorsa gitsinler vasıfsız işçi olsunlar
Sizin babanız parası için yapmış diye herkes öyle sanmayin , benim babam polis eşim polis ben de polis olma yolundayım, ama asla sizin gibi çıkarcı düşünmüyorum . Vatanseverlik böyle bir şey.

Benim torpil yaptirma gibi bi sansim olsa bile asla yaptirmam cunku ben o isi kendim hakettiysem girmeliyim baska biri kendi emegiyle girecekken ben onun yerine girersem kul hakki yemis olurum ve omurumu onun hakkini yiyerek geciremem
Torpili savunmadim.
İşleyişin nasıl olduğunu yazdım.

Sizin babanız parası için yapmış diye herkes öyle sanmayin , benim babam polis eşim polis ben de polis olma yolundayım, ama asla sizin gibi çıkarcı düşünmüyorum . Vatanseverlik böyle bir şey.

anladım sizi ama siz beni pek anlamamışsınız babnız hangi ay dedi bana bu ay maaş vermeyin eşiniz dedimi ben vatanımı seviyorum bu ay maaş almıcam yada ne biliyim benim maaşım devlete yük almıyım dedimi dediyse haklısınız ben çıkarcıyım ama demediyse her ayın 15 de aldıysa parasını mis gibi harcadıysa hiç kusura bakmayın operasyonada gidecek kellesini koltuğunada alacak 24 saat uykusuzda kalacak mesleği neyi icap ediyorsa onu yapacak bunun adınıda vatanseverlik koymıca ekmek parası dicek

Her mesleğin zorluğu var fakat işini severek yaptığın zaman zorluğunu en az şekilde hissediyorsun. Misal veriyorum öğretmenlik, ben öğretmenim. Lise zamanlarımdan beri istedim ve bu yola çıktım, yani zorluklarınıda seviyorum,birilerine bir faydam olması birilerinin benden aldığı bilgi ile hayatına yön vermesi büyük gurur.
Fakat ben bunu sevmeseydim,maaşı iyi diye yapsaydım yapamazdım, bunun arızalı velisi var, arızalı öğrencisi var, yazılı okuması var, günümüz ergen gençleri ile uğraşmak herkesin harcı değil mesela, o zaman bana çok zor gelirdi nefret etmeye kadar giderdi iş, sabah 6'da küfrederek kalkardım akşam ağlayarak gelirdim heralde.

Mesela doktorluk, maaşı çok iyi, düşünebiliyormusun sadece parası için doktor olan birini ? Karşısındaki hastaya saygısız, ilaçları yazıp yazıp gönderen, soru soramadığın, başından savan bir doktor.

Sevilmeden yapılabilecek bir meslek belki vardır belki yoktur bilemem, her işin elbet zorluğu var, ama sevmeden maaşı için kolaylık için yapılan meslek eziyettir insana.

Polislik,askerlikte bu mesleklerin en önde gelenlerinden.
Mesela şu an meslek sahibi olamayan maaşını iyi bulan gençler askere gidip askerde kalmak istiyorlar, yarın öbürgün operasyon olduğu zaman parası için asker olan adam atar mı kendini en öne sence? Sen bu adama güvenip can emanet edermisin? Ben edemem açıkcası.

Polislikte aynı şekilde, benim gözümde hepsi birer kahraman, hepsinden kastım aşkla tutkuyla vatanına bağlı olan ve işinide aynı tutkuyla yapanlar. Saygım,sevgim sonsuz.
Ama aynı saygıyı para için polislik yapan bir insana karşı gösteremem, karşınızdaki kişi size kpss ile atanmak zordu bende yerleşmesi kolay diye polis oldum dese nasıl bir tepkiniz nasıl bir surat ifadeniz olur, ben açık söyleyeyim şöyle bi suratımı buruştururum. Kadın ya da erkek için geçerli bu söylediklerimin hepsi, kadınlarda polislik yapabilir alasını yapar hemde, öyle kadınlar var ki çevremde benim diyen erkeğe taş çıkartır cesaretiyle gücüyle mesleğine olan aşkıyla. Kimse sana sen kadınsın bacım geç kenarda otur dinlen uzat şöyle ayağını demeyecek bunu hayal ediyorsan yanılıyorsun.
Ama bunların hiç biri 4.500 tl maaş için burda sürünmüyorlar.
Maaşı size çok geliyor ama, eşim polis, bakın net maaşı 5 bin tl üzeri şu an, doğu görevindeyiz, 1 buçuk yıl daha burdayız ve 2 kişi geçinemiyoruz. Gittiğin her yerde sil baştan ev kuruyorsun, sürekli orda burdasın, yediğin yemek içtiğin su herşey senin cebinden. Bulunduğumuz şehrin eziyeti zaten cabası, ben 5 bin tl için asla gelmem bu şehre ve asla bu işi yapmam mesela, ama bu mesleğe aşk duyuyorsam bin lira için bile gelir paşalar gibi yaparım görevimi layığı ile.

Siz önce şuna bir cevap verin.
Asgari ücret ya da örnek veriyorum 2.300 tl maaşı var.
Polis olmak istermisiniz?

mesleği sevmek önemli bu konuda çok haklısınız ama siz hiç asgari ücret alıp 1 ay geçindinizmi yada işssiz çaresiz kaldınızmı tavsiye etmem ama inşallahta başınıza böyle bişey gelmez bir deneyin bakalım sevmediğiniz işlere nasıl aşkla bağlanıyosunuz o iş öyle olmuyor kardeşim benim allah kimseyi çaresiz bırakmasın sevmediğin halde gider poliste olursun askerde olursun çatışmaya en önde falan gitmesin hiç bir asker polis kendi canını korusun yeter onlar sağ olursa zaten bir işe yarıyorlar ölüsü 2 günde unutuluyor

anladım sizi ama siz beni pek anlamamışsınız babnız hangi ay dedi bana bu ay maaş vermeyin eşiniz dedimi ben vatanımı seviyorum bu ay maaş almıcam yada ne biliyim benim maaşım devlete yük almıyım dedimi dediyse haklısınız ben çıkarcıyım ama demediyse her ayın 15 de aldıysa parasını mis gibi harcadıysa hiç kusura bakmayın operasyonada gidecek kellesini koltuğunada alacak 24 saat uykusuzda kalacak mesleği neyi icap ediyorsa onu yapacak bunun adınıda vatanseverlik koymıca ekmek parası dicek
Ne alaka siz ne sanıyorsunuz, 4 ,5 milyar için canını tehlikeye atamaz kimse kusura bakmayın , işini sevmezse, vatanını sevmezse yapamaz.
Verdiginiz örnek o kadar alakasız ki..
İşini hakkıyla yapıyorsa maaşını tabii ki alacak ve harcayacak elbette , hakkı o para çünkü.

Ne alaka siz ne sanıyorsunuz, 4 ,5 milyar için canını tehlikeye atamaz kimse kusura bakmayın , işini sevmezse, vatanını sevmezse yapamaz.
Verdiginiz örnek o kadar alakasız ki..
İşini hakkıyla yapıyorsa maaşını tabii ki alacak ve harcayacak elbette , hakkı o para çünkü.

neyse düşüncelerimiz çok farklı ben herhangi bir devlet memurluğunun vatan sevgisiyle yapıldığına inanmıyorum maaşı iyi imkanları güzel emekliliği var işten kolayca kovulmassın falan filan imkanı iyi yani bunlar için yapıldığına inanıyorum vatan severlk ayrı bişey ben böyle düşünüyorum diye vatan haini olmuyorum herhalde demi

mesleği sevmek önemli bu konuda çok haklısınız ama siz hiç asgari ücret alıp 1 ay geçindinizmi yada işssiz çaresiz kaldınızmı tavsiye etmem ama inşallahta başınıza böyle bişey gelmez bir deneyin bakalım sevmediğiniz işlere nasıl aşkla bağlanıyosunuz o iş öyle olmuyor kardeşim benim allah kimseyi çaresiz bırakmasın sevmediğin halde gider poliste olursun askerde olursun çatışmaya en önde falan gitmesin hiç bir asker polis kendi canını korusun yeter onlar sağ olursa zaten bir işe yarıyorlar ölüsü 2 günde unutuluyor
Asker ve polislerimiz vefat edince şehit olur şehit !
Yazık gerçekten tüm vatanın birliği beraberliği için canını vermiş sehitlerimize ölüsü iki günde unutuluyor demişsiniz.
Siz ve sizin gibiler unutur ama ben ve benim gibi vatansever insanlar unutmaz asla.

neyse düşüncelerimiz çok farklı ben herhangi bir devlet memurluğunun vatan sevgisiyle yapıldığına inanmıyorum maaşı iyi imkanları güzel emekliliği var işten kolayca kovulmassın falan filan imkanı iyi yani bunlar için yapıldığına inanıyorum vatan severlk ayrı bişey ben böyle düşünüyorum diye vatan haini olmuyorum herhalde demi
Bilmem...

Bizde bir laf vardır
Okusun vatanına milletine hayırlı bir evlat olsun diye..
Bilmem yeterli geldi mi bu .

Asker ve polislerimiz vefat edince şehit olur şehit !
Yazık gerçekten tüm vatanın birliği beraberliği için canını vermiş sehitlerimize ölüsü iki günde unutuluyor demişsiniz.
Siz ve sizin gibiler unutur ama ben ve benim gibi vatansever insanlar unutmaz asla.

unutulmuyormu bu ülkede kaç şehit oldu daha dün 2 tane şehit oldu ne yaptınız bu gün hiç gülmedinizmi ne yaptınız unutmadınızda 3 gün sonra yine şehit gelicek yine unutucaz hep unutucaz ben unutmuyorum diyosanız bişey yapıyosunuzdur ne yapıyosunuz ailesine yardım ediyomusunuz çocuklarına eşine şahsi olarak yapıyorsanız helal olsun eli öpülecek insansınız yapmıyorsanız kuru kuru unutmuyorum demeyin burdan yazmak banada kolay sizede kolay görevini yaparken şehit düşmüş insan oda rahmetli oldu gitti ailesi çocukları onlar için birşey yapmıyorsanız yada yapmıyorsak içi boş vatan severliğinizi alı gidin başka yerde oynayın

unutulmuyormu bu ülkede kaç şehit oldu daha dün 2 tane şehit oldu ne yaptınız bu gün hiç gülmedinizmi ne yaptınız unutmadınızda 3 gün sonra yine şehit gelicek yine unutucaz hep unutucaz ben unutmuyorum diyosanız bişey yapıyosunuzdur ne yapıyosunuz ailesine yardım ediyomusunuz çocuklarına eşine şahsi olarak yapıyorsanız helal olsun eli öpülecek insansınız yapmıyorsanız kuru kuru unutmuyorum demeyin burdan yazmak banada kolay sizede kolay görevini yaparken şehit düşmüş insan oda rahmetli oldu gitti ailesi çocukları onlar için birşey yapmıyorsanız yada yapmıyorsak içi boş vatan severliğinizi alı gidin başka yerde oynayın
tüm polisler yapıyor şehit kardeşlerine yardım siz rahat olun o konuda .
Her ay yapılıyor hem de niye biliyor musunuz çünkü bu teşkilat böyle bir teskilat gidenin unutulmadıgi, emanetine sahip çıkılan bir teskilat.
Bilmediğiniz çok belli atıp tutmanızdan .

tüm polisler yapıyor şehit kardeşlerine yardım siz rahat olun o konuda .
Her ay yapılıyor hem de niye biliyor musunuz çünkü bu teşkilat böyle bir teskilat gidenin unutulmadıgi, emanetine sahip çıkılan bir teskilat.
Bilmediğiniz çok belli atıp tutmanızdan .

teşkilattan bahsetmiyorum siz şahsi olarak unutmuyorsunuz ya siz ne yapıyorsunuz

X