Bir kadın için Polis olmak..

Gulbahcesii96

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2018
716
689
28
Merhaba kadinlar kulubu uyeleri sayfada yeniyim ve bu ilk basligim olacak :)
Ben universite son sınıf ögrencisiyim ve bu sene polislik mulakatina girmek istiyorum. Acaba kendisi polis olan ya da cevresinde polis olan bayan arkadaslar varsa bana yardimci olabilir mi?
Polisligin avantaj ve dezavantajlarini yazan olursa cok sevinirim simdiden tesekkurler

Merhabalar kadinlar icin ne gibi zorluklari olur diye merak ediyorum ornegin ablaniz operasyonlara katiliyor mu ya da nobetleri oluyor mu acaba
Biz doğuda değiliz , o yüzden devlet büyükleri geldiği zaman ya da mitinglerde görevleri oluyor. Bazen tam gün çalışıyor. Yani 24 saat aralıksız. Onun dışında sınavlarda , maçlarda üst arama vs. Her mesleğin zorluğu var ; ki polislik de kelle koltukta tabiri caizse. Herşey gönlünüzce olsun :)

24 saat araliksiz mi gercekten zormus hele cocuklu kadinlar icin daha zor olur o zaman

Yorumları okumadan yazıyorum
İyi bir üniversiteden, 2 yabancı dille mezun
Asgari ücrete tamam diyor.

Git git sınava
Umarım kazanırsın.

Hayat çok pahalı, ama polis maaşı az değil

Kurtarırsın kendini

Yanlis anlasilmasin ama o nedenlede istiyorum cunku atanmak icin cevremde o kadar calisan var ki kpss ye ve hala atanamayan kendimi o yolda tuketmek istemiyorum. Ama polislik mulakatini gecebilir miyim onu da dusunuyorum

Eşim polis, şu an doğu görevindeyiz. Karşı komşumuzda hem kendisi hem eşi polis. Nerdeyse tüm çevrem polis şu an.

Valla kusura bakmayın, yanlış düşünüyorsunuz önce bunu söyleyeyim. Polislik parası için yerleşmesi kolay olduğu için zordan kaçmak için yapılacak bir iş değil.

Bunun doğu görevi var nöbeti var operasyonu var, kısaca var Allah var.

Eşim bazen dış göreve gidiyor, 3 gün diye gidiyorlar 10 gün yok, bazen daha uzun.

Kadınsın diye sana hafif görevler falanda vermiyorlar.

En az günde 12 saat çelik yelek koca silah palaska bilmem ne çoğu adamın bile isyan edip taşıyamadığı şeyleri hergün giyicekmisin?

Şu an çevremde bir sürü öğretmen,mühendislik mezunu var atanamamış parası tatlı gelmiş girmiş polis okuluna, şu an hepsi isyan halinde. Hepsi küfrederek işe gidip geliyorlar.

Düzenli aile hayatı yok, akşam yemeğinde sofradan kaldırıp göreve çağırıcaklar bazen, izin günleri sıkıntı, çat diye izinleri bi kapatıyorlar tüm planlar çöp olur gider.

Meslek hayatındaki sıkıntıları daha aklıma gelmeyen çok şey var.

Yani öyle aman atanmak zor aman parası güzel diye yapılacak iş değil kusura bakma, bu ülkeninde böyle kolaya kaçıp başka şey olması zor dur ben gidip polis olayım diye düşünen polise askere hiç ihtiyacı yok zaten.

Bazı meslekler vardır gönül vermeden,çok sevmeden,işine bağlanmadan asla yapamazsın. Polislik,askerlik,öğretmenlik vs gibi..

Düşünceniz bu ise asla girmeyin, ki zaten belirtmişsiniz düşünceniz bu şekilde. Olmaz, bulaşmayın.

Siz de kusura bakmayın ama Turkiye sartlarinda herkes bir isin şartlarını artisini eksisini dusunerek is secmek konusunda cok hakli. Hele ki uni son sinifta daha hic is tecrubesi olmayan biriyse tabii ki dusundugu meslegin bir kadin icin ilerdeki zorlugunu kolayligini hesaba katarak hareket edecek. Bence gereginden sert olmus yazdiklariniz. Birakin bildiklerinizi anlattiktan sonra olup olmak istemedigine o kadar versin.

en yakın arkadaşım kadın polis. bir zorluğundan bahsetmedi. üstelik polislerin yıpranma payı olarak erken emeklilik hakları da var. bu arada babam da polisti.
ben gençliğimde olmak istemiştim ama mecburi şark hizmeti o zamanlar aileden ayrılmamı zorlaştırmıştı. hep keşke olsaydım demişimdir.

Ben sert bir üslup ile yazmış olabilirim evet haklısınız ama çevremde sürekli polis olduğu için isyan eden her sabah sayarak söverek göreve giden insan sayısı oldukça fazla. Evet şu an bulunduğumuz şartlarda sevdiğimiz işi yapma şansımız düşün, artısı eksisi maaşı imkanları çok çok önemli, zorluk kolaylık vs..
Fakat polislik mesleği çok maaş alabiliyorsun diye yapılacak mesleklerden bir tanesi malesef değil, bu gönülden yapılması gereken mesleklerin en başında gelenlerden biri. Gecesi gündüzü yok, en iyi ihtimalle 12 saat - 24 saat ama çoğunlukla günlerce süren görevler, kimi zaman günlerce sokakta bile yatmak zorunda kalınan bir meslek bu. Az çok hepimizin bildiği gördüğü şeyler zaten bunlar, benim eşim polis ne tatilimiz var ne iznimiz belli, akşam yemeğine üniformasıyla oturuyor çağırıcaklar diye. Ben bunlardan bahsediyorum, öyle çok matah bir maaşı yok bence, hele ki bunca zorluğa insan aldığı maaşı bile görmüyor malesef, gönül vermeden çok istemeden yapılacak bir iş gerçekten değil, üslubum yanlış olabilir afedersiniz ama söylemek istediklerim gerçekten doğru şeyler.

Bence bir kadın için en uygun meslek öğretmenlik ki ben 8 buçuk 5 buçuk çalışan memurum ben bile bazen isyandayım

Bence bir kadın için en uygun meslek öğretmenlik ki ben 8 buçuk 5 buçuk çalışan memurum ben bile bazen isyandayım
Bayılıyorum böyle diyenlere. Maaş ve çalışma saatleri izinlere bakınca çok doğru kadın için en iyisi öğretmenlik. Ama şimdinin ergenleriyle çocuklarıyla gelin de 1 gün geçirin. Benim eşim de polis ve evet işinde zorlanıyor çoğu zaman. Ama öğretmen olsa çok zorlanır diye düşünüyorum bazen öğrencileri anlatıyorum ağzının ortasına geçiremedin mi diyor ters ters bakıyorum. Yani her meslek zor. Sen kendini nerede mutlu hissedeceksen orada ol.

Bizim mesleklerde zor tabiki öğretmenlik çok zor, eleştirmek için yazmadım ama ev işlerine çocuğa yetemiyoruz eve gelmem mesela 6 6 buçuk ondan sonra pilim bitmiş gibi hissediyorum, sizde en azından öyle bi durum yok şanslısınız, 15 tatil ve yaz tatili bulunmaz bi nimet :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…