bir insanlık sorgulaması ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de söylemeyi unutmuşum, sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza, bırakın bu duyarsiz, garip insanları. Evladını evinden atanlardan aile falan olmaz, aile demek yanlış bunlara. Zaten ısrarla uğraştınız, yine olmamış, olmaz zaten böyleleri ile.

cok güzel bir hareket.
kardes ayrı anne baba yeri ayrı diye düşünüyorum.
ama sizin tutundugunuz tavrı bende tutundum. sadece arada biri olmadıgı zaman düzelmeyecekler gibi geldi . ama burnumu sokmamam lazımdı. hastalık konusu bile olsa . ben hiç görüşmemeliydim . o görüşseydi keşke.
ben yüz verdim her seferinde.

diyorum ya iyi olmayı isterdim. ogluma bişeyler almasını özenmesini. kücük hediyeler de olsa .
torunu olarak görmesini ona göre yaklaşmasını.ama kendi evladı gibi benimsemesi ve sürekli akıl vermesi beni cileden cıkardı.

ben neler yasadım onu içimde tutabilmek için 3 ay yerimden kalkmadım. eşim artık kalcadan igne yapmayı ögrendi beni igneye götürürken bile yürümem sıkıntı olacak diye.
yine bunları yasayacagımı bilsem yine bu şekilde hamile kalmayo isterim.

ama şuan benim karnımda olan , ve daha saglıkla kucagıma almadıgım cocugum ğzerinden bazı seylerin dikte edilmesi çileden cıkardı beni
bi dur bakalım dıgsun . büyüsün.

yanlış anlaşılmasın 3 ayım dolana kadar o y
takra yatarken eşimle kendimz bile hayal kuramadık. konuşamadık .her kanama da hastaneye nasıl gittigimi bilmedim ben. o halde yüzsüzce biz ona bakarız önce sizin sonra bizim cocugumuz demesi falan hoş şeyler degil .

beni en cok şok eden , kapı eşigimize bırakılan kurban etleriydi. eşimle tartıştı diye kurban etlerinş kapıya bırakmaları.

evden cıkmak falan koymadı , en cok bu koydu

Bakın, bazı insanları sevgi ile, güzellikle kazanamazsınız. Kaldı ki evlatlarından resmen yararlanan bu insanlar, sizin ortak cıkmanızı hazmedemediler belki de. Bu karakterdeki anne baba, evladınızı hiç sahiplenmesin. zaten. Hayır değil sıkıntı olur size sadece.. belki de doğru mesafe, sonuç olarak geldiğiniz bu mesafedir.

beni en cok şok eden , kapı eşigimize bırakılan kurban etleriydi. eşimle tartıştı diye kurban etlerinş kapıya bırakmaları.

evden cıkmak falan koymadı , en cok bu koydu
Cidden, neresinden tutsam elimde kaldı. Çok cok iyi bile davrandınız. Yaptıklarınızın onda birine layık değildiler.

Bundan sonra eşinizin ailesi ile diyaloğuna karışmayın. Eşinizin ailesi paragöz. Ondan bundan borç alıp ödetirken size sormaları gerekirdi. İnşallah tüm borçlar kapanmıştır. Evden çıkın demekle çok ama çok ayıp etmişler. Bu baştan konuşulmalıydı. Baştan oturma deselerdi ya da oturacaksınız parasını verin deselerdi siz de yolunuza bakardınız. Ev ve araba almışsınız. Ailenizi de hesaplarınıza karıştırmayın yazık onlara da. Her iki aile ile de artık para pul mevzuunu kapatıp, kendi yağınızla kavrulursanız emin olun hiç üzülmezsiniz.

benim ailem ile para mevzum yok. babam destek sadexe. kendi yagımızda kavruluyoruz. cok şğkür nasıl bir insan oldukları anlaşılsın diye detay yazdım.

aldıgımız ev 310 milyarlık babam 25 milyar destek cıktı. aldıgımız araba 3 yıl önce sıfır aldıgımız 75 mşlyarlık biz yemedik içmedik bişeyler aldık.
bunu anlatmaya calıştım.
kendi ailemi kullanma gibi bi durumum yok. bana ney yaptıysa kardesime de aynını yapacak babam kendi istegiyle yardımcı oldu

konunuz çok uzundu,biraz atlayarak okudum,yorumları da aynı şekilde. şurası gözüme çarptı ama :

aynen ama yaranamadım :) beceremedim bi yaranmayı .
bu kadar yaptıgım seye ragmen beş kurış atmadılsr önüme
aksini söyleseniz de demek ki zorunuza giden maddi açıdan destek görmemeniz.

Yoo asla iyi davranin demedim. Bazi insanlara davranmamak gerekiyor bence. Olabildigince mesafe az konuşma (mümkünse hic konusmama).
Soyle düşünün bir daha hamileliginizin bu gününu yaşamayacaksınız. Lütfen sacma tiplerin tadinizi kaçırmasına izin vermeyin.

Eşim ve ailesi beni istemeye gelirken ceplerinde beş kuruş yoktu birikmiş. Takilarim eşyalarım hepsini kredi çekip aldılar. Eşimin babası bizim için ev almış kredi ödüyordu. Buyuzden eşimin tarafından takılan bütün takıları babasına teslim ettik borçların bir jismini ödesin diye kalaninida krediyi üstlenip 2 yıl boyunca ödedik. Eşimin babasida ev kredisi ödedi Allah razı olsun. Benim tarafımdan takılan takilarida bebek olur diye ayırmistik. Benim düğün zamanı da eşimin babası birinden 40 gram bilezik borç almış ama onu ben kayinpederim geri ödedikten snra duydum olabildiğince destek oldular. Zorda kaldığı zamanda da ev kredisi öderken az biraz destek olmuşuzdur kp re. Sizinkiler biraz tuhaf. Eşini sürekli baristirmaya çalışma sessiz kal derim. Çocuk konusunda da bişey deme bence. Eşin karar versin. İpleri koparman gereken yerde koparmamissin. Eşine hiç karismasaydin şimdiye zaten gorusmeyecektiniz. Bu şekilde tavır takinman onların gözünde seni tamamen suçlu kılar. Hiç karışma. Eşin doğumu söylerse söyler

okuyayim derdinizi dinleyeyim dedim ama bir yerden sonra sonu gelmiyor. boyle bunlarin muhasebesini tutmak, zihninizde yer etmesi size de zarar. gebeymissiniz anlattiniz bitti rahatladiniz. surdurmeyin. sonunu okuyamadigim icin ne soruyorsunuz ne tavsiye vereyim bilemedim.

konunuz çok uzundu,biraz atlayarak okudum,yorumları da aynı şekilde. şurası gözüme çarptı ama :

aksini söyleseniz de demek ki zorunuza giden maddi açıdan destek görmemeniz.
O yazdığım say tamamen dalga amaçlı arkadaşa cevaptı, anlatmak istediğinin tam aksini söylemeye çalıştım:) gidip en olmadık yere takilmissiniz:):)

Teşekkür ederim yorumlar için . Konunun tamamını okuyan kişilerin ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum.

Buzamana kadar hep ben çaba sarf ettim . Şuan ki noktada en son konuşmama arayıp sormama olayı da yaptıkları için yaklaşık 1 aydır ne aşımı ne beni merak edip , ne de kıymetli torunlarını.

Bu saatten sonra esimi arayıp konuşmak isterlerse konuşabilir görüşebilirlerde . Eşimin görüşmek isteyeceğini düşünmesem de bu şekilde olması beni rahatsizcetmez

Konu bana ve çocuğuma gelince, zaten hamilelik güllük gülistanlık bir dönem değil. Şuan ki sağlığıma hamile çok şükür. Beni aradıklarında sorduklarında görüşmek istemediğimi eşim söyleyecek . Sebeb-i de çok açık bi şekilde eşim anlatıcam . Ki merakbedilip bunlar sorulursa . Bu şekilde olunca ben suçlu olucam kötü gelin olucam .
Şu saatten sonra evlâdım sağlıklı olduğu sürece üzülecek başka bir konu göremiyorum.
Bu zamana kadar yapmadigim şeyi artık çocuğumun onların arasında onların insansizlikkari görüp onlar gibi olmasın diye yapacağım.

Doğumundan haberi olmak isteyen biri zaten arardı. Kalmış surda 4 hafta . Onların umrunda değilsem. Onlara maddi olarak bi ihtiyacım yok . Manevi olarakta düğünümde, eşim askere gittiğimde 6 ay merak edip nasılsın diye aranmadıysam . Hamile iken de manevi bi destek görmediysem. Bırakıyorum kendimi bende bencilce kendimi ve çocuğumu düşünüyorum.

Yorumlar icinbtesekkur ederim . Iyi günlerrrr

Be
Slm canim benim kayinpederimde ayni hatta dogum yaptiktan sonra kaynanam bile bana cok kotu davrandi

Slm seni cok iyi anliyorum bana ewlenirken esimin ailesi hic birsey almadi annem babm da olmayinca esimin durumu duzelince aldik esya

Okumuş iyi yerlerde çalışan birinin hala 'milyar' demesi beni şaşırttı.
Konuya gelecek olursam, eşiniz sizin çocuğunuz değil, ailesiyle görüşmesi icin niye siz araya giriyorsunuz geleceğiz diye arıyorsunuz? Bu kadar karismaniz dogru gelmedi bana. Zaten bu kadar paragöz aile icin bağları koparmamak adına birsuru şey yapmışsınız ne gerek var kesin ilişkiyi bitsin gitsin

Tabi ki
Yoksa her olay sonrasında eşi bile görüşmek istemezken adamı her seferinde neden sürüklemiş ki?
Eşi ailesine çok yardımda bulunmuş zamanında. Ama karşılık görmemiş. Kabullenmiş, üstüne soğuk su içmiş. Lanet etmiş uzak durmuş. Ama karısına anlatamamış. O da yaşayarak öğrenmek zorunda kalmış.

Yaranmaya calisiyormus aile kavramı önemliymiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…