• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir insanı tanımadan hakkında böyle düşünmek sizce doğru mu?

Ailenin yaptıkları kızlarını bağlamaz.Bir çoğumuzun ailesi hata yapabilir.Bizler git yap demiyoruz.Böyle düşünülmesi ne kadar üzücü.
Fakat kız gerçekten garip biri gibi.Tanışma olmadan pat diye nasıl olacak?Benim bildiğim öncelikle kadınlar görüşür kız evine gidip,sonrasında isteme olur.Kendisi abinizi yemeğe götürüyor ama kendine gelince gerek yok.Sonbahar,kış gibi evlenmeyi düşünen bir insan neden gerekli adımlara olumlu yanıt vermez ki?Birde niye tek abinizin fotosunu beğenmişsiniz?Sen tanışmaya tenezzül etme sonra beğenmediler diye tavır yap.Ben olsam dile getirmeye bile çekinirdim.Bu anlatılanlardan çekeceğiniz var gibi.

Kızınızı görmek için fırsat bulamaması çok garip.Bir-iki aylık bebek değil ki.​

yazdıklarından kız hakkında bir yorum yapmak biraz ön yargılı davranmak olur bence net birşey söylemek doğru değil şu aşamada ama nişana düğüne katılmamazlık yapmayın abinizi yalnız bırakmayın.kız art niyetliyse onun ekmeğine yağ sürmeyin eğer iyi niyetli bir kızsa bu durumda sizden soğur ilşikiniz baştan kopar bu riski almayın :50:

Aferin akıllı kızmış... O kızın yerine ben olsam da daha tanımadan hakımda kırk tane olumsuz şey düşünen görümce adayları ile tanışmazdım..
Ayrıca annenizin söylediği " ne yapayım kızım, evlensin şimdi kızla o kadar gezdi tozdu ayıp olur" sözü ne kadar çirkin.. Emin olun abiniz ayıp olur diye değil sevdiği için evlenecektir o kızla..
Diğer yazdıklarınıza yorum yapmaya bile gerek duymuyorum...

Ailelerde evlilikte cok onemli, her ne kadar kizini baglamasa da babanin isminin hos seylere karismasi tercih edilen bir durum degildir.Hatta cogu aile kizin bir sucu olmamasina ragmen, oglunu boyle bir aileden uzak tutmaya calisir.Sizin aileniz bu durumu sorun yapmamis,saygi gostermis.Demek istedigim o ki herkes boyle yapmiyor, aileniz buyukluk gostermis.

Kizi tanimak istemeniz oldukca normal, kendisinin neden uzak durdugunu biz bilemeyiz.Belki cekiniyor, belki erken goruyor.

Sizde uzulmekte haklisiniz ama nisana,dugune katilmadiginizda inanin haksiz duruma siz dusersiniz.Buda abinizinde size tavir almasina sebep olur.Siz nasil hakli olarak kirildiysaniz yegenini gormeye bunca ay gelmemesine, o da dugunume, nisanima dahi gelmedi diye dusunecektir.

Dranascım ben de hoşlanmadım kızdan anlattıklarından yola çıkarak, konu açmaya çalışmaması, tanışmaya gelmemesi filan sanki böyle araya mesafe koymak ister gibi ama daha tanımıyor bile szi...mesafe koymaya çalışması biraz erken gibi geldi. tanısaydı da, ondan sonra gerekirse mesafe koysaydı yani. ben de gelin adayıyım ve erkek arkadaşımın ablasını çok seviyorum, sürekli de ararım, o da beni arar, hiç mesafe koymayı düşünmedim yani. aranız iyiyse, neden mesafe koyasın ki... inşallah biz yanlış düşünüyoruzdur

Bana nedense bu kız bi işler çeviriyor gibi geldi. :26:
Kendisinin de haklı olduğu taraflar olabilir ama,
Davranışları çok şüpheci bir kere. O face olayında falan resmen saçma saçma şeyler uydurarak abinle aranız bozmaya çalışmış. Hiç normal değil.
Tabiki aile bakımından çok da hoş bir kız olmayabilir ama bu onun suçu değil. Tabi öyle bir ortamda nasıl büyümüştür kim bilir.
Abiniz yemeğe gidiyor ve hanımefendi size gelmiyor ! Baktı bide ailesi tarafından olumsuz olaylar var. Bozulur, vazgeçilir diye düşünüp olayı çabuklaştırıyor hemen düğün istediğine göre. Akıllı kızmış doğrusu. Abinizi sizden soğutmaya çalışıyor gibi geldi.
Elinde tutma çabası gösteriyor ve bunu da başarıyor. Ayrıca insan evleneceği adamın işini bozmasını ister mi hiç !
Madem evleneceksiniz gel bi çocuğun ailesiyle tanış. Yıllar boyunca iç-dış olacak sizsiniz.
Bu kız bana hiç tekin gelmedi anlattığınız kadarıyla. Tanımadan bilmeden yargılamak istemem ama burdan bakınca öyle gözüküyor. :20:
Ve bence gidin düğüne de nişana da. Kıza meydanı bırakmayın. Ama yine de tepkili olun. İpleri eline verirseniz ilerde başınza bela olur bu.

Son düzenleme:
Aferin akıllı kızmış... O kızın yerine ben olsam da daha tanımadan hakımda kırk tane olumsuz şey düşünen görümce adayları ile tanışmazdım..
Ayrıca annenizin söylediği " ne yapayım kızım, evlensin şimdi kızla o kadar gezdi tozdu ayıp olur" sözü ne kadar çirkin.. Emin olun abiniz ayıp olur diye değil sevdiği için evlenecektir o kızla..
Diğer yazdıklarınıza yorum yapmaya bile gerek duymuyorum...

Tek kelimeyle saçmalamışsın. Keşke bir kere olsun tanışsaydık da hakkında olumsuz şeyler düşünmeseydik. Görümce adayları olarak nezaketli davranıp yemeğe çaya çağırdık hastasını ziyarete gideyim dedim her seferinde olumsuz yanıt kim olsa olumsuz şeyler düşünür ki iyi düşünmeye çalışıyorum. Anneme gelince yaşlı, okumamış bir kadın tabi ki söylediği hoş değil zaten hoş olmadığını belirttim.
Bilip bilmeden doğru dürüst okumadan yorum yapıyorsun... gereksiz yorumlarını da zaten ihtiyacım yok.

aileler girince ne tat ne tuz kalıyor işte bırakın abiniz mutlu ise devam etsin sizin mutlu olm anız sizin istediğiniz gibi birisi olacak değil abinizin istediği biri olacakkki mutlu olsun
her zaman savunduğum su özellikler görümceler kardeşlerini okadar seviyorsa kendi hallerine bırakmalı onların mutluluğu için
kız için yaptığınız kötü yorumları illlaki kız hissediyuor kendini geri çekiyordur sahsen ben hissederim illa dnmesine gerek yok.

Back