• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir insanı tanımadan hakkında böyle düşünmek sizce doğru mu?

mesele kızın tanışmaktan çekinmesinden ziyade nişan olana kadar tanışmamak... ailesini tanımadan nasıl bir anda nişan olurmuş,şahsen bana garip geldi.
kendimi yine kızın yerine koyuyorum,erkek arkadaşım bir işe giriş kredi çekerek, üstelik maddi anlamda karlı olunacak bir iş,köy hayatını sevmesem de erkek arkadaşımın da zarar etmesini istemediğimden böyle bencil davranmazdım. bunun başka yolları da olabilir,evleri şehirde olur gidiş geliş yaparlar,sonuçta ikisinin de ekmek kapısı olacak...

Canım sonuçta o işten gelecek parayla kendileri rahat yaşayacaklar zaten şehirde otururlar abim de eskisi gibi köye hayvanlara bakmak için gider gelir zaten başında çoban var sadece abim ara sıra bakmaya gidiyor ama kızla ne konuştuysa hayvanları satmaktan bahsediyor zaten kız başka bir şehirde yaşamak istiyor açıkcası kızla tanışmadığımız için ne istediğini tam olarak anlayamadık.

Son düzenleme:
Bir de geçen facede kızla çekindiği resimleri yayınlamış iş yerinde aceleyle bakıyordum. Bir tanesini beğenmiştim hoca gelince aceleyle faceden çıktım. Kız abimi aramış kardeşin senin tek resmini beğenmiş beni istemiyor mu gibi laflar yapmış. Abim beni aradı beni rezil ettin, komik duruma düştüm gibi laflar yaptı kısacası kızdı ben durumu izah ettim. Kıza faceden arkadaşlık gönderdim mrb ben Dranas Enis'in kardeşiyim dedim. Kız beni eklemiş mesajıma cvp olarak sadece mrb yazmış. İnsan mrb nasılsın diye laf açar. Abim gerçekten çok yakışıklı boylu poslu biridir bana nasıl beğendin mi dedi ben de pek beğenmedim sen daha yakışıklısın ama sonuçta birbirinizi sevmişsiniz bana laf düşmez dedim. Bana yine kızdı ben de dedim ki fikrimi sordun söyledim dedim nesine bozuluyorsun.

ay ben bunları görmemiştim..
abinin resmen aşktan gözü kör olmuş canım ya..
boşver karışma sen madem hiç..yakınlaşmak için uğraşma..baksana kız havalara girmiş..
hey allahım..

Hepinizin yorumlarını okudum ama şu var aile içine hemen girmek istemiyordur demişsiniz ya abim bir iki aya nişan diyor sonuçta tanışmadan gidip kız mı istenir insan bir kaç kere bir görüşür resmi de olsa bir samimiyet kurulur.
Bu arada kız öğretmen

ne meslek olduğu önemli değil evlilik için fedakar olmaya hazır mı ,bu önemli ama siz geri planda kalın kesinlikle müdahale etmeyin herkesin kaderi farklı

Hiç şüpheli bi durum yok %98 olasılıkla durum bence şu:

Kız abinizi kaçırmak istemiyo, sizinle de tanışırsa sizin beğenmiyceğinizi filan düşünüyo, ilk gelişiniz isteme için olsun ki dönüşü olmasın istiyo.Ayrıca abinizi de parmağında oynatmak istiyo ve başlamış da.

%1 ihtimalle de kız abinizle vakit geçiriyo

Diğer %1 ihtimal de akıla gelen diğer olasılıklar...

Kızın ailesi abimi araştırmış abim için dört dörtlüktür ailesi de çok temiz ailedir demişler. Kızın ailesi de abimi çok beğeniyorlarmış bu arada abim kızın ailesine yemeğe gitmiş bunu abim söylemedi bir başkasında duydum. Annem bilmiyor ablam biliyor ablam da acayip kızıyor ne söz ne düğün hayatta gitmem diyor.

Son düzenleme:
ay ben bunları görmemiştim..
abinin resmen aşktan gözü kör olmuş canım ya..
boşver karışma sen madem hiç..yakınlaşmak için uğraşma..baksana kız havalara girmiş..
hey allahım..

Zaten eşimde çok kızıyor ablam her gün arayıp saatlerce bana dert anlatıyor eşimde çocuk değil ya pişman olursa da kendi bilir diyor.

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun dencek bişey yok.
Abiniz de onun ağzına bakıyor anlaşılan, kendinizi olacaklara hazırlayın bence

Canım uzak davranma konusunda ben de galiba o kız gibi davranırdım..

Nişan bile olsa ben de çok samimi ilişkiler kuramayanlardanım..

Ancak kızın ailesi konusunda duyduklarınız gerçekten çok can sıkıcı..

Çok da hevesle kız alınacak bir aile değil elbette..

Ama kızın ne suçu var ki..Belki ailesinin nasıl olduğunu bildiği için eksikleniyordur,siz onu incitici birşeyler söylersiniz sanıyordur..

Tabii ki böyle birşey yapmazsınız ama o daha sizi tanımıyor henüz..

Belki soğuk davranması bundandır..

Abinle konuşabilirsiniz..Ailesi ne olursa olsun o da bizim bir kardeşimiz,daha yakından tanımak isteriz diyebilirsin..

Hatta faceden yazabilirsin..

Ben eşimin ailesinden hiçbir şekilde evlatları olduğumu hissettirecek birşey duymadım..

Bir akrabalarından genç bir bayan,sen de artık benim bir kardeşimsin..Yabancılık çekme,Ayşen (görümcem olur) ne ise sen de artık benim için öylesin demişti..

Akrabalarından hala bir tek o bayanı severim ve dediğini hiç unutmam..

Siz de bu şekilde biraz kızı korkularından arındırsanız belki daha rahat davranır..

Abinin kızını görmeye gelmememesine değinmiyorum bile..Çok ayıp etmiş..

Canım uzak davranma konusunda ben de galiba o kız gibi davranırdım..

Nişan bile olsa ben de çok samimi ilişkiler kuramayanlardanım..

Ancak kızın ailesi konusunda duyduklarınız gerçekten çok can sıkıcı..

Çok da hevesle kız alınacak bir aile değil elbette..

Ama kızın ne suçu var ki..Belki ailesinin nasıl olduğunu bildiği için eksikleniyordur,siz onu incitici birşeyler söylersiniz sanıyordur..

Tabii ki böyle birşey yapmazsınız ama o daha sizi tanımıyor henüz..

Belki soğuk davranması bundandır..

Abinle konuşabilirsiniz..Ailesi ne olursa olsun o da bizim bir kardeşimiz,daha yakından tanımak isteriz diyebilirsin..

Hatta faceden yazabilirsin..

Ben eşimin ailesinden hiçbir şekilde evlatları olduğumu hissettirecek birşey duymadım..

Bir akrabalarından genç bir bayan,sen de artık benim bir kardeşimsin..Yabancılık çekme,Ayşen (görümcem olur) ne ise sen de artık benim için öylesin demişti..

Akrabalarından hala bir tek o bayanı severim ve dediğini hiç unutmam..

Siz de bu şekilde biraz kızı korkularından arındırsanız belki daha rahat davranır..

Abinin kızını görmeye gelmememesine değinmiyorum bile..Çok ayıp etmiş..

Canım sen de haklı olabilirsin ama abimi kendi evlerine yemeğe götürürken bize gelmek istememesi gerçekten tuhaf
Bir de inan abime kaç kere dedim tanışsak verdiği cevap ne yapayım zorla mı getiriyim.
Bence bunlar hoş değil bizler onu ezecek kişiler değiliz abim bunu bilir eminim anlatmıştır.

Son düzenleme:
Ben kendi kanımca kız çok gözü açık birisi Abinin yeni doğmuş yeğenini görmeye gelemeyecek kadar gözlerini kör etmiş. Abinin bu kızdan önce hiç bu kadar ciddi bir ilişkisi olmamışmıydı ki,hemen bu kızla tanışınca aileyi bile 2.plana attı. bu kız bulunmaz hint kumaşımı .Sizinle ilgili fikirleri abinden sorup alıyordur.Abini iyice avucunun içine almış ne derse de yapacak.Böyle her dediğini yapacak bir insanı bulmuş da bırakır mı? Allah sizlere kolaylık versin Belki de abin herşeyin farkına varacak ta en azından iş işten geçmemiş olsun.

Kız beğenilmemekten korkuyor veya abin kızı beğenmeyeceğinizden çekiniyor olabilir.
Bir de maalesef,ablanla babası arasındaki mevzudan dolayı,kız sizin aileye tavır almış olabilir.
Abin krizi iyi yönetememiş,arada laf taşımış da olabilir belki.Kız bu yüzden uzak duruyordur.Aklıma bunlar geldi.

Biraz oluruna bırakın bakalım,nasıl adım atacaklar ?

Ben kendi kanımca kız çok gözü açık birisi Abinin yeni doğmuş yeğenini görmeye gelemeyecek kadar gözlerini kör etmiş. Abinin bu kızdan önce hiç bu kadar ciddi bir ilişkisi olmamışmıydı ki,hemen bu kızla tanışınca aileyi bile 2.plana attı. bu kız bulunmaz hint kumaşımı .Sizinle ilgili fikirleri abinden sorup alıyordur.Abini iyice avucunun içine almış ne derse de yapacak.Böyle her dediğini yapacak bir insanı bulmuş da bırakır mı? Allah sizlere kolaylık versin Belki de abin herşeyin farkına varacak ta en azından iş işten geçmemiş olsun.

Abimin bundan önce bir çok ilişkisi oldu ama bize hiç anlatmazdı ama bu kız onun için farklı aslında abes olacak ikisinin resmini yaynlayacağım ama bir de kız buraya üyeyse:27:

Kız beğenilmemekten korkuyor veya abin kızı beğenmeyeceğinizden çekiniyor olabilir.
Bir de maalesef,ablanla babası arasındaki mevzudan dolayı,kız sizin aileye tavır almış olabilir.
Abin krizi iyi yönetememiş,arada laf taşımış da olabilir belki.Kız bu yüzden uzak duruyordur.Aklıma bunlar geldi.

Biraz oluruna bırakın bakalım,nasıl adım atacaklar ?

Bakalım zaman gösterecek ne yapacaklar ama nişana, istemeye gitmeyi düşünmüyorum.

Yayınlama.Sen Kötü olacaksın Nasıl birisi olduğunu er geç anlayacak.Kız bu gizemliliği nereye kadar sürdürecek.Bu arada Annenin hisleri doğruyu söyler.

Yayınlama.Sen Kötü olacaksın Nasıl birisi olduğunu er geç anlayacak.Kız bu gizemliliği nereye kadar sürdürecek.Bu arada Annenin hisleri doğruyu söyler.

Annem tipik köy kadını bazı şeyleri ablamın ve benim gördüğüm gibi göremiyor. Bana verdiği cevap ne yapayım kızım evlensin şimdi kızla o kadar gezdi tozdu ayıp olur:53:

Son düzenleme:
kız evinize gelmekten çekiniyor olabilir
bilmiyorum hiç dışarıda buşuşmayı teklif ettiniz mi?
bir de bri cay bahcesi pastane gibi bir yerde oturalım diyin bakalım ne dicek
ona da hayır derse emrivaki yapın
kızın annesini arayın
biz sizi ve kızınla tanısmak istiyoruz once bir kadın kadına bulusalım deyin mesela.

yalnız bence ne siz ne de ablanız istemeye söze nisana gitmemezlik etmeyin
eger dediginiz gibi icten pazarlıklı bir kızsa
siz de gitmezseniz
ohh simdiden görümcemlerden kurtuldum diye sevinebilir
siz ne olursa olsun abinizin yanınızda oldugunuzu gösterin bence.

Ben de sinopta yaşıyorum.. Merak ettim şu aileyi:) babasının yaptığı falan garip geldi.kız da niye böyle esrarengiz takılıyo acaba..ilginç doğrusu..konuyu takipteyim hemşo:)

Kız abinizi avcunun içine almış.Bu durumu korumak için de onu sizden uzaklaştırıyor.Nişan düğün işlerini de oldu bittiye getirecek ki siz abinizi caydırmayın.Ama bence siz nişan kız isteme gibi merasimlerde abinizin yanında olun da kız meydanı iyice boş bulmasın

demekki şimdiden ortada bişiy yokken aşırı bi samimiyet istemiyor..Ayrıca köy konusuna gelince,şehirde büyümüş bi kızın köyde yaşamak istemeyişi gayet normal bişiy,ben olsam ben de istemezdim...Hem köydeki inekleri falan satması sizi neden enterese ediyor ki sonuçta kazanç abinin.hayat abinin...

Back