Bir Gelinin Söğüşlenme Hikayesi

artırıyorum daha yeğenlere odadır bebek arabasıdır ne gerekiyorsa alınacak, konu sahibinin kocası diyecek ki onlar benim çocuklarım gibi 😒
Aynen öyle, zaten bizim çocuğumuz yok, onlar benim çocuğum gibi. Konu sahibinin anne olma hakkını elinden almamış gibi diyecek bunu.
Esasında bizlere ne? Alan memnun satan memnun.

Evi diger oglunun uzerine yaptigini okuyunca cok afedersiniz baya bi ohaa dedim🤬siz en iyisi hesaplari ayirin hemen esinizle.beynim yandi siz neler yasamissiniz.ailenizin bunlardan haberi var mi.

Dün kayın ailemin pisliği hakkında konu açmıştım, esas sorunumu kafamı toplayınca anlatacaktım ama sabredemedim, tüm gece yazdım şimdi yayınlıyorum, yazı biraz uzun olacak, vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

31 yaşındayım, 5 yıllık evliyim. Eşim benimle yaşıt, çocuğumuz yok. İkimiz de özel sektörde çalışıyoruz.

Kayın ailemin hayatı
Eşimin ailesi doğunun bir ilinde hayvancılıkla geçimini sağlayan insanlarmış, hayat gayeleri çocuklarını okumaktan ziyade bir an önce büyütüp hayvanların başına koymak ve hemen evlendirmek üzerineymiş. Eşim ailenin en büyük çocuğu, iki kız bir oğlan kardeşi var. Köydeki ilkokul öğretmeninin iknası üzerine kayınbabam eşimi ortaokulu okuması için İç Anadolu'nun bir şehrinde yaşayan akrabalarının yanına yollamış, bir süre sonra da ailecek o şehre taşınmışlar, devlet parasız yatılı gibi seçenekleri düşünmemiş. Bu durumu yıllarca oğlunun başına kakmış, senin yüzünden düzenimiz bozuldu, her şeyi senin için yaptım gibi cümlelerle sistematik olarak beynine işlemiş. Hala işlemekte.

Evlilik sürecimiz ve ailesine yardım talebi
Biz üniversitede tanıştık, ikimiz de okullarımızı uzatmadan mezun olduk, askere gitti, hemen iş hayatına atıldık ve anlaşarak evlendik. Evliliğe karar vermeden önce ailesinin durumunu anlattı, onun okulu yüzünden düzenlerinin bozulduğunu, babasının hastalığından ötürü çalışamadığını, kardeşlerinin okuduğunu bu nedenle en azından kardeşleri de eline ekmeğini alana kadar bir süre ailesinin maddi yükünü taşımak zorunda olduğunu, bunun vicdani görevi olduğunu, onaylamıyorsam en baştan yollarımızı ayırmamızın daha sağlıklı olacağını söyledi. Ben evlilik meraklısı olduğum için veya kaybetme korkusundan değil, benim ailem de aynı durumda olabilirdi diye kabul ettim. Hatta ailesine karşı sorumluluk hissettiği için takdir ettim çünkü ben de aynısını yapardım. Tabi bu yardım konusunu açıklığa kavuşturduk, cüzi miktarda, kendimizi sıkmayacak bir meblada karar kıldık.

Evleniyoruz ve ailesi ölü taklidi yapıyor
Nişanda bir adet, evlenirken bir adet olmak üzere sadece iki tane bilezik taktılar, evimize bir iğne bile hediye etmediler. Durumları yok diye ben ve ailem ses etmedik. Tabi kendi ailemle yaşadığım problemleri yazmıyorum, tahmin edersiniz ki zor bir süreçti. Eşim arabasını sattı, kredi çekti, benim birikmiş param ve ailemin desteği ile evlendik. Babam kira ödemeyelim diye bize kiradaki evini verdi, hala orada oturuyoruz. Kayın ailemden maddi bir talebimiz olmamasına rağmen bir şey isteriz diye ödleri koptu 1 sene nişanlı kaldık oğullarını, beni, ailemi arayıp sormadılar, biz neleri alalım, takı işi nasıl olsun demediler, hazırlıklar nasıl gidiyor diye asla merak etmediler, manevi olarak da destek olmadılar. Düğünümüzü eşimin isteği üzerine kendi yaşadığımız şehirde yaptık, ailesi yanında durmadığı için bu kararı verdiğini düşünüyorum. Düğünden iki gün önce geldiler, elleri bomboş, çocuklarına bir çamaşır bile almayı veya bir banyo lifi örmeyi bile çok görmüşler. Geldikten sonra yapılacak bir sürü iş varken onlar ilk gün pikniğe gittiler, sonraki gün düğüne teşrif edip döndüler.

Bunları yaşadıktan sonra verdiğim sözden pişman olmaya başlamıştım bile ama bu daha fragmanmış.

Kayınpederimin takı aşkı
Balayından döndükten sonra kayınpederim beni her sabah aramaya, altınları sormaya başladı. Ne kadar altının var? Altınları ne yapacaksınız? Bak altın yükseliyor yatırım yapmak lazım vs. Bir, iki, üç, dört... Bu böyle gitti. Her seferinde kibarca başımdan savıyorum yine arıyor. İki tane bilezik takan adam başıma Wall Street uzmanı kesildi. Beşinci gün yine aradı açmadım direkt eşime söyledim aramalar kesildi.

Kayınpederime ev alıyoruz
Bu olaydan iki ay sonra eşim utana sıkıla seninle bir şey konuşmam lazım dedi. Kredi çekmemiz lazım dedi. Nasıl yani senin çektiğini ödüyoruz daha eşyaları bile tamamlamadık (halıları ve TV'yi almamıştık, ailemin almasını da istemedi) nereden çıktı dedim. Babam kelepir ev bulmuş, birikimini kullanacak, biraz borç alacak ama eksik var ben tamamlayacağım dedi. Yatırım için alacağım dedi. Nasıl yani? Hani fakirlikten kırılıyorlardı?! Hepsi yalanmış anlayacağınız... Ayrıca eşim evlenmek için sattığı arabadan gelen paranın büyük bir kısmını da babasına vermiş, ondan yarım yamalak evlendik, sonradan öğrendim. Arabadan gelen para, bizden esirgedikleri bol bol altınları ve birikmişi, yine eşimin çektiği kredi ile bedavadan ev sahibi oldular. Bu arada kayınpederimin kendi oturdukları evi var, bu ikinci evleri oldu. Bizim evde 3. Dünya Savaşı çıktı, yine de adam o krediyi çekti, ev alındı ve benden mal kaçırmak için 18'ine basmış ERKEK KARDEŞİNİN ÜZERİNE YAPILDI.

Bu olayların sonunda özetle boşanma aşamasına geldik, ben psikolojik destek almaya ve ilaç kullanmaya başladım. Birçok olaydan sonra eşim yalvardı yakardı, pişmanım dedi, ben seninle aile olmak istiyorum bana şans ver dedi ve yeniden denemeye karar verdik. Bugün dönüp baktığımda keşke o şansı vermeseydim diyorum.

Kayın ailemin sömürüsü devam etmekte
Borçlarımızı öyle böyle bir şekilde ödedik. Hayatımızı yoluna koyduk. İlişkimiz bu konu dışında sorunsuz ilerledi. Alınan ev kiraya verildi ama biz hala para göndermeye devam ediyoruz. Kardeşleri büyüdü, büyük kız biz nişanlıyken evlenmişti. Tabi kayınpederimin bütün evi erkek tarafına kitlediğini ve bol bol bilezik istediğini tahmin etmişsinizdir. Ortanca 4 kez, küçük olan 3 kez üniversiteye giriş sınavlarına girdikten sonra evden uzaklaşmak için şehir dışında okulları kazandılar. Biz onların yaşında mezun olmuş, çalışmaya başlamışken bunlar bizim paramızı yemekle meşguller. Ben tabi ilk başta hemen sınavı kazanırlar veya çalışırlar onlar da ailelerine destek olurlar diyordum, o da yalan oldu. Kazık kadar insanlar avare avare takılıyorlar. Bizim ilk başta konuştuğumuz cüzi miktar enflasyona yenik düştü (kocamın bahanesi) ve babamın evinde oturmanın rahatlığıyla ailesine şu anki asgari ücret kadar para yolluyor. Bunu da farklı yollardan öğrendim o konuya girmeyeceğim.

Daha anlatılacak binlerce şey var ama çok uzadı, yani ben cinnetin eşiğindeyim, bu konuda adam efsunlanmış gibi davranıyor, ne kadar insanca konuşmaya çalışsam da sonunda kavga ediyoruz. En başta verdiğim sözü önüme koyuyor. Biz böyle mi konuştuk diyorum demagojiye başlıyor. Çok sıkıldım. Aile terapistine gitmek istiyorum. Bir uzmanın önünde bütün kinimi kusmak istiyorum. Belki bu şekilde beni dinler. Sonu ne olacaksa olsun, evliliğimizin geleceğinden ziyade akıl ve ruh sağlığımı korumak için istiyorum bunu.
Boşanmaktan korkan biri değilim, o bir dilekçeye bakar. Çözümü yoksa ve bu yola gireceksem önce kendimi salak yerine konulma ve değersiz görülme hislerimden, ailesine olan nefretimden dolayı hayatın her alanında negatif bir insana dönüşmemden kurtulmam lazım. Kendim sağlıklı bir insan olursam gerisini hallederim...
Evlenmeden önce ailen sıkıştığında para göndeririz diye düşünmüştüm beni her ay haraca bağlayacaklarını düşünmemiştim deyin.
Aslında yanlışı babanız kiradaki evi size vererek yapmış.
Ödeyecekti her ay kirayı sıkışıcaktı böyle bol bol yardım göndermeye alışmayacaktı.
Babanız çıkarsın sizi evden yada bizimkiler sıkışmış babam her ay 2500 lira kira istiyor yoksa bu eve başka kiracı alacakmış derim ben olsam

İlk olarak bu ev olayında ayrılmadığım için pişmanım demişsiniz ya, ayrilmazsaniz yıllar geçecek, ve siz çok daha pişman olacaksınız 😔 Ayrica burda sorun eşinizin ailesi değil, direk eşinizin kendisi.
Olaylar karşısında duruşu, babanızın evinde rahatça oturup da paşa babasına paralar göndermesi...

Bu neyin hirsi, sadece kendine zarar verirsin. seni anlayacakmis.. anlamak istemeyen dunya yansa anlamaz, isine gelmiyor, anliyor ama anlamamazliktan geliyor bunun farkinda degil misin gercekten? Ailece seni kullaniyorlar. Tek basina baksin ailesine, senin paranla degil. Yazik, gunah kendine yapiyorsun ne yaparsan.
Ne yani sen kendini anlatacaksin, o sana hak verecek, boyle mi saniyorsun cidden? Sen buna kalben samimi sekilde inaniyor musun, yoksa kendini mi kandiriyorsun, oyaliyorsun? Lutfen kendini sorgula ve beynini dinle.

Faturalar onda, ev ihtiyaçları onda. Ama ışıkları açık bırakamam milli servet.🤭 Ayda 1 saç, kaş, ağda vs. onları da ben ödemiyorum. Birkaç masraf kapısı var hepsi onda özetle. Ailesine para yolluyor diye bütün harcamaları o karşılıyor ama ben böyle bir hayat istemiyorum. Çok sinir bozucu.
Sizin maasinizla da ortak mal mı ediniyorsunuz?

Arabayı benim desteğimle aldı diyelim, hakkım vardı az da olsa. Bana evlenmek için satacağını söyledi o şekilde rızamı aldı. Diğer türlü sattırmazdım. Şirket arabasına kaldık, rahat yaşıyoruz ama kendimize bir araba alamıyoruz, kendimize yatırım yapamıyoruz. Evet benim maaşıma "dokunamıyor" diyelim, benim maaşım da babasına gönderdiği kadar zaten. Ama çocuk olsa sıkıntı başlayacak. Bunu o da öngördüğü için çocuğa sıcak bakmıyor yani aile olamadık bu yüzden. Bu hesaplarla aile olmak mümkün değil ki. Yarın bir gün çocuk olsa, onun rızkını da babasına yedirmeyeceğine dair bir güven vermiyor şu an.
Yine aynı noktaya geliyoruz. Siz en baştan yaptığınızın karşılığını bekliyorsunuz. Adam da dediğim sebeplerden dolayı bunu yaptığını düşünüyor. En baştan araba için katkı sağlamayacaktınız. Çocuk konusunda haklısınız lakin eşiniz ikna olacak gibi durmuyor. Dediğim gibi haklısınız ve bir an önce karar vermeniz gerekiyor.

kendisinin de bir kuruş hak alamayacağı bir sistemde kardeşinin üstüne ev falan yapmaz.

Şu kısım aşırı mide bulandırıcı değil mi ya?
Adam beni o kadar benimsememiş ki benden mal kaçırmak için kardeşinden tek kuruş alamama ihtimalini bile göze almış.
Şu hareketi tanımlayacak bir sürü kelime var da forumda yazamayacağım şimdi. Bunun en masum tanımı hainlik.

Bir silkelenin kendinize gelin onca kişi yazdı hala kendinizi ifade edemediğinizi söylüyorsunuz.Gayet ifade ediyorsunuz sizi sömürmek istedikleri için sağır kulakları işitmiyor sizin dediklerinizi. Bazı hususta benzer şeyler yaşamışız verdikçe daha fazlasını istiyor insanlar ve bu sizin vazifeniz olarak görüyorlar. Bende yakın zamanda bir girdabın içine girdim ve kendim ettim kendime bu değersizliğe kendimi ben layık gördüm.En sonunda kırdım attım yıktım geçtim herşeyi gözüm artık kimseyi görmez oldu.Taviz verdikçe vermiştim ve eşim dur dedi frenledi kendini. Ailesine söz ettirmedi susturdu herkesi bana sahip çıktı ve kapıyı kapattı.

Duymuyorum görmüyorum çıtır yumağına dönmüştü artık olaylar çözülmüyordu. Önce kendinizde bitiyor.Kendi kendinize yapmışsınız şimdide herkesi durdurup yolunuza bakacaksınız. Değersizliğe siz kendinizi layık görmüşsünüz.Herkesin bir patlama noktası bir sınırı olur o sınıra geldiğinizde akıl sağlığınızdan olursunuz kimse sizden değerli değil helede sizin hakkınızı savunamayan şark kurnazı koca için hiçbirşey değmez. Aynaya bakın yüzleşin siz bu kadar kıymetsizliği hakedecek bu denli saflık derecesinde kullanılacak ne yaptınız sonra sorunuza yanıt bulup adım attın. Attığınız adımların arkasında durun bu hayat kimseye paspas olarak yaşanarak geçmez. Yazık değilmi hala aklınızca terapist bulmaya çözümün parçası olmaya çalışıyorsunuz.Bu saatten sonra siz değil eşiniz çözüm üretecek kendini ailesini durduracak bu benim eşim diyecek.Öncelik eşim ve ben diyecek bunu demiyen kocayla elli terapiste gidin çözüme kavuşmaz sorunlarınız.Duygu sömürüsüne kanmayın sizin sağlığınız gün ve gün gidecek ataklar sinirsel davranış vuku bulcak yapmayın kendinize azıcık kendinize acıyın ya hu bu nedir böyle.

Boşanın , düzelmez. Sizi sağılır inek olarak görüyorlar bunlardan herşey beklenir. Sakın cocuk yapmayın şahsen bir çocuğun böyle babası dedesi olacağına hiç olmasın daha iyi. Yazık değil mi o çocuğa da. Böyle insanların cezasını Allah verir. Sadece Allah’ın şiddetiyle akıllanırlar . Derdinizi anlatamazsınız

Bacım biz değil kocana çemkir, sen de işine gelmeyenleri iplemiyorsun. Emin ol yazanlar senden daha dikkatli okuyor yazdıklarını ve yorumları.
30 sayfa yazıldı, okumaktan gözüm öldü. Neyin peşindesiniz anlamadım, kimseye çemkirmedim ama siz ve birkaç kişi sabrımı zorluyorsunuz. Konuma yazmayın lütfen daha fazla.

Bir silkelenin kendinize gelin onca kişi yazdı hala kendinizi ifade edemediğinizi söylüyorsunuz.Gayet ifade ediyorsunuz sizi sömürmek istedikleri için sağır kulakları işitmiyor sizin dediklerinizi. Bazı hususta benzer şeyler yaşamışız verdikçe daha fazlasını istiyor insanlar ve bu sizin vazifeniz olarak görüyorlar. Bende yakın zamanda bir girdabın içine girdim ve kendim ettim kendime bu değersizliğe kendimi ben layık gördüm.En sonunda kırdım attım yıktım geçtim herşeyi gözüm artık kimseyi görmez oldu.Taviz verdikçe vermiştim ve eşim dur dedi frenledi kendini. Ailesine söz ettirmedi susturdu herkesi bana sahip çıktı ve kapıyı kapattı.

Duymuyorum görmüyorum çıtır yumağına dönmüştü artık olaylar çözülmüyordu. Önce kendinizde bitiyor.Kendi kendinize yapmışsınız şimdide herkesi durdurup yolunuza bakacaksınız. Değersizliğe siz kendinizi layık görmüşsünüz.Herkesin bir patlama noktası bir sınırı olur o sınıra geldiğinizde akıl sağlığınızdan olursunuz kimse sizden değerli değil helede sizin hakkınızı savunamayan şark kurnazı koca için hiçbirşey değmez. Aynaya bakın yüzleşin siz bu kadar kıymetsizliği hakedecek bu denli saflık derecesinde kullanılacak ne yaptınız sonra sorunuza yanıt bulup adım attın. Attığınız adımların arkasında durun bu hayat kimseye paspas olarak yaşanarak geçmez. Yazık değilmi hala aklınızca terapist bulmaya çözümün parçası olmaya çalışıyorsunuz.Bu saatten sonra siz değil eşiniz çözüm üretecek kendini ailesini durduracak bu benim eşim diyecek.Öncelik eşim ve ben diyecek bunu demiyen kocayla elli terapiste gidin çözüme kavuşmaz sorunlarınız.Duygu sömürüsüne kanmayın sizin sağlığınız gün ve gün gidecek ataklar sinirsel davranış vuku bulcak yapmayın kendinize azıcık kendinize acıyın ya hu bu nedir böyle.

Bana da öyle geliyor, "artık bitti yıllardır akıttığım trink parayı kesiyorum" diyemeyecek gibi. Evin kardeşinin üstüne yapılması da tamamen babasının fikri, adam üstüne mal varlığı yapmıyor ne işler karıştırıyorsa. 🤔😒
Yav bacim tamamen babasinin fikri mi, emin ol ortam konusup para islerini ayarlamiyorlarsa Ben ne oliyim

Tüm yorumları okumadım. Eşiniz ve ailesi, benim babamın ailesine benziyor. Onlarda yıllarca sömürdü bizi. Tabi hepsi babamın suçu. Yıllarca annnemsiz büyüdük. Onlar çalıştı sülale yedi. Biz çocuklar gayet normal şartlarda büyüdük. Devlet okullarında okuduk. Ne bir tatil gördük ne de bir gezi , dışarıda yemek. Allahtan Zeki çocuklardık eğitim sistemi o dönem iyiydi. Biz iyi okullar okuyup iyi yerlere geldik. Şimdi babamın sülalesinden kimse yüzüne bakmıyor. Çünkü musluk kesildi. Olan bize oldu. Bu konuda annemi asla affetmiyorum. Aynı sizin gibiydi oda. Boşanmamak için hep bahaneleri vardı. Babam akıllandı ama yıllar geçti. Kısaca sizin çocuklarınız olmadan ayrılın bu adamdan. Yıllar sonra çocuklarınız benim gibi olmasın
Tıpkı benim babam
Şuraya küçük bir hikaye yazarım annem babam ve yaşadıklarıyla ilgili
Sizin yaşadıklarınıza ek bizim bitmeyen yatılı misafirimiz vardı. Evlenen, askere giden, üniversiteye gelen, ehliyet işleri olan, hastaneye tedaviye gelen bir bitmezdi.
Ki annem uzun saatler çalışan bir devlet memuruydu.
Maddi, manevi kullanmışlar annemi
Dünyanın lafını işitniştir babam daha kabullenmez bunları
O yüzden içim acıyor böyle konulara
Ki o zamanlar geçinmek daha rahattı şimdi millet kendi çocuğuna yetemiyor.

30 sayfa yazıldı, okumaktan gözüm öldü. Neyin peşindesiniz anlamadım, kimseye çemkirmedim ama siz ve birkaç kişi sabrımı zorluyorsunuz. Konuma yazmayın lütfen daha fazla.

Alintiladiginiz arkadas negatif yorumla beslenen bir arkadas degildir. Burada hepimiz sinirlendik ve size yapilan haksizliga ve kendinize reva gordugunuz hakslizliga sinirlendik. Su yazdiginizla arkadasi hakli cikardiniz. Es ailenize ve esinize 5 senedir boyle yapsaydiniz bunlari yasamazdiniz. Hala onlarla konusup kendinizi anlatma derdindesiniz ama burada sizin iyiliginizi dusunenlere sabrimi zorluyorsunuz diyorsunuz. Insanlara iyilik yaramaz sizin yazdiginiz buna cikiyor ve emin olun esiniz ve ailesine bu durumu anlattiginizda siz suclu cikacaksiniz. Onlara da iyilik yaramayacak. Bu isler boyledir. Bir arkadas bosuna yaziyoruz demisti ben de bosuna yazdigimizi daha net anladim.

Yazdığınız yorumu okutun sonra çemkirmedim deyin. İstemediğiniz şeyleri duyunca konuma yazmayın demek kolay di mi? Bizim sizden kocanız gibi çıkarımız yok sizi pışpışlayalım. Siz de haklısınız al gülüm ver gülüm, kimseyi ilgilendirmez durumunuz. Allah annenize babanıza yardımcı olsun. Kızlarının mürvetini görmek yerine horozu kümesi ile almışlar.

Alintiladiginiz arkadas negatif yorumla beslenen bir arkadas degildir. Burada hepimiz sinirlendik ve size yapilan haksizliga ve kendinize reva gordugunuz hakslizliga sinirlendik. Su yazdiginizla arkadasi hakli cikardiniz. Es ailenize ve esinize 5 senedir boyle yapsaydiniz bunlari yasamazdiniz. Hala onlarla konusup kendinizi anlatma derdindesiniz ama burada sizin iyiliginizi dusunenlere sabrimi zorluyorsunuz diyorsunuz. Insanlara iyilik yaramaz sizin yazdiginiz buna cikiyor ve emin olun esiniz ve ailesine bu durumu anlattiginizda siz suclu cikacaksiniz. Onlara da iyilik yaramayacak. Bu isler boyledir. Bir arkadas bosuna yaziyoruz demisti ben de bosuna yazdigimizi daha net anladim.
Birazdan şikayet edip engel koyar. Dediğim gibi alan memnun satan memnun bundan sonra diyeceğim tek şey kendi düşen ağlamaz.

X