- 12 Temmuz 2006
- 55.544
- 213.134
- 52
- Konu Sahibi Nevriye Budak
Nevriye bu düşüncenizde yanlışsınız, örf-adet uygulayanlar kendi tercihidir bir şey diyemem ama aileler illa evlenecek çocuğun her şeyini yapacak diye bir şey yok, size 2 bilezik takar, kızına kuyumcu dükkanını ister orası kayınpederinizin bileceği iş.Kendi kızına dirseğe kadar altın isteyen adam bana gelince takmak zorunda değil mi? İsviçre'de mi yaşıyoruz kızzz?
Ben de başta ay durumları yok takmak zorunda değiller ki diyordum, geldiğim noktaya bakın. Erkek evladı varsa eğer takacak, kendince de yardımını yapacak. Örf adetler eskiden bana çok sığ gelirdi ama hepsinin özü yuva kuran evlada yardım etmek, hayata borçsuz başlatmakmış. Kendi kızı altın başkasının kızı teneke tabi. Kendine gelince geleneksel olan adam bana gelince Avrupai davrandı. Sizce bu olması gereken mi? Ayrıca yaptığım hesap yanlış değil, 5 sene önce alındı o ev, rahat rahat aldı sayemizde.
Örf adet uygulansın istiyordunuz madem o zaman baştan her şeye tamam demeyecektiniz, ona bakarsanız bizim kendi örfümüze göre de damat iç güveyi olmaz, yani siz belli bir örfe adete bağlı kalmadan evlenmişsiniz, kızdığınız nokta eşinizin ara sıra bütçenizi aşmayan yardımlar yaparım sözünden çıkıp git gide abartılan yardımlara dönüşmesi, sizin bir dikili ağacınız yokken eş ailesinin bir ağaç iki ağaç derken orman sahibi olmaya başlaması.
Bunun da çözümü eş ailesinde değil, onlara öfkelenmeniz de işe yaramaz, tek çözüm eşinizle konuşup ikinize ait bir konut borcuna girmek, adam oraya para aktarmak için çocuk dahi istemiyor, bunlar tümüyle eşin tutumuyla alakalı sadece ikinizi ilgilendiren özel konular.