bir garip yüzük meselesi

Asil senin dertlerin farkliyken, batil inanclara takildin. Niye biliyormusun? Bu iliskide baze seylerin ters gittigini bildigin icin, sucu hazir yüzüge atmak istiyorsun.

Ha su konuda hak veriyorum sana, senin yüzügünü sen görmeden önce herkesin görmesi ve denemesi ayip ve terbiyesizdir.
Bunu erkek arkadasin düsünmesi lazimdi. Yani ailenin kadinlari böyle davraniyorsa, gercekten cok cahil bir aileye gelin gidip, cok sikinti yasarsin.

Ve yüzükten daha büyük bir sorun kv'den. "Benim oglum sana yaranamiyor" ne demektir ya? "Zaten evlendikten sonra kilo alirsin" ne münasebet? Sen yüzügün özel olsun istiyorsun fakat teklif anin bile özel degildi. Tekliften sonra senin yaninda annesini aramak nedir allasen?

Aklima gerdek gecesinde annesini arayan "hersey yoluna gitti anne" diyen erkekler geldi. Kim bilir o' hakikaten böyle yapar.

Daha evlenme teklifi yeni aldin ve bohcaya kadar konusulmus bile, bence bu noktada bile fazla yüz göz olmusunuz. Ve kv'den icin " iyi niyetle karisiyor" demen kendini rahatlaman icin bir yalan uyduruyorsun. Kadin terbiyesiz ve ogluda anneci bir erkek. Üzgünüm ama burnuma hic iyi kokular gelmiyor.

daha önce yazdım ama bi daha yazayım, yüzüğü başkalarının takmış olmasıyla ilgili sevgilime bi şey demedim.

annesinin telefonundan sonra keyfimiz kalmadı zaten. ben başka bi şey söylemedim.
Bak en mutlu gununuz diyorum kayinvalidende mutlulugga ortak. olmak istems ben aramasnda sorun girmedm sizin cevaplrnz uzerinde duruyorum ben eh iste flan dyecgnze cok guzldi dye gecistirseydinz kadinin igneleyecegini sanmiyorum belliki sozlerinize bozulmus

kızlar öncelikle iyi geceler.

inanın burda ne dertler okuyoruz, "seninki de dert mi" diyebilirsiniz belki ama herkesin derdi kendine işte.

2 gün önce evlenme teklifi aldım, çok aşırı mutlu olmam gerekir ama olamıyorum.

çok fazla derine inmeden konuyu özetlemeye çalışacağım. ama özeti bile uzun olacak, baştan uyarayım.

beklemiyordum, şaşırdım çünkü tek taşı gider beraber seçeriz diye konuşmuştuk. içime sinsin istemiştim. neyse sevgilim de sürpriz olsun istemiş, almış gelmiş.

alyanslarımızı önceden almıştık, alyans numaramı söylemiş ona göre almış. ama kuyumcu onu kalın alyansla ince tek taşın numarasının farklı olacağı konusunda uyarmamış. haliyle büyük geldi. ama kesimi falan tam istediğim gibi. taşında sıkıntı yok yani.

büyük gelince biraz bozuldum çünkü hemen takasım gelmişti, sonuç olarak 9 yıldır beraberiz ve ben bu yüzüğü gerçekten çok bekledim. bi de iç kısmı kalın olup taşa doğru incelen bi model, alyansla takınca alyans ekleme doğru yanaştığı için sıkıyor, tek taş da alyansın üstüne biniyor, avuç kısmı çok rahat değil yani.

sevgilim önce kardeşini aradı söyledi, ki aramız iyidir ben de konuştum, sonra dedi ki "annem "teklif edince haber ver" demişti bi de onu arayayım".

aradı, konuştu, annesi beni istemiş bana verdi. ben de konuştum mecburen.

büyük gelmiş falan filan konuşuyoduk, "üstüne alyans takınca alyans onu tutar" dedi, "evlenince kilo alırsın zaten o zaman takarsın" dedi. "ama istiyorsan küçülttür tabi" diye de ekledi.

ay ben senden akıl istemedim ki. "büyük geldi, düşüyor" dedim sadece. ya benim o yüzüğü takabilmem için 9 aylık hamile falan olmam lazım. annem evlendikten sonra 20 kilo almış mesela ama yüzük ölçüsü hâlâ aynı. baktım olmuyor, "başparmağıma bile büyük geliyor" dedim, "ona tak o zaman" dedi. "peki" dedim ama benim gözler doldu. "nasıl teklif etti" dedi, ya ben sana niye anlatayım, çok istiyorsa oğlun anlatır. "eh işte" dedim, "sen çok şekilcisin, hiçbir şeyi beğenmiyorsun, benim oğlum çok doğal, çocuk sana yaranamıyor" falan dedi, iyice ağlamaya başladım, sonrasında söylediklerini dinlemedim, "evet, peki, haklısınız"la geçiştirip kapattım.

kardeşiyle annesi durumdan haberdar olunca ben de benimkini biraz sıkıştırdım, o da döküldü. benim için asıl sorun burda başlıyor:

bu yüzük iki gün evde ortada gezmiş, herkes görmüş falan. ki sülale geniştir bi de yakın oturuyorlar, herkes görmüş yani. "ben görmedim" falan diyor ama muhtemelen beni üzmemek için söylemiyor, yüzüğü sülalenin bütün kadınları denemiş.

şimdi kızlar derdim şunlar:

ben nazara, uğursuzluğa falan çok inanırım, başkasının evlilik yüzüğü, tek taşı falan takılmaz. biz de cahiliye dönemlerimizde başkalarının yüzüklerini gizli gizli denerdik, hepsi bi şekilde ayrıldı. yüzüğü görmeyen, denemeyen kalmamış, bana böyle bi nazarı, uğursuzluğu var gibi geliyor, parmağıma denemeye kalksam içim daralıyor. resmen pırlantaya pul muamelesi yapıyorum ama aldım tıktım çekmeceye. görmeye dayanamıyorum. yüzüğe ısınamadım. annesinin onca lafından sonra da daralttırmak istemiyorum, zaten takmak da istemiyorum.

bu sefer benimkiler başladı, çocuk sürpriz yapmış ama ben onun hevesini kırmışım, mis gibi yüzükmüş istediğim model almışmış, herkes takmışsa takmış noluyomuş falan filan.

ben de dedim buraya yazıp fikir alayım çünkü kimseye bi şey diyemeyince bunaldım.

ya ben bu yüzüğü sahiplenemedim, takasım yok, daralttırasım yok, göresim bile yok. ya ailede evlisi bekarı boşanmışı hepsi takmış yüzüğü ben nasıl takayım onu ya. öbür taraftan sevgilim çok mutsuz, "annem biraz büyük sanmıştır ya bu kadar olduğunu anlamamıştır, hem ona ne yüzük senin gider parmağına göre yaptırırız" diyor.

takmak istemiyorum, sevgilimi üzmek de istemiyorum.

bi de pırlanta dediğin tencere tava değil ki birkaç ay sonra yenisini alasın. yıllarca takılacak bu, içime sinmesini çok istemiştim, sinmedi. "değiştirelim" desem çok üzülecek.

bi orta yol bulamadım.

napıcam ben?
Allah baska dert vermesin.

Bence yaptığınız çok ayıp kaçmış.
9 yıldır beklediğiniz bi pırlanta mı yoksa sevdiğiniz adamla evlenmek mi?
Parmağınıza ip bağlasa bile dünyanın en mutlu insanı olmalıydınız. Sevinçten ağlamalıydınız o gün. Gereksiz yere üzüntüden değil.

Eşimle evlenirken hiç paramız yoktu. 200 tl lik bi yüzüğü 2 seneden fazla taktım. Geçtiğimiz aylarda alyansımızı ancak alabildik. Evliliğimize bişey olduğu yok teneke gibi incecik yüzüğü takarken de mutluyduk şimdi de mutluyuz çok şükür.

Telde kayınvalide heyecanlanmış sormuş
Çok güzeldi herşey çok mutluyum akşama oğlunuz detayları anlatır diyebilirdiniz.

Asil senin dertlerin farkliyken, batil inanclara takildin. Niye biliyormusun? Bu iliskide baze seylerin ters gittigini bildigin icin, sucu hazir yüzüge atmak istiyorsun.

Ha su konuda hak veriyorum sana, senin yüzügünü sen görmeden önce herkesin görmesi ve denemesi ayip ve terbiyesizdir.
Bunu erkek arkadasin düsünmesi lazimdi. Yani ailenin kadinlari böyle davraniyorsa, gercekten cok cahil bir aileye gelin gidip, cok sikinti yasarsin.

Ve yüzükten daha büyük bir sorun kv'den. "Benim oglum sana yaranamiyor" ne demektir ya? "Zaten evlendikten sonra kilo alirsin" ne münasebet? Sen yüzügün özel olsun istiyorsun fakat teklif anin bile özel degildi. Tekliften sonra senin yaninda annesini aramak nedir allasen?

Aklima gerdek gecesinde annesini arayan "hersey yoluna gitti anne" diyen erkekler geldi. Kim bilir o' hakikaten böyle yapar.

Daha evlenme teklifi yeni aldin ve bohcaya kadar konusulmus bile, bence bu noktada bile fazla yüz göz olmusunuz. Ve kv'den icin " iyi niyetle karisiyor" demen kendini rahatlaman icin bir yalan uyduruyorsun. Kadin terbiyesiz ve ogluda anneci bir erkek. Üzgünüm ama burnuma hic iyi kokular gelmiyor.
Ben de bir seyler yazacaktim baktim yazilmisi var. Hepinizin adina gercekten uzuldum.

valla ben kıza hak verdim ben de sevmem yüzüğüm elden ele dolaşsın herkes denesin
sonra da bana büyük gelmiş bir de baş parmağına tak densin
evlilik teklifi edilir edilmez kv ile konuşmak zorunda tutulayım yahu bu çiftler arasında bir mevzu o ne öyle hemen teleofnda anlatması mı gerek
sonra bir zaman isterse sorsun kızım nasıldı evlilik teklifin falan filan sohbet gelirse sorsun ne var ama ne o öyle maç izlemiş dizi izlemiş de anlatacak hemen ay bilmemkim teyze çok heyecanlıydı çok süperdi...böyle mi cevap bekliyor yani..
bilmiyorum bana iç açıcı gelmedi açıkçası aynı duyguları hissederdim konu sahibiyle...

ayneeeeen kesinlikle özellikle koyu renkli yerleri nasıl söylediler okurken ben de onu düşünmüştüm...

ayneeeeen kesinlikle özellikle koyu renkli yerleri nasıl söylediler okurken ben de onu düşünmüştüm...

Evet bende sok olmustum. Hani bunlar söylenirken, konu sahibi nasil sadece yüzügün ugursuz olabilme ihtimaline kapilmis?

Ve demek ki kv'de o kadar baskici ki konu sahibi yüzügü daraltmaktan, degistirmekten bile korkuyor. Eger yüzükte bile bu kadar cekiniyorsa, ilerde evlenip cocugu olunca ne yapacak?

Taviz, tavizi dogurur. Eger hayalinde ekim dügünü varsa, ekimde evleneceksin. Ama bu insanlar senin en basit yüzügüne bile saygi duymadilar, baska isteklerine niye duysunlar? Kadin gelini istedigi kadar cignemek derdinde. Ogluda buna anca göz yumuyor.

Ben konu sahibi olsam, iliskiyi tekrar gözden gecirirdim...

bohça meselesi karışık biraz aslında aileler görüştü tarih falan kondu ama bunu sevgilim askerden gelir gelmez hemen yaptıkları için biz daha tek taş beğenememiştik yani yüzük olmadı bi türlü. yüzük için dönmesini beklemiştik ama fırsat olmadı işte.
söylediğin her şeye hak veriyorum ama türk toplum yapısı gereği, adamı 10 senedir tanıyorken ailesini yeni yeni tanıyorum çünkü askerden gelmeden olmaz! çok ayıp böyle şeyler. el gün ne der di mi?

Bak en mutlu gununuz diyorum kayinvalidende mutlulugga ortak. olmak istems ben aramasnda sorun girmedm sizin cevaplrnz uzerinde duruyorum ben eh iste flan dyecgnze cok guzldi dye gecistirseydinz kadinin igneleyecegini sanmiyorum belliki sozlerinize bozulmus

"yüzüğü başparmağına tak" dedikten sonra mutlu mesut teklifi anlatasım gelmedi valla.

Bence yaptığınız çok ayıp kaçmış.
9 yıldır beklediğiniz bi pırlanta mı yoksa sevdiğiniz adamla evlenmek mi?
Parmağınıza ip bağlasa bile dünyanın en mutlu insanı olmalıydınız. Sevinçten ağlamalıydınız o gün. Gereksiz yere üzüntüden değil.

Eşimle evlenirken hiç paramız yoktu. 200 tl lik bi yüzüğü 2 seneden fazla taktım. Geçtiğimiz aylarda alyansımızı ancak alabildik. Evliliğimize bişey olduğu yok teneke gibi incecik yüzüğü takarken de mutluyduk şimdi de mutluyuz çok şükür.

Telde kayınvalide heyecanlanmış sormuş
Çok güzeldi herşey çok mutluyum akşama oğlunuz detayları anlatır diyebilirdiniz.

pırlantasında değilim ben. herkes taktıktan sonra bana verilmesi koydu. özel olmalıydı. gümüş yüzük de getirse mutlu olurdum, yeter ki ilk gören ben olsaydım.

valla ben kıza hak verdim ben de sevmem yüzüğüm elden ele dolaşsın herkes denesin
sonra da bana büyük gelmiş bir de baş parmağına tak densin
evlilik teklifi edilir edilmez kv ile konuşmak zorunda tutulayım yahu bu çiftler arasında bir mevzu o ne öyle hemen teleofnda anlatması mı gerek
sonra bir zaman isterse sorsun kızım nasıldı evlilik teklifin falan filan sohbet gelirse sorsun ne var ama ne o öyle maç izlemiş dizi izlemiş de anlatacak hemen ay bilmemkim teyze çok heyecanlıydı çok süperdi...böyle mi cevap bekliyor yani..
bilmiyorum bana iç açıcı gelmedi açıkçası aynı duyguları hissederdim konu sahibiyle...

tam olarak bunu demeye çalıştım. takasım yok o yüzüğü artık ama değiştirelim desem sevgilim incinir mi onu düşünüyorum.

Evet bende sok olmustum. Hani bunlar söylenirken, konu sahibi nasil sadece yüzügün ugursuz olabilme ihtimaline kapilmis?

Ve demek ki kv'de o kadar baskici ki konu sahibi yüzügü daraltmaktan, degistirmekten bile korkuyor. Eger yüzükte bile bu kadar cekiniyorsa, ilerde evlenip cocugu olunca ne yapacak?

Taviz, tavizi dogurur. Eger hayalinde ekim dügünü varsa, ekimde evleneceksin. Ama bu insanlar senin en basit yüzügüne bile saygi duymadilar, baska isteklerine niye duysunlar? Kadin gelini istedigi kadar cignemek derdinde. Ogluda buna anca göz yumuyor.

Ben konu sahibi olsam, iliskiyi tekrar gözden gecirirdim...

geçiriyorum, bitirmeyi düşünüyorum sonra sevgilime kıyamıyorum. adam arada kalıyor ve gözümün içine bakıyor. "şu merasim faslını atlatalım, o dört duvarın içinde sadece ikimiz olacağız, düğün elle günle yapılıyor, biraz idare et sen de" diyor. haksız değil. beni 10 sene bekletmişler zaten, düğüne heves kalmamış, saldım gitti. "olsun bitsin" modundaydım ama böyle gitmeyecek.
ben "büyük olsun öyle takıver" kısmından sonra çok şey yapmadım zaten, yüzükten bi soğudum orda. daha onlar koymaya başlamadı. hani böyle yavaş yavaş koyar ya, öyle. oralara daha yeni geliyorum.

geçiriyorum, bitirmeyi düşünüyorum sonra sevgilime kıyamıyorum. adam arada kalıyor ve gözümün içine bakıyor. "şu merasim faslını atlatalım, o dört duvarın içinde sadece ikimiz olacağız, düğün elle günle yapılıyor, biraz idare et sen de" diyor. haksız değil. beni 10 sene bekletmişler zaten, düğüne heves kalmamış, saldım gitti. "olsun bitsin" modundaydım ama böyle gitmeyecek.
ben "büyük olsun öyle takıver" kısmından sonra çok şey yapmadım zaten, yüzükten bi soğudum orda. daha onlar koymaya başlamadı. hani böyle yavaş yavaş koyar ya, öyle. oralara daha yeni geliyorum.
sen de konuş artık biraz hep idare et hep idare et olmaz
ayrıcaaa bu idare et durumu biraz karşılıklı olsun demi bir ömür geçireceksiniz o da seni idare edemeyecekse olmasın zaten olur mu öyle şey... ne bileyim bence isteklerinizi de net söyleyin yani ben bunu takamam içime sinmiyor deyin açık açık....

Onunda 3 secenek var,
1) Yüzüğü gidip daraltacaksin(Batili aklinda silmeye calis inan ilerleyen donemlerde bu takintilar hayatınızı zehir eder. Eger daha once biri kullanmış deseydin sana hak verirdim, ama sadece denemek sikinti olmaz, yüzüklerin yapim aşamasından sana gelene kadar yüzlerce kisi deniyor.)
2) Yüzüğü degistireceksin( Sulale gormus diyorsun da oyle renkli pirlanta filan degilse kimsenin aklinda kalmamıştır, degistirince de anlamazlar. Nisanliniz kirilabilir cunku sizin istediğiniz modeli bulup getirmis, ama acik sozlu olup nedenini de anlatirsaniz anlamaya calisacaktir.)
3) Yüzüğü takmayacaksiniz.(Buna bir sey diyemezler, yüzük zaten olmuyor parmağıniza)
Bu arada bu yuzugu sanirim nisanliniz sizin kadar onemli gormuyor, yoksa o da titizlenir tum sulalenin elinde gezdirmezdi, heveslenip gosterse bile denetmezdi.

sen de konuş artık biraz hep idare et hep idare et olmaz
ayrıcaaa bu idare et durumu biraz karşılıklı olsun demi bir ömür geçireceksiniz o da seni idare edemeyecekse olmasın zaten olur mu öyle şey... ne bileyim bence isteklerinizi de net söyleyin yani ben bunu takamam içime sinmiyor deyin açık açık....

gün içinde konuşmayı düşünüyorum açık açık. ben ilk defa evleniyorum ama onlar benden daha hevesli. babama bi şey diyemiyorum çünkü adam bi emrivaki daha olursa "gidin çocuk esirgemeden gelin alın kendinize, hem sevaba girersiniz" diyecek kıvama geldi artık. hayır yani kuzenlerim falan da evlendi de biz çok karışmadım onların meselesi diye o yüzden bilemiyoruz, düğün tarihini erkek tarafının vermesi görülmüş şey mi? nişanın nerde nasıl olacağına nasıl karışabiliyorlar? sevgilim "sen çok duyma, istediğin gibi yap" diyor ama duyuyorum işte. bilen varsa bi aydınlatsın?

Yuzuk degisse nolur ki bundan sonra. En ozel gununuz sacma muhabbetlerle gecmis. Uzuldum senin adina. Ben olsam o yuzugu hic takmaz kafasina atardim. Teklif ettikten sonra anneyi aramak ne ya.

Onunda 3 secenek var,
1) Yüzüğü gidip daraltacaksin(Batili aklinda silmeye calis inan ilerleyen donemlerde bu takintilar hayatınızı zehir eder. Eger daha once biri kullanmış deseydin sana hak verirdim, ama sadece denemek sikinti olmaz, yüzüklerin yapim aşamasından sana gelene kadar yüzlerce kisi deniyor.)
2) Yüzüğü degistireceksin( Sulale gormus diyorsun da oyle renkli pirlanta filan degilse kimsenin aklinda kalmamıştır, degistirince de anlamazlar. Nisanliniz kirilabilir cunku sizin istediğiniz modeli bulup getirmis, ama acik sozlu olup nedenini de anlatirsaniz anlamaya calisacaktir.)
3) Yüzüğü takmayacaksiniz.(Buna bir sey diyemezler, yüzük zaten olmuyor parmağıniza)
Bu arada bu yuzugu sanirim nisanliniz sizin kadar onemli gormuyor, yoksa o da titizlenir tum sulalenin elinde gezdirmezdi, heveslenip gosterse bile denetmezdi.

2 yi önericem olmazsa 3 olacak.
"almaya gittiğimi biliyorlardı, "getir bakalım" dediler "olmaz" diyemedim" dedi. benim anladığım kadarıyla sonra geri vermemişler zaten. bana gelirken istemiş de almış.

sona akdar okumadım.
kaynananın oğlum sana yaranamıyor lafından sonra.

gereksiz birşeyi çok büyütmüşsün. çocuğunda eminim hevesini kursagında bırakmışsın.
en önemlisi kv ile nasıl bukadar yüz göz olmayı becerebildin şaşıyorum..

Evet adamın hevesını kursagında bırakmıssınız
ne var yani yüzüğü gördülerse, denedilerse.

bence sizin derdiniz siz size yapılan süprizi begenmemişsiniz e doğal 9 koca seneden sonra herşey sıradan geliyordur.

Evet adamın hevesını kursagında bırakmıssınız
ne var yani yüzüğü gördülerse, denedilerse.

bence sizin derdiniz siz size yapılan süprizi begenmemişsiniz e doğal 9 koca seneden sonra herşey sıradan geliyordur.

tekrar belirteyim, yüzüğün denenmiş olmasıyla ilgili onunla konuşmadım. buraya yazdım onu.
annesi aradığında ben ağlayınca hevesimiz kursağımızda kaldı.

X