bir garip yüzük meselesi

Ee onda duruyodur versin sana gidin değiştirin

öyle yapıcam bi de sanırım küçültmüyorlarmış zaten halkasını komple değiştiriyorlarmış, süper olur o.

Onun bir tane oğlu varsa sende bir kere evleneceksin. Karıştırma bir şeyine sonra içinde kalır. İyice alışır sonra herşeye burnunu sokmaya

valla ben bi tek sonbahar düğünü istedim, daha doğrusu nikahı istedim. şimdi nasıl oluyor bilmiyorum ama büyük ihtimal yazın kır düğünü yapacak. tarih net konmadı daha.
fotoğraf çekimini ayrı yapmayı planlıyorum. tek düğün hayalimdi böyle sarılı-turunculu-kırmızılı yapraklar üstünde gelinlikle... düğün olur biter fotoğraflar kalır dedim en son.

bende olsam yüzüğümün başkaları tarafından takılmış olmasından rahatsızlık duyardım...
uğursuzluk getireceğini düşündüğüm için değil, genel olarak rahatsız olurum..

hediyeler öncelikle başkaları tarafından denenmez.. bence saygısızlık...
fakat herkes düşünceli olamıyor... herkesin aynı olgunlukta olmasını beklemekte hata ..
o onların ayıbı olarak bırakın kalsın...
siz ortada ki ayıbı daha fazla kendinize çevirmeyin..

kayınvalideniz konusunda da "sen çok şekilcisin, hiçbir şeyi beğenmiyorsun, benim oğlum çok doğal, çocuk sana yaranamıyor" sözlerinden sonra şaşkınlığımı gizleyemeyeceğim..

o sıra sizi arayıp tebrik edebilir, güzel dileklerde bulunabilirdi.... bu söylenecek en son söz bana kalırsa...sizde aynı şekilde daha kibar cevaplar verebilirdiniz..karşılıklı olarak hoş bir konuşma gerçekleştirmemişsiniz...
fakat olanlar da olmuş..... bundan sonrasına bakmak lazım...

yıllardır beklediğiniz günler gelmiş, şu an mutlu olmak parmağınıza bakıp heyecanlanmak varken neden bu streslerle kendinize yazık ediyorsunuz ki... ??
yüzük büyük geldiyse değiştirilir bu kadar açık ve net..
çekmece de dursun diye değil parmağınıza takılsın diye alındı.. ona buna küçük geldi büyük geldi açıklamasına gerek bile yok... kimsenin bu konuda değiştirme küçültme deme söz hakkı da yok...
yüzük sizin.. kararı siz verebilirsiniz..

yol yordam göstermek başka her şeyi organize etmek başka..
son yazdıklarınıza da bakılırsa kayın valideniz sizi her şeyden soyutlamış durumda.. siz kendi düğününüzde figüransınız.. inanılır gibi değil...

öyle yapıcam bi de sanırım küçültmüyorlarmış zaten halkasını komple değiştiriyorlarmış, süper olur o.

n.
Komple değiştir bence benzerini alabilirsin
Kaynanaylada çok muhabbete girme
Yüzüğüne karışan eşyada Delirir seni

Git nişanlınla bak al hatta ona bile buluşunca söyleki anasına mobilya bakmaya gidiyoruz semesin

Komple değiştir bence benzerini alabilirsin
Kaynanaylada çok muhabbete girme
Yüzüğüne karışan eşyada Delirir seni

Git nişanlınla bak al hatta ona bile buluşunca söyleki anasına mobilya bakmaya gidiyoruz semesin

taşını sevgilim seçtiği için değiştirme konusunda kararsızdım ama halka değişiyorsa olur.

bu saatten sonra pek konuşacağımı sanmıyorum zaten, soğuduysam soğumuşumdur. samimi olmam artık.

mobilyayı yaptıracaklarmış.
para var huzur var diye bi şey yok arkadaşlar, kesin bilgi, yayalım.

valla bence çok abartmışsın ya. ben de senin yerinde olsam benim yüzüğümü niye herkes deniyor diye kızarım bu şımarıklık ben kabul ediyorum sende kabul et bence. ayrca ben alyansımı ve tek taşımı kendim beğenmeme rağmen bi karışıklığa geldi tektaşı büyük almışım. ama alyansımla takıyorum tek takmıyorum. bence sen yüzük meselesini geçip kayınvalidenin konuşma tarzına odaklanmalısın. sizin evlilik teklifinizle ne alakası var kayınvalidenin.
ay ben senden akıl istemedim ki. "büyük geldi, düşüyor" dedim sadece. ya benim o yüzüğü takabilmem için 9 aylık hamile falan olmam lazım. annem evlendikten sonra 20 kilo almış mesela ama yüzük ölçüsü hâlâ aynı. baktım olmuyor, "başparmağıma bile büyük geliyor" dedim, "ona tak o zaman" dedi. "peki" dedim ama benim gözler doldu. "nasıl teklif etti" dedi, ya ben sana niye anlatayım, çok istiyorsa oğlun anlatır. "eh işte" dedim, "sen çok şekilcisin, hiçbir şeyi beğenmiyorsun, benim oğlum çok doğal, çocuk sana yaranamıyor" falan dedi, iyice ağlamaya başladım, sonrasında söylediklerini dinlemedim, "evet, peki, haklısınız"la geçiştirip kapattım.
bukonuşmaya pek hakkı yok gibi geldi bana herkes haddini bilmeli. geçiştirmene gerek yok sende lafını söyle.

valla önceki mesajlarımda da yazdım, 3 sene öncesinden evliliğe adım atmışsınız, teklif zaten yapılmış. bir yüzük de yüzük. yok herkes görmüş takmış büyük gelmiş. bu kadar takıntı yapmasaydnızı kv ile bu konuşmalar da geçmiyecekti.

Kusura bakmayın ama ben de kayınvalidenizin yerinde olsam ters konuşabilirdim. Bir heves aramışım tebrik etmek için, gelinin ilk söyleyeceği şey "yüzük büyük geldi" olacak. bu ne kadar doğru? orada güzel mutlu bir an yaşanıyor yani, bırakın yüzüğün büyüklüğünü dert etmeyi. daraltılır yani nedir bunu kv bahsetmeye bile gerek yok. yüzüğünü beğendin mi kızım der he der geçersin. sen pas vermişsin o da gol atmış.

herkesin denemesinden rahatsızlık duymanı anlıyorum ama bir de şu açıdan bak. demek ki özenmişler, ailede yüzük mevzu olmuş, herkese gösterilmiş güzel mi beğenir mi diye. ben iyi niyetli bir çaba gibi algıladım. yoksa 20 saniye bir yüzük takmaktan kimin ne çıkarı olabilir? ben boşanmışım takayım da uğursuzluk getireyim diye bir kötü niyet olamaz sanıyorum.

hala çok içinize sinmiyorsa, gidin yüzüğü satın aynısını kendiniz alın. böylece nişanlınız da anlamaz sizin de içiniz rahat eder. ama bu sebepten nişanlınıza değiştirelim derseniz kırıcı olabilirsiniz.

Kusura bakmayın ama ben de kayınvalidenizin yerinde olsam ters konuşabilirdim. Bir heves aramışım tebrik etmek için, gelinin ilk söyleyeceği şey "yüzük büyük geldi" olacak. bu ne kadar doğru? orada güzel mutlu bir an yaşanıyor yani, bırakın yüzüğün büyüklüğünü dert etmeyi. daraltılır yani nedir bunu kv bahsetmeye bile gerek yok. yüzüğünü beğendin mi kızım der he der geçersin. sen pas vermişsin o da gol atmış.

herkesin denemesinden rahatsızlık duymanı anlıyorum ama bir de şu açıdan bak. demek ki özenmişler, ailede yüzük mevzu olmuş, herkese gösterilmiş güzel mi beğenir mi diye. ben iyi niyetli bir çaba gibi algıladım. yoksa 20 saniye bir yüzük takmaktan kimin ne çıkarı olabilir? ben boşanmışım takayım da uğursuzluk getireyim diye bir kötü niyet olamaz sanıyorum.

hala çok içinize sinmiyorsa, gidin yüzüğü satın aynısını kendiniz alın. böylece nişanlınız da anlamaz sizin de içiniz rahat eder. ama bu sebepten nişanlınıza değiştirelim derseniz kırıcı olabilirsiniz.
büyük geldiğini sevgilim aradı söyledi. o konunun benimle ilgisi yok. ben sadece verilen akılları dinledim.

teklif 6 sene önce yapıldı ama sözden önce tek taş alınması gerekiyormuş.

ay evet eskiden hep tektaş takılırdı zaten :) bu gelenek falan değil.yurtdışında evlilik teklifi tektaşla edilir bizde filmlerden göre göre bu hale getirdik.yanlış biliyorsun canm tektaş evlilik teklifinden alınır.

Yuzugun buyuklugunden dem vurmaniz kayinvalidenizin sizin memnuniyetsiz oldugunuzu dusunmesine neden olmus. Fakat ne olursa olsun o dedigi laflar ayrilmaya sebeptir yahu? Nasil sessiz kaldiniz?

Kayinvalideniz size cozum sunmus, istersen degistir demis. Siz ise israrla degistirmenize karsi cikacagini, bundan hoslanmayacagini dusunuyorsunuz. Kimi ilgilendirir yahu? Ayrica kadin degistirmeyeceksin dememis. Ki dese bile ben bilirim onu diyeceksiniz. Ya da bir sey demeden degistireceksiniz. Kimseyi ilgilendirmez. Siz yapiyorsunuz bunu, siz kayinvalideniz size karisiyor izlenimi vermeye calisiyorsunuz ki siz boyle yaptikca firsatini bulan kayinvalide karisir tabii.

Herkes kullandi diyorsunuz, nisanliniz ben gormedim dedigi halde yine kendi kendinize yanlis cikarimlar yapiyorsunuz. Yenge, kuzen, hala, teyze... herkes takmis diyorsunuz. Kim dedi size herkesin taktigini? Sadece ben gormedim dedi nisanliniz. Ama siz sorun cikarmaya ugrasiyorsunuz.

Hep boyle yaptiysaniz kayinvalideniz size patlamis olabilir ama ne olursa olsun oglunun yuvasini dusunen bir anne gelinine oyle konusamaz.
Bakin siz kendinizi magdur gostermeye calisiyorsunuz. Olmayan seyleri varmis gibi gosteriyorsunuz. Kayinvalideniz size o laflari dediginde susmaniz bile magduru oynama cabanizdan kaynaklaniyor. Kayinvalidenizin buyukse soyle tak ama istersen degistir tavsiyesini bile degistirmeme izin vermiyor seklinde yorumluyorsunuz. Yuzugunuzu takip takmadiklarini bilmediginiz halde herkes takti diye veryansin ediyorsunuz.

Tavriniz cok yanlis. Siz karistiriyorsunuz hayatiniza ve bir caba harcamadan magduru oynuyorsunuz. Bu konu buraya acilmamaliydi bence. Gidip yuzugu degistirecektiniz. Bu kadar.

Kayinvalidenizin o laflari icin acilmaliydi bu konu. Ama siz magduru oynamayi secmissiniz. Ne diyeyim mutluluklar...

X