bir evliliğin anatomisi

devletin bakanlığı var birimleri var bize mi kaldı milletin derdi?
ben devlet o işleri yapsın diye vergi veriyorum tonla bir de gidip çalışacakmıyım?

Türkiye'de sivil toplum neden bu halde; karar alma süreçleri niçin daha katılımcı, demokratik ya da etkin değil diye düşünüp duruyorum ben de. Meğer bundanmış.

O değil de, eşinizle keyif alacağınız ortak bir şeyler bulsanız? Bizde de benzer bir durum vardı, ben seyahate/eğlenmeye çok düşkünüm, eşim ise daha evcimendir, kahvemiz önümüzde, sigaramiz yanımızda ise ve sağlam bir de film serisi varsa izlenecek yıllarca evden çıkmadan yaşayabilir.
Zamanla birbirimize benzedik gerçi, şimdi neredeyse hiç anlaşmazlığa düşmüyoruz ama ilk başlarda haftasonlarını böler, gece çıkacağımız günleri/katılacağımız etkinlikleri belirler ve programa da harfiyen uyardık. Böylece ikimizin de istediği olmuş olurdu.
Eşiniz anlayışlı, uyumlu birine benziyor, anlatımınızdan öyle hissettim. Eşinizi eve çekmek yerine siz de dışarı çıkın, vakıfta (fiziksel kosullari nasıldır bilemiyorum gerci) zaman geçirin biraz. Böyle yaptıkça evde de daha keyifli zaman geçirmeye başlarsınız birlikte.

devlete vergimi 'paşa paşa' veriyorsam elin velediyle de uğraşamam.
siz vergi ödemiyorsunuz anlaşılan doğru ev hanımları ne anlar vergiden falan.
İnsanları ne kadar yeriyorsun konuşurken…

Senin verdiğin vergiyi kuaför parası yapanlar var. Tabi sen nereden bileceksin burjuva hayatını?

asıl ben vicdanlıyım halkın parasının neden daha yararlı işlere değil de birilerinin zevki sefasına harcandığını soruyorum sinekleri öldürerek bataklık kurumaz.

Ya boş ver ya ben de türbanlı değilim geçen de aynen bana atarlandı.” Siz türbanlılar..” diye başlayan bir cümleyle.

Nereden bilip bu kadar emin konuşuyorsa..

Farkettim. Ve üzüldüm vicdan sahibi olmayan bir insan hiç bir şeye sahip olamaz bence ..
Tabii ki de suriyeden gelen çocuğun suçu günahı ne?
Bu kış ayında ayaklarında ayakkabı olmadan , tshirtlerle dolanıyorlar..
Yazık değilmi, Sahi ne zamandan beri bu kadar acımasız olduk?

Kocaniz evine fazla vakit ayirmiyor olabilir ama dolayli yoldan sizin yükunuzu de hafifletiyor anladigim kadariyla.
Aksamdan utusunu yapip yatan, sabah kahvaltisini kendisi hazirlayip ise hiden dondugunde yemek yoksa hic ses etmeden yemek yapip yiyen kac adam var etrafta

Cocufunuzla ilgilenmesini istemek en dogal hakkiniz kesinlikle katiliyorum , ama olumlu yonlerini dusunup kendinizi teselli edebilirsiniz.

Benm esim de sizinki gibi cok disardadir(en az 3 gun ,hem vakif islerine gider hem de ek is yapar) vede evde kilini kipirdatmaz. Ben de ilk zamanlar canimi sıkıyodum sonra sonra alistim, 5te eve gelip tv karsisinda cay icmesinden iyidir
Hayatinda hic 8_5 ise gidip gelip evde ituran biri olmadi.
Eglenmek icin gitmez biyere hep isi vardir
Valla ben sikayetci degilim artik erkegin caliskani iyidir
Tabi cocugum oldugunda ne dusunurum bilemm

İnsanları ne kadar yeriyorsun konuşurken…

Senin verdiğin vergiyi kuaför parası yapanlar var. Tabi sen nereden bileceksin burjuva hayatını?

saray yapanlara oy verenler düşünsün orasını paranızla 1000 odalı saray yapıldı kalkıp soran yok. çocuklara kullanılsa o para?

ne siyaseti çocukları düşünen kadın bunu soracak önce.
öyle ama biz gönüllüyüüüz diye beleşe çalışmakla övünmeyecek.
Sen vergi veriyorsan ne oluyor? Sonuçta şikayet ettiğin düzene hizmet ediyorsun.
Düzenden çok şikayetçiysen verme vergini de boşa harcanmasın o paracıklar.
Bak başkaları bir şeyleri değiştirmek için çabalıyor. Senin yaptığında koca bir hiç.

Konu sahibi arkadaşım eşinizle gerçek bir konuşma yapmalısınız artık evinin sorumluluklarınnda farkına varmalı vakıfta çalışması çok güzel diyecek bir sözüm yok ama haftada 2 oraya gidiyosa geri kalan günleri sizinle geçirmeli eşinizin sağ duyulu bir insan olduğunu düşündüm onun için güzel sakince bir konuşma yapıp en azından haftanın bir kaç günü bebeğiniz için evde kalmasını isteyin

asıl ben vicdanlıyım halkın parasının neden daha yararlı işlere değil de birilerinin zevki sefasına harcandığını soruyorum sinekleri öldürerek bataklık kurumaz.
bende sana deniz yıldızı hikayesini hatırlatmak istiyorum tabii biliyorsan..

vergi vermemek suçtur ama siz vergi kaçırmanın yolunu bulduysanız söyleyin ben de yapayım.

saray yapanlara oy verenler düşünsün orasını paranızla 1000 odalı saray yapıldı kalkıp soran yok. çocuklara kullanılsa o para?
Burası onu konuşmak için uygun bir yer mi?

Konu sahibinin hakkına giriyorsun farkında mısın bilmiyorum.

Bir tek sen sorguluyorsun bu ülkeyi, bir tek sen bilinçlisin ya.. Herkes kafasını kuma gömmüş.

Bravo valla.

görünen o.
saraya karşı çıktıysanız hangi mesajında gönderin de okuyalım.

görünen o.
saraya karşı çıktıysanız hangi mesajında gönderin de okuyalım.
herkes sizle aynı düşünmek zorundamı ben çıkmıyorum mesela karşı.
ülkemize yapılıyor o saray şahsi değil..
Ha eğer bu düzeni beğenmiyorsan kendini güzel bir şekilde ifade edeceksin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…