bir evliliğin anatomisi

sadelik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
326
76
123
Samsun
bizimkisi sevgiye ve mantığa dayalı,5 senelik bir evlilik. bir sene görüşüp akabinde evlendik. ikimiz de çalışıyoruz, şu an bir bebeğimiz var..hamdolsun. fakat bizde enteresan bir şey var ki paylaşmak istedim, yazarken daha iyi düşünebiliyorum, belki ben de bizdeki eksiği fark ederim bu sayede.

arkadaşlar, eşim çok sosyal bir insan. ben o denli değilim. akşam işinden gelir, çabuk çabuk yer,hiç yorulmamış gibi spor salonuna gider, sonra vakıf işlerine de çok düşkün, ordan vakfına gider, görevleri vardır orda yapacağı vs vs. onlara zaman ayırır heer akşam ve hafta sonu da... ben de akşamları evde çocukla pineklerim. akşam bebekle yeni uyumaya çalıştığımız sıra gelir, mutfakta tekrar bir şeyler atıştırır, rahatsız olmayalım diye çıt çıkarmadan evde yapacağı bir şeyi varsa (gömlek ütüleme vs.) yapar yatar. sabah benden çok önce uyanır, kahvaltısını yapar, işine gider.....

o işe gittikten biraz sonra bebek bakıcımız eve gelir, ben işe giderim, akşam gelirim, bebeğimle ilgilenirim bebekten fırsat kalırsa yemek yaparım, sonra eşim gelir, hızla yemek yer ( ha yemek yoksa kendi yapar) ve vınnnn dışarıya........

arkadaşlar, tamam şükür ki kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayabilen bir eşim var. ama o denli yalnız kalıyorum ki, öfke duyuyorum eşime. bebek olmadan önce de hep yalnız kalırdım, canımın sıkıntısını alsın diye puzzle yapardım, nete girerdim, örgü örerdim, boool kitap okurdum vaktimi geçirmeye çalışırdım.... bebek olduktan sonra hayatımı öyle doldurdu ki afedersiniz lavaboya zor gidiyorum ve bebeği her akşam tek başıma bakmaktan yoruluyorum( anne olanlar çok iyi bilir bu durumu). gece zaten bebeğim sabaha kadar emiyor uyutmuyor beni.... e akşam bari üstümdeki yükü azaltsın eşim, yok! adamın yüzünü göremiyorum ki hafta içi...

hafta sonu da assla evde duramaz, bazen tek bazen ikimiz ailesini ailemi ziyaret ederiz ama eşim hiperaktif gibi bir şey, bir yerdeçok duramaz, hemen çıkalım ister. sonra bizi eve bırakır ve günün kalanında ve bilhassa akşam saatleri vakfın bünyesindeki pek çok işi halleder, hatta bazen o binayı süpürdüğü bile olur.....

eskiden bana daha çok yardımcıydı, bebek doğmadan ondan söz almıştım, vakıfa değil ailene ağırlık vereceksin diye,, ama tutmadı.... haaala görevleri artarak gidiyor. nereye kadar diyorum ona? nereye kadar bu koşuşturma? ölene kadar diyor.

ha bunun dışında çok titizdir, evde bir yer karışık oldu mu hemen "düzensizsin" yaptasını yapıştırır, ben sana bunu buraya koyma demedim mi'ler, bu mutfak masasının üstünü ne zaman boş bulacağım mı demeler..... neler neler.... işme burnunu sokar, zaten yaptığım işi de pek öyle beğenmez......

yani arkadaşlar ne diyeyim.... ben bekarken böyle bir evlilik hayal etmemiştim, hep beraber olacaktık, he ryere beraber gidecektik, el ele dip dibe olacaktık... hikaye oldu hepsi... evliyiz ama iki ayrı yaşam sürüyoruz sanki. o kendi dünyasında ben kendi dünyamda... bebeğim de benim dünyamda daha çok... nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum. ama canım çok sıkılıyor, ne yapabilirim, küçük bir bebeğim varken nerelere gideyim, zaten dışarıyı gezmeyi pek seven biri de değilimdir.... bekarken tam tersiydim. evlenince ne olduysa bana içime içime göçtüm sanki.

bu nasıl bir evlilik ben de anlamadım -)

ekleme: bakın abartısız az önceki mesajlaşmalırımızı yazıyorum.
ben şu an evdeyim eşim hala gelmedi.

ben: naber nerdesin
o: servisten yeni indim hayırdır inş.
ben:özledik evde olmanı istiyoruz da
o: hmm iyi. tamam haftas onu geldi ya, görürüz birbirimizi inşallah. antrenmana geldim. gelirken bir şey istiyomusun. köfte getireyim mi size
benlmaz mııı, kaçta
o: e müsaden olursa vakıf sonrası alıp gelecem.

ben daha bir şey yazmadım ( bakın bu son eklemeyi yeni yaptım. açıkça halimiz bu işte. evlisin ama eşin diyor ki, üzülme haftaonu geldi görebiliriz birbirimizi artık .. nasıl? güle rmisin ağlar mısın

Son düzenleme:
Vakıf işlerini azaltacak, başka çaresi yok.

Açık açık konuşun bence. Bebeğiniz kaç aylık bilemiyorum ama biraz daha büyüdüğünde artık aile olarak aktivite yapabilecek duruma gelecekseniz. O zamanda mı vakıfa gidecek? Haftada 7 gün gitmeyecekte, 3 gün gidecek. Bu kadar basit.

eşinin yaptığı çok yanlış. Evde bir eşi ve küçük bebeğinin yardıma ihtiyacı varken dışarda hayır işleri yapsa, vakfa gitse ne işe yarar? onun bu bilince varması gerek. Acaba bu kadar evden uzaklaşmasının bir nedeni olabilir mi? hiç kendinizi sorguladınız mı?

Zormuş gerçekten, ben olsam çok yıpranırdım.Ama galiba başından beri böyleymiş yani sosyalmiş. Bir insan evlendikten sonra değişmez ki. Böyle kabul etmekten başka şansınız yok. Bebeğinizle yaza doğru çıkıp gezebilirsiniz büyümüş olur yada onu da alıp kafa dengi arkadaşlarınızla zaman geçirebilirsiniz. Onun hayatına müdahale ederseniz zaten iyice içinden çıkılmaz hale gelir

vakıfa ayırdığı zamanı azaltması gerek.

bebeğiniz de doğru düzgün babasını görmeyecek gibi bir tempo algıladım okurken.
şimdi bile ihtiyacı varken babaya, az daha büyüdüğünde paylaşımları olmayacak.

Başlarım derneğine de sosyalliğine de diye çoktan rest çekmiştim ben olsam.
Ne demek karısıyla bebesini evde yalnız bırakıp kaçmak?
Hiç gelemem böyle işlere!
Sağlam bir konuşma yapın.
Bencil insanlardan nefret ediyorum.

Vakif islerine kosuyor ne hos ama orada sevaba girerken evde yiprattigi esine ve az zaman ayirdigi yavrusuna haksizlik edip gunaha girdigini fark etmiyor mu acaba? :/ Bence bunu anlatin. Orada iyi bir sey yaparken bize kotu seyler yapmis oluyorsun deyin. :/

Ahhh bu erkekler
Bunlarin orta kademesi yok kizlar
Ya tam dibine jadar yada diger zitti

Benim esimde isten eve gelir ckartaabilene ask olsun
Evde vakit gecirmeyi sever
Bende bunalirim ama senin esin cok abartmis durumu
Sanki vakifla evli

sonra da çok dindar insanlardan bu kadar acımasız çocuklar nasıl olur derler.sen ona acıdın mı ki o başkasına acısın

bebeğinize biraz da onun bakması gerek.
ben bu işi hiç anlamadım ya hep erkekler çocukları annenin başına atıp zevk sefa sürüyolar.
bunu gördükçe çocuk sahibi olmak istemiyorum.
bu bebeğin babsına da ihtiyacı yok mu?
günde ne kadar vakit ayırıyor çocuğuna?

5 sene nasıl dayanabildin ?
Hala neler yapabilirim onları dşünüyosun.

Adam gibi düzgnce konuş baktın olmuyo kitle kapıyı alma bikaç gün eve vakıf diyo mu bidaha

zaten hiç anlamam bu vakıf makıf işlerinde neden çalışır ki insan boşa yani yok yere kendini yıpratmak.. ama bence o vakıfa çok yayıldıysa orada başka işler dönüyor olmasın

zaten hiç anlamam bu vakıf makıf işlerinde neden çalışır ki insan boşa yani yok yere kendini yıpratmak.. ama bence o vakıfa çok yayıldıysa orada başka işler dönüyor olmasın
Bu yanlış bir genelleme oldu bence..
Bende 2 yıl kadar kimsesiz çocuklar için bir vakıfta çalıştım ve hayatımda kendimi en verimli hissettiğim dönemdi..

Bu yanlış bir genelleme oldu bence..
Bende 2 yıl kadar kimsesiz çocuklar için bir vakıfta çalıştım ve hayatımda kendimi en verimli hissettiğim dönemdi..

devletin bakanlığı var birimleri var bize mi kaldı milletin derdi?
ben devlet o işleri yapsın diye vergi veriyorum tonla bir de gidip çalışacakmıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…