• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir "eski sevgili" mevzusu

Benim eşimde eski sevgilisiyle arkadaş kalmışlardı güya. Ben boşanma davası açıyorum, sen arkadaşlarınla takıl dedim ve ciddiydim. Aslında bu eski sevgili olaylarını ilk duyduğunda ayrılmak en mantıklısı. Sevgiliyken öğrenseydim gözünün yaşına bakmaz ayrılırdım. Ben eski sevgiliyle arkadaş kalmam. Eşim gözümden düşmüştü açıkçası, bana genişlik olarak geliyor ve irite ediyor. Şunları yazarken bile duygularımın bir kısmı bu olaydan dolayı bitmiş, anlıyorum seni fazlasıyla. Görüştü görüşmedi olayı değil, bunu doğal karşılaması bile soğuma sebebi oldu benim için.

Beni bu olay değil de sevgilinin rahatlığı bi de üste çıkıp arama demesi çok gıcık etti Astoria Astoria eski sevgiliden de arkadaş falan olmaz sevgilin inanılmaz empatisiz yaklaşmış arama demesi hiç hoş olmamış gönül alıcı bi davranış değil

Ona sorsanız da ben onu kırmışım güya aldatıyorsun demeye getirmişim.

Benim eşimde eski sevgilisiyle arkadaş kalmışlardı güya. Ben boşanma davası açıyorum, sen arkadaşlarınla takıl dedim ve ciddiydim. Aslında bu eski sevgili olaylarını ilk duyduğunda ayrılmak en mantıklısı. Sevgiliyken öğrenseydim gözünün yaşına bakmaz ayrılırdım. Ben eski sevgiliyle arkadaş kalmam. Eşim gözümden düşmüştü açıkçası, bana genişlik olarak geliyor ve irite ediyor. Şunları yazarken bile duygularımın bir kısmı bu olaydan dolayı bitmiş, anlıyorum seni fazlasıyla. Görüştü görüşmedi olayı değil, bunu doğal karşılaması bile soğuma sebebi oldu benim için.

Kesinlikle öyle, bir de elin kızı için kavga etmek zoruma gitti. Her ilişkimde 3. kişiler araya girmek zorunda mı?

Hıh mesaj atmış şimdi de. "Sana geliyorum, kapı çalarsa korkma aç benim." Bu kadar mesaj.

Ayrildik ama arkadasizin adı modern iliski... aslinda carpik bir durum...hep cepte kalma durumu....
Seni de o ortama suruklemesi abes. Eski sevgili ile yeni sevgiliyi birbirine kirdirip egosuni tavan mi yaptirmak istiyor acaba? Hic bu oyunlara gelme...
Kiz da neyi ispatlamak istiyor? Sen yeni sevgilisi olabilirsin ama biz bak hep gorusecegiz, ben hep aranizda olacagim imaji mi vermeye calisiyor? Ego savaslari resmen...

Gelince sakin olup duygu ve düşüncelerinizi net cümlelerle dile getirin.Tartışma veya kavgaya dönüştürmeden.Kırıldığınız noktayı suçlama cümleleri kullanmadan anlatın.Hadi hayırlısı.İnşallah sizi anlar ve tatlıya bağlarsınız.Belliki seviyorsunuz.

İnce hesaplar sezdim Astoria. Bence ex kisisinin plani isliyor.
Kim eski sevgilisini, yeni sevgilisiyle agirlamak ister. İyi niyet yok burada. Medeniyet de o kadar arşa cikmadi henuz.
Bulmus acik bir kapi yuruyor oradan.
Sen bu oyunu bozarsin canim.

Tamam 'eski sevgili'nin yaptigi sinsilik acik kapidan yurume :KK67:fakat sen de arani bozup ekmegine yag surmemelisin.. ben mi cok rahatim bilmiyorum ne var sana bunu teklif ettiyse...:KK69: sonucta sevgimden ve sevgisinden eminim.. nedir yani...:KK30:

Merhaba kızlar, sıkıntılı bir durumun içindeyim. Yardımlarınız beni çok mutlu edecek.

Benim eski konularımı bilenler var, bilmeyenler için çok kısa özet geçiyorum. 4 senelik bir ilişkiden hak ettiğim değeri göremediğim ve 3. kişilerin araya girmesi yüzünden ayrıldım ve tamamen tesadüfen ayrılıktan sonra bir ortamda birisiyle tanıştım ve işler çok hızlı gelişti, şu an 6 aylık bir ilişkimiz var. Eski sevgilim de bu olaydan sonra benim yakın arkadaşımla sevgili oldu ve bundan sonra yakın arkadaşım dediğim kişiyle de iletişimimi keserek onlardan bir daha haber almamak üzere defteri kapatmış bulunuyorum.

Erkek arkadaşım asistan hekim olarak çalışıyor, onun da daha önceden bir sevgilisi olmuş. Ortak arkadaşlarımızın da kendisinin de "yoğun kıskançlık krizleri" yüzünden yürümediğini söyledikleri bir ilişki. Uzun hikaye, merak edenler için detayları eski konumdan kopyalayıp atabilirim. Eski sevgilisi de başka bir ilde hekim. Bunların ilişkileri benim eski sevgilimle olduğu gibi değil. Yani stalkladığım zaman görmüştüm, Facebookta bilirsiniz hani 5 tane resmin olduğu bir yer var anılarım diye paylaşılan. Kızın orada mezuniyetinden fotoğraf vardı, toplu 7-8 kişinin olduğu bir fotoğraf. İçinde erkek arkadaşım da var, arkadaşça bir şekilde elini kızın omzuna atmış. Baya eski yani ama hala kızın anıları kısmında duruyor. 6 aylık ilişkimiz var, ben ilk baktığımda kaldırmamıştı hala da kaldırmamış. Erkek arkadaşımla "Yüz yüze bakalım" seviyesinde ayrılmışlar yani benim gibi kanlı bıçaklı değiller. Allah var, erkek arkadaşımda eski sevgili özlemi, fotoğraf falan gibi şeyler görmedim; ben sorduğum için açıklamasını yapmıştı başlarda o kadar. Ama kızda görüyorum.

Neyse bu hanımefendi yaşadığımız şehre geliyormuş, zaten buralı. Arkadaşları da demişler ki "X geliyor ona özel bir buluşma ayarlayalım". Benimkine de haber vermişler o da "Ya ben gelmeyeyim şimdi hoş olmaz" demiş. Erkek arkadaşım gelemem deyince kızdaki cesarete bakar mısınız, hemen numarasını ortak arkadaşlarından alıp erkek arkadaşımı arıyor "Yaaa X gel lütfen seni de görmek istiyorum, Astoria da gelsin ne olacak tanışmış oluruz. Kendisiyle tanışmayı çok isterim" falan diyor. Ya ben dellenmekte haksız mıyım, siz söyleyin. "Gitmiyoruz kesinlikle, bir de ayağına çağırıyor ne kadar ayıp yaa" falan diye dellendim; erkek arkadaşım da "Tamam Astoria gitmeyiz sakin ol, seni aldatmışım gibi davranıyorsun" falan diye üste çıktı kapattı telefonu. Kendimi yiyorum sinirden, benim eski erkek arkadaşım çağırsa kendisi koşa koşa gidecek herhalde.

Kızı hiç iyi niyetli görmedim. Kendisi sevgilisini normal arkadaşlarıyla bile görüştürmeyecek bir kıskançlığa sahipmiş. Kendisi sevgilisinin eski sevgilisinin partisine gitsin ister miydi? Tabii ki istemezdi. Normal bir kız arkadaşının partisine gitmesini bile istemezdi. Kendi başına gelmesini istemeyeceği bir şeyi ısrarla başkasına yaşatmaya çalışıyor. Hiç iyi niyetli değil.

Bunu rahat ve olabilir tavirla karsilayan bir yaklasimda normal gelmedi bana.
Doğru olmaz diye cevabini vermeliydi
Konu sana bile yansıtilmamaliydi.

Ya zaten mantıklı, saplantılı olmayan bir insan bunu yapmaz ki. Erkek arkadaşım görmüyor yani, çok normal karşılıyor ona sinirleniyorum. Durduk yere aramız bozuldu.

Durduk yere değil aslında. Böylece bu huyunu öğrenmiş oldunuz. Arada mantıksız olabiliyormuş. Sevgilinize “O kız seninle sevgiliyken böyle bir şeye izin verir miydi? Vermezdi. Bir insan kendi başına gelmesini istemeyeceği bir şeyi başkasına ısrarla yaşatmaya çalışıyorsa kötü niyetlidir. Böyle insanlarla görüşmem” deyin bence.

Yani olay sadece onun eski kız arkadaş olması da değil. Kız iyi niyetli değil.

Ya kesinlikle iyi niyetli değil, numarasını almış olması iyice sinirime dokundu zaten.

Ya erkek arkadaşınıza sinir oldum. O kız sevgilisinin eski sevgilisi numarasını bulsun, alsın, arasın ister miydi? Hayır. E bunu niye size yaşatıyor? Bunun neresi iyi niyetli?

Siz normal arkadaşınızla bile rahat rahat buluşamayın. Ama beyefendi eski sevgilisiyle telefonda konuşsun, başta hayır dediği halde, o arayınca onu kırmamak için kararını değiştirsin, aman kıza ayıp olmasın diye kendi kız arkadaşını kırsın. Hiç adil değil.

Eğer kız hiç kıskanç olmasaydı, ilişkilerinde çok rahat bir kız olsa ve hatta çok rahat diye ayrılmış olsalar, bir de erkek arkadaşınız size karşı çok rahat olsa, o zaman farklı yazardım. Kültürleri böyle, adapte olmak zorunda değilsiniz ama kızmayın, rahat insanlar derdim. Ama kız kıskanç, erkek arkadaşınız kıskanç, bir tek sizden geniş olmanız bekleniyor. Bu hiç adil değil.

Merhaba kızlar, sıkıntılı bir durumun içindeyim. Yardımlarınız beni çok mutlu edecek.

Benim eski konularımı bilenler var, bilmeyenler için çok kısa özet geçiyorum. 4 senelik bir ilişkiden hak ettiğim değeri göremediğim ve 3. kişilerin araya girmesi yüzünden ayrıldım ve tamamen tesadüfen ayrılıktan sonra bir ortamda birisiyle tanıştım ve işler çok hızlı gelişti, şu an 6 aylık bir ilişkimiz var. Eski sevgilim de bu olaydan sonra benim yakın arkadaşımla sevgili oldu ve bundan sonra yakın arkadaşım dediğim kişiyle de iletişimimi keserek onlardan bir daha haber almamak üzere defteri kapatmış bulunuyorum.

Erkek arkadaşım asistan hekim olarak çalışıyor, onun da daha önceden bir sevgilisi olmuş. Ortak arkadaşlarımızın da kendisinin de "yoğun kıskançlık krizleri" yüzünden yürümediğini söyledikleri bir ilişki. Uzun hikaye, merak edenler için detayları eski konumdan kopyalayıp atabilirim. Eski sevgilisi de başka bir ilde hekim. Bunların ilişkileri benim eski sevgilimle olduğu gibi değil. Yani stalkladığım zaman görmüştüm, Facebookta bilirsiniz hani 5 tane resmin olduğu bir yer var anılarım diye paylaşılan. Kızın orada mezuniyetinden fotoğraf vardı, toplu 7-8 kişinin olduğu bir fotoğraf. İçinde erkek arkadaşım da var, arkadaşça bir şekilde elini kızın omzuna atmış. Baya eski yani ama hala kızın anıları kısmında duruyor. 6 aylık ilişkimiz var, ben ilk baktığımda kaldırmamıştı hala da kaldırmamış. Erkek arkadaşımla "Yüz yüze bakalım" seviyesinde ayrılmışlar yani benim gibi kanlı bıçaklı değiller. Allah var, erkek arkadaşımda eski sevgili özlemi, fotoğraf falan gibi şeyler görmedim; ben sorduğum için açıklamasını yapmıştı başlarda o kadar. Ama kızda görüyorum.

Neyse bu hanımefendi yaşadığımız şehre geliyormuş, zaten buralı. Arkadaşları da demişler ki "X geliyor ona özel bir buluşma ayarlayalım". Benimkine de haber vermişler o da "Ya ben gelmeyeyim şimdi hoş olmaz" demiş. Erkek arkadaşım gelemem deyince kızdaki cesarete bakar mısınız, hemen numarasını ortak arkadaşlarından alıp erkek arkadaşımı arıyor "Yaaa X gel lütfen seni de görmek istiyorum, Astoria da gelsin ne olacak tanışmış oluruz. Kendisiyle tanışmayı çok isterim" falan diyor. Ya ben dellenmekte haksız mıyım, siz söyleyin. "Gitmiyoruz kesinlikle, bir de ayağına çağırıyor ne kadar ayıp yaa" falan diye dellendim; erkek arkadaşım da "Tamam Astoria gitmeyiz sakin ol, seni aldatmışım gibi davranıyorsun" falan diye üste çıktı kapattı telefonu. Kendimi yiyorum sinirden, benim eski erkek arkadaşım çağırsa kendisi koşa koşa gidecek herhalde.

Elazığlı olan mı bu? :))
Evet sakin ol. Gitmeyelim demiş zaten. Saçma sapan art niyetli avam bi tip değilse kız kova burcu olabilir. Eskiler bi anlam ifade etmediği için ve kendince arkadaş da kalabildiği için gelmenizi istemiştir. Kendimden biliyorum :D

kesinlikle gitmeyin ama sevgilinize bunu dırdırla kavgayla tartışmayla anlatmayın, hiç yoktan gerilmiş olursunuz. zaten gitmeyeleim demiş. siz de 'ayy canım ben duyunca çok tepki verdim, kızma, aman canım geçip gitmiş şey, ne alaka yine görüşeceksiniz, başka arkadaşınız mı yok geçmişe mazi, ahaha' diyip ufak bir de kahkaha koyuverin. sonra da hem o gece ben çok güzel plan yapıyorum diyip göz kırpın.

ha bu arada o akşam için iyi kötü başka plan yapmaya çalışın.

Hıh mesaj atmış şimdi de. "Sana geliyorum, kapı çalarsa korkma aç benim." Bu kadar mesaj.

Senin yerinde ben olsam kabul ederdim. Ne olacak neler konuşulacak bakardım. Niyetini gözümle görürdüm. Cool ol yahu. Ne yapabilir zaten? Yapabiliyosa her türlü yapacak çünkü. Varsa niyeti rakibini de görmüş olsun ki siz evlilik aşamasındasınız. Sade bi güzellikle hazırlan git ve gülümse. Bence böyle şeyler hep fırsat. Kaçarsan ya da engellemeye çalışırsan erkeğin gözünde gücün azalır. Bana da özellikle erkekte bahsi bile geçirilmeyen eski sevgililer tuhaf geliyor mesela. Asıl tehlike anlatılmayanlar. Ben eşimin eski sevgilisiyle plansız bi şekilde tanışmış insanım. Yazık ya dedim hatta sonra. Öyle hüzünlü bakıyodu. Sinirlenme, sakin ol ve üzerine git. ;) Sevgilinin senden sakladığı bi şey de yok üstelik. Bunun adı genişlik değil, dürüstlük. Olması gereken bu. Yazdıysa yazmış, çağırdıysa çağırmış. Sen de daveti kabul et. İlerde sorun çıkmasın mevzudan.

Astoriacigim kaza bela "ay nolcak hadi gidiverelim"deme sakin merakina yenik düsüp keza asagi yukari tanidigim sen cildirirsin her türlü.
Acaba diyorum tepkini mi ölçmeye kalkti? Bakalim kiskaniyor mu? gibilerinden
Senin de ayila bayila gitmeyecegini bilir neticede.
Olumlu olan su ki;Gerci iliskilerinin boyutundan bahsetmis ama bu hatunla deli divane bir ask yasamis olsalardi degil bulusma teklifi lafini dahi ettirmezdi saglamasini yapmis oldu.. :KK66:

Erkek arkadaşım "İyice Kezban gibi oldun ha" der (Kezban isimlilerden samimiyetle özür dilerim, yazma niyetimi anlamışsınızdır). Bu duruma bile "Tamam yaa gitmeyiz sanki seni aldatmışım gibi tepki verme" diye surat astı. Ona göre yani kanlı bıçaklı değillerse normal davranılabilir, o da bir insan evladı sonuçta bazı yaşanmışlıklarımız oldu nankörlük etmeyeyim stili bakıyor.
ama bunun adı medeniyet değil ya, medenilik bu değil. Elele tutuşup öpüştüğü zamanında kalbinin onun için çarptığını bildiğim kadının yanında işim ne? Ayrıca empati yapmasını önerseydiniz keşke, sanki o hazmedicek..

Back