Bir eş ailesi konusu daha

Sınava hazırlandığınızı yazmışsınız sanırım kpss .Ben yerinizde olsam gece gündüz ders çalışır atanmak için elimden geleni yaparım.Hani "olsada olur olmasada şeklinde değil" anlatabildim mi? Sonra da atanır eşimi de alır başka şehre giderim.Bu bahsettiğiniz düzenle sizin ne ailecek görüşebildiğiniz arkadaşınız olabilir ne de eşinizin ailesinin yer almadığı bir planınız.

Ben sizi çok iyi anlıyorum. İlk evlendiğimde aynı şeyleri hissetmiştim. O kadar dolmuşsunuz ki küçük şeyleri dert etmeye başlamışsınız. Öncelijle silkelenip eşinizle iletişiminizi düzeltmeniz gerekiyor sizden uzaklaşabilir ve bunu eminim istemezsniz.

Aileler bazen evlendiğimizin farkına varamıyorlar arayı açmak istemiyorlar sürekli bir arada olmak istiyorlar bundan kaynaklıda alışmadığınızda size garip geliyor. Ailesinin yanında eşinizi terslemeyin inadınıza yaparlar sinir olduğunuzu bildikleri için. Benim eşime hala yapıyorlar dayısıda dayısı çok seviyor al götür gezdir binanın içinde bağır dayıya çağır dayıyı sana şımaracak demeleri yani şaşırmıyorum yapıyorlar ama siz tepki verirseniz yanlış yaparsınız. Sizi ilgilendiren bi durum yok ki ? He ne olur işiniz vardır gelemez dersiniz olur biter ama konteol etmeye çalışırsanız eşinizle aranız açılır. Bende sizin gibiydim eşim çok bunalmaya başladı tedirgin oldu bu evliliğimize zarar verdi. Aradaki bağı güçlendirince sorunlar da çözüldü.

Adamı salın hafta içi iş çıkışı uğrasın birlikte yemek yesinler, çay içsinler, bazı pazarlar tek gönderin. Ben öyle yapmasam kafayı yerdim.
Bende eşimi tek göndermeye alıştırdım.Arada ben gidiyorum. Kendisi 3 haftadır ailesini görmedi. Git görmeye gidiyorum. İllaki sende gel, sensiz gitmem diyor. Sanki göbegimiz bir kesildi

Bende eşimi tek göndermeye alıştırdım.Arada ben gidiyorum. Kendisi 3 haftadır ailesini görmedi. Git görmeye gidiyorum. İllaki sende gel, sensiz gitmem diyor. Sanki göbegimiz bir kesildi
Bizimki üç hafta görmese hayat damarlarından biri kopar. Yolunun üstü ailesinin evi, sık sık gidiyor. Beni darlamıyor artık. O ilk sene boşuna tartışmışız. Şimdi mis gibi.

Bizimki üç hafta görmese hayat damarlarından biri kopar. Yolunun üstü ailesinin evi, sık sık gidiyor. Beni darlamıyor artık. O ilk sene boşuna tartışmışız. Şimdi mis gibi.
Siz ne kadarda bir gidiyorsunuz? Aslında benimki ailecidir. Sık gitmek ister. 1yıldır ben az gidiyorum, onu genelde tek gönderiyorum. Ancak sanırım kv sitem falan etti. Eşim sık gidelim, sende gel demeye başladı. Tabiki eski günlere geri dönmek istemiyorum. Bu arada ogulları tek gidince tatmin olmuyorlar. İllaki gelinde gelmedi. Yoksa aksiyon olmuyor

Mutluluğun formülü çok açık yalnız ailesine giden koca bizde ne zaman bunu keşfettik çok şükür rahatladık

Allah dağına göre kar veriyor gerçekten. Sizin zihniyetinizdeki kadınların genelde eşiniz gibi eşleri oluyor… siz istediğiniz gibi dışarıda kahve falan içip geziyorsunuz, asgari ücretle kiraya çıkıyorsunuz çocuklara alınan kraker bisküvi gözünüze batıyor. Eşinizi sadece koridorda () görüyorsunuz aile evinde, halbuki bizler aile ziyaretlerinde kucak kucağa oturuyoruz… insanlar senede size iki üç kez gelmişler. Bu resmen üç dört ayda bire denk geliyor. Ne bekliyordunuz kapınızdan içeri adım atmamalarını mı… nerden tutsam elimde kaldı. Merak ettiğim tek şey bu kocaları nasıl bulabiliyorsunuz? İşyerinde falan da pasif mi eşiniz, dışarıda da mı böyle yani?

Evet dolmuşluk sanırım bilmiyorum. Dediğim gibi izin gününü söylemedik diye inanılmaz bozulup bugün gelirdik dediği olmustu annesinin. Bir sonraki hafta icin her gün soruyordu ne zaman yine haftaici mi vs diye. Böyle olunca bende sürekli izin gününde bas basa olalım deyip durdum. Sonsuz bir döngü yani. Esim 4 gün izinliydi ilk zamanlar cok vakit geçiremiyoruz diye izin almıştı. Kardeşi geldi giderken neyse zaten 4 gün beraberiz yarın ararsınız diyor. Biz gitmedik sonraki gün ablaları arayıp sitem ediyor şehir dısından. Neymiş cok kırılmış izinliymiş gitmemişiz. İyi de plan yapmadık ki? Bu durumda benim nasıl hevesim olsun?
Umarım bizde güçlendirip doğruyu buluruz biraz daha sabırlı olabilirim. Teşekkür ederim

8 ay önce kayınvalidem oğluma bakmaya başladı, o yüzden haftada üç kere eşim oğlanı onlara bırakıp dönerken alıyordu. Öncesinde de haftada bir ya da iki kere uğruyordu en az. Ben de 3-4 haftada bir gidiyordum hep. Yaz tatilini 2 ay memleketimde geçiriyorum, gideceğim yarın zaten. Beni özellikle kebap partisi yapacakları zaman çağırırlar ya da kayınvalidem sevdiğim bir yemek yapmışsa. Gelsin diye bunaltmazlar eşimi, kara kaşıma gözüme meraklı değiller çok şükür ahsjsjjsjs

Aynen asgari ücretle gecinemem deyip aile apartmanında oturmam gerek sonra iki çocuk yapıp burda farklı konular açmam gerek degil mi? Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Kahve içmemem mi gerek? Telefonunu çıkar diyen dayılardan farkınız yok. Siz kucak kucağa mı otururdunuz haremlik selamlık mı beni ilgilendirmez rahatsız olmuyorsanız devam edin ben rahatsız oluyorum.

Anca demagoji… son soruma da cevap alabilir miyim ama demagoji olmadan mümkünse?

Haremlik selamlık otururken , eltiniz eşinize "güneşten hala kızarıyor musun" diye nasıl sordu ?

Ev çok kalabalık olunca kadınlar rahat oturup konuşabilmek için ayrı odaya mı geçiyor , kişi sayısı fark etmeksizin mi ayrı oturuluyor ?

Haremlik selamlık oturuluyorsa; görüntülü arama yapmakta çok mantıksız oluyor.

Yok yok o işler öyle olmuyor yapıyorlar. Görüntülü de ariyorlar seni cildirtmak için eşinin ne sevdiğini sana anlatıyorlar. Sanırsın adamla onun müthiş bir bağı var sen kopartmissin gibi davranıyorlar.hemde aşırı muhafazakar takılırken ben birebir yaşadım . Çocuklardan koparmış üvey anne muamelesi yapıyordu bana

Evet bende bunların hepsini kendime soruyorum. Esimin abisi sofrada yanıma oturmadı tek boş yer yanımken. Ee o yanıma oturmuyor ama diğer tarafta çocukları kucağına atıyorlar esimin. Sadece yengeler biz varsak arada bir çayı birlikte içerler ama cok nadir. Görümceler olursa da kesinlikle oda kapısı bile ayarlanır geçilmez falan filan. Kişi sayısından dolayı degil. Forum kuralları gereği tam anlatamıyorum biraz dini konuya giriyor sanırım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…