Bir eş ailesi konusu daha

Bizde böyle yapıyoruz. İş çıkışı gidip, çay içip dönüyoruz. Haftasonu bize kalıyor.
Kesinlikle çok doğru.
Biz de bu şekilde yapıyoruz.

Buradan edindiğim tecrübeler
Yeri gelir haftasonu da gideriz ama rutin de haftasonu çocuklar gelecek havası olsun istemiyoruz ikimizde.
Gerçi çocuk olduktan sonra daha çok gitme ihtiyacı hissediyorum iki tarafa da.
Özellikle yemek yapmadığım akşamlarda kayınvalideme gitmek pek güzel eşim bile şoklarda sen sevmezdim gitmeyi ne oldu sana diye soruyor

Eşimle haftasonlarımızı kilitlememek adına haftaiçi aile görüşmelerini yapmayı tercih ediyoruz.
Gerçekten öneririm.

Bizde böyle yapıyoruz. İş çıkışı gidip, çay içip dönüyoruz. Haftasonu bize kalıyor.

Kesinlikle çok doğru.
Biz de bu şekilde yapıyoruz.

Bunu genelde yapıyoruz aslında. Hiç olmazsa akşam çaya gidiyoruz kahveye gidiyoruz. Ama haftasonu izinli olduğunu bildikleri için yine de istekleri bitmiyor.

Hepsine cevap yazamayacağım sanırım çoğunu aklımda tutamadım ama bir hafta eşinizin bir hafta sizin istediğinizin olması makul geldi bana, onlara gittiğiniz hafta sonu eşiniz erkeklerle otururken siz de "buralarda bir işim var diyerek dışarı çıkıp bir kaç saat sonra geri gelerek durumu tolere etmeye çalışın ya da o kalsın siz öğleden sonra eve dönün. Eşiniz çok iyi niyetli kalbi kırılmadan çözmek en iyisi. 2 3 haftada bir gibi de bir akşam çağırın onlar gelsin, çok ikram hazırlamayın, çay çerez en fazla bir kek ile geçiştirin, çalışıyorsunuz diye düşündüm o yüzden bu kadar zamanda bunu yapabildim kusura bakmayın der geçersiniz. Çocuklara alınan abur cuburu da siz kesenize göre alıp çantanıza atın, çocuklar markete gitmek istediğinde çıkarır verirsiniz böylece bunun da önü kesilir. Eltinize yeğenler konusunda bir şey diyemiyorum zamanla alışacaktır mesafenize ama belli ki inatçı bir tip, bu inatlaşma bir süre devam eder.

Bunlar gerçekten çok yorucu. Ben de yaşadım ama susmayı tercih ederek büyük hata yaptım. Maalesef böyle olunca insan kendi çekirdek ailesini kuramıyor gerçek anlamda. Başka şehre tasinsaniz anca rahat edersiniz

Buradan bende çok şey ögrendim.yemek konusu dediginiz gibi avantaj oluyor. Ancak istediginiz zaman kalkabilmek önemli. Birde aileleri rutine alıştırmamak gerekiyor.

eşiniz Allahtan anlayışlı yoksa bu kadar sık boğaza kimse gelemez.
sizin kendi aileniz uzak mı bazı zamanlar siz kendi ailenize eşiniz kendi ailesine gitsin.
erkekler ayy pazar olsun da karımla vakit geçireyim derdine düşmezle pek biz kadınlar gibi.
ama şu eltinizin zırt bırt kocanızı çocukları bahane edip kocanızı görüntülü araması kısmı bana hiç ama hiç mantıklı ve doğru gelmedi. abisi arassın eltiniz neden arıyor.

Eşinizi bu kadar bunaltmayın sizi anlıyorum yeni evlisiniz eşinizi her dakika özlersiniz görmek istersiniz ama o da ailesini görmek ister özler size de ailene gitmeyeceksin diye engellerse napıcaksiniz, ama eltinize gıcık gittim aradığı zaman siz açın konuşun müsait değil falan söyleyin belki sonra aramayı bırakır, benim eşiminde ailesi kalabalık her 2 haftada gideriz görmeye cumartesi benim aileme pazar eşimin ailesine gideriz bazen hafta içi gideriz hafta sonu kendimiz vakit geçireceğiz sizde öyle yapın

Bunu genelde yapıyoruz aslında. Hiç olmazsa akşam çaya gidiyoruz kahveye gidiyoruz. Ama haftasonu izinli olduğunu bildikleri için yine de istekleri bitmiyor.
Sen eşimle başbaşa vakit geçireceğiz de herkese. Benim kv de her pazar kahvaltıya çagırırdı. Gidince bırakmazdı. Açık açık pazar günü başbaşa geçirmek istiyoruz dedim. 1yıldır pazarları gitmiyoruz.
Birde çalışan insanın izin günü kıymetli oluyor. Biz genelde pazarları dolu dolu geçirmeye çalışıyoruz. Sende pazarları eşinle plan yap bence

aynen öyle. normali nedir abi arar çocuklara verir sonra yengenin selamı var der kapatır. ne böyle ağzının suyunu akıta akıta seni özlüyor çocuklar demesi ben şahsen rahatsız oldum acaba asıl özleyen kendisi olabilir mi? Hep derim müge anlı bu toplumun dinamiklerini çok süper ortaya çıkarıyorkaynına aşık eltiler gırla malesef.

Bütün siparişlerini almak zorunda değilsiniz kesenize uygun bir şey seçer bunu alabildik der geçersiniz. Zamanla alışırlar.

Bir geleceğiz bir de vazgeçtik diye aramalarına da "gelebilenler toplanıp gelsin gelemeyen bir dahaki gelişinizde gelir" deyin. Böylece gelecek toplanmaya kadar bekler gelemeyen.

Benek konusunda tavrınızı net koymuşsunuz zaten, gerisine he deyip geçin. Sonra çocuğun olmaz diyenlere de "onu allah bilir" deyin. Bu zihniyet o cümleye karşı verecek cevap bulamıyor pek

ya birde yeni evli çocuksuz bir çiftin aşağı yukarı evdeki aktivitesi bellidir. sen 4 çocuk sahibi elti fıtı fıtı tavşan gibi üremişsen bu durumu herkesten daha çok tahmin etmen ve anlaman lazım. hayırdır ne diye arıyor birde görüntülü. gerçekten en sevmediğim ve altında başka mana aradığım birkaç ailevi durum ve dinamiktir bu tarz şeyler. ki akrabaya gelme gitme oturma konusunda dert etmeyen çok large bir insan olmama ragmen

Büyük eltimle aramız iyidir esininde iyidir cünkü cok saygılı ve seviyeli. Yeri gelir şakalaşıyoruz da ama orda kalıyor. Abisi arıyor yengenin size selamı var diyor. Konuşmak isterse eşimi degil beni arıyor. Bunun zincire vurmakla ne alakası var? Dayı eşleriyle birebir görüşüyoruz cünkü müsaitlik durumuna göre oturup muhabbet edip kalkıyoruz. Kendimi de sorguluyorum hakkım var mı diye ama sırf eşim mutlu olsun düzenleri bozulmasın diye bana ters gelen şeyi içime atamam. Mesela eşim yazın cok yanar beyaz tenli olduğu icin kıpkırmızı olur güneşte. Gecen hala yanıyor musun dedi eşim anlayamadım yenge dedi gerçekten şaşırdı. Oda hani yazları kızarıyordun ya onu soruyorum diyor. Ben kimsenin kocasına bunu sormam. Banane adamın teninden yanmasından?

Evet açık açık söylesem daha iyi olur sanırım teşekkür ederim

aaa ben şok. bence yanan kendisi

art niyet aramak istemem ,
eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak gibi olmasın ama eltinin tavrı bana hiç normal gelmedi . aynısı başıma gelse aşırı rahatsız olurum .
madem arıyor ya açmasınlar yada konu sahibi kendi açsın teli
geçen esra erolda bir ailenin gelini ile damadı kaçmış hatta çocuklar kimden olduğu muamma diye test mi ne yapılacak gelinin 3 çocuktan 2 si kocadan değil damattan mış.
neler oluyor hayatta bumu olmayacak

Anladığınız icin cok teşekkür ederim anlaşılmak paha biçilemez

valla karpuz kabugu değil bu hayatın kendisi. hanımefendi acil atağa geçmeli. yanıyor musun hala diye sormuş ay ben şok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…