• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir erkeğin maddi sorumluluğunu bilememesi ve evlilik

durduk yere 15 000 sonrasın 8 000 borç edinen adamın bu borçları nereye yaptığını bilmeden evlenmeye niyet etmek büyük cesaret

kumar mı oynuyo ne yapıyo

iişini bilmeyen, savurgan erkekle evlenilmez. "param var çalışıyorum, har vurup harman savururum" diyen adamlada evlenilmez

kimseye muhtaç olmadan ayakta kalmasını bilecek:umursamaz:

kumar alkol vs gibi bi durum olsaydı şu anda beraber olmazdım zaten...öyle sosyal biri deil anlıcan....ama şu var herşeye yetmeye çalışayım derken birden bataklığa girebiliyo insan nişanlımda onlardan biri...ev yaparken,araba alırken hesapsız harcamalar yaparken sonunu düşünememiş ve durumu bu boyutlara gelmiş...biz aynı çevrede oturan kişileriz ayrıca bigün olsun onun hakkında kötü konuşan biri görmedim...tek sorun benimle paylaşmaması borcu falan deil...çalıştığı içinde ailesi çok destek vermedi tabi onları bu yüzden kesinlikle suçlamam...allaha şükür durumlarımız çok kötü deil...yoksa işin içinden çıkamazdık...

Son düzenleme:
erkek sorumluluk sahibi olmalı... ama biz artık herşeyi yüklendiğimizden onu da bize bırakıyorlar...

kumar alkol vs gibi bi durum olsaydı şu anda beraber olmazdım zaten...öyle sosyal biri deil anlıcan....ama şu var herşeye yetmeye çalışayım derken birden bataklığa girebiliyo insan nişanlımda onlardan biri...ev yaparken,araba alırken hesapsız harcamalar yaparken sonunu düşünememiş ve durumu bu boyutlara gelmiş...biz aynı çevrede oturan kişileriz ayrıca bigün olsun onun hakkında kötü konuşan biri görmedim...tek sorun benimle paylaşmaması borcu falan deil...çalıştığı içinde ailesi çok destek vermedi tabi onları bu yüzden kesinlikle suçlamam...allaha şükür durumlarımız çok kötü deil...yoksa işin içinden çıkamazdık...

ömür boyu mutlu olursunuz umarım:nazar:

erkek sorumluluk sahibi olmalı... ama biz artık herşeyi yüklendiğimizden onu da bize bırakıyorlar...

bencede.kolaya kaçacak delik bulmuşken değerlendiriyorlarkafamçokkarıştı

bence maddiyat onemlidir bi erkegin en azindan bi meslegi ve kalici bi isi olmasi gerekir yoksaki sonunda sorunlar baslar kavga gurultu huzur bozulur

Evet bu tip insanlar var,çalışan bayan olmama ragmen bende bu konuda muzdaripim,düğün borcu kira ve zaman zaman diğer giderler hep bende onda hiç para olmuyor ne zaman sorsam ev sahibi benim tanıdığım elektrik kesme kağıdı su kesme kağıdı eve geliyr ödemediğim zaman yada ev sahibi geliyor eve az biraz mutfak harcı görür gerisi yok benim kazandığımıda eline ister ben vermem çünkü ben hiç bir şey görmedim eşimden bu konuda çok aşırı derecede şikayetçiyim... ikimizde özel sektörde çalışıyoruz ama evin hemen hemen tüm geçimi bende gıda harici bu ne kadar daha gidecek bilmiyorum ama çok sıkıntı verici...

bende de ayni durum soz konusu..
Esim sag olsun herkese kepceyle dagitir eve ise cay kasigiyla getirir...
Kendisinin bir suru borcu vardir ama birisi borc istediginde ne yapar eder ona borc verir..
Hatta bana harclik vermez ailesine para gonderir...
2 kere elektirigimiz ve dogalgazimiz kesildi bui yuzden..
Tabii defalarcada telefonumuz kesildi...
Sıkıldım bu sekilde yasamaktan...
Ayrilsam bi dert ayrilmasam bi dert..
Allah hepimizin yardimcisi olsun...
Mafoldumben

evet zumrut aynı dert bendede var şayet çalışmıyor olsam ne olurdu sonuç bilemiyorum....

benimde yazacaklarım var az sonra

böyle bir erkekle sorumsuz yani evlenirsen senin parayı idare etmen gerekecek

:jeyyar:

Evet evde ne masraf yapıyorsan kira ise yarısını ver der elektrikse yarısını ver aidatsa yarısını yiyecekse yarısını öğrenci hayatı gibi .... Neyse anlatacak o kadar çok sey varkiiii

bence evlenmemişsin çocuğun yok zararın neresinden dönsen kardır.....boşveeerrr.....durumu iyi biriyle evlen evde hizmetçilerin olacağı yemeklerin yapılacağı biriyle daha rahat etmez misin sen ojelerini tazelersin sadece....ne güzeellll....parasız erkeği kim ne yapsıınn..lüks yaşamak için uğraş bence....kaydirigubbakcemile4

Maddiyat sorun olduğu gibi benim kazandığımdanda birşey yapamıyorum zaten aldığım bir çorabın 2 gün tantanası oluyor evde boşanma kararı aldım üzgünüm ama ç. şamba günü avukatıma gideceğim...Değişmeyi düşünmüyor çünkü,çok bunaldım

Gözüm çok yükseklerde değil fakat bu yaşadıklarım beni çok bunaltıyor ben desteğim her zaman ama evde kız kardeş gibi birbiri ile uğraşma didişme beni çok yordu artık özür dilemek yok,hatasını anlamak yok ben egeliyim o doğuya yakın belki yöre farkı var bilemiyorum ama olmuyor ne yaptıysam

emilia yarama dokundun gibi bişi oldun sanki benim sözlümün kendisinin borcu yok ama abisinin yapmıs olduğu borçlara yardım etmek için evliliğimizi biraz erteliyo ya bi yandan hak veriyorum yarıdm etmek istiyo sbisi sonucda ama kendi evimizi kurduğumuzdada böylemi olacak sonuc diye düşünmekden alamıyorum kendimi bası sıkısınca bize mi kosacaklar diye normalde benden bişiyi esigemez ilerde çokda iyi bir eş olacak ama suaralar budurumdan dolayıı sıkıntı cekiyorum

ya birde para verır.markete gıdersın..paranın üstünü sorarlar ya...öfff..çok zor boyle erkek..
şükür ki benım eşim boyle degıl..tanıdıklarım var ama kocaları her seyın kaç paraya alındıgını kaç para arttıgını . :olmaz:

aynen katılıyorum ama onların yapmasının nedenide maddi problemlerden dolayı kısıtlı harcanmasda olabilir

Gözüm çok yükseklerde değil fakat bu yaşadıklarım beni çok bunaltıyor ben desteğim her zaman ama evde kız kardeş gibi birbiri ile uğraşma didişme beni çok yordu artık özür dilemek yok,hatasını anlamak yok ben egeliyim o doğuya yakın belki yöre farkı var bilemiyorum ama olmuyor ne yaptıysam

doğu batı meselesi değilki bu.benim eski nişanlım izmirliydi.ama senin eşin sana şuan ne yaşatıyorsa aynısı ben nişanlılıkta yaşadım ve bitirdik.ben doğuluyum o batılı kısacası bu iş doğu batı meselesi değil diye düşünüyorum..

Benim nişanlımda öyle kendinden başka herkese para harcar kimseyi kırmayayım herkesi memnun edeyim der şu anda nişanlıyız 10 000 tl borcu var daha önceden ailesine yardım ettiği borçlar ayrıca evlilik için hiç birikimi yok ayrıca eşya düğün vs hepsi borç yada krediyle olacak ama kıramıyo kimseyi borcu borçla kapatıyo hani desemki ailesine yapıyo bana yapmıyo yanlış olur benim için de çok para harcar hediyeler alır ama kendi eski giysiler içinde gezer, hiçbir lüksü yoktur maaaş aldığı gün anında biter çok üzülüyorum içten içe ailesine kızıyorum kendi çocuklarını sömürüyolar diye evlenmeden önce ne aldırırsak kardır diyolar bence çok fazla borcu olduğunu bildikleri halde şu yok bu yok bilmem ne diyolar inşallah evlenince biter bu durum

Valla maddiyat çok önemli arkadaşlar karun kadar zengin olmak değil tabii kastettiğim.. borçların yükü ister istemez eşinize eşinizden de size yansır.. büyük bi aşkla evlenince borçların gölgesinde kalır aşkınız... erkeğin sorumluluğu eşinin desteği çok çok önemli... bunu göz ardı etmeyin

Back