Bir erkeğin maddi sorumluluğunu bilememesi ve evlilik

emilia

Emina
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
900
5
118
Ankara
Evet arkadaşlar evlilikte çok önemli olan bir konulardan birisi,Çok sevdiğiniz erkek arkadaşınızın uçan kuşa borcu var ve hiç birikim yapmıyor ve siz ona aşıksanız ileride ne gibi problemler olabilir..Çok önemli bir konu bence her nekadar duygularımızla da hareket etsek gerçek hayatta bununla yüz yüze kalabiliriz. Ve ailesindende bu konuda hiç destek almıyorsa.... Düşüncelerinizi Nelerdir ??

sorumluluk çok önemli bir evlilikte.acaba evliliğin sorumluluğunu alabilcekmi?hep borçlarıyla mı uğraşıcam.ama bazı erkeklerde sorumluluk almak istemezler eşlerine bırakırlar maddi konuları.eşim öyle mesela uğraşmak istemez kartını verir ne yapıyorsan yap ödenecekleri öde birikimi yap der hesapta sormaz.çok zor kadının tavrına uyacakmı önemli olan bu

Haklısın ama erkeğin belli bir birikimi olmadan da evlilik nasıl olsun, sürekli borç yüzünden çıkan engeller filan beni evlilikten soğutuyor geçinememek, birilerine muhtaç olmak gibi
....

Erkek borcu olsada yemeyecek içmeyecek borcuna sadık olacak benim bildiğim ondan bundan borç alırsın ama vaktinde ödemezsen dağ gibi olur kapınıza alacaklılar geldiğini yada elektriğinizi suyunuzu kesilmesini öylde değil mi?

parayı doğru kullanmayı bilmiyorsa ya onu çekip çevirecek biri olacaksın
sürekli buna tahammül edebilirsen
ya da hep aynı tas aynı hamam olacak

canm bi erkek evini geçindirebilcek parasını ona göre kullanmasını bilecek.
eşimle daha ciddi düşünmeden yani ilk çıkma dönemlerinde o da öyleydi para biriktrmio kendince harcıyodu ama bişiler ciddiyete dönünce biriktirmeye de başladı düğünümüzü de yaptık şükürler olsun evimizi de kimseye muhtaç olmadan geçindiriyoruz

Bence erkek cimride olmayacak savurganda parasını nerde nasıl kullanması gerektiğini bılecek.yerimseniben evlilikte sorumluluk çook önemli karşılıklı oturup konuşun derim .:teselli:

Bence erkek cimride olmayacak savurganda parasını nerde nasıl kullanması gerektiğini bılecek.yerimseniben evlilikte sorumluluk çook önemli karşılıklı oturup konuşun derim .:teselli:

aynen katılıyorum..Erkek sorumluluğu bilmeli..Pinti erkekleri hiç sevmem:umursamaz:

çok güzel bir konu açmışsın.teşekürler.

eger erkek savurgan veya cimriyse onunla hayat çok zor geçer.

en kötüsü de dışarı karşı kepçeyle dağıtan eve karşı da çay kaşığıyla veren.

ben yaşıyorum bu sorunu çok zor.

evlenmeden önce iyi araştırın.konuşun bu konuları.

ya birde para verır.markete gıdersın..paranın üstünü sorarlar ya...öfff..çok zor boyle erkek..
şükür ki benım eşim boyle degıl..tanıdıklarım var ama kocaları her seyın kaç paraya alındıgını kaç para arttıgını . lmaz:

... Çok haklısın canım özellikle en kötüsü de dışarı karşı kepçeyle dağıtan eve karşı da çay kaşığıyla veren söz herşeyi anlatmış Peki ailesinde maddi destek görmeyen erkekler nasıl toparlayabilir kendini ?? ciddi olarak düşündüğünüz biri ailesinden maddi destek alamıyorsa ?? Buda bir sorun hemde çok önemli bir faktör

Böyle bir erkekle yaşamak çok zor kendimden biliyorum.
Eşim asla cimri değildir hatta fazla bonkördür.Cebinde varsa borcunu ödemeyi erteleyerek parasını harcayabilir.
3 senelik evliyim evlendiğimiz günden beri borçtan kurtulamadık.
4 ay önce askere gitti üzerimde yığınla borç bırakarak.Hergün başka bir alacaklı dayanıyor kapıya.
Kadın mıyım erkek miyim bazen çözemiyorum.
Şuan ki okulumdan memnun olmasam da istemeyerek çalışmak,borç ödemek ve ayakta kalmak zorundayım.
Eşimi çok sevsem de baştan yaptığım akılsızlık için bazen kendime çok kızıyorum
Erkek evinin eşinin sorumluluğunu alacak,Eşini kimseye muhtaç etmeyecek
Benimki askerde bazı şeylerin farkına vardığını söylüyor.
Beni bu durumda bıraktığı için sürekli özür diliyor.Değişeceğini sorumluluğu üstüne alacağını söylüyor.
İnanmak istiyorum ama sanmıyorum değişeceğini.
Çünkü küçüklüğünden beri sürekli arkası toplanmış.Borç yapmış ailesi ödemiş.
İstemediği kadar para yağdırmışlar.
Yaptığı hatalardan bir şekilde sıyrılmış.Şimdi de aynı şeyleri benden bekliyor.
Ben arkasını toplayayım istiyor.
Ama artık agır geliyor.Baştan önlemini almak lazım.Evlenmeden önce her şeyi enine boyuna konuşup ondan sonra karar vermek lazım

evlenmeden önce birikim yapamadı, belki yardım etmesi gerekenler vardı...vs ama uçan kuşa borcu varsa ve maddi anlamda hiçbir şekilde sorumluluğunu bilmiyorsa, böyle bir adamla evlenmek göz göre göre hatadır. her türlü ama her türlü sorun çıkar. maddi sorun çıkar, manevi sorun çıkar.... ömür törpüsü olur bence...

kendimi bile bile ateşe atmazdım..

annelerimizin bir sözü vardır herkes bilir aşkla karın doymaz..

nekadar doğru bilemiyorum ama bir yerde haklılar.

sonuçta belli bir zaman sonra aşk maşk kalmıyor

hele birde paran da yoksa nasıl çekilir o evlilik bilemiyorum yani

çok doğru.aynen katılıyorum alkisalkisalkis alkisalkisalkis

ya bir de ailesi de maddi desteğe muhtaçsa CADIARZU
aynen bizde olduğu gibi...

ailesinin maddi desteği olsa da ona da alışıyorlar.nasıl olsa ailem destek çıkar diye sorumsuzca harcama yapabiliyorlar...

bir psikolog şöyle demişti para harcamasını daha doğrusu para yönetimini bilmeyen erkek aile yönetiminide bilemez.hayatının diğer alanlarını da iyi idare edemez demişti.
aynen katılıyorum.
malesef tecrübe ile sabittir..

Ailesi daima arkasında olmalı heryönden aile faktörüde önemli bence Güzel bir sözümüz var ' Ayağını yorganına göre uzat diye ' Aileler çocuklarının birikim yapması konusunda destek olmalıdırlar...Herzaman içinde kredi kartına yüklenerek herşeyi almak doğru değl.Paran varsa alırsın yoksa olduğu zaman almaktır.Gerçi benim düşüncelerim bu yönde Bir erkek ilk başta kendi aliesini düşünmek zorundadır, parası olmadığı halde kim olursa olsun kimseye gerekmedikçe borç vermemelidir.

alkisalkisalkis alkisalkisalkis

hangi erkek biliyo acaba hesabını...tabi öle eli cimri biriyle de olmak istemem ama ev geçindircek biri tutumlu olmalı...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…