Bir dikili ağaç

Karadut tecrübemiz Trakya ve Karadeniz de var. İkisi de çok güzel meyve veriyor. İklim şartlarını kıyas yaparsınız.
Diğer meyveler için, ceviz bizim şanssızlığımız sanırım yanındaki meyve ağaçları ile uyumlu degil, o yüzden olmadı. Bir de ceviz ağaçtan meyveyi aldım yedim bir meyve degil eğer ceviz dilerseniz bunu da göz önünde bulundurun.
Nar tavsiye etmem, çünkü bodur ağaç :) hani gölgesinde dinlenmelik bir ağaç hiç olmuyor. Kirazın bizim için ömrü 20 yıl oldu. Sonra verimi çok düştü, hastalandı. Baktık olmuyor o zaman yerine yeni fidan geldi
Bence kiraz güzel :)
Kayısı da olabilir. İkisinin de meyvesini çocuklar sever ve ikisi de güzel büyüyor, tırmanmalılar, gölgesine yatmalık oluyor :)
Kirazı listeye aldım ama karadut nedense çok istedim ya Bursa dayız biz bir sormak lazım ya umarım olur burada da. Ceviz bağlarımız var burada bizimde bir çok ceviz ağacı çok şükür hepsi olmuş zamanında belki 20,25 yıllık ağaçlar. Ama şuan 5 yılda yetişenleri varmış hatta 2 yılda da ürün veriyormuş iki tane dikeceğimiz için farklı olabilir ama öncelik karaduta:-)

:KK200:
Çok güzel bir fikir.
Ağaç dikmek mükemmel bir olay.

Biz geçtiğimiz aylarda çam gibi bişey diktik (tam bilemedim adını).
3,5 yaşında kızlarım.
Onlar dikti,suladı.
Arada gidip baktık.
Şimdi yine dikicez bu sefer başka yerlere başka ağaçlar.
Sonra hep o ağaçların yanında fotoğraf çekmeyi planlıyoruz.
Aynı ağacın yanında aynı poz,yıllarca gittiği yere kadar:KK66:
Hayal bu.
Bu arada çocuklar da keyif alıyor.
Eve de domates biber fideleri aldık,balkonda mini bir bahçe yaptık,o da çok ilgilerini çekiyor,zaten sırf görsünler bilsinler diye yaptık.
Aynı poz yıllar farklı bu çok iyi ama :KK200: ben şuan bir tane dikeceğim bebeğimle fotoğraf çekerim dedim ama her yıl çekinmek mükemmel olabilir. Birde kızım büyüdüğünde beraber dikeriz ay hoşuma gitti bu fotoğraf işi

Kirazı listeye aldım ama karadut nedense çok istedim ya Bursa dayız biz bir sormak lazım ya umarım olur burada da. Ceviz bağlarımız var burada bizimde bir çok ceviz ağacı çok şükür hepsi olmuş zamanında belki 20,25 yıllık ağaçlar. Ama şuan 5 yılda yetişenleri varmış hatta 2 yılda da ürün veriyormuş iki tane dikeceğimiz için farklı olabilir ama öncelik karaduta:-)

Bursa ise olur :)
Bademli de arkadaşımın evi, bahçelerinde hem karadut hem beyaz dut var ve çok bereketli :)

Ama ıhlamur da şahane fikir :)
Bir de ağaç diye kısıtlamayın kendinizi, bizim çilekler var oğlumla bu sene fidelerini ektik.
Henüz 4-5 tane aldık ama çok keyifli. Her akşam üstü o suluyor. Hem sorumluluk bilinci açısından Güzel, hem meyvesini seviyor, hem yapraklarını falan bile okşuyor :) güzel bir şey çocuğun toprakla bağı olması. Hatta bence zorunlu bir şey
Büyüdüğünde yapılabilir bence de yani onun hoşlanacağı bir şey olur ve görev bilinci gelişir ne yapmalı nasıl yapmalı bilir çok güzel valla fikirleriniz de çok hoş. İnşallah hep öyle naif olsun kuzunuz

:KK200:
Aynı poz yıllar farklı bu çok iyi ama :KK200: ben şuan bir tane dikeceğim bebeğimle fotoğraf çekerim dedim ama her yıl çekinmek mükemmel olabilir. Birde kızım büyüdüğünde beraber dikeriz ay hoşuma gitti bu fotoğraf işi
Aa tabii tescillemek lazım:)
Her sene ağaçta ve çocukta olan değişimi gözlemlemek keyifli olacaktır.
Bunu da yapın :KK200:

Bursa ise olur :)
Bademli de arkadaşımın evi, bahçelerinde hem karadut hem beyaz dut var ve çok bereketli :)
AA o zaman olur tamam tamam ben bunu yapıyorum. Fidan işini bu hafta hallediyorum . Aklıma yattı çünkü kızım biraz daha büyüdüğünde kiraz elma erik derde çocuk karadut nasıl diyecek :-) farklılık olur ayrıca ben galiba tüm araziyi ağaçlandıracağım Çağla ağacında ıhlamurda ilgimi çekti hatta bir ceviz :-)

AA o zaman olur tamam tamam ben bunu yapıyorum. Fidan işini bu hafta hallediyorum . Aklıma yattı çünkü kızım biraz daha büyüdüğünde kiraz elma erik derde çocuk karadut nasıl diyecek :-) farklılık olur ayrıca ben galiba tüm araziyi ağaçlandıracağım Çağla ağacında ıhlamurda ilgimi çekti hatta bir ceviz :-)

Ihlamur da çok güzel fikir gerçekten. İmkan varsa dikin gönlünüzce.
Ziraate sorun mutlaka Yanyana olmaması gereken var mı diye :)
Bizim bahçede 40 dan fazla meyve ağacı var. Çok büyük değer...

Ihlamur da çok güzel fikir gerçekten. İmkan varsa dikin gönlünüzce.
Ziraate sorun mutlaka Yanyana olmaması gereken var mı diye :)
Bizim bahçede 40 dan fazla meyve ağacı var. Çok büyük değer...
Çok şükür dikebiliriz aslında ben daha küçük çaplı düşünmüştüm. Biraz daha araştırıp eşimle konuşmak faydalı olacak sanırım ve o yine diyecek Şenay yine dediğinin fazlasını yaptın :-) ama kızımıza değer ya bir başlasın kızım hepsine baksın. Yan yana olmaması gereken derken bir kuralı mı varmış:-)

Çok şükür dikebiliriz aslında ben daha küçük çaplı düşünmüştüm. Biraz daha araştırıp eşimle konuşmak faydalı olacak sanırım ve o yine diyecek Şenay yine dediğinin fazlasını yaptın :-) ama kızımıza değer ya bir başlasın kızım hepsine baksın. Yan yana olmaması gereken derken bir kuralı mı varmış:-)
Ya çok emin değilim. Zeytin mesela hassas onu biliyorum. Bu arada zeytin de çok anlamlıymış onu da düşünün hem de Bursa :))

Back
X