Bir Derdim Var!

O mutfağa elimi bile sürmezdim, beyefendi temizler mi temizletir mi, kendi bilir. Uzuuun bir süre de yemek falan yapmazdım., terbiyesizlik bu.
Fotoğrafını da çek kime yollarsan yolla. Ne olmuş aç mı kalmış, açlık bilen insan bu kadar saygısız olmaz zaten. Oooh paşam maçına da gitsin, duşuna da girsin, önüne yemeği de gelsin, hayat ona güzel, çok şımartınca böyle oluyor işte.

ha ben işi büyütür, bir süre kafa dinlemek istiyorum der ailemin yanına giderdim.
bunu da düşün istersen.
annelik aşçılık kadınlık hizmetçilik vasıflarını beğenmeyen kocaya iyi bir ders lazım.

ev işi olsun temizlik olsun her şeyi kendine ve kızına göre yap.
maksat eşine ders olsun değil mi?
sen yokken ev iş yemek ütü temizlik kendi kendine oluyor mu görsün?
Hayatta olmaz. Her şeyiyle ben ilgileniyorum ama kıymetim bilinmiyor. Ah grillciğim çok üzgünüm. Ben neden böyle değersiz oldum

Evliyim. Empati yaptım. Eşim tencereyi fırlatsa ardından öyle yapılmaz böyle yapılır deyip ne kadar tabak bardak varsa parçalardım. Nasıl sakin kalabildin
aynen.
ben öyle yapmıştım. bir kavgamızda tabak çanağı kırdım, ona temizlettim, ertesi gün yenilerini aldırttım.

Sakin aciyipta oruc diye yemek yapma.Eskiden bi tane hurmayla oruc acarlarmis.Merak etme ölmez acliktan.Yemek yok diye soylenirse gene cevap verme,hatasini anlasin

Hayatta olmaz. Her şeyiyle ben ilgileniyorum ama kıymetim bilinmiyor. Ah grillciğim çok üzgünüm. Ben neden böyle değersiz oldum
canım hiç kimseye kocana evladına bile haddinden fazla değer vermeyeceksin, şımartmayacaksın.
kendini paralamayacaksın.
çünkü insanoğlu genel itibariyle nankör olur.
yetiştiğin ve istediğin kadarını yap, gerisini bırak.
özellikle erkekleri ne kadar rahata alıştırırsan o kadar nankör oluyorlar.
hergün 5 çeşit yemek yapsan, bir gün 3 çeşit yapsan yemek yapmıyorsun olur.
her gün ütülü giyse bir gün giymese adın tembel olur.
bebeğin yapı itibariyle zayıftır, yemeği sevmiyordur vs ama sen iyi bakamıyorsun olur.

olur da olur yani. böyle mevzularda net ve katı tutum sergilemeyince sürekli haddi aşar hale geliyorlar.
işi baştan sıkı tutmak gerekiyor yoksa evde evlilikte huzur falan kalmaz.
bir taraf sürekli eleştiren, ezen diğer taraf eleştirilen, ezilen olursa ona evlilik denmez.

Millet 5 çocukla hiç de harikalar yaratmıyor

Aksine millet bir yemek yapıyor 1 hafta kocasına o yemeği ısıtıp ısıtıp sunuyor

Mutfağı toplamamakla iyi etmişsin umarım hatasını anlar bir an evvel

Fotoğrafı annenize göndermeniz ne alaka anlamadım. Zorla mı evlendirildiniz?

Bence eşinizin öfke problemi var. Duvara yemek fırlatmak büyük bir olay. Ya altında size öfkelendiği başka bir durum var ya da size tahammül edemiyor. Her iki durumda da bu adamla başa çıkmak çok zor. Umarım size şiddet uygulamıyordur.

Hayır severek evlendik. Ailem eşimi kusursuz görüyor. Dert yanacak olsam sen ne yaptın acabaya getiriyor hemen lafı o yüzden göstermek istedim bir an ama yine göndermem iyi bilsinler akılları kalmasın bizde

şiddet yok ama bunlar var işte. Sevgisiz değersiz hissetmeme sebep oluyor. Çok sevdiğini söylüyor bilmiyorum ben de şüphe ediyorum bazen

Konuyu annenize tasimaya ne gerek var anlamadim. Nimeti firlatmak falan cok ayip kaba okay cok haklisiniz. Ama annenize dertlesmek icin soylemediginiz seyi bu sekilde yollamaktaki amaci gercekten anlamadim.

Allah sabir versin size ama ayni yemegi 3 kere biz de yemeyiz. Ancak cok zorda kalmamiz lazim para veya yemeklik malzeme olmazsa yeriz. Esiniz de buna takiliyor sanirim. Ama tepkisi asiri orantisiz
Yemegi yemek istemiyorsa bunu 8 aylik bebekle ugrasan esine yuklememeli. Kendi maca gitmek yerine yemek yapmali. Bastan cok taviz vermis gibisiniz.

Seni dinleyeceğim bu sefer.
Evladımdan da önemli değil, daha fazla kafama takıp sinir olmak istemiyorum. O düşünsün bundan sonra

Bizde benzer şeyler yaşadık inşallah tekrarı olmaz. Benimde 5 aylık bebeğim var hamilelik bebek küçükken eve kapalı kalma uykusuzluk eşlerinde böyle etkiliyor malesef inşallah duzelirsiniz

Her zaman olan şey değil yemeği 3. Kez yemesi hem ben ona seçenek sundum yemek istemiyorsa kahvaltılık hazırlayacaktım. Haklısınız hatayı en başında yaptım ben.

Aileme söylemekteki amacım da görsünler mükemmel bildikleri damatlarını ki zamanı gelirse her türlü benim arkamda dursunlar. Ama vazgeçtim göndermdim göndermeyeceğin.

Bizde benzer şeyler yaşadık inşallah tekrarı olmaz. Benimde 5 aylık bebeğim var hamilelik bebek küçükken eve kapalı kalma uykusuzluk eşlerinde böyle etkiliyor malesef inşallah duzelirsiniz
Allah bağışlasın teşekkür ederim inşallah siz de tatlıya bağlarsınız

Çalışmadığınız, o çalışıp eve para getirdiği için böyle davranmaya hakkı olduğunu zannetmeye başlamış. Laflarından belli. Ben olsam, ben iş buluyorum, kendi paramı kendim kazanacağım, sen de kendi hizmetini kendin yap benden bekleme madem beğenmiyorsun derdim. Sanki ona çok muhtaçsınız yani...
Erkeklerin bu eve parayı ben getiriyorum evdeki her şey benim istediğim gibi dört dörtlük olmalı, yemekler çeşit çeşit olmalı, ev süper temiz olmalı tavrı beni deli ediyor zaten çalışmayan kadınlar adına. E o zaman madem onun öyle hakkı var, kadın da ona yeterince para kazanmıyorsun diye kızsın, bu sene beni tatile yeterince uzun çıkaramadın, yeterince iyi otel değil diye kızsın. Madem herkesin işi belli ve karşı tarafın en mükemmelini talep etme hakkı var...

Fiziksel şiddet yok ama psikolojik şiddet var.

Yemek konusunda neden bukadar üstüne geliyo?
Üstüne gelebileceği başka konusu mu yok iyi bi düşün derim.

3 öğün 3gün asla aynı yemeği yemem yedirtmemde akşam kahvaltıda yemem ama bu benim alışkanlığım. eğer evde yemekleri ben değil eşim yapıyo olsa idi yemekleri 1günlük yapmasını ister 2.gün ben girerdim mutfağa çok basit bu

10 yıldan fazla evli bi çift var kadın çamaşır makinesini çalıştırmak dışında hiçbirşey yapmıyo evde onuda bitince asmıyo eşini bekliyo . Adam 11-12 gibi evde o saatte yemek yapıyo hergün ama sonrada çamaşırları asıyo bulaşığı çalıştırıyo ertesi gün yerleştiriyo . Camlara kadın çağırıyo geri kalan tüm işi pazarları yapıyo

Şimdi bu da kadın sende kadın değil mi ? Tamamen alıştırmayla alakalı durumlar

Walla evliliğimizin ilk yılları ben öyleydim sabahtan akşama kadar çalış aman çok iyi eş olayım diye paralıyodum kendimi temizlik yemek tatlısına kadar haddi hesabi yok. sonra aaa baktım bizimki bigün ayyy mantı mı yaptın diye burun kıvırana benim nevrim döndü sonra yavaş yavaş o hallerimi bıraktım şimdi 2 çocuğum var temizlik için h.sonunu bekliyorum beraber yapıyoruz yemekte ne yetiştirirsem. bu hayat böyle şekerim fedakarlık yaptıkça kıymet bilinmiyor en iyisi fazla tepene çıkarmamak

Seni dinleyeceğim bu sefer.
Evladımdan da önemli değil, daha fazla kafama takıp sinir olmak istemiyorum. O düşünsün bundan sonra
maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama bir çok şeyden tasarruf ederek geçiniyorsanız, eşini gerçeklerle yüzleştir.

aslında onun maaşının hiçbir şeye yetmediğini, tasarruflu davrandığınız için geçinebildiğinizi dolaylı olarak göster.
mesela bir konuşma arasında, onun maaşıyla zor geçindiğinizi, işe girmeyi düşündüğünü, bebeğe eve bir kadın tutacağını, onların daha iyi ilgileneceğini vs söyleyebilirsin.

seni beğenmeyen beyzade, kendi yetersizliğini de görsün.

bir de işinin yan etkisi olabilir mi acaba? seni astı, emir eri falan mı sanıyor da disipline etmeye çalışıyor?
eğer öyleyse ona hayatın gerçeklerini hatırlat sık sık.

bu arada benim kp de öyleymiş. şiddet de çokmuş. aman dikkat et. bu raddeye gelmesin.

ayrıca ben böyle şeylerde çok alınganımdır. tencereyi masayı devirmesi falan, seni dövemiyorum, başını duvarlara vuramıyorum, bari eşyadan hıncımı alayım demektir bana göre.
bu da çok tehlikeli bir durum.

eşim bir kez kumandayı duvara fırlattı, duvarın suçu ne, amacın bana atmaktı ama yemedi değil mi dedim. ağzından burnundan getirdim onun. sıkıyosa bir şeyi fırlatsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…