Bir derdim var :(

elbette çocuk konusu hassas bir konu.
ama bu konuyu kişilerin boynuna zincir takmak için kullanma yaklaşımı sağlıklı değil.
belirli bir referans noktası olmadan yuvarlak da konuşmamak lazım. ama farazi olarak söylüyorum, eğer aşık olduğumu düşündüğüm biri olsa hayatımda ve çocuğumuz/çocuklarımız olsa... ama sonra biri çıksa karşıma ve "hah işte gerçek aşk buymuş aslında" duygusunu hissetsem, o an ben hiç düşünmeden o kişiyle sevişirim=D
ve sonra da gider ona karşı aşkımın gerçek olmadığını keşfettiğim kişiden ayrılırım.
benim için kıstas enerjidir, duygudur, AŞKtır. gerisi önemsiz. formalite. laf-ı güzaf. çocuğum yok ama çocuğumun benim için ne kadar değerli olacağını yaşamadığım için bilemesem de hissedebiliyorum.
ve çocuğunuza değer vermenizin koşulu kendi duygularınızı ve hayatınızı arka plana atmak değildir, bunu kolaylıkla söyleyebiliyorum.
bu herkes için böyledir. sizin hayatınız size aittir. diğer insanlara değer vermeniz, onları önemsemeniz asla kendi duygularınızı geri plana atmak manasına gelmemeli. gelmez.
eğer böyle ilişkiler yaşıyorsanız da orada sağlıksız olan bir şeyler vardır.
elbette sağlıksız ilişkiler yaşamayı da kişisel olarak seçebilirsiniz ama bu sağlıksız ilişkiler üstünden genellemeler yapıp da herkese bunları dayatmanız doğru olmaz.

benim erkek kardeşimin eşide kardeşimi aldattı bide çok seviyorum deyip duruyordu kardesim deger veren bi eşti sonra pişmanoldum dedi çoçuk vardı ayrılmadılar ama yine aldattı en sonunda kendi istedi bosandılar yani biz ona lafını bile etmedik adını bile anmadık kardesim de çoçuk var diye bi kelime bile etmedi yani herkesin kendi bilecegi iş ama vicdan ı ve edebi kenara atmamak lazım

hadi diyelim ki yaptınız dediğinizi adam tanımazdan gelirse bana ne derse ne yapacaksınız deger mi

dini karıstırmak niyetim degil kesinlikle yanlıs anlasılma olmasın ya Allah a ne diyeceksiniz benim hayatım mı kesinlikle ayıplama yada yargılama degil hayat ve secimler bize ait ama ya sorumluluklarımız

hadi diyelim ki yaptınız dediğinizi adam tanımazdan gelirse bana ne derse ne yapacaksınız deger mi
:))))

bi link paylaştım, ona göz attınız mı?

bakın sizin bütün konuşmalarınız aşktan çok uzak. siz kendinizi ve kadınları obje gibi görüyorsunuz, erkeği de yamanılacak, himayesi altına girilecek bir şey gibi görüyorsunuz.

benim için esas olan enerjidir, aşktır dedim ya... yani benim için önemli olan, var oluşumu anlamlı kılacak, ruhumu tamamlayacak, birbirimizi karşılıklı olarak ulaşılabilecek en üst enerji seviyesine taşıyacağımız bir insanla olmaktır.
eğer karşımdaki bu insan değilse, ben o insanla zaten olmak istemem.
yani bir aşkın tek sigortası, o aşkın gerçek olmasıdır.
o aşk gerçek değilse giderim.
o aşk, benim ruhumun kana kana aradığı gerçek aşk değilse giderim. çünkü ruhunun aradığı aşktan daha düşüğüne razı olmak, ruhuna bir hakaret hatta bir cezadır.
ve bir aşkın gerçek olması için o aşkı hissettiğim kişiyle bu hayatta beraber olmam bile gerekmez.
belki bu hayatta beraber olmaya hazır değildir henüz ruhlarımız. olsun.
benim amacım birilerini sahiplenmek, birilerini el altında tutmak, birilerine tasma takmak değil ki.
benim amacım ruhumu en üst seviyeye taşımak. ve bazen bunu yapmak için yalnız olmanız gerekir, sizi aşağı çeken bir enerjiyle, bir insanla beraber olmak yerine.

tabi sizin frekansınıza göre biraz akıl almaz şeylerden bahsettim. siz daha ziyade kadının sanki patates gibi tasvir edilmesinden hoşlanıyorsunuz.
o da sizin algınız, sizin yolunuz. ben daha ne diyim=)

ben askı dipine kadar yasayan kendi çapında kadın haklarını savunan asık bi kadınım siz beni anlamak istediginiz gibi anlıyorsunuz çok sukur askı da kadınlıgı da biliyorum yasadım yasıyorum bizim buralarda bi laf vardır haram helalden tatlıdır diye

ben sana bi soru sorabilir miyim

"ya seni bırakırsa"
"ya ortada kalırsan"
"sevişince kendini teslim etmiş, vermiş, feda etmiş oluyosun"
bana pek de kadın haklarını savunan birinin ya da aşkı yaşayan birinin lafları gibi gelmedi ama siz öyle ifade ediyorsanız kendinizi (yani aşkı yaşayan ve kadın haklarını savunan biri olarak) öyledir tabi, ben bişi diyemem=)
ayrıca tutturdunuz "helal", "haram"... kusura bakmayın ama bu kavramların içinin nasıl doldurulacağına karar verebilecek kişi siz değilsiniz.
ha sizsiniz tabi ama sadece kendiniz için sizsiniz. yani sizin doğrularınız sadece sizin için doğru. sizin algınız, sizin bakış açısınız sadece sizin hayatınız için doğru.
bunları herkese mal etmeye kalkmayın. bu komik.

öyle birşey yapmıyorum defalarca dedim erkek de yapmasın diye sineye cekin demiyorum dediğim gibi kırıcı konusuyorsun
muhalefeti kabul edemiyorsun herkesin kendi bilecegi iş ama herkes aynı düsünmek zorunda degil nuraya fikirlerimi yazamayacaksak bu konuyu acmanızın nedeni ne

dayatma çok farklı bence, ben sadece fikrimi söyledim.
siz, ben, o, bu, başkası; herkes sosyolojik olarak birşeyler düşünüyor.
siz "aşk önemli, enerji önemli" diyorsunuz.
ben de aşk önemli diyorum, "ama"larla devam ediyorum: başkasını bozmadığım sürece,
bir başkası bunların ikisi de önemsiz diyebilir.
çıkıp ona "sağlıksız düşünceni bize dayatman doğru değil" diyemeyiz.
kişilerin düşüncesine saygı duymalıyız ki saygı görelim.
o kişi ister "enerjisi güzelse, eşimden/sevgilimden başkasıyla sevişirim, sonra gider eşimden/sevgilimden ayrılırım" desin, ister "topluma örnek olma bilinciyle hareket ederim, ben bir anneyim" desin.
insan olarak kendimize olduğu kadar, birbirimize karşı da sorumluluğumuz var.
anne olunca duygularını, kendini bir kenara bırak ruhsuz yaşa demiyorum, bırakanları da tü kaka diye yadırgamadım.

bu yaptığınıza yansıtma tekniği deniyor. kendi yaptığınız şeyi ben yapmışım gibi göstermeye çalışıyorsunuz.
gördüğünüz gibi ben diyorum ki, siz istediğiniz gibi düşünebilir, istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz, ben buna saygı duyarım, bunu yargılayamam ve buna karışamam.
ama siz ısrarla "erkek de yapmasın kadın da yapmasın" diyerek kendi algı ve tabularınızı insanlara dayatmaya çalışıyorsunuz.
muhalefeti ve herkesin aynı düşünmek zorunda olmadığını kabul edemeyenin kim olduğu çok açık=)

ayrıca "erkek de kadın da neyi yapmasın"? neyi kastediyorsunuz tam olarak?

Mesele çok karışık :) Şimdi kendini özel ve önemli yahut cinsiyetten önce insan olarak değerlendirmeyen bireylere , hayatta kadın olmadan önce insan olarak varsınızı anlatmak zor.
Dini, ahlaki, töresel her tür konu kişinin kendi tasarrufundadır. İnançlarınıza ters yaşamanızı beklemek ahmaklık olur. Gelgelelim inançlarınıza ters yaşayanları da yargılamak aynı oranda ahmaklık.

Bazen burada verilen tavsiyeler var. İşte adam kadınla ilgilenmiyor. Yok süslü giyin, şehvetli ol v.s.
Kadın istemediğini kocasından uzaklaştığını yazınca da yine aynı tavsiyeler...Yoksa kocan ele gider :)
Kadın aldattığında erkek hadiseye '' o...pu '' olarak bakarken, erkek aldattığında kadın '' benim neyim eksikti, kadın benden güzel/güzeldeğil.'' şeklinde bakıyor. Erkeklerde ki özgüvene bakar mısınız ? Hiç duydunuz mu aldatıldığında kendisini suçlayan bir erkek. Çünkü onlar kusursuz. Yersen tabi. Yiyenlerimizde mevcut.

Adamlar göbekten yürüyemezken kadınlar zayıf olmalı, yüzüne baksan öğürürsün ama karısı güzel olmalı,
dışarıda adeta rahibe yatağında o...pusu olmalı, ağır ama cilveli olmalı, aman aman ana babasına saygılı olmalı, çocuk doğurmalı çatlaksız olmalı, ev temiz-gömlekler ütülü olmalı v.s.
He bi de kocasına hesap sormamalı :)

Kendileri eve kapanmış, akşam yemeğini düşünürken fıstık gibi giyinip dışarı çıkan komşu ah ah ne fena kadındır o. Kocası da bir şey demiyordur .

Herkes mutlu olduğu şekilde yaşasın. Şöyle bir gerçek var ki mutluluk nidaları atan çoğu kadın muazzam derecede mutsuz. Kadın olmak güzel şeydir,tadını çıkarın bence ve toplumun biza dayattığı ahlak anlayışına çanak tutmayın yeter

bir sey daha her mesajımda olmasa yanlış anlasılma olmasın gibi şeyler yazdım direkt kimsenin kişiliğine laf atmadım kırmadım bir şey sorabilir miyim dedim ama cevap gelmedi artık sormanın manası yok siz sadece anlamak istediğiniz gibi anlayıp bi kaç kelimeyi cımbız la alıyorsunuz beni diğer forumlarda elestiren de oldu ama ben kendi fikriniz deyip gectimburaya bi konu acıyoruz ki farklı insanlardan fikir alalım demi

bide niye benim üzerime geliyorsuanlamıyorum ben sadece yorum yapıyorum konuya kişiliğine değil

bide niye benim üzerime geliyorsuanlamıyorum ben sadece yorum yapıyorum konuya kişiliğine değil

=)
neden öyle algıladığınızı merak ettim. sizin üzerinize niye geleyim=)
zaten tam olarak parmak bastığınız bir nokta da göremediğim için kişiliğime kesinlikle yorum yapmadığınızın çok net farkında olduğum gibi, konuya da pek yorum yapıyormuşsunuz gibi hissedemedim=D

tabi ki erkek de kadın da kimseyi hor görmesin, aşağılamasın, kandırmasın. yani? =D

Ben sizi anlıyorum. Sizin yaşam tarzınız ve hayata bakış açınız bu. Ve aslında kimsenin karışmaya hakkı yok. Aslında tam olarak anlatılmak istenen ; hayata değil , kadın olmaya karşı bakışınızı yumuşatmanız. Ve kardeşinizin yaşadığı çok acı bir tecrübe. İşte bunu sık sık kadınlar yaşıyor ve hayatlarına devam ediyorlar, kalplerinde milyonlarca kırıkla. Ahlak sadece kadına ait bir kavram değil. Benim derdim tam olarak bu. Uslu durması, ağır olması, terbiyeli olması gerekenin kadın olduğuna inan insanlardan yıldım.
Her insanın büyüdüğü ortam, aldığı eğitim, ailenin kuralları farklıdır. Ve siz kendi ortamınızda ki bakış açınızda son derece haklısınız. Umarım o kabukları kırarsanız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…