amaç konu dağıtmak değildi, konu ordaydı zaten. isteyen istediğini yapar diyorsunuz, doğru. sonra da ekliyorsunuz "başkasının hakkını gaspetmediği sürece" bu da çok doğru. Bu özgürlüğün tanımı. Evli olup olmamasını geçtim, "çocuk yetiştiren bir insanın, anne ya da baba farketmez" istediğini yaşama özgürlüğü, eğer yetişen çocuğun ruh halini dejenere edecekse "başkasının hakkını gaspetmeye giriyor" ki buna eşini aldatma, pipisini kesme, kukusunu ayıplama da dahil.
hadi diyelim ki yaptınız dediğinizi adam tanımazdan gelirse bana ne derse ne yapacaksınız deger mielbette çocuk konusu hassas bir konu.
ama bu konuyu kişilerin boynuna zincir takmak için kullanma yaklaşımı sağlıklı değil.
belirli bir referans noktası olmadan yuvarlak da konuşmamak lazım. ama farazi olarak söylüyorum, eğer aşık olduğumu düşündüğüm biri olsa hayatımda ve çocuğumuz/çocuklarımız olsa... ama sonra biri çıksa karşıma ve "hah işte gerçek aşk buymuş aslında" duygusunu hissetsem, o an ben hiç düşünmeden o kişiyle sevişirim=D
ve sonra da gider ona karşı aşkımın gerçek olmadığını keşfettiğim kişiden ayrılırım.
benim için kıstas enerjidir, duygudur. gerisi önemsiz. formalite. laf-ı güzaf. çocuğum yok ama çocuğumun benim için ne kadar değerli olacağını yaşamadığım için bilemesem de hissedebiliyorum.
ve çocuğunuza değer vermenizin koşulu kendi duygularınızı ve hayatınızı arka plana atmak değildir, bunu kolaylıkla söyleyebiliyorum.
bu herkes için böyledir. sizin hayatınız size aittir. diğer insanlara değer vermeniz, onları önemsemeniz asla kendi duygularınızı geri plana atmak manasına gelmemeli. gelmez.
eğer böyle ilişkiler yaşıyorsanız da orada sağlıksız olan bir şeyler vardır.
elbette sağlıksız ilişkiler yaşamayı da kişisel olarak seçebilirsiniz ama bu sağlıksız ilişkiler üstünden genellemeler yapıp da herkese bunları dayatmanız doğru olmaz.
:))))hadi diyelim ki yaptınız dediğinizi adam tanımazdan gelirse bana ne derse ne yapacaksınız deger mi
ben askı dipine kadar yasayan kendi çapında kadın haklarını savunan asık bi kadınım siz beni anlamak istediginiz gibi anlıyorsunuz çok sukur askı da kadınlıgı da biliyorum yasadım yasıyorum bizim buralarda bi laf vardır haram helalden tatlıdır diye:))))
bi link paylaştım, ona göz attınız mı?
bakın sizin bütün konuşmalarınız aşktan çok uzak. siz kendinizi ve kadınları obje gibi görüyorsunuz, erkeği de yamanılacak, himayesi altına girilecek bir şey gibi görüyorsunuz.
benim için esas olan enerjidir, aşktır dedim ya... yani benim için önemli olan, var oluşumu anlamlı kılacak, ruhumu tamamlayacak, birbirimizi karşılıklı olarak ulaşılabilecek en üst enerji seviyesine taşıyacağımız bir insanla olmaktır.
eğer karşımdaki bu insan değilse, ben o insanla zaten olmak istemem.
yani bir aşkın tek sigortası, o aşkın gerçek olmasıdır.
o aşk gerçek değilse giderim.
o aşk, benim ruhumun kana kana aradığı gerçek aşk değilse giderim. çünkü ruhunun aradığı aşktan daha düşüğüne razı olmak, ruhuna bir hakaret hatta bir cezadır.
ve bir aşkın gerçek olması için o aşkı hissettiğim kişiyle bu hayatta beraber olmam bile gerekmez.
belki bu hayatta beraber olmaya hazır değildir henüz ruhlarımız. olsun.
benim amacım birilerini sahiplenmek, birilerini el altında tutmak, birilerine tasma takmak değil ki.
benim amacım ruhumu en üst seviyeye taşımak. ve bazen bunu yapmak için yalnız olmanız gerekir, sizi aşağı çeken bir enerjiyle, bir insanla beraber olmak yerine.
tabi sizin frekansınıza göre biraz akıl almaz şeylerden bahsettim. siz daha ziyade kadının sanki patates gibi tasvir edilmesinden hoşlanıyorsunuz.
o da sizin algınız, sizin yolunuz. ben daha ne diyim=)
ben askı dipine kadar yasayan kendi çapında kadın haklarını savunan asık bi kadınım siz beni anlamak istediginiz gibi anlıyorsunuz çok sukur askı da kadınlıgı da biliyorum yasadım yasıyorum bizim buralarda bi laf vardır haram helalden tatlıdır diye
öyle birşey yapmıyorum defalarca dedim erkek de yapmasın diye sineye cekin demiyorum dediğim gibi kırıcı konusuyorsun"ya seni bırakırsa"
"ya ortada kalırsan"
"sevişince kendini teslim etmiş, vermiş, feda etmiş oluyosun"
bana pek de kadın haklarını savunan birinin ya da aşkı yaşayan birinin lafları gibi gelmedi ama siz öyle ifade ediyorsanız kendinizi (yani aşkı yaşayan ve kadın haklarını savunan biri olarak) öyledir tabi, ben bişi diyemem=)
ayrıca tutturdunuz "helal", "haram"... kusura bakmayın ama bu kavramların içinin nasıl doldurulacağına karar verebilecek kişi siz değilsiniz.
ha sizsiniz tabi ama sadece kendiniz için sizsiniz. yani sizin dorularınız sadece sizin için doğru. sizin algınız, sizin bakış açısınız sadece sizin hayatınız için doğru.
bunları herkese mal etmeye kalkmayın. bu komik.
elbette çocuk konusu hassas bir konu.
ama bu konuyu kişilerin boynuna zincir takmak için kullanma yaklaşımı sağlıklı değil.
belirli bir referans noktası olmadan yuvarlak da konuşmamak lazım. ama farazi olarak söylüyorum, eğer aşık olduğumu düşündüğüm biri olsa hayatımda ve çocuğumuz/çocuklarımız olsa... ama sonra biri çıksa karşıma ve "hah işte gerçek aşk buymuş aslında" duygusunu hissetsem, o an ben hiç düşünmeden o kişiyle sevişirim=D
ve sonra da gider ona karşı aşkımın gerçek olmadığını keşfettiğim kişiden ayrılırım.
benim için kıstas enerjidir, duygudur, AŞKtır. gerisi önemsiz. formalite. laf-ı güzaf. çocuğum yok ama çocuğumun benim için ne kadar değerli olacağını yaşamadığım için bilemesem de hissedebiliyorum.
ve çocuğunuza değer vermenizin koşulu kendi duygularınızı ve hayatınızı arka plana atmak değildir, bunu kolaylıkla söyleyebiliyorum.
bu herkes için böyledir. sizin hayatınız size aittir. diğer insanlara değer vermeniz, onları önemsemeniz asla kendi duygularınızı geri plana atmak manasına gelmemeli. gelmez.
eğer böyle ilişkiler yaşıyorsanız da orada sağlıksız olan bir şeyler vardır.
elbette sağlıksız ilişkiler yaşamayı da kişisel olarak seçebilirsiniz ama bu sağlıksız ilişkiler üstünden genellemeler yapıp da herkese bunları dayatmanız doğru olmaz.
öyle birşey yapmıyorum defalarca dedim erkek de yapmasın diye sineye cekin demiyorum dediğim gibi kırıcı konusuyorsun
muhalefeti kabul edemiyorsun herkesin kendi bilecegi iş ama herkes aynı düsünmek zorunda degil nuraya fikirlerimi yazamayacaksak bu konuyu acmanızın nedeni ne
haksızlıgı zulmu ihaneti hor görmeyi aşagılamayı vs vs. uzar gider bu karsındakine merhametli ol ki merhamet göresin bu sözü cok severimayrıca "erkek de kadın da neyi yapmasın"? neyi kastediyorsunuz tam olarak?
bide niye benim üzerime geliyorsuanlamıyorum ben sadece yorum yapıyorum konuya kişiliğine değil
bir sey daha her mesajımda olmasa yanlış anlasılma olmasın gibi şeyler yazdım direkt kimsenin kişiliğine laf atmadım kırmadım bir şey sorabilir miyim dedim ama cevap gelmedi artık sormanın manası yok siz sadece anlamak istediğiniz gibi anlayıp bi kaç kelimeyi cımbız la alıyorsunuz beni diğer forumlarda elestiren de oldu ama ben kendi fikriniz deyip gectimburaya bi konu acıyoruz ki farklı insanlardan fikir alalım demi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?