Bir derdim var :(

yapılan yorumlar hakkında bile konu açılıyor herkes sizinle aynı şeyi düşünmek zorunda değil
siz çilek seversiniz başkası muz sever neden çilek seviyorsun denirmi denilmez
herkesin doğrusu yanlışı kendine bırakın insanlar fikirlerini açık açık dile getirsin kimse dört dörtlük değil

neden kizdiniz aliyamadim, ben burda yasiyurum kokmuslugunu gordugum kadar bu ulkenin, asil ailelerin hala bekarete onem verikdigini soyledim, bunu ben goruyorum, ve gordugum seyi paylastim. tavsiyeleriniz icin tesekkur, dusunurum belki....sizde oturup umutsuz kadinlar daki gay cocuk niye degistirildi diye bizim toplum anlayisina ters dusen konulari arastirip elestirmeye devam edin.
hatta oglunuz varsa oturup umutsuz ev kadinlarini, tabiki amerikan versiyonunu beraber izleyin...

bisey daha diyeyim; alt komsu fatma teyzenin bile bekcilik yaptigi diye dert yanmissinizda, neden bi cevap yazmak icin benim egitim durumumu, yasimi, nerde yasadigimi..vs. incelediniz. sizde bir bakima fatme teyze gibi olmadinizmi bu durumda?

Onu yazan benim. Senaryo yaratmaktan aciz olan dizi sektörümüzün başka ülkeden aldığı yapımı bile nasıl saptırdığını ve orijinalinden kötü çektiğini anlatmak istemiştim. Bir şeyin delisi olduğum yok. Belli başlı asil ailelerin çocukları bile yaşamıyor derken? Amerikan Senatosu'nda falan mısınız? Sanırım sadece kendi aklınızdakileri oraya uyarlayarak yazmışsınız. Zira eğitim bilgilerinizde ön lisans yazıyor. Sadece çıkarımda bulunup 320 milyon insanı genellediniz galiba. En azından insanlar saklanıp paravan evlilikler yapmak zorunda kalmıyordur ya da öldürülmekten korkmuyordur. Alt komşu Fatma Teyze'ye kadar geniş çaplı bekçileri düşünmek zorunda kalmıyordur. 42 yaşında ve ABD'de yaşayan sizin bunu daha iyi bilmeniz gerekirdi. Ama siz görmezden gelmeyi tercih etmişsiniz. Madem öyle, dönün Türkiye'ye. Şener Şen'in Neşeli Günler'de yaotığı gibi 'Ben Amerika'dayken....' der, anılarınızı anlatırken had bildirmeyi de ihmal etmezsiniz.
Evet karşıdakini eğitim bilgileriyle aşağılamaya çalışmak !!!!yazıkk...kitap yüklü eşekler e benzetiyorum ben bazı larını ,sözüm yanlış anlaşılmasın ,bu size değil ,karşıdaki insanı eğitimiyle,kültürüyle ,yada yaşadığı yerle ,kaç kitap okuduğuyla ,maddi manevi durumuyla Tartan zihniyete:)))))

Evet karşıdakini eğitim bilgileriyle aşağılamaya çalışmak !!!!yazıkk...kitap yüklü eşekler e benzetiyorum ben bazı larını ,sözüm yanlış anlaşılmasın ,bu size değil ,karşıdaki insanı eğitimiyle,kültürüyle ,yada yaşadığı yerle ,kaç kitap okuduğuyla ,maddi manevi durumuyla Tartan zihniyete:)))))
Eğitim bilgileriyle aşağılamak? Bunu yapmaya cüretimin olması için ordinaryus profesör olmam gerekir ki ben değilim. Bu sitede belirttiğimiz bilgiler de öyle çok özel bilgiler değil. Üye olmayanlar da görebiliyor. Bu tür bilgiler kişiyi tam olarak tanıtmasa da, hakkında çıkarımlarda bulunmamızı sağlar. Tıpkı sizin bu korkunç imlayla akademisyen olamayacağınız gibi. Kendisi yaşadığı yeri örnek verip beni bir şeylerin delisi olmakla itham etmiş. Asil aile çocukları cinsellik yaşamıyormuş hanımefendiye göre. Yaşını belirtmemdeki amaç da o high end aileleri gözlemleyecek ortamı olmadığı halde, nasıl o kadar insan hakkında böylesine emin konuşabileceğine yaşının vermiş olması gereken olgunluk itibariyle şaşırmamdı. Neyse ki yanıldığımı gördüm zaten. Hanımefendi kendi aklındakileri oraya uyarlayarak yazıyor. Şahsıma ettiğiniz dolaylı hakaret için de KİB butonunu kullandım. Yoksa benim de klavyem var, ben de dolaylı dolaylı giydirmeyi bilirdim ama yapmıyorum tabii ki. İyi akşamlar.

Eğitim bilgileriyle aşağılamak? Bunu yapmaya cüretimin olması için ordinaryus profesör olmam gerekir ki ben değilim. Bu sitede belirttiğimiz bilgiler de öyle çok özel bilgiler değil. Üye olmayanlar da görebiliyor. Bu tür bilgiler kişiyi tam olarak tanıtmasa da, hakkında çıkarımlarda bulunmamızı sağlar. Tıpkı sizin bu korkunç imlayla akademisyen olamayacağınız gibi. Kendisi yaşadığı yeri örnek verip beni bir şeylerin delisi olmakla itham etmiş. Asil aile çocukları cinsellik yaşamıyormuş hanımefendiye göre. Yaşını belirtmemdeki amaç da o high end aileleri gözlemleyecek ortamı olmadığı halde, nasıl o kadar insan hakkında böylesine emin konuşabileceğine yaşının vermiş olması gereken olgunluk itibariyle şaşırmamdı. Neyse ki yanıldığımı gördüm zaten. Hanımefendi kendi aklındakileri oraya uyarlayarak yazıyor. Şahsıma ettiğiniz dolaylı hakaret için de KİB butonunu kullandım. Yoksa benim de klavyem var, ben de dolaylı dolaylı giydirmeyi bilirdim ama yapmıyorum tabii ki. İyi akşamlar.

benim kendi aklindan konustugumu nerden cikariyorsunuz, 20 yildir burda yasiyorum, burayi sadece filimlerde gordugunuz gibimi saniyorsunuz. bahs ettigim o temiz ailelerin biri benim yan komsum, kizimin en yakin arkadasi. universiteye basliyan kizlari icin evlerini birakip kizlariyla birlikte gidip aparymanda yasiyacaklar. siz kafadan atip tutuyorsunuz, ve beni. yasim yada egitimimle ne alakadi var. gozlem yapamazmiyim. sizin benim defiklerimi elestirmek icin burda yasamis olmaniz lazim, yoksa bos bos konusup tahmin edersiniz. evinde internet, tv olmayan amerikali aileler var dersem...yine saldirirsiniz simdi. ama gercek bu!! sizin bahs ettiginiz dizileri birakin cizgi filim bile izletmiyolar. neyse vaktim yok, devam edin. siz ama bir tavsiye, bilmediginiz konularda ahkam kesmeyin, komik olyorsunuz.

benim kendi aklindan konustugumu nerden cikariyorsunuz, 20 yildir burda yasiyorum, burayi sadece filimlerde gordugunuz gibimi saniyorsunuz. bahs ettigim o temiz ailelerin biri benim yan komsum, kizimin en yakin arkadasi. universiteye basliyan kizlari icin evlerini birakip kizlariyla birlikte gidip aparymanda yasiyacaklar. siz kafadan atip tutuyorsunuz, ve beni. yasim yada egitimimle ne alakadi var. gozlem yapamazmiyim. sizin benim defiklerimi elestirmek icin burda yasamis olmaniz lazim, yoksa bos bos konusup tahmin edersiniz. evinde internet, tv olmayan amerikali aileler var dersem...yine saldirirsiniz simdi. ama gercek bu!! sizin bahs ettiginiz dizileri birakin cizgi filim bile izletmiyolar. neyse vaktim yok, devam edin. siz ama bir tavsiye, bilmediginiz konularda ahkam kesmeyin, komik olyorsunuz.
herkes diyerek genelleme yapmak her zaman yanlış olur. matematık degıl kı bahsettıgmz konu.. milyonlarca insanın olduğu bir yerdeyiz turlu yaşamlar turlu dusunceler var. asil aileler diyerek hepsını kastedıyorsunuz yanı sız yasadgnz bolgedekı her asil ailenın evını, yasam bıcımını neler yaptıklarını nasıl bılebılırsınız?

komsunuz oyle diye yasadgnz yerdekı tüüümm aileler öyle olmus olmuyor.. her aile her yaşam kendine özgü farklıdır. genelleme yapmak için elimizde kesin bilgiler , deliller olmalı. olmadıgına göre?siz de ancak tahmin edebilirsinz

Son düzenleme:
herkes diyerek genelleme yapmak her zaman yanlış olur. matematık degıl kı bahsettıgmz konu.. milyonlarca insanın olduğu bir yerdeyiz turlu yaşamlar turlu dusunceler var. asil aileler diyerek hepsını kastedıyorsunuz yanı sız yasadgnz bolgedekı her asil ailenın evını, yasam bıcımını neler yaptıklarını nasıl bılebılırsınız?

komsunuz oyle diye yasadgnz yerdekı tüüümm aileler öyle olmus olmuyor.. her aile her yaşam kendine özgü farklıdır. genelleme yapmak için elimizde kesin bilgiler , deliller olmalı. olmadıgına göre?siz de ancak tahmin edebilirsinz

genelleme yapmadim kokusmuslugu kadar bu yonleride var dedim.

kadın erkek diye ayırmadan insanlara haftada bir işyerlerinde okullarda mahallerde dini etik toplum vs.gibi konuları egmeden bükmeden alanında uzman kişiler anlatmalı belki böyle çözülebilir toplum olarak vicdanımızı ve bi çok şeyi kaybeder olduk

Hele senin sevgili @okypete ciğimmm konuyla 180 derece alakasız yorumları ısrarla yapıp yapıp sonra da bana "okuduklarını anlıyor gibi görünmüyorsun" dediğin kısımlara bayıldım, çok eğlencelilerdi=)
Ben aldatmadan bahsetmiyorum ki. Hiçbir zaman etmedim. Ben, iki insanın arasındaki özel olayı, siz 3. kişiler olarak yargılayamaz, yaftalayamazsınız dedim.
Bu olay aldatma olur, tek gecelik ilişki olur, evlenme olur, boşanma olur... Farketmez.
Ve halen anlayamayanlar için 79. kez yazıyorum, aldatılıp da buraya fikir almak için başlık açan kadınları ve o kadına yapılan yorumları değil, "iş yerimde bi adam karısını aldatıyo, bunla ilgili napsam" gibi konular açıp tamamen 3. kişilerin işlerine burnunu sokmaya çalışan sözde ahlak timsali tipleri kastediyorum.
Konudaki ilk mesajin guzel, iyi tesbitler yapmissin. Devaminda gelen mesajlarinda ayrintilara girdikce amacini asmissin. Biz insanlari hayvanlardan ayiran ozelliklerin basinda dusunebiliyor olmamiz geliyor. Toplum icinde yasiyoruz, bulundugumuz toplumun bir kulturu, ahlak degerleri var. Aslinda bu bazi hayvan turlerinde bile var, bir leylegin yuvasina baska bir kusun veya tavugun yumurtasini biraksaniz erkek leylek diger leylekleri de getirip esini linc eder. Kumrular tek eslidir ve olene kadar baska bir es edinmezler filan.. Bu ahlak kurallari ve kulturler sadece dinden degil,asil dogadan geliyor. Erkek kadinin pesinde kosturur, karsisina cikan her kadini seks yapilabilir veya yapilamaz gozuyle inceler, kadin begenilmek ister, guzel gorunmek icin elinden geleni yapar, ama sekse erkek kadar duskun degildir, secicidir, onune gelenle seks dusunmez, kendini naza ceker, nazin yetmedigi yerde korunulmak ister. Dunyanin kurali bu tabiat ustune kurulmus, kimse degistiremez. Kulturlerin altinda yatan gercek de bu. Ataerkil diyerek, baskici diyerek toplum kurallarini hice sayarsaniz o toplum sizi disina iter. Yuzunuze gulup arkanizdan konusan insanlarla basetmek zorunda kalirsiniz en iyi ihtimalle.. Ya da aleni olarak asagilanirsiniz.
Bu mesajinizda yazdiginiz aldatmaya ucuncu kisilerin karismamasi olayina gelince.. Vicdan denilen duygudan haberiniz var mi bilemedim. Bazi insanlar gozlerinin onunde hemsinslerinin aldatilmasina seyirci kalamadiklarinda bu durumu kimse incinmeden cozebilmek icin fikir edinmeye konu acmislarsa kk'de, bunun neresi yanlis? Toplum icinde yasayan herkesin digerlerine karsi sorumluluklari vardir, bana ne, bana dokunmayan yilan bin yil yasasin diyemezsiniz, derseniz bunun adi bencillik olur, duyarsizlik olur. Ben istedigimle yatar, istedigimle evli bile olsa, evli bile olsam sevisirim diyen kadin dagda kimseye gorunmeden yasasin, kendi kurallarinla. Cocugum olsa dahi asik oldugumda bosanir giderim diyen sizi bir de cocugunuz oldugunda dinlemek lazim.. Bir tek cocuk bile fikrinizi nasil degistirecek yasayarak ogreneceksiniz, bekara kari bosamak kolay dedikleri gibi.. Cocuk ana ister, baba ister, birarada olsunlar ister, bir tek ask yuzunden bir cocugu duzeninden edemezsiniz. Sadece benim hislerim, benim askim diyemezsiniz. Askiniz ugruna mutsuz bir cocugunuz varsa bencilsiniz demektir, ama analik fedakarlik ister, herkes cocuk dogurur, ama herkes ana olamaz bildiginiz gibi..

Son düzenleme:
ooooouuuwww baba hassassssssssssssss harikasın tatlım güzel yazmıssın okurken kendimdende seyler gördüm erkek ya yapar derdim eskiden büyüdükce o düsünceler değişiyor diline eline düsüncene sağlık :KK66:

X