bir yorumda benden olsun
en önemli etken din. ha dini yorum yapmak yasak biliyorum. ama cinselliği kişilerin yaşamamasının en önemli etkenidir bu. ve ben saygı duyarım. onun tercihidir. .
ama birtek şey derim. kimsenin kimsenin hayatına karışmasına ve yaşadığı hayatı dayatmasına hakkı yok. herkesin tercihi farklıdır. . onun hayatıdır bu
ha tercih herhangi başka birine zarar vermediği müddetçe onaylanır
. bazı yorumlardaki aşağılamaları bende görüyorum.
oysa herkesi olduğu gibi kabul edebilsek,onun hayatı diyebilsek sorun kalmaz. birde uslubumuza dikkat etsek mükemmel olurda. işte o da eki bozuyor herşeyi..
neden biliyormusunuz çGünah ayıp yasak bi kadına var nedense. Ben bunun yaratılıştan böyle olduğuna inanmıyorum. Erkek manipulasyonu var bunda bence :)
ben kimseyi giydigi kıyafet yada yaşam tarzıyla yargılamam ama erkek yada kadın sapkın olunca nasıl giyindiginin nasıl yasadıgının bi önemi kalmıyor ben kapalı bi bayanım ilk kbebegime 8 aylık hamileyken 50 yaslarında bi adam beni sözlü taciz esimin iş yerine kadar geldi eşimi aradım bak kocam geliyoır desemde nafile onu bosa beni al cok hosuma gittin falan esim ve arkadaşları aşagıya indi ama nafile kactı bazı kadınlarımız da kendileri evli yada bekar adamlara o kadar kolay teslim ediyorlar ki yani erkek yada kadın degil insan şiddeti var
neden biliyormusunuz ç
ünkü bu toplum ikiyüzlü. erkek yapar kadın yapamaz olayı her an sözkonusu.
kötü niyretle degil ki baska hangi kelime kullanılır bilmiyorumİşte böyle laflardan bahsediyorum=) Teslim etmek ne demek? Bu lafı duymak benim için bir taciz. Ben bir kadının "kadını", "kadınlığı" ya da "cinselliği" böyle betimlediğini duyunca doğal olarak çok rahatsız oluyorum.
Bu ne kadar üzücü bir tasvir.
nasıl bir kıpırtıÇok sertsin beyb' bi kıpırtı oldu bende.
neden biliyormusunuz ç
ünkü bu toplum ikiyüzlü. erkek yapar kadın yapamaz olayı her an sözkonusu.
kötü niyretle degil ki baska hangi kelime kullanılır bilmiyorum
mesela halamın oğlu 13 yıllık evli hanımı cok iyi gercekten güçlü bi karısı var ama adamın iş yerinde evli bi kadın halamın oğlunun da evli olduğunu bildiği halde ilişki yasıyor üstelik utanmadan hafta sonları arama kocam evde olur diyor bu şimdi kendini teslim etmek yani yanlış anlasılma olmasın zina değil mi
Kendini teslim etmek falan değil tabi ki=) İlla biri teslim etmiş demek istiyorsanız halanızın oğlu kendini teslim etmiş diyebilirsiniz, buradan bakınca öyle duruyor=D
Bunun adı, iki insanın iradesiyle yaşamayı seçtiği bir ilişki.
İşin duygusal kısımlarını, inişlerini çıkışlarını onlar bilirler. İki yetişkin insanın rızasıyla yaptığı her şey sadece onları ilgilendirir. Ha elbette her ikisi de kendi eşlerine verdikleri sadakat sözünü tutmamış oluyorlar ama bu da yine onların bileceği iş.
yani bırakalım herkes istediğini yasasın mı diyorsunuz
öldürelim demiyorum ki erkek de kadında yapmasın diyorume bırakmayalım isterseniz, öldürelim, o zaman içinize su serpilir mi? =D
bu arada size daha önce yaptığımız bir konuşmayı bulup göndermek istiyorum yine bu forumda. zinayla ilgili. arayacağım şimdi.
canı isteyen istediğini yapar, diğerlerinin hakkını gasp etmediği sürece=) kaç yaşında evlendiniz bu arada? sorabilir miyim?öldürelim demiyorum ki erkek de kadında yapmasın diyorum
Eğer bu iki yetişkinin yetiştirdikleri çocukları varsa, sadece eşlerine verdikleri sadakat sözünü tutmamaları noktasında kalmıyor bu durum. Ebeveynini örnek alan çocuk, davranışını taklit ediyor, büyüdüğünde o da eşini aldatıyor. Örnek almak sadece olumlu anlamda da olmuyor; sürekli aldatılma korkusuyla, hatta aldatma korkusuyla yaşayan hastalıklı nesiller de ortaya çıkabiliyor.Kendini teslim etmek falan değil tabi ki=) İlla biri teslim etmiş demek istiyorsanız halanızın oğlu kendini teslim etmiş diyebilirsiniz, buradan bakınca öyle duruyor=D
Bunun adı, iki insanın iradesiyle yaşamayı seçtiği bir ilişki.
İşin duygusal kısımlarını, inişlerini çıkışlarını onlar bilirler. İki yetişkin insanın rızasıyla yaptığı her şey sadece onları ilgilendirir. Ha elbette her ikisi de kendi eşlerine verdikleri sadakat sözünü tutmamış oluyorlar ama bu da yine onların bileceği iş.
Eğer bu iki yetişkinin yetiştirdikleri çocukları varsa, sadece eşlerine verdikleri sadakat sözünü tutmamaları noktasında kalmıyor bu durum. Ebeveynini örnek alan çocuk, davranışını taklit ediyor, büyüdüğünde o da eşini aldatıyor. Örnek almak sadece olumlu anlamda da olmuyor; sürekli aldatılma korkusuyla, hatta aldatma korkusuyla yaşayan hastalıklı nesiller de ortaya çıkabiliyor.
amaç konu dağıtmak değildi, konu ordaydı zaten. isteyen istediğini yapar diyorsunuz, doğru. sonra da ekliyorsunuz "başkasının hakkını gaspetmediği sürece" bu da çok doğru. Bu özgürlüğün tanımı. Evli olup olmamasını geçtim, "çocuk yetiştiren bir insanın, anne ya da baba farketmez" istediğini yaşama özgürlüğü, eğer yetişen çocuğun ruh halini dejenere edecekse "başkasının hakkını gaspetmeye giriyor" ki buna eşini aldatma, pipisini kesme, kukusunu ayıplama da dahil.bence hiç böyle konuyu dağıtma girişimi yapmayalım. zaten her insanın yaptığı her şey diğer tüm insanları etkiliyor.
annenizin poponuza terlikle vurması, küçükken amcaların "göster oğlum amcalara pipini" demesi, bi oğlan çocuğunun sünnet adı altında cinsel organının sakatlanması, kız çocuklara "pştt kapan oranı, kız çocuk öyle oturmaz" dayatmalarının yapılması ya da birbirini hiç aldatmayan ama mutsuz, sevgisiz bir evlilik yaşayan anne babaların varlığı çocuklar için, bu yaptığınız varsayımdan çok daha travmatik emin olun. üstelik de bu saydığım şeyler hiç ekstrem değil, bu toplumun çok alışılmış normları.
kadın yada erkek aldatarak esini hakkını gaspetmiş olmuyor mu belki eslerinden esirgedikleri sözleri degeri baskasına vererek ben senle zaten mutlu degilim ailem istedi gibi bahanelere sıgınmaları da gasp olmuyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?