dayatma çok farklı bence, ben sadece fikrimi söyledim.
siz, ben, o, bu, başkası; herkes sosyolojik olarak birşeyler düşünüyor.
siz "aşk önemli, enerji önemli" diyorsunuz.
ben de aşk önemli diyorum, "ama"larla devam ediyorum: başkasını bozmadığım sürece,
bir başkası bunların ikisi de önemsiz diyebilir.
çıkıp ona "sağlıksız düşünceni bize dayatman doğru değil" diyemeyiz.
kişilerin düşüncesine saygı duymalıyız ki saygı görelim.
o kişi ister "enerjisi güzelse, eşimden/sevgilimden başkasıyla sevişirim, sonra gider eşimden/sevgilimden ayrılırım" desin, ister "topluma örnek olma bilinciyle hareket ederim, ben bir anneyim" desin.
insan olarak kendimize olduğu kadar, birbirimize karşı da sorumluluğumuz var.
anne olunca duygularını, kendini bir kenara bırak ruhsuz yaşa demiyorum, bırakanları da tü kaka diye yadırgamadım.
yani ne diyorsunuz sonuç olarak? =)
büyük resimde ben zaten her şeyin tam olarak olması gerektiği gibi olduğunu, birbirimizden ayrı ayrı, farklı varlıklar değil, ortak hareket eden tek bir enerji akışı olduğumuz ve her ne deneyimliyorsak bunu bizzat seçip memnuniyetle yaşadığımızı düşünüyorum. dolayısıyla olan biten her şeyden (büyük resimde) memnunum.
küçük resimdeyse herkes kendi deneyimini, kendi algısında, kendi yolunda yaratıyor ve deneyimliyor, ben de bunların hepsine saygı duyuyor, her algının ve deneyimin eşsiz ve önemli olduğunu düşünüyorum fakat bu, bu küçük resimde gördüğüm adaletsizliklere başkaldırmama engel değil.
sağlıksız düşünceni bize dayatman da doğru değil elbette deriz.
kaldı ki öyle bir şey dediğimizi de hatırlamıyorum, en azından bu başlık altında. dolayısıyla lafı oraya neden getirdiniz bilmiyorum ama sağlıksız düşünceler psikolojik şiddet yaratırlar.
ben kalkıp benim yaşadığım cinselliği kötüleyen, benim şahsıma hakaret eden, seviştim diye ellerinde olsalar beni çöpe atıp üzerime beton dökecek, sevişiyorum diye tacizi hatta tecavüzü hakettiğimi ima edecek insanları görmek, duymak zorunda değilim!
bu iş bu kadar basit! bunun lamı cimi yok!
siz bu kadın düşmanı, gerici, baskıcı, tiksinç zırvaların sadece sözde mi kaldığını sanıyorsunuz?!
bugün yaşanan her bir kadına şiddet olayının arkasında topluca tüm bu düşüncelerin sahipleri var.
birileri sevişmiş kadına "oyuncak olmuş" yaftası yapıştırdığı için bir sürü herif bundan güç alarak o kadını fiziksel, cinsel olarak taciz etme hakkını buluyor kendinde.
birileri sevişmiş kadını "tü kaka" diye kodladığı için boşanmış kadınlar bunca zorluk yaşıyor bu hastalıklı toplumda.
birileri birilerinin cinsel yönelimlerine, cinsiyetlerine, cinselliklerine her türlü hastalıklı düşünceyle saldırdığı için bir sürü eşcinsel, bir sürü trans her türlü şiddete maruz kalıyor, intihar ediyor, öldürülüyor.
hangi cahil cühela, kısıtlı kafanın bu kadar acıya, bu kadar şiddete sebep olmaya hakkı var söyler misiniz bana şimdi laf kalabalığını geçip?