• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var :(

bence cok afedersiniz erkegin de o....pu olur kadın yada erkek diye ayırmanın manası yok secimlerden ibaret hayat kimseye gidip sen niye böylesin diyemezsin çünkü belki senin de hataların vardır ama iyilikle uyarırsın kırmadan dökmeden yani tırnak içinde söylüyorum misal evli bir çift düşünelim yada sevgili mutlular ama bi gün karsısına biri çıkıyor kadın yada erkegin ona aşık oluyorlar onunla duygusal yada cinsel birşeyler yasiyorlar sonrada hayatındaki kişiye kadın yada erkek bu benim hayatım özgür iradem sonucta senin hakkını gasp etmedim mi diyeceksin
erkek yada kadın affedebilecekmi alkış mı tutacak vay be ne kadar özgür erkek yada kadın mı diyecek
diyelim ki taraflar bunu sorun yapmadı ve hayatlarına devam ettiler
sizce iç dünyalarında ne kadar rahat olabilirler
yani sadece bi fikir sunuyorum o kadar
kimse onaylamak zorunda degil

dayatma çok farklı bence, ben sadece fikrimi söyledim.
siz, ben, o, bu, başkası; herkes sosyolojik olarak birşeyler düşünüyor.
siz "aşk önemli, enerji önemli" diyorsunuz.
ben de aşk önemli diyorum, "ama"larla devam ediyorum: başkasını bozmadığım sürece,
bir başkası bunların ikisi de önemsiz diyebilir.
çıkıp ona "sağlıksız düşünceni bize dayatman doğru değil" diyemeyiz.
kişilerin düşüncesine saygı duymalıyız ki saygı görelim.
o kişi ister "enerjisi güzelse, eşimden/sevgilimden başkasıyla sevişirim, sonra gider eşimden/sevgilimden ayrılırım" desin, ister "topluma örnek olma bilinciyle hareket ederim, ben bir anneyim" desin.
insan olarak kendimize olduğu kadar, birbirimize karşı da sorumluluğumuz var.
anne olunca duygularını, kendini bir kenara bırak ruhsuz yaşa demiyorum, bırakanları da tü kaka diye yadırgamadım.

yani ne diyorsunuz sonuç olarak? =)
büyük resimde ben zaten her şeyin tam olarak olması gerektiği gibi olduğunu, birbirimizden ayrı ayrı, farklı varlıklar değil, ortak hareket eden tek bir enerji akışı olduğumuz ve her ne deneyimliyorsak bunu bizzat seçip memnuniyetle yaşadığımızı düşünüyorum. dolayısıyla olan biten her şeyden (büyük resimde) memnunum.
küçük resimdeyse herkes kendi deneyimini, kendi algısında, kendi yolunda yaratıyor ve deneyimliyor, ben de bunların hepsine saygı duyuyor, her algının ve deneyimin eşsiz ve önemli olduğunu düşünüyorum fakat bu, bu küçük resimde gördüğüm adaletsizliklere başkaldırmama engel değil.
sağlıksız düşünceni bize dayatman da doğru değil elbette deriz.
kaldı ki öyle bir şey dediğimizi de hatırlamıyorum, en azından bu başlık altında. dolayısıyla lafı oraya neden getirdiniz bilmiyorum ama sağlıksız düşünceler psikolojik şiddet yaratırlar.
ben kalkıp benim yaşadığım cinselliği kötüleyen, benim şahsıma hakaret eden, seviştim diye ellerinde olsalar beni çöpe atıp üzerime beton dökecek, sevişiyorum diye tacizi hatta tecavüzü hakettiğimi ima edecek insanları görmek, duymak zorunda değilim!
bu iş bu kadar basit! bunun lamı cimi yok!
siz bu kadın düşmanı, gerici, baskıcı, tiksinç zırvaların sadece sözde mi kaldığını sanıyorsunuz?!
bugün yaşanan her bir kadına şiddet olayının arkasında topluca tüm bu düşüncelerin sahipleri var.
birileri sevişmiş kadına "oyuncak olmuş" yaftası yapıştırdığı için bir sürü herif bundan güç alarak o kadını fiziksel, cinsel olarak taciz etme hakkını buluyor kendinde.
birileri sevişmiş kadını "tü kaka" diye kodladığı için boşanmış kadınlar bunca zorluk yaşıyor bu hastalıklı toplumda.
birileri birilerinin cinsel yönelimlerine, cinsiyetlerine, cinselliklerine her türlü hastalıklı düşünceyle saldırdığı için bir sürü eşcinsel, bir sürü trans her türlü şiddete maruz kalıyor, intihar ediyor, öldürülüyor.
hangi cahil cühela, kısıtlı kafanın bu kadar acıya, bu kadar şiddete sebep olmaya hakkı var söyler misiniz bana şimdi laf kalabalığını geçip?

bence cok afedersiniz erkegin de o....pu olur kadın yada erkek diye ayırmanın manası yok secimlerden ibaret hayat kimseye gidip sen niye böylesin diyemezsin çünkü belki senin de hataların vardır ama iyilikle uyarırsın kırmadan dökmeden yani tırnak içinde söylüyorum misal evli bir çift düşünelim yada sevgili mutlular ama bi gün karsısına biri çıkıyor kadın yada erkegin ona aşık oluyorlar onunla duygusal yada cinsel birşeyler yasiyorlar sonrada hayatındaki kişiye kadın yada erkek bu benim hayatım özgür iradem sonucta senin hakkını gasp etmedim mi diyeceksin
erkek yada kadın affedebilecekmi alkış mı tutacak vay be ne kadar özgür erkek yada kadın mı diyecek

Kusura bakmayın ben size burada "o.spu" kelimesini hakaret olarak kullandırtmam.
Kadınların seks işçisi olarak çalışması, seksin alınır satılır bir şey haline getirilmiş olması ataerkinin en kokuşuk oyunlarından ve sistemlerinden biridir ve seks işçisi kadınlar bu lanet olası ataerkil dünyadaki en onurlu, en güçlü kadınlardır.
Birçok insan onların tırnağı olamaz.
Böyle bir tabiri hakaret olarak kullanamazsınız.

Ben sizin yaşadıklarınıza, sizin acılarınıza, deneyimlerinize, bir kadın olarak yaralarınıza, yaralanmışlıklarınıza çok saygı duyuyorum. Ve size sevgi de duyuyorum. Mutlu olmanızı da yürekten isterim fakat lütfen kendi kırgınlıklarınız yüzünden diğer neredeyse tüm insanları aşağı itmeye, kalıplara sokmaya çalışmayın. Onları kötülediğiniz, onların kötü, tü kaka olduğuna kendinizi inandırdığınız zaman siz de daha mutlu olmayacaksınız.

Kova hatunu ne güzel yazmış... Aldatma bir sonuçtur. Zaten sağlıksız olan bir ilişkinin bir yerden cortlayıvermesidir.
Bir şekilde aldatmanın ortaya çıktığı ilişkiler için "deveye sormuşlar neren eğri diye, nerem doğru ki demiş" benzetmesini kullanabiliriz.
Yani hiç boşuna, sağlıksız ilişkilerin, kadına ve erkeğe sağlıksız bakış açılarının tüm vebalini tek bir "aldatma" kelimeciğine yıkmaya çalışmayın.

kusura bakmayın, yanlış anlamayından başka bir şey yazmıyorsunuz ki.
ben öyle değil böyle de demedim sadece ''ne dediniz anlayamadım'' dedim daha açık yazarsanız anlarım belkii diye.
yine bir şey yazmadınız:)

Nedense ablamızın çalışma prensibi o. Hiçbir şey yazmadan sürekli "yanlış anlamayın, onaylamak zorunda değilsiniz, ben hep kibarım, hep o yüzden kaybettim" falan demek=D
Enteresan bir tarz. Konuşmayı imkansız hale getiriyor.

Kusura bakmayın ben size burada "o.spu" kelimesini hakaret olarak kullandırtmam.
Kadınların seks işçisi olarak çalışması, seksin alınır satılır bir şey haline getirilmiş olması ataerkinin en kokuşuk oyunlarından ve sistemlerinden biridir ve seks işçisi kadınlar bu lanet olası ataerkil dünyadaki en onurlu, en güçlü kadınlardır.
Birçok insan onların tırnağı olamaz.
Böyle bir tabiri hakaret olarak kullanamazsınız.

Ben sizin yaşadıklarınıza, sizin acılarınıza, deneyimlerinize, bir kadın olarak yaralarınıza, yaralanmışlıklarınıza çok saygı duyuyorum. Ve size sevgi de duyuyorum. Mutlu olmanızı da yürekten isterim fakat lütfen kendi kırgınlıklarınız yüzünden diğer neredeyse tüm insanları aşağı itmeye, kalıplara sokmaya çalışmayın. Onları kötülediğiniz, onların kötü, tü kaka olduğuna kendinizi inandırdığınız zaman siz de daha mutlu olmayacaksınız.
ben hakaret etmedim ki kardeşimo kadar mesaj yazdım tek bu mu gözünüze çarptı ayrıca direkt kadınları da hedef almadım bencede bi çok insan onlar kadar olamaz niceleri var çok doğruymuş gibi görünüp bin tane şey yapan sorun ne biliyor musun sen herkes senin gibi düsünsün istiyorsun ki bu imkansız dedigim gibi kadın ezilsin dayak yesin çocuk doğursun erkek de ne isterse yapsın demedim demiyorum da kadın yada erkek de karsındakine karsı doğru ve edepli olsun saygı duysun diyorum söylediğin bi cok şey güzel ve doğru ama bi çok da bence yanlışın var ama bu benimseni kırmamı gerektirmez yani sen ne diyorsun ne yapalım gercekten içtenlikle soruyorum

dayatma çok farklı bence, ben sadece fikrimi söyledim.
siz, ben, o, bu, başkası; herkes sosyolojik olarak birşeyler düşünüyor.
siz "aşk önemli, enerji önemli" diyorsunuz.
ben de aşk önemli diyorum, "ama"larla devam ediyorum: başkasını bozmadığım sürece,
bir başkası bunların ikisi de önemsiz diyebilir.
çıkıp ona "sağlıksız düşünceni bize dayatman doğru değil" diyemeyiz.
kişilerin düşüncesine saygı duymalıyız ki saygı görelim.
o kişi ister "enerjisi güzelse, eşimden/sevgilimden başkasıyla sevişirim, sonra gider eşimden/sevgilimden ayrılırım" desin, ister "topluma örnek olma bilinciyle hareket ederim, ben bir anneyim" desin.
insan olarak kendimize olduğu kadar, birbirimize karşı da sorumluluğumuz var.
anne olunca duygularını, kendini bir kenara bırak ruhsuz yaşa demiyorum, bırakanları da tü kaka diye yadırgamadım.

Ben sürekli beş bin tane kadın düşmanı zırva görmek zorunda mıyım her yerde? Tacizdir bu ya, hadi kendileri kadın olarak kendi varlıklarına zarar vermekten hoşlanıyorlar, mazoşistler diyelim ama ben bir kadın olarak bu tacizi görmek zorunda mıyım her yerde?
Bunun neresine saygı duymalıyım, tacize uğruyor olmamın neresine saygı duymalıyım?
Yani lütfen sapı samanı birbirine karıştırmadan, ortalığı bulandırmadan konuşalım.

Ben zaten bu konuyu en son "yasak aşk" diye bir başlık görüp oradaki birkaç yorumu okuyunca dayanamayarak açtım.
Kadının tekinin iş yerinde evli bi adamla başka bi kadın ilişki yaşıyor, bu kadın da "napsam?" diye soruyor.
Yav sana ne. Aklını mı yitirdin?
Altta da 800 tane yorum. O ilişkiyi yaşayan kadına denmedik şey kalmamış.
Bu ne cüret?!
Kimsiniz siz de içinizdeki nefreti, kendi mutsuzluğunuzu insanları bu şekilde taciz ederek, insanların her haltlarına maydanoz olma hakkını kendinizde bularak gösteriyorsunuz?
(Siz derken sizi kastetmiyorum yanlış anlaşılma olmasın, ortaya konuşuyorum. Çünkü nedense bu başlık altında bana 'genelleme yapmışsın' diyen çok kişi oldu. Ben ne genelleme yapacam? Ben bir zihniyetten bahsettim. O zihniyete sahip olanlar üstlerine alınır, olmayanlar alınmaz.)

Nedense ablamızın çalışma prensibi o. Hiçbir şey yazmadan sürekli "yanlış anlamayın, onaylamak zorunda değilsiniz, ben hep kibarım, hep o yüzden kaybettim" falan demek=D
Enteresan bir tarz. Konuşmayı imkansız hale getiriyor.
hayır hiçde öyle değil istediğini söyleyebilirsin saygı çerçevesinde ben senin derdinin ne oldugunu anlayamadım ayrıca o kusura bakma yanlış anlamayın da ince bi mesaj var tabi anlayana

aldatma olayına bu kadar pembe gözlüklerle bakamıyorum,kimse kusura bakmasın.
evlilikte sorunlar varsa,karına yada kocana hislerin bitmişse bir başkasına o hisler başlamışsa,bitirirsin dürüstçe söylersin,ayrılırsın sonra yoluna bakarsın..
yok öyle hem pastam dursun hem karnım doysun olayı..
empatiyi bunu yapana değil aldatılan eşlere yparım ben. o acıyıda kimse yaşamasın isterim. karısını deli gibi seven adamın gidip başkasıyla beraber olması sadece farklılık için kabul edeceğim şey değil ayrıca. sevmiyorsada ayrılır.

ben hakaret etmedim ki kardeşimo kadar mesaj yazdım tek bu mu gözünüze çarptı ayrıca direkt kadınları da hedef almadım bencede bi çok insan onlar kadar olamaz niceleri var çok doğruymuş gibi görünüp bin tane şey yapan sorun ne biliyor musun sen herkes senin gibi düsünsün istiyorsun ki bu imkansız dedigim gibi kadın ezilsin dayak yesin çocuk doğursun erkek de ne isterse yapsın demedim demiyorum da kadın yada erkek de karsındakine karsı doğru ve edepli olsun saygı duysun diyorum söylediğin bi cok şey güzel ve doğru ama bi çok da bence yanlışın var ama bu benimseni kırmamı gerektirmez yani sen ne diyorsun ne yapalım gercekten içtenlikle soruyorum

Ablacım, Özgecan'ı öldürdüler ya hani... Aynı günlerde bir seks işçisi kadını ve bir de trans kadını tecavüz edip işkence ederek öldürdüler. Bunların haberlerini duydunuz mu hiç? Duymadınız.
Her gün kaç tane seks işçisi tecavüze uğruyor, kaç tanesi şiddet görüyor, kaç tanesi öldürülüyor biliyor musunuz?
Onlar bu şiddeti görüyorlar çünkü birileri hala "o.spu" kelimesini hakaret olarak kullanıyor.
Dışarıda koca bir dünya var. Erkek şiddetiyle dolu.
Ve bir sürü kadın belki farkında olarak, belki farkında olmadan bu şiddeti destekliyor ve besliyor. Tabi ki gözüme o çarptı.
Çünkü sizler böyle konuştukça, kadınlar tecavüze uğruyor, tacize uğruyor, şiddet görüyor, öldürülüyorlar!
Bunu anlatabiliyor muyum?

hiçbir kadını haketmez burda hem fikiriz zaten ya peki şuna ne diyorsun namuslu evli parklı adamı yada kadını baştan çıkarmaya çalışanlara amaçlarına ulasamayınca iftira atanlara dediğimtek tek kimseyi degiştiremeyiz bu konu derin ve karışık

bakın hiç bir insan özünde kötü değildir...
sadece tercih ettiklerini yaşar...
bir insanı uyarmak ,evet iyidir bir yere kadar...
aldatmayı affetmek ise ...kişisel...
kimisi buna kendini layık görür kimisi görmez....
ama aldatmaya gelene kadar o ilişkide zaten bazı başka şeyler olmuştur....
en basiti davranış biçimi değişmiştir kişilerin...ilişkiye temas şekli farklılaşmıştır...

aldatma olayına bu kadar pembe gözlüklerle bakamıyorum,kimse kusura bakmasın.
evlilikte sorunlar varsa,karına yada kocana hislerin bitmişse bir başkasına o hisler başlamışsa,bitirirsin dürüstçe söylersin,ayrılırsın sonra yoluna bakarsın..
yok öyle hem pastam dursun hem karnım doysun olayı..
empatiyi bunu yapana değil aldatılan eşlere yparım ben. o acıyıda kimse yaşamasın isterim. karısını deli gibi seven adamın gidip başkasıyla beraber olması sadece farklılık için kabul edeceğim şey değil ayrıca. sevmiyorsada ayrılır.
çok şükür beni anlayan biri çıktı hersey de aynı düşünmek zorunda olmasak da yani çok şükür ben de bunu diyorum sevgin bittiyse boşan kadın ı erkegı diye ayırmıyorum sonra ne istersen yasa

Zaten ben konu nereden aldatmaya geldi onu anlamadım.
Ama bu çok normal. Herkes kendi hassasiyetlerinden yola çıkarak yazıyor ve konuşuyor.
Kim hangi noktada takılmışsa, konuyu her halükarda oraya getiriyor.
Yani ben burada yemek tarifi bile versem, konuyu buraya getirecek insanlar çıkacaktı.
Ben buna saygı da duyuyorum.
Ben asla hiçbir insanın yaşanmışlığı ve acısını küçük görmüyorum, böyle bir şey haddim olamaz.
Sadece kendi acılarımızı, başkalarına saldırarak, onları yok ederek değil, bizzat acının muhatabı olan kişiyle halletmeliyiz diyorum.
Yani kalkıp diğer kadınlara o.pu dediğinizde sizin içinizdeki ateş soğumayacak ve sizin içinize ateşin düşmesine sebep olmuş olan ataerkil kültürü de bir kez daha beslemiş olacaksınız.

bakın hiç bir insan özünde kötü değildir...
sadece tercih ettiklerini yaşar...
bir insanı uyarmak ,evet iyidir bir yere kadar...
aldatmayı affetmek ise ...kişisel...
kimisi buna kendini layık görür kimisi görmez....
ama aldatmaya gelene kadar o ilişkide zaten bazı başka şeyler olmuştur....
en basiti davranış biçimi değişmiştir kişilerin...ilişkiye temas şekli farklılaşmıştır...
bende bunu diyorum zaten mutlu degilsen dayanamayacaksan sevmiyorsan imkanların da varsa ayrıl

Zaten ben konu nereden aldatmaya geldi onu anlamadım.
Ama bu çok normal. Herkes kendi hassasiyetlerinden yola çıkarak yazıyor ve konuşuyor.
Kim hangi noktada takılmışsa, konuyu her halükarda oraya getiriyor.
Yani ben burada yemek tarifi bile versem, konuyu buraya getirecek insanlar çıkacaktı.
Ben buna saygı da duyuyorum.
Ben asla hiçbir insanın yaşanmışlığı ve acısını küçük görmüyorum, böyle bir şey haddim olamaz.
Sadece kendi acılarımızı, başkalarına saldırarak, onları yok ederek değil, bizzat acının muhatabı olan kişiyle halletmeliyiz diyorum.
Yani kalkıp diğer kadınlara o.pu dediğinizde sizin içinizdeki ateş soğumayacak ve sizin içinize ateşin düşmesine sebep olmuş olan ataerkil kültürü de bir kez daha beslemiş olacaksınız.
aldatılmakla alakalı hasaasiyetim olmadı. empati yapıyorum sadece. gözlemlermdir bunu yazdıran bana. ayrıca aldatılma mesajımı sizin bir mesajınız üzerine yazdım ben.

şimdi birşey yazacam ama siz yine anlamak istediğiniz gibi anlayıp baska yere çekeceksiniz ne yazacagımın önemi yok yani

aldatılmakla alakalı hasaasiyetim olmadı. empati yapıyorum sadece. gözlemlermdir bunu yazdıran bana. ayrıca aldatılma mesajımı sizin bir mesajınız üzerine yazdım ben. i

Ben de zaten size demedim. Ayrıca herhangi bir konuyla ilgili bir hassasiyet olması da hakaret baabında kullanılmış bir tabir değildi. Asla.
Benim mesela ataerkiye karşı durmakla ilgili çoooook hassas hassasiyetlerim var.
Bütün tepkilerim bu yüzden.
O yüzden ben kadını, kadın cinselliğini, kadının varlığını küçük gören, kadının varlığına saldıran, kadını edilgenleştiren bir laf gördüğümde bu kadar şey yazıyorum.
Çünkü dedim ya, bu ülkede günde kaç kadın öldürülüyor, kaç kadın, çocuk, hayvan tecavüze uğruyor, kaç kadının ev içi emeği sömürülüyor, kaç kadın sokakta tacize uğramadan rahat rahat bile yürüyemiyor...
Kaç kadın aile içi şiddet, evlilik içi tecavüz yaşıyor... Kaç kadın okulda, işte tacize uğruyor...

Benim bütün derdim bunlarla.
Bu yazıyı yazmamın sebebi de buydu.

Ben de zaten size demedim. Ayrıca herhangi bir konuyla ilgili bir hassasiyet olması da hakaret baabında kullanılmış bir tabir değildi. Asla.
Benim mesela ataerkiye karşı durmakla ilgili çoooook hassas hassasiyetlerim var.
Bütün tepkilerim bu yüzden.
O yüzden ben kadını, kadın cinselliğini, kadının varlığını küçük gören, kadının varlığına saldıran, kadını edilgenleştiren bir laf gördüğümde bu kadar şey yazıyorum.
Çünkü dedim ya, bu ülkede günde kaç kadın öldürülüyor, kaç kadın, çocuk, hayvan tecavüze uğruyor, kaç kadının ev içi emeği sömürülüyor, kaç kadın sokakta tacize uğramadan rahat rahat bile yürüyemiyor...
Kaç kadın aile içi şiddet, evlilik içi tecavüz yaşıyor... Kaç kadın okulda, işte tacize uğruyor...

Benim bütün derdim bunlarla.
Bu yazıyı yazmamın sebebi de buydu.

Yani ben hayatımın her anında ve alanında tüm bunlara karşı ayağa kalkıyorum. Ve bu ayağa kalkış elbette genelde erkeklere karşı oluyor ama bu kadar kadınla dolu bir ortamda bu kadar kadın düşmanı haller, yazılar, yorumlar görünce... Bu sefer bir de onlara dökmek istedimi içimi. Kadınlara. Ataerkiyi besleyen, bunu yaparken de hepimizi, hep beraber yok eden kadınlara.
Bir kadın olarak... Kadınlara...
Tamamen içten gelen bir serzenişle.

bende bunu diyorum zaten mutlu degilsen dayanamayacaksan sevmiyorsan imkanların da varsa ayrıl
siz aslında kendinizi tam ifade edemiyorsunuz bütün sorun bu :)

yani evet işin aslı böyle olmalı...
ama cesaret işi işte...düzen bozamama huyumuz var...
konu sahibinin de dediği bu...
bir kadın olarak,kocanın ayağı altında paspas olmuşsan düzen boz kendine gel diyor...

Back