Bir derdim var . Nolur yardimci olun bana

Boşanır o çocukları asla bırakmazdım kısmı o kadar havada ki..
Ben de onu soruyorum işte..
Ne yapardınız?

Ben de sizin gibi biiiir ikiiii diye sayardım ama neyse....

Harikasın

Buraya vicdanını rahatlatmak için yazmış.
Kimse süpersin demeyince, işine gelmedi.

Muhtelif hanımcım senin anlattığınla bu olay bir değil ki. Konu sahibi Çocuklarını bile isteye görmeye gitmiyor hatta telefonla bile haftada bir konuşuyor. Çocukların babası çocuk okula başlıycak gel diyor yine gitmiyor. Velayet kimdeyse diğer tarafın ona çocuklar için nafaka ödemesi gerekir. Erkekler asgari ücret dahi alsa ödüyor. Üye nafaka da ödemiyor, hadi ödemiyorsun bari 2 haftada bir uçakla haftasonları git gör çocukları. Onu da yapmıyor. 7 yaşındaki çocuğu için benden nefret ediyor diyor ve bunu kendine bahane gibi söylüyor.

Ve çalışıp kendi ayaklarım üzerinde durucam çocuklarımı ilerde alıcam da demiyor. Evlenicem, evlendikten sonra tatillerde çocuklar gelip giderler diyor. Çocukları gelecek planında da yok

Önemli değil canım.
Çocuklar çok dürüsttür ya. Hemen belli ederler hissettiklerini. Annesi olarak yanında olmazsan tabi soğur ve sevmemeye başlar. Ama azıcık ilgilensen hemen iki adım gelirler. Nefret sonradan öğrenilen bir duygudur, yedi yaşındaki bir minik bilmez.

he tamam yap yap sokaklara sal sonrada. kuduran bir kişi varsa oda sizsiniz. şu cümlenizden bu kanıya varıyorum Kadın (anne) bakmak istemiyor kardeşim bitti.

Ne güzel anneymiş, çabalamış..
Benim tepki gösterdiğim o değil ama...
Anne asla bırakmaz, annelik şöyledir tarzı yorumlardı
Konu sahibini kesinlikle desteklemiyorum
Ama kadın işim yoktu demiş en başta
E napsaydı o zaman?
Şimdiyi demiyorum ama ilk boşandığında ne yapabilirdi?

Bu kadar detay bakmamışım ya
Sizden okuyunca bir ifrit oldum

Kadın bakmak istemiyor bitti ne demek ya
İyi ben de şimdi şu öğrenci halimle korunmadan seks yapıp çocuk yapayım
Ama sonra diyeyim ki ya ben bakmak istemiyorum

babası da öğrenci olursa o da bakmaz istemez
Özgür erkek özgür kadın
Çocuk esirgeme kurumuna bırakırız güzel güzel yetişir artık olay bu kadar kolay demek

Çok merak ediyorum, aynı durum tam tersi şekilde yaşansa ne derdiniz?

Velayet konu sahibinde olsaydı, çocukların babası sırf zor geliyor diye başka şehire taşınmış olsaydı, konu sahibi "okul açılıyor, çocuğun sana ihtiyacı var. Gel biraz ilgilen" dediğinde babaları "işten izin alamam. Hem kız beni sevmiyor" diyerek gitmeseydi, çocukları haftada bir defa arasaydı, 5 kuruş yardım yapmasaydı ama yeniden evlenip çocuk yapma peşinde olsaydı ne derdiniz?
"Herkes mükemmel baba olmak zorunda değil. Eski eşiniz de böyle biri demek ki. Çocuklarınızla başınızın çaresine bakın" mı diyecektiniz?

Ben kk'yı tanıyorsam o adam burada konu sahibinin yediği linçin 10 katını yerdi. Hemcinsimiz diye yaptığı normal olmuyor.
Evlenip çocuk yapmayı bilen, hatta ikinci defa evlenmek isteyen kocaman bir kadının hayattaki amacının mükemmel annelik olup olmaması, istekleri, hayalleri büyüğü 7 yaşında olan 2 küçük çocuğun psikolojisinden daha önemli değil.

Feministim, ama feminizm böyle bir şey değil ya. Hemcinsimin yaptığı yanlış hareketi onaylayamam. Güya kadın diye yükleniyoruz sanıyorlar. Alakası yok, kadın ol erkek ol, fark etmez. Çocuk yaptıysan hayatın artık ona göre şekil alacak, iki iki daha dört. Ben mesela, buna hazır değilim, gece uykusuz kalmaya, istediğimi istediğim zamanda yapamamaya hazır değilim. Ve çocuğum yok, hazır olana kadar da olmayacak.
Eğer boşandıktan sonra bekar gibi yaşamak istiyorsanız çocuk yapmayacaksınız. Yoksa çift çizgiyi gördüğünüz gün hayatınız kayar. Daha doğrusu çocuğun hayatını kaydırırsınız. Alın işte bu konuda olan tam olarak bu.
Konu sahibinin eşi nasıl bir kocaydı bilemeyiz. Ama baba olarak sorumluluğunu yerine getiriyor. Getirmeyen konu sahibi, gerçek bu, hiç eveleyip gevelemeye gerek yok.

"Herkes mükemmel anne olmak zorunda değil. Bakmak istemiyorsa bakmaz, bu kadar basit" nasıl bir savunmadır anlamadım zaten. Kimsenin yaptığı çocukla ilgili "bakmak istemiyorum. Hayattaki amacım annelik/babalık değil" deme gibi bir lüksü olamaz.

Aynı şeyi bir erkek yapsa "bu ne biçim baba? Gelip eşek gibi ilgilenecek, sen çocukları babanın evinden getirmedin. Dava aç nafaka al mutlaka" derdik.
Anneliğin kutsallaştırılmasını, kadınların anne olmaya zorlanmasını, bu konudaki toplum baskısını eleştiriyoruz ve kabul etmiyoruz tamam ama var olan çocuklarına 1 gram annelik etmeyen, etmeye de niyeti olmayan bir kadını savunmanın anlamı yok.

Evet, her kadın anne olmak zorunda değil, olmamalı da. Ama doğurduysan diğer ihtimal devreden çıkıyor artık.
O savunmayı yapan kişi, çocuk esirgemedeki çocuklar hakkında ne düşünüyor acaba? Bir ortamda bahsi geçtiğinde eminim ki ah vah, nasıl bırakıyorlar diyordur. Muhalefet olacağım diye ne diyeceklerini şaşırıyorlar bazen. Dümdüz doğurup doğurup atın, bakma sorumluluğunuz yok demiş. Yazdıklarını hiç okuyor mu acaba?

Ben çocuklara hiçbir şey diyemem, size de öyle.
Anne babalar boşanabilir ama çocuklardan boşanamazsınız, anneden ya da babadan yoksun da olsa o çocuklar bir şekilde büyüyor, ebeveynlerde yaş kemale erip kafaya dank edince kalan ömrümde çocuklar bana baksın diye ortaya çıkıyor, iş işten geçtikten sonra olsalar ne olur olmasalar ne olur, çocukların anne baba sevgisine en ihtiyacı olduğu dönemdeki eksikliği asla telafi edemezler o saatten sonra.

Sonra anne baba hakkıdır ne olursa olsun babandır annendir, anneler kutsaldır, babalar başkadır denerek, o çocuklara hiç sevgi görmedikleri ebeveyn için vicdan borcu yüklüyorlar, buna kimsenin hakkı yok.

Doğurdu ama bakmak istemiyorsa bakmazıda okudum ya burda dahada tamam bişeye şaşırmam herhalde
Tövbe bismillah ya
Kedi/köpek bile doğrunca bi süre annelik yapiyor doğası gereği. Öfff doğurdum ama bakamam, ne hali varsa görsün demiyor. İnsanlar olarak hayvanlardan az farkımız olaydı bari, bazısı onuda bırakmadı ya.
Çocuklara çok üzüldüm, hele bugün 1. Sınıfa başlayan o kuzuya içim gitti. Okulun ilk günü biz ne heyecanla hazırlanırız okula, tören gibi olur bizim evde. Annesini aramamış olmasına asla inanmam. Konu sahibi nekadarda beni sevmiyor nasılsa babasına düşkün desede asla inanmam böyle birşeye.

Evlenip güçlenme ifadesini okudukça gülesim geliyor elimde değil
Adamlar da hazır bekliyordu 24 yaşında
2 çocuklu, eğitimi mesleği olmayan bir kadın bulsak da güçlendirsek diye. Var öyle insan evlatları ama yaygın değiller. İkinci evliliği yapmaya yeltenen birinin erkeğe dayanmanın iyi bir fikir olmayacağını hepimizden iyi biliyor olması lazım.

Valle hiç böyle bir ana olamayacağım için anlamıyorum bunları.
Kızım azıcık huysuzlansa yanından ayrılmam. Hatta uyurken bile yanında yatmamı ister. Birlikte yatarız o uyur bende biraz takılıp yatarım. Yani hayatım tamamen şu an ona göre. Çocuk kaç yaşına gelirse gelsin çocuktur…

Seçtiği yaşam biçimi nedir? Çalışmak çabalamak, önce kendini kurtarıp sonra çocuklarına erişmek zor geliyor, gidiyor bir adam bulup ona dayanıyor. O adamın da bir şartı var, çocuklar tatillerde gelecek. Bunu eski kocanın ikinci eşi dese, eski koca da boyun eğse buralar yıkılırdı. Bunu yeterince de savundu, kabul görmedi.

Kizim beni evliyken de sevmiyordu ne demek yahu. 17 yasında evlenip dogurmuşunuz. Kızıkızinizi kendinize evlat değil rakip gormuşunuz. Şoktayım. Soz o talibiniz ile evlenip çocuklardan da uzak durun. Eski es de nasil uyi bir insanmiş cidden çocuklarla ilgilenin diye ugrasiyor. Iyiki çocuklar babada. Sakin almayın

"Evliyken de ben ağlasam kızım gülerdi" dedi. O zamanlar 4-5 yaşında olan bir çocuğun annesine kin duyduğuna, annesinin üzülüp ağlamasına sevindiğine inandırmış kendini.
Ya sağlıklı düşünebilecek durumda değil ya da vicdanından canlı kalan son parçayı böyle susturuyor. Biz ne desek boş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…