Pardon benim gibi kadınlar derken? Siz çocuklara yapışık,bağımlı standart mükemmel bir anne olabilirsiniz kimseye annelik doğuştan full paket yüklenmiyor..Çockların babalarında kalmaları neden bu kadar kötü anlamış değilim. Bu kadar güvenmiyorsanız eşinize evlenmeyin kardeşim.Gidin aşılama yaptırın öyle çocuk sahibi olun. Ben bu KK'yı anlamıyorum ya.Kadın sadece sevhgilisi var diye linç yiyor resmen neden evlenmiş boşanmış çocukları var diye? Geir kalan hayatını rahibe gibi geçirmek zorunda mı? Yani kadın çocuk yapınca bitiyor mu hayatı?
Size biraz ''benim gibi'' olma tavsiyesi vereyim de hayatı çocuk doğurup tamamen ona atfetmekten ibaret sanmayın.Çocuğunuza bu kadar bağımlı olursanız yarın bir gün siz üzülürsünüz. Sizin gibi aman ben yavruma saçımı süpürge ederim mentalitesinde olmayan insanları da ''bu kafada olan kadınlar '' diyerek aşağılamayın.Hepimizin hayatta amacı , beklentileri farklı . Annelik için çıldırmıyor olmak anormal değil. Her anne çocukları için çıldırır saçmalığını da bırakın.Burda ne insanlar var doğurduktan sonra pişman olan, biraz geniş bakın hayata. Daha da ne derseniz cevap vermicem.
@Mune bence konu haddini aştı, sistematik bir biçimde konu sahibi linçleniyor.
Siz olayı yanlış anlamışsınız. Konu sahibi çocukları eşine verdi, şimdi de evlenmek istiyor diye linçlenmiyor.
Çocukları babaya rızasıyla verdiği halde işsiz olduğu için hakim tarafından babaya verildi algısı oluşturdu.
Çocukları kendi rızasıyla verdiği halde, kendisi velayeti alsa bile eski eşinin rahat bırakmayacağını söyledi. Ki zaten çocukları alacak durumum yok, babalarıyla çok mutlular dedi.
Eşinin kızı okula başladığını gelip görmesini istediğini ama gidemeyeceğini işinin olduğunu söyledi sonrasında ise aynı babanın çocukları telefonla dahi görüştürmediğini söyledi.
İnsanlar boşanır, sonra başkalarıyla evlenebilir çok normal. Buna kim ne diyebilir?
Annenin durumu yoksa velayeti babayada verir.
Çocuklar maddi manevi kimde rahat edeceklerse velayet onda kalabilir. Diğer ebeveynde gider görür, hasret giderir, birlikte vakit geçirir, tatile götürür vs. Boşanınca anne babalıktan istifa edilmez .
Ama konu sahibi velayeti babaya vermiş, yetmemiş şehir dışına taşınmış. Görmeye gitmiyor, kızı 1.sınıfa başlayacak umrunda değil, aramıyor sormuyor. Ama kızım beni sevmiyor diyor, çocuk anneden sevgimi görmüş ki? Öbür kardeşi hiç demiyorum bile, kızı 6 yaşındaysa o daha en fazla 5.
Bu çocukların anne sevgisine ihtiyacı yok mu? Hiç mi ağlamazlar düştüklerinde? Kim bakıyor peki çocuklara, baba çalışıyor? Bunları hiç dert etmiyor konu sahibi. Ve velayeti almayada gidip çocukları görmeyede niyeti yok.
Her doğuran anne olamaz, her kadında annelik duygusu olmayabilir. Yoksa çöpte, parkta, camii avlusunda, çocuk esirgeme kurumunda hiç çocuk olmazdı. Var yani böyle kadınlar. Bu kadınlarlada mı empati kuralım, anlamaya çalışalım. Ben yapamam, yapabilen varsa buyursun.
Ama gelipte buraya, ben çok iyi anneyim, imajı çizmesin. Dürüstçe babaları benden daha iyi bakar, ben o imkanları sağlayamam, zaten çokta düşkün değilim çocuklara, desin. Öyle yok işten izin alamam, yok kızım benimle konuşmuyor, yok babası çocuklarla görüştürmüyor diye hikaye yazmasın.
Daha 1 yıl olmadan çocukları hiç hesaba katmadan yine kendi rahatı için evlenmek istiyorsa o zaman kusura bakmasın, burada yazılanları sineye çekecek.