• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var . Nolur yardimci olun bana

Yorumlarınız ve tavrınız o kadar itici ki..
Bir öğrencim vardı, benden büyük.
Eşinden yediği sayısız dayak ve aldatmalar sonucu boşanmış ve bizim bölümü kazanmıştı
Çocuklar eşindeydi, km uzak bir şehirde
Kadın hep diyordu ki hocam ailem yok, okumadım, param yok, işim yok. Belki bu üniversiteyi bitirirsem daha sağlam basarım yere.

Şimdi bu Kadın ne yapsaydı? İş yok, para yok. Ne yapsın? Hadi diyelim girdi bir yere bulaşıkçılık yapmaya... o işteyken çocuklara kim baksın?

Siz bir çözüm bulur musunuz? Cidden çok merak ediyorum, üyenin yerinde olsanız ne yapardınız?
Muhtelif,
söyleyeceklerimin altında farklı bir şey aramadan direkt yazdığım gibi düşündüğümü bilecek kadar beni tanıdığınızı düşünerek yazıyorum.
Konuda epeyce yorumum oldu, genç ve tecrübesiz olduğu için konu sahibesine hak verdiğim noktalar var ve velayeti babaya vermesini de eleştirmedim, imkanlarını düşününce zaten bunu yapamazdım ama sorunuza cevap yazayım.
Evlendiğimde bu kızcağız gibi 16-17 yaşında değildim ama hayat tecrübesi olan, çalışan, ayakları üzerinde duran biri de değildim.
Bir ev nasıl geçindirilir, evlilik ne kadar sorumluluk getirir çok da bilgim yoktu, evet bazı konularda uyanık gözü açık bir kızdım fakat neticede toydum, eşimde benden farklı değildi zira aramızda 1 yaş var.

Evlendim 3 ay geçti pat hamileyim, üstelik sözde 2 yıl kadar çocuk düşünmüyorduk korktum yalan yok, bebek eşimin bana sürpriziydi benim yaşadığım korku ve tuhaf duygu karmaşasını bir an bile yaşamadı, hamilesiniz'i duymayı çok isteyen kadınlar dururken ben hamileydim eve dönüş yolunu ağlayarak yürüdüm, içi çocuk sevgiyle yanıp tutuşan biri de değildim hala da değilim.

Eşim çok iyi bir adam ve çok iyi bir baba ama tam tersi de olabilirdi çünkü hayat size gösteriyor ki bazen hiçbir şey istediğiniz gibi gitmiyor, ben kızımı doğurdum ve doğurduğum andan itibaren daha ameliyat masasına yatmadan dahi doktoruma tüplerimi bağlamasını söyledim, 23 yaşındaydım ilk hamilelik ve doğumumdu, eşim bana aşıktı ve doğmamış kızına bayılıyordu ama buna rağmen başka çocuk olmaz dedim, doktor kızdı çok toysun cahilsin, ne istediğini bilmiyorsun, üstelik belli bir yaşı geçmediysen veya belli doğum sayısını bunu asla yapamayız dedi, tüplerim bağlanmadı.

Bugün 49 yaşındayım, ne kürtajım, ne düşüğüm yok, tek bir hamilelik ve sağlıklı bir kız evlat sahibiyim, neyse ki eşimle de çocuk konusunda anlaştık, tek çocukla kalmakta karar kıldık zira ben manevi olarak ancak tek çocuğa yetebilecek bir kadınım, seviyor muyum hem de çok ama çocuk çocuk diye yanıp tutuşmuyorum da.
Allah ömür versin hem benimkine hem herkesinkine, isteyen herkese de nasip etsin.

Ben düzgün giden, mutlu bir evlilik dahi olsa tek çocuk yeter dedim, eşim tarafından aldatılsam, dayak yesem, hakaret işitsem tek çocukla merdiven temizliğine giderdim, hasta bakardım, belki bir kreşte temizlik yemek işine başvururdum bir şekilde bir yerlere sığardım.

Ama çok özür dilerim kimse bana şiddet, aldatma, hakaret olan bir evliliğe 2-3 çocuk yapmanın mantığını açıklayamaz, şiddet aldatma bir günde ortaya çıkmıyor maalesef.
Çocukları çok seviyordum istiyordum, çocuklara aşığım diyorsanız dahi mantığı yok, çocuklar kötü giden bir evliliğe ortak edilmez, dayağın olduğu bir yerde çocuk seviyorsunuz istiyorsunuz diye çocuk yapmak sevgi bencilliğidir, çocukları çok seviyorsanız onlar için sahip çıkabileceğiniz kadar çocuk yaparsınız.

Ne olursa olsun, şartlarınız çok kötüyse dahi, haklı gerekçeleriniz bile olsa şuraya yazıyorum, diğer ebeveyne bırakıp gittiğiniz çocuklarınıza bunu asla anlatamazsınız çünkü bakın bugün okullar açıldı, anne babası vefat etmiş çocuklar müstesna, diğer çocukların çoğu ebeveyniyle gitti okula, okulda bir etkinliği olacak anne ya da baba yok, mezun olacak anne ya da baba yok, bayram seyran geçecek anne ya da baba yok, kız regl olacak korkacak belki, anne kucağında korkusunu yenmek isteyecek ama anne yok, erkek çocuk belki futbola meraklı olacak babasıyla tek kale maç yapmak isteyecek baba yok, çocuk iyi kötü büyüyecek ama sevgiden eksik büyüyecek, hadi biri o annesiz veya babasız geçen yılları geri getirmeyi denesin geri gelecek mi?

Siz dahil bir kısmınız hamile, bir kısmınız bebeğim olsun diye dua ediyor, Muhtelif söyleyin bana ablacım Allah bebeğinize sağlıklı ömür versin sağlıkla doğsun, eşinizle aranız bozulsa binbir güçlüğü yenerek neredeyse karnınızda pamuklara sararak doğmasını beklediğiniz yavrunuzu arkanızda bırakıp gidebilir misiniz?

Çocuk yine babada kalacaksa kalsın ama annede o şehirden ayrılmasındı benim yazılarımın ana teması, hala aynı fikirdeyim.

Kizim beni evliyken de sevmiyordu ne demek yahu. 17 yasında evlenip dogurmuşunuz. Kızıkızinizi kendinize evlat değil rakip gormuşunuz. Şoktayım. Soz o talibiniz ile evlenip çocuklardan da uzak durun. Eski es de nasil uyi bir insanmiş cidden çocuklarla ilgilenin diye ugrasiyor. Iyiki çocuklar babada. Sakin almayın
Aaa öyle demeyin konu sahibi ve o akılda olan diğer destekçileri üzülür sonra..Kadın öyle şuursuz ki kızım beni sevmezdi diyor ve hala bu kadına arka çıkılıp destekleniyor olacak şey degil

Aaa öyle demeyin konu sahibi ve o akılda olan diğer destekçileri üzülür sonra..Kadın öyle şuursuz ki kızım beni sevmezdi diyor ve hala bu kadına arka çıkılıp destekleniyor olacak şey degil
Ortaya laf sokmalı yazıyorsunuz ama cevap vereyim
Ben konu sahibinin şu an yaptığını desteklemedim
Ama boşanma aşamasında parası işi yokken kendisini kurtarmak adına velayeti vermesini olağan karşılıyorum
Ama sonradan dönüp almalıydı... Veya sürekli görmeliydi... bırakıp gitmemeliydi... o ayrı..

Ortaya laf sokmalı yazıyorsunuz ama cevap vereyim
Ben konu sahibinin şu an yaptığını desteklemedim
Ama boşanma aşamasında parası işi yokken kendisini kurtarmak adına velayeti vermesini olağan karşılıyorum
Ama sonradan dönüp almalıydı... Veya sürekli görmeliydi... bırakıp gitmemeliydi... o ayrı..
Öyle mi..sabahtan bu yana ben hiç kimsenin ne olursa olsun evli kalmaliydi yazdığını görmedim ..Herkes boşanmayı hak görürken "anne "figürünun sorumluluklarindan nasıl kaçtığını eleştirdi sadece..yoo laf sokmadım direkt yazdim

Muhtelif,
söyleyeceklerimin altında farklı bir şey aramadan direkt yazdığım gibi düşündüğümü bilecek kadar beni tanıdığınızı düşünerek yazıyorum.
Konuda epeyce yorumum oldu, genç ve tecrübesiz olduğu için konu sahibesine hak verdiğim noktalar var ve velayeti babaya vermesini de eleştirmedim, imkanlarını düşününce zaten bunu yapamazdım ama sorunuza cevap yazayım.
Evlendiğimde bu kızcağız gibi 16-17 yaşında değildim ama hayat tecrübesi olan, çalışan, ayakları üzerinde duran biri de değildim.
Bir ev nasıl geçindirilir, evlilik ne kadar sorumluluk getirir çok da bilgim yoktu, evet bazı konularda uyanık gözü açık bir kızdım fakat neticede toydum, eşimde benden farklı değildi zira aramızda 1 yaş var.

Evlendim 3 ay geçti pat hamileyim, üstelik sözde 2 yıl kadar çocuk düşünmüyorduk korktum yalan yok, bebek eşimin bana sürpriziydi benim yaşadığım korku ve tuhaf duygu karmaşasını bir an bile yaşamadı, hamilesiniz'i duymayı çok isteyen kadınlar dururken ben hamileydim eve dönüş yolunu ağlayarak yürüdüm, içi çocuk sevgiyle yanıp tutuşan biri de değildim hala da değilim.

Eşim çok iyi bir adam ve çok iyi bir baba ama tam tersi de olabilirdi çünkü hayat size gösteriyor ki bazen hiçbir şey istediğiniz gibi gitmiyor, ben kızımı doğurdum ve doğurduğum andan itibaren daha ameliyat masasına yatmadan dahi doktoruma tüplerimi bağlamasını söyledim, 23 yaşındaydım ilk hamilelik ve doğumumdu, eşim bana aşıktı ve doğmamış kızına bayılıyordu ama buna rağmen başka çocuk olmaz dedim, doktor kızdı çok toysun cahilsin, ne istediğini bilmiyorsun, üstelik belli bir yaşı geçmediysen veya belli doğum sayısını bunu asla yapamayız dedi, tüplerim bağlanmadı.

Bugün 49 yaşındayım, ne kürtajım, ne düşüğüm yok, tek bir hamilelik ve sağlıklı bir kız evlat sahibiyim, neyse ki eşimle de çocuk konusunda anlaştık, tek çocukla kalmakta karar kıldık zira ben manevi olarak ancak tek çocuğa yetebilecek bir kadınım, seviyor muyum hem de çok ama çocuk çocuk diye yanıp tutuşmuyorum da.
Allah ömür versin hem benimkine hem herkesinkine, isteyen herkese de nasip etsin.

Ben düzgün giden, mutlu bir evlilik dahi olsa tek çocuk yeter dedim, eşim tarafından aldatılsam, dayak yesem, hakaret işitsem tek çocukla merdiven temizliğine giderdim, hasta bakardım, belki bir kreşte temizlik yemek işine başvururdum bir şekilde bir yerlere sığardım.

Ama çok özür dilerim kimse bana şiddet, aldatma, hakaret olan bir evliliğe 2-3 çocuk yapmanın mantığını açıklayamaz, şiddet aldatma bir günde ortaya çıkmıyor maalesef.
Çocukları çok seviyordum istiyordum, çocuklara aşığım diyorsanız dahi mantığı yok, çocuklar kötü giden bir evliliğe ortak edilmez, dayağın olduğu bir yerde çocuk seviyorsunuz istiyorsunuz diye çocuk yapmak sevgi bencilliğidir, çocukları çok seviyorsanız onlar için sahip çıkabileceğiniz kadar çocuk yaparsınız.

Ne olursa olsun, şartlarınız çok kötüyse dahi, haklı gerekçeleriniz bile olsa şuraya yazıyorum, diğer ebeveyne bırakıp gittiğiniz çocuklarınıza bunu asla anlatamazsınız çünkü bakın bugün okullar açıldı, anne babası vefat etmiş çocuklar müstesna, diğer çocukların çoğu ebeveyniyle gitti okula, okulda bir etkinliği olacak anne ya da baba yok, mezun olacak anne ya da baba yok, bayram seyran geçecek anne ya da baba yok, kız regl olacak korkacak belki, anne kucağında korkusunu yenmek isteyecek ama anne yok, erkek çocuk belki futbola meraklı olacak babasıyla tek kale maç yapmak isteyecek baba yok, çocuk iyi kötü büyüyecek ama sevgiden eksik büyüyecek, hadi biri o annesiz veya babasız geçen yılları geri getirmeyi denesin geri gelecek mi?

Siz dahil bir kısmınız hamile, bir kısmınız bebeğim olsun diye dua ediyor, Muhtelif söyleyin bana ablacım Allah bebeğinize sağlıklı ömür versin sağlıkla doğsun, eşinizle aranız bozulsa binbir güçlüğü yenerek neredeyse karnınızda pamuklara sararak doğmasını beklediğiniz yavrunuzu arkanızda bırakıp gidebilir misiniz?

Çocuk yine babada kalacaksa kalsın ama annede o şehirden ayrılmasındı benim yazılarımın ana teması, hala aynı fikirdeyim.
Ablacım sonn paragrafına katılıyorum.
Aslında demem istediğim buydu.
Anlatamadım kdndimi
Oğlum 1 aylık oldu... Tırnağını bırakıp uzak şehre gidemem...
Konu sahibinin şu anki hayatını desteklemiyorum. Ama ilk başta işi ve parası yokken ne yapabilirdi ki? Ha belki susup evliliğe devam edebilirdi... Onu da yapmasını istemezdim açıkcası..

Ben de evliliğimde çok şükür mutluyum. Ama 2.çocuğu asla istemiyorum. Tüm enerjimi oğluma vermek istiyorum. Bu KK da okuduğum berbat evliliklere 2. 3. 4. Çocuğu yapanları da asla anlamıyorum.

Bence konu sahibi boşanmakla doğrusunu yaptı. Ama dediğiniz gibi çocuklarını bırakması, gitmemesi vs kabul edilemez.

Annem çalışan bir kadındı. İşten de izin alamazdı. Her akşam evde beraber olmamıza rağmen okula servisle gitmek bile küçükken beni üzerdi. Anahtarla evi açmak bile üzerdi. O yüzden hiçbir çocuk için annesi olmazsa olmasın, babası yeter demem, diyemem. Anne çocuğun güven üssüdür çünkü.

Sanırım bu konuda kendimi tam anlatamadım ben. 🤐
Her gün 3 4 saat uyutuyor bebek beni maksimum. Düşüncelerimi toparlayamıyorum 🤭

Öyle mi..sabahtan bu yana ben hiç kimsenin ne olursa olsun evli kalmaliydi yazdığını görmedim ..Herkes boşanmayı hak görürken "anne "figürünun sorumluluklarindan nasıl kaçtığını eleştirdi sadece..yoo laf sokmadım direkt yazdim
Çünkü bana göre ne olursa olsun evli kalmamalı...

24 yasindayim . Gecen sene bosandim . 7 yillik evliligi aldatma , hakaret , siddet konularindan anlasmali bitirdik . İki tane yavrum var . Ama cocuklarim bende degil . Eski esim bana karsi kotu olsada cocuklarina cok merhametli bi adamdi . Heleki bosaninca bu tamamen daha gun yuzune cikti . Cocuklar niye babasinda derseniz benim bakacak gucum yoktu . Hayatimda hic calismamistim ne evim ne meslegim vardi . Simdi konuya doneyim . Bosandim farkli bir sehire anneannemlerin yanina geldim . Cocuklarimsa ankara da . Yani cok uzagiz . Ha diyince isten izin alip cikamiyorum . Ankaraya kafama gore gidip cocuklarimi goremiyorum . Burda yasadigim yerde bir uzman cavusla tanistik ve cok iyi anlasiyoruz . Yasi benden biraz buyuk ve beni bosanma psikolojisindende herseydende o cikardi . Kendisi bekar ve denizlili . Cocuklar konusunda istedikleri zaman tatil amacli iki uc ay gelip gidebilirler yanimiza falan dedi . Ailesyle tanistim gayet olumlular . Simdi asıl soru dun eski esim aradi . Kizim 1. Sinifa basladi ve gel gor cocukla bir ilgilen diyo ve ben burda isten cikamiyorum . Ciksam yasadigim bolgede is bulmam imkansizin imkansizi . Hadi diyelim yine patronuma yalvar yakar bi sekilde gidiyorum . Ama geri donunce yine ayni seyler oluyor .bide kizim 7 yasinda ve artik beni istemiyo . Telefonda bile konusmak istemiyo benimle . Babasi zorla veriyomus telefonu . Simdi diceksinizki e cocuk sogumus senden . Hayir evliykende beni sevmiyodu kizim . Ben aglasam o gulerdi . Ve asiri babaci asiri sekilde . Konuya doneyim konustugum uzman cavustanda vok hoslaniyorum sevgiliyizde . Evlilk yolunda ilerliyorum . Her seyi arti benim icin . Kadina cok kiymet veren uysal sakin anlayisi biri . Eger bi sorun cikmazsa bir iki aya kadar nisan yapicaz ama ben hala acabalardayim . Acabadan kastım sevgilimle alakali digil 1 senedir eminim ben ondan surekli beraberiz . Huyunu suyunu cozdum . Asil soru ilerde cocuklar icin bi sorunum olurmu , evlenmek mantiklimi , evlenmesem napicam , ailemin yaninda rahat digilim baskidayim surekli , ankaraya gitsem kadin basima napicam , bi akil verin , bekle desenizde bana bi faydasi yok suan . Anca calisip burda bekleemeye devam edicem . Bi adim atmaliyim . Ya bi kac ay sonra evlenicem ya da ankaraya tek basima cocuklarin yanina gidicem ama bu ne kadar dogru bi karar . Yardim edin lutfen aklim cok karisik . Hangisi dogru karar lutfen .
Hiç yorumları okumadan yazıyorum. Evlenip evlenmeyeceğiniz kendi bileceğiniz iş. Bana geçen ay resmi boşandığım eşimi hatırladınız. Bende boşandım tek çocukla 6 yaşında. Ve bir senedir de ailemin yanında yaşıyorum. Öyle el üstünde tutulmuyorum.bazan oluyor kendi anan baban bile evine sığdırmıyor.lafları ağır geliyor. Ama sokakta kalacağımı bilsem yavrumu asla bırakmam. boşanana kötü gözle bakan küçük bir kasabadayız. Yolda yürürken bile hakkımda konuştuklarını duyuyorum. Ha umrumdamı? Asla asla asla.
Benim kızım da bebekliğinden beri anneci, ama çok ilgilendiğimden dolayı öyle babasını geçen ay 1hafta gördü babacım babacım diye diye deli divane oldu. 6yaşındakı çocuk siz ağlayınca gülüyorsa bu sorunu kendinizde arıyın.
Not* hala iş bulamadım. 1senedir işsizim. Tek işim gücüm kızım. Allah büyük.
Sizi yargılamıyorum niye çocukları almadınız diye, çocuklar annede kaldığı gibi babada da kalabilir. Ama en azından varlığınızı hissetselerdi o yavrular.ilginizi eksik etmeseydiniz keşke. Tek üzüldüğüm o yavrular oldu. İnşallah babalarıyla birlikte çok mutlu büyürler.

Ablacım sonn paragrafına katılıyorum.
Aslında demem istediğim buydu.
Anlatamadım kdndimi
Oğlum 1 aylık oldu... Tırnağını bırakıp uzak şehre gidemem...
Konu sahibinin şu anki hayatını desteklemiyorum. Ama ilk başta işi ve parası yokken ne yapabilirdi ki? Ha belki susup evliliğe devam edebilirdi... Onu da yapmasını istemezdim açıkcası..

Ben de evliliğimde çok şükür mutluyum. Ama 2.çocuğu asla istemiyorum. Tüm enerjimi oğluma vermek istiyorum. Bu KK da okuduğum berbat evliliklere 2. 3. 4. Çocuğu yapanları da asla anlamıyorum.

Bence konu sahibi boşanmakla doğrusunu yaptı. Ama dediğiniz gibi çocuklarını bırakması, gitmemesi vs kabul edilemez.

Annem çalışan bir kadındı. İşten de izin alamazdı. Her akşam evde beraber olmamıza rağmen okula servisle gitmek bile küçükken beni üzerdi. Anahtarla evi açmak bile üzerdi. O yüzden hiçbir çocuk için annesi olmazsa olmasın, babası yeter demem, diyemem. Anne çocuğun güven üssüdür çünkü.

Sanırım bu konuda kendimi tam anlatamadım ben. 🤐
Her gün 3 4 saat uyutuyor bebek beni maksimum. Düşüncelerimi toparlayamıyorum 🤭
Ay kurban olsunlar🤗güle güle büyüt oğlunu :nazar:

Yok yok zaten bu konuya yorum yazan hiç kimse kadına boşanmasaydın demedi, en azından takip edebildiğim kadarıyla demedi diyeyim, boşanmakla doğru bir karar vermiş öyle bir evlilik çekilmez, çocuklara rağmen evli kalmamalıydı.
Çoğunluğun eleştirdiği kısım tamam şartların elverişli değildi çocuklar babada kaldı ama sen neden şu an çocuklarının yaşadığı şehirde bir hayat kurmak yerine yeniden evlenmeyi düşünüyorsun, önceliğin çocukların olmalı kısmıydı zira tamam herkes anne olmak zorunda değil ama kadın veya erkek bir çocuk sahibi olduğu andan itibaren o çocuğa karşı sorumluluk sahibidir, bu sorumluluğu taşıyacak güce sahip değilseniz çocuk yapmayacaksınız, ne sperm babası ne rahim annesi olmasınlar, ebeveyn olacaklarsa hakkıyla olsunlar, aslında tepki gösterilen kısım bu.

Eğer bu konuda çocukları görmeyen baba olsaydı yine aynı tepkiyi alacaktı.

Bir arkadaşımın kulaklarını bir kez daha çınlatacağım, babası öldüğünde küçükmüş, 5 kızkardeşlerdi ve anneleri sadece okuma yazma bilen mesleği olmayan, İstanbul'da kirada oturan kendi halinde zavallı bir kadıncağızdı, o kadıncağız kızlarını evde birbirine emanet edip İstanbul'un köylerinde tarlaya çalışmaya gitmiş, biraz para biriktirip büyükbaş 1 hayvancık alıp onun sütünü de satmaya başlamış, 5 kızın 5'ini de üniversite mezunu yaptı, evlendirdi.
Kadını görseniz yıllarca evinin hem kadını hem erkeği olmanın yükü omuzlarını çökertmişti, öyle de mazlum bir kadıncağızdı ki anlatamam, arkadaşım hep derdi ki annemi başımızın üstünde taşısak hakkını ödeyemeyiz, cahil kimsesiz, beş parasız bir kadın olmasına rağmen bizi hiç bırakmadı, ki hakikaten tüm kızları annelerine deli divane oluyordu, yalnız ve kimsesiz bir annenin kız çocukları oldukları için anneleri onları korumak adına çok disiplinli yetiştirmiş, anne babalı çocuklara göre daha sıkı büyümüşler, yeri gelmiş imkansızlıklardan yamalı giyinmişler, birbirlerinin defterini silip kullanmışlar ama yine çok mutlu meslek sahibi iyi birer evlilik yapan kadınlardı hepsi çünkü anneleri başlarındaydı.

Hayat herkese eşit imkanlar tanımıyor, bazılarımızın hayatı çok zor, burada rahat yerimizden yazması da kolay belki ama bir mesajımda yazmıştım, hayatta bazı şeyler zor ama imkansız değil, 5 kızına sahip çıkabilen kadınlar tanıdım, boşanmış olmasaydı da eş vefat etseydi sonuç ne olacaktı mesela? Çocuk esirgeme mi?

Bazen ben de kızıyorum bazı yorumlara ama ben ki çocuklara deli divane olmayan bir kadın olduğum halde bakmayacaksanız çocuk yapmayın diyorum, bunu da cinsiyet gözetmeksizin diyorum zira babalarda eşit derecede sorumlu.

Ya çok özür dilerim,belki ben yanlış düşünüyorumdur ama... Tamamen benimle alakalı da olabilir. Aklımın almadığı şey, çocuklarınızı nasıl bırakabiliyorsunuz veya haftada 1 konuşmaya razı olabiliyorsunuz? Ben çocuğum okula gidip gelesiye kadar özlüyorum. Elbette bilemem,şartlar zorlamıştır o kısmını bilmiyorum ama ben her türlü ihtimalde çocuklarımdan uzak bi hayat hayal bile edemiyorum. Acaba birileri kızdı mı,dövdüler mi,yemek yediler mi soruları bitirir beni mesela... Bu psikolojyle nasıl başa çıkıyorsunuz? Eleştirmek için demiyorum gerçekten yanlış anlamayın. Ama çocuklarınızın size ihtiyacı var,yaşlar küçük anladığım kadarıyla... önceliğiniz onlar olmalı bence. Gönlünüzce olsun her şey.

Ay kurban olsunlar🤗güle güle büyüt oğlunu :nazar:

Yok yok zaten bu konuya yorum yazan hiç kimse kadına boşanmasaydın demedi, en azından takip edebildiğim kadarıyla demedi diyeyim, boşanmakla doğru bir karar vermiş öyle bir evlilik çekilmez, çocuklara rağmen evli kalmamalıydı.
Çoğunluğun eleştirdiği kısım tamam şartların elverişli değildi çocuklar babada kaldı ama sen neden şu an çocuklarının yaşadığı şehirde bir hayat kurmak yerine yeniden evlenmeyi düşünüyorsun, önceliğin çocukların olmalı kısmıydı zira tamam herkes anne olmak zorunda değil ama kadın veya erkek bir çocuk sahibi olduğu andan itibaren o çocuğa karşı sorumluluk sahibidir, bu sorumluluğu taşıyacak güce sahip değilseniz çocuk yapmayacaksınız, ne sperm babası ne rahim annesi olmasınlar, ebeveyn olacaklarsa hakkıyla olsunlar, aslında tepki gösterilen kısım bu.

Eğer bu konuda çocukları görmeyen baba olsaydı yine aynı tepkiyi alacaktı.

Bir arkadaşımın kulaklarını bir kez daha çınlatacağım, babası öldüğünde küçükmüş, 5 kızkardeşlerdi ve anneleri sadece okuma yazma bilen mesleği olmayan, İstanbul'da kirada oturan kendi halinde zavallı bir kadıncağızdı, o kadıncağız kızlarını evde birbirine emanet edip İstanbul'un köylerinde tarlaya çalışmaya gitmiş, biraz para biriktirip büyükbaş 1 hayvancık alıp onun sütünü de satmaya başlamış, 5 kızın 5'ini de üniversite mezunu yaptı, evlendirdi.
Kadını görseniz yıllarca evinin hem kadını hem erkeği olmanın yükü omuzlarını çökertmişti, öyle de mazlum bir kadıncağızdı ki anlatamam, arkadaşım hep derdi ki annemi başımızın üstünde taşısak hakkını ödeyemeyiz, cahil kimsesiz, beş parasız bir kadın olmasına rağmen bizi hiç bırakmadı, ki hakikaten tüm kızları annelerine deli divane oluyordu, yalnız ve kimsesiz bir annenin kız çocukları oldukları için anneleri onları korumak adına çok disiplinli yetiştirmiş, anne babalı çocuklara göre daha sıkı büyümüşler, yeri gelmiş imkansızlıklardan yamalı giyinmişler, birbirlerinin defterini silip kullanmışlar ama yine çok mutlu meslek sahibi iyi birer evlilik yapan kadınlardı hepsi çünkü anneleri başlarındaydı.

Hayat herkese eşit imkanlar tanımıyor, bazılarımızın hayatı çok zor, burada rahat yerimizden yazması da kolay belki ama bir mesajımda yazmıştım, hayatta bazı şeyler zor ama imkansız değil, 5 kızına sahip çıkabilen kadınlar tanıdım, boşanmış olmasaydı da eş vefat etseydi sonuç ne olacaktı mesela? Çocuk esirgeme mi?

Bazen ben de kızıyorum bazı yorumlara ama ben ki çocuklara deli divane olmayan bir kadın olduğum halde bakmayacaksanız çocuk yapmayın diyorum, bunu da cinsiyet gözetmeksizin diyorum zira babalarda eşit derecede sorumlu.

hah ben de tam bunu düşünüyorum.. evliliklerinde sorun olmasa ama adam ölseydi işim yok, eğitimim yok diyip çocuklarını bırakıp gidecek miydi ?
evet konu sahibi hayata yanlış kararlarla başlamış, belki ailesi uyarmamış belki uyarmışlar dinlememiş. ama 7 sene kötü bir evlilik geçirip doğru olanı yapmaya cesaret etmiş ve ayrılmış.
evet imkanları kısıtlı olduğundan çocukları bırakmış da olabilir.
benim anlamadığım imkanlarını toparlamadan kısa sürede evlenmesi ve evleneceği adamın "tatillerde görüşürüz çocuklarla" demesini kabullenmesi.
bir hayatını toparlarsın, gücünü eline alırsın, ondan sonra gene evlensin. hayat yalnız geçmez.
ama bana "kocasız naparım" havası verdiği için hatalı buluyorum konu sahibini.
herkes çocuk aşkı yaşamayabilir ama dünyaya getirdiysen arkasını da kovalaman lazım.

hah ben de tam bunu düşünüyorum.. evliliklerinde sorun olmasa ama adam ölseydi işim yok, eğitimim yok diyip çocuklarını bırakıp gidecek miydi ?
evet konu sahibi hayata yanlış kararlarla başlamış, belki ailesi uyarmamış belki uyarmışlar dinlememiş. ama 7 sene kötü bir evlilik geçirip doğru olanı yapmaya cesaret etmiş ve ayrılmış.
evet imkanları kısıtlı olduğundan çocukları bırakmış da olabilir.
benim anlamadığım imkanlarını toparlamadan kısa sürede evlenmesi ve evleneceği adamın "tatillerde görüşürüz çocuklarla" demesini kabullenmesi.
bir hayatını toparlarsın, gücünü eline alırsın, ondan sonra gene evlensin. hayat yalnız geçmez.
ama bana "kocasız naparım" havası verdiği için hatalı buluyorum konu sahibini.
herkes çocuk aşkı yaşamayabilir ama dünyaya getirdiysen arkasını da kovalaman lazım.
Valla Astcığım ülkemizde en azından bizim buralarda, İç Anadolu'dan bahsediyorum, çocuklu kadınlar evlendiklerinde hep çocuklar sorun olur. Başta babalık ederim diyen adamlar sonradan istemez oldu. Eski komşumuz vardı, kadının ikinci evliliği idi. Dört yaşında minik bir kızı vardı. Her gün kavga çıkarırdı adam, minicik çocuğu istemiyorum diye. Bazen de baştan istemezlerdi adamlar. Ha tam tersi olsa, üç dört çocuğunu birden ikinci karısına yüklemeyi de bilirler. Burada bile vardı iki kadın, kocalarının üçer beşer çocuklarına bakan. Velhasıl demek istediğim çocuğunuz varsa evlilik işini iyi düşüneceksiniz. İlk evliliğe benzemez ki artık tek parça değilsiniz bir kere.
Bir de Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bahsetmiş, mutsuz evliliğe niye iki üç çocuk diye. O kadar haklı ki. Geçen gün gördük burada da. Adam beğenmiyorsan "babayın" evine git, ben de çocukları yurda vereyim diyordu ve bu çiftin üç çocuğu vardı. Kadın da hala çocukları kendim için yaptım, tek mutluluk kaynağım diyordu. Şimdi Allah aşkına, mutluluk kaynağım diye üç "rakamla" 3 çocuk mu yapılır? Sen mutlu olacaksın diye onlar niye sorunlu bir aileye doğuyorlar ya? Herkesin ağzında çocuklarım için pişman değilim, iyi ki doğurmuşum. Sen pişman olmazsın tabi, çocuklar pişman oluyor zaten. Hepsi kendi açısından bakıyor olaya, çocuğun gözünden bakan yok. Bu sebeple aklı başında üyeler, böyle konulara niye bu evliliğe bu kadar çocuk diye soruyor, sonra da linç etmekle suçlanıyor. :KK14:

Zor bir durum ex eşiniz gel çocuk okula başlayacak dediğine göre biraz bunalmış gibi geldi.birini sen al diyebilir hazırlıklı olun..yeni sevgiliniz hiç evlenmemiş ve çocuksuz ileride sorun yaratabilir..şimdi gençsiniz yeni aşk heyecan vs.çocukların özlemini öteleyebilir ancak ileride çocuklar biraz büyüdüğünde ilgilenmediğinizi yüzünüze vururlarsa pişmanlık yaşayabilirsiniz
Sevgilinizle konuyu detaylıca konuşun derim..ileride oluşabilecek problemleri en aza indirgeyebilmek açısından bu gerekli
Mutluluklar diliyorum

Ne kadar da çocuğunun psikolojisini düşünen bir anne (!)
Eski es iyidir kötüdür bilmem ,artık ne kadar ilgiliyseniz çocukla gel okula başlayacak gör demis adam .
Hic mi heves etmiyorsunuz ?kızım zaten beni sevmezdi ne demek ?
Bir kalem alayım ayakkabı alayım okula başlamadan götüreyim diyemez mi insan ,
Uçar gider 1 saatlik te olsa görü kalacak yeri yoksa oldurur,
2.evlilik olmaz değil hakkınizdir ama yazık günah ya ,evlenirsem yeni çocuğum olursa bla bla ...
Allah vicdan merhamet versin ,velayet babada tamam bunda da sorun yok gitsem kalacak yerim yok ,arasam soyle ,herseye bahane var .
Ne diyeyim böyle git o çocukların burukluğu seni rahat bırakıyorsa aynen devam ,pesss

Hiç yorumları okumadan yazıyorum. Evlenip evlenmeyeceğiniz kendi bileceğiniz iş. Bana geçen ay resmi boşandığım eşimi hatırladınız. Bende boşandım tek çocukla 6 yaşında. Ve bir senedir de ailemin yanında yaşıyorum. Öyle el üstünde tutulmuyorum.bazan oluyor kendi anan baban bile evine sığdırmıyor.lafları ağır geliyor. Ama sokakta kalacağımı bilsem yavrumu asla bırakmam. boşanana kötü gözle bakan küçük bir kasabadayız. Yolda yürürken bile hakkımda konuştuklarını duyuyorum. Ha umrumdamı? Asla asla asla.
Benim kızım da bebekliğinden beri anneci, ama çok ilgilendiğimden dolayı öyle babasını geçen ay 1hafta gördü babacım babacım diye diye deli divane oldu. 6yaşındakı çocuk siz ağlayınca gülüyorsa bu sorunu kendinizde arıyın.
Not* hala iş bulamadım. 1senedir işsizim. Tek işim gücüm kızım. Allah büyük.
Sizi yargılamıyorum niye çocukları almadınız diye, çocuklar annede kaldığı gibi babada da kalabilir. Ama en azından varlığınızı hissetselerdi o yavrular.ilginizi eksik etmeseydiniz keşke. Tek üzüldüğüm o yavrular oldu. İnşallah babalarıyla birlikte çok mutlu büyürler.
Ben de konu sahibini de sizi de yargılamıyorum ama sizin arkanızda yine aileniz varmış. Aileniz olmasa asla bırakmam diyorsunuz ya ne yapacaktınız mesela? Konu sahibinin arkasında ailesi de yok. Zaten olsa 17 yaşında evlenmezdi büyük ihtimalle. Aynı koşulları bilmeden insanlar yargılayıp durmuş. Tamam fikrinizi söyleyin de birileri aman ne iyi anneyim.diye anlatarak yapmış bunu başkası sen çok kötüsün diyerek..konu sahibi de kaçmış gitmiş nasıl bir yardımda bulunmuş bunu yapanlar anlamadım... Belki konu sahibinin birazcık olsa fikrinin değişmesine katkı sunacak fikir verenler olurdu. Bazı konular öncelikle linclenmeden yorumlanmalı bence.

Sorun velayeti babaya birakmasi değil ki, ,insan okula başlayacak çocuğa gitmez mi ?,kalacak yerim yok ,zaten beni sevmezdi mi der ??
Hadi tamam izni yok bi kargo yapamaz mı okula başlama sürprizli, velayet babaya zorunluluktan verilmiş ben şahsen buna ikna oldum ,ama bu bosvermislik nasil olacak ??
Yen i evlilik planı da tamam tabii ki hakkıdır yeni cocuklari da olabilir ,ama insanın hiç ici sizlamaz mi ?
Gidip görecek hic mi imkanı yok gerçekten?Gitmese bile telafi edemez mi ?
Zaten burda dansacagiı şey de yeni es adayı, ailesiyle tanıştım bana söyle diyor böyle diyor .
Biz aradan cimbizlayip çocuğa takılmisiz, nisan yapacak tamam ne güzel yapsin bunun için bile o çocuklara haber temeli ne bileyim tanıştırmak falan gerekmez mi ?

Pardon benim gibi kadınlar derken? Siz çocuklara yapışık,bağımlı standart mükemmel bir anne olabilirsiniz kimseye annelik doğuştan full paket yüklenmiyor..Çockların babalarında kalmaları neden bu kadar kötü anlamış değilim. Bu kadar güvenmiyorsanız eşinize evlenmeyin kardeşim.Gidin aşılama yaptırın öyle çocuk sahibi olun. Ben bu KK'yı anlamıyorum ya.Kadın sadece sevhgilisi var diye linç yiyor resmen neden evlenmiş boşanmış çocukları var diye? Geir kalan hayatını rahibe gibi geçirmek zorunda mı? Yani kadın çocuk yapınca bitiyor mu hayatı?

Size biraz ''benim gibi'' olma tavsiyesi vereyim de hayatı çocuk doğurup tamamen ona atfetmekten ibaret sanmayın.Çocuğunuza bu kadar bağımlı olursanız yarın bir gün siz üzülürsünüz. Sizin gibi aman ben yavruma saçımı süpürge ederim mentalitesinde olmayan insanları da ''bu kafada olan kadınlar '' diyerek aşağılamayın.Hepimizin hayatta amacı , beklentileri farklı . Annelik için çıldırmıyor olmak anormal değil. Her anne çocukları için çıldırır saçmalığını da bırakın.Burda ne insanlar var doğurduktan sonra pişman olan, biraz geniş bakın hayata. Daha da ne derseniz cevap vermicem.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. bence konu haddini aştı, sistematik bir biçimde konu sahibi linçleniyor.
Sacini süpürgeyi birak, ugruna ölmeyecekseniz dogurmayin, anne olmayin kardesim, mecbur degilsiniz.

Ben de konu sahibini de sizi de yargılamıyorum ama sizin arkanızda yine aileniz varmış. Aileniz olmasa asla bırakmam diyorsunuz ya ne yapacaktınız mesela? Konu sahibinin arkasında ailesi de yok. Zaten olsa 17 yaşında evlenmezdi büyük ihtimalle. Aynı koşulları bilmeden insanlar yargılayıp durmuş. Tamam fikrinizi söyleyin de birileri aman ne iyi anneyim.diye anlatarak yapmış bunu başkası sen çok kötüsün diyerek..konu sahibi de kaçmış gitmiş nasıl bir yardımda bulunmuş bunu yapanlar anlamadım... Belki konu sahibinin birazcık olsa fikrinin değişmesine katkı sunacak fikir verenler olurdu. Bazı konular öncelikle linclenmeden yorumlanmalı bence.
ben yazdim ya belki de konuyu cok icsellestirdim diye. ciddi soruyorum belki bu yuzden kacirdim noktayi, konu sahibine ne gibi bir yardimda bulunabilirdi ki yorumcular?

ilk once duzgunce yazildi, daha sonra kendisi konuyu cevirdi. 7 yasindaki cocugun onu sevmemesini bile bahane gosterdi. sadece git evlen diyen bir yoruma da benim icin onemli olan bu yorum, digerlerini okumayacagim demis gitmis.

kosullar kotu, bunda cok okeyiz de konu sahibi kendi kosullarini iyilestirmek isterken cocuklari icin yapacagi en ufak bir seyden bahsetmis mi? ben anne degilim ama bildigim kadariyla sen annesin, annelik ne bileyim hayatina cocuklari da dahil etmek degil mi? o zaten evlenecekti burada destek bulmak istedi ama bulamadi bence. yoksa cok tatli dille de yazilsa “aa dur ya evlenmeyeyim, cocuklarla ilgileneyim” diye fikrinin degisecegini zannetmiyorum. belki yaniliyorumdur.

Alternatif var boşanmadan iş baka bilirdi çocuklarıyla en azından aynı şehirde. Çevresi vardır mutlaka, öğrenci kızlar bulup kira paylaşımlı kalır yine iş bulurdu ankara büyükşehir, gittiği yer küçükmüş. Bakın ben üniversite mezunuyum, yabancı dilim var ailemin evine tekrar dönmemek için çok iş baktım çocukla çalışa bileceğim yatılı hasta bakıcı, ve ya ev yardımcısı, refakatçi hiç faeketmezdi yeter ki kızım büyüyene kadar böyle işte idare edeyim.ama çocukla kabul etmiyor kimse. Çocuğuma bakan olsa zaten her yerde gider çalışırım. Her detayı düşündüm çocuk konusunda bana yardım eden olsaydı çalışır kalırdım İstanbulda kızım da en azından babasını istediğinde görürdü. Ama babası ne çocuğa ortak bakıcı bulma ne kreş yardımı konusunda yardım etmediği için istemesem de ailemin yanına döndüm. Benim kızdığım konu sahibi hanım çocukları babaya vermiş okey sorun yok. Ama ailesi de yok madem istenilmediği yerde duracağına çocuğuna yakın olup çalışırdı demek istediğim. Olmuş geçmiş bunlar tamam bunları aradan 1sene geçmiş konuşmak da abes. Boşanma psikolojisinden sevgilim çıkardı yazmış ama daha tam kendi de ne yapmak istediğinin farkında değil. 17 yaşında belki mecbur kalmış evlenmiş, şuan da çok aceleci davranıyor. Artık 24 yaşında 2çocuklu bir anne. Kararının çocuklara bir sıkıntısı olmaz zaten normalde de görüşmüyor. Kendi iyice düşünsün.

Back